0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Charter türü alınmış tekneler ıcın yasal amortisman suresi kac yıl?
Muhasebe ile ilgili amortisman ayrı bir şey. Hatta terse işler.Amortisman 5 yıl tamamlandı demek, artık o malın maliyeti 0 demektir. ( 5 yıl gider yazdınız , ekmeğini yediniz, suyunu içtiniz) Sattığınız resmî bedel üzerinden % 20 kurumlar vergisi verirsiniz. Malın maliyeti 0'a indiyse, satış bedelinin hepsi kardır. Ama yazdıklarım resmî iştir, alavere dalavere şahsa mahsus Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu işlerle ilgili abilerimiz daha iyisini bilir, benim yazdığım mühendis yorumu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Öyle değil, satış bedelinin hepsi kazanç , direkt kar. 100 liraya sattın 20 lira vergi , 100 lira zarar etmen lazım vergi vermemek için
Herkese merhaba;Ben 1. teknemi sahibinden 2. teknemi charter firmasından aldım. Sonuç, kesinlikle charterdan tekne alınır. Eğer bir daha yenilersem ya charterdan yada içinde yaşanılan tekne sahibinden tekne alırım. En korktuğum ve gözlemlediğim ise marina da yatan ve sene de 2-3 defa seyre çıkan teknelerdir. Her zaman büyük sürprizlere açıktırlar...iyi çalışmalar herkese...Metin BODUR