0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. U.

Ynt: EVDE RAKI İMALİ
« Yanıtla #105 : Aralık 01, 2015, 20:16:02 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

cem yılmaz'ın repliğini mi söyleyeceğiz?

"Satıcı değil, içiciyiz abi" mi?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Haber tamamda sehte rakı üretiminde kullanılan o cihazları anlamak mümkün değil...
O uyduruk şeylerle bir şey yapılmaz ...Zaten sahte rakı imalatında cihaz kullanılmaz...
Aston ve tinerin ne işi var orada..oje temizliyor...boya mı yapıyorları....
Köpek ısıran adam işi bu....
*

R. E.

« Yanıtla #106 : Aralık 01, 2015, 23:26:07 »

Haberdeki fotoğraf arşivden çıkma olabilir.

Ama imbik böyle bir şey. İçmek kısmet olmasa da erik rakısı yapımına girişmişliğim vardır. İmbiği de esnek çelik kapaklı irice düdüklü tencerenin kapağını Seyrantepe sanayie götürüp iki metre kadar boru taktırmıştım kapaktaki hava boşaltım yerine.

Erik dolu plastik bidonlara su ekleyip 3 hafta kadar güneşte bırakmıştım. Güneşte kalmış olgun sarı eriklerin suda erimeye başlaması ile de alkol kokusu çevreyi sarmaya başlamıştı.

ama asıl koku damıtırken çıktı. Eve 20-30 metre yaklaşınca koku başlıyor. 20-30 metre sonraya kadar mis gibi alkol kokuyordu. O günlerde de yine sahte rakıdan ölenlerin, kör olanların haberleri gazetelerde yer almaya başlamıştı. Tam da Cem Yılmaz'ın esprili reklam günleri. 2005 filan olmalı. Hürriyet'te imalatçıların polise "satıcı değil içiciyiz" dedikleri gibi bir haber yer aldığı gibi, polisin her baskını sonrası eş-dost-arkadaş-akraba eve telefon edip "sizin evi de bastılar mı?" diye dalga geçiyordu.

İkinci damıtmayı yarılamıştımki kıyamet koptu. "Ölsen sorun değil de ya kör olur kalırsan" korkusu olmalı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap hepsini döküp biriktirdiğim onca güzel cam şişeyi de çöpe attılar.  Aileler, ebeveynler lincine karşı sessiz kaldım. Tencerenin uzun bakır borulu kapağı da buraya taşınırken atıldı. Tencere hala işe yarıyor..

Anılara daldırdı konu. Ama imbik aşağı yukarı fotodaki gibi bir şey. Kışın damıtırken ısınmaya da katkısı oluyor.

*

H. A.

« Yanıtla #107 : Aralık 02, 2015, 00:26:23 »
Etilalkolle Metilalkolü ayırdedebilen bir alet  veya yöntem  varmıdır. 

*

A. Ç.

« Yanıtla #108 : Aralık 02, 2015, 08:37:08 »
Etil ve metil alkolün  kaynama dereceleri  farklıdır.  İkisinin arasında 10  dereceye yakın fark vardır. İçkinin  küçük  bir  bölümünü  küçük bir cezveye koyup kaynatın,  içine de bir derece koyun, eğer 70  dereceler civarında kaynıyorsa metil alkol vardır,  kaynama 80 dereceler civarında kaynıyorsa etil alkoldür.   Kısa süre  70  derecelerde kaynıyor sonra 80 derecelere çıkıyorsa karışıktır.
*

H. D.

« Yanıtla #109 : Aralık 02, 2015, 10:07:47 »
Etilalkolle Metilalkolü ayırdedebilen bir alet  veya yöntem  varmıdır.
Pratik bir yöntem yok.Ahmet korsanım darılmasın ama cezvede alkol kaynatmak son derece tehlikelidir,ne zaman ortamın tutuştuğunu anlayamazsınız bile.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. E.

« Yanıtla #110 : Aralık 03, 2015, 14:38:16 »
Refraktometre ile metil alkol-etil alkol tespiti:

Rakı testi için gereken sadece iki malzeme var : Bir el tipi Refraktometre ve bir plastik  damlalık. 0-18 veya 0-20 brix arası ölçüm yapan bir refraktometre uygundur ve piyasada 100-150TL arası bulunabilir. Yurtdışından 60-70 liraya da mal edilebilir (Çin). Damlalık çoğunlukla aletin kutusunda bir tane bulunuyor. Yoksa da para değil.

*

K. U.

« Yanıtla #111 : Aralık 03, 2015, 20:22:25 »

Tekel özelleştirilmeden evel sahte rakı yapılmakta idi ama ölen olmuyordu...
         Sahte rakı %96 saf alkol ve gıda sanayinde kullanılan anason dan yapılır..
          Rakıyı beyazlatan anason değil anetoldür..piyasada satılan anason propilengilikolde çözulmüş anetoldür...
          Eskiden rakı yı actınmı ev değil sadece apartman bile rakı kokardı...Sabah iş arkadaşları  oh,oh
          Meredin kokusu 24 saaten evel çıkmazdı...
           Rakı yapımında anason bitkisi beyazlamayı yapan anetol de içerdiği için kullanılır...

Fermentasyonla yapılan alkol etil alkoldür...metil alkol çok az miktarda bazen olabilir ..tehlikeli miktarda hiç öluşmaz...
          Fermantasyonla yapılan alkol berbat tat ve kokudadır mutlaka arıtılması gerekir..Yada berat koku ve tadı sindirecek
         katkılar söz konusudur...ama rakı yapanlar bu katkıları gizli tutarlar..
         Katkısız yapılacak ise aktif karbonla kötü tat ve koku alınmaya çalışılır..
          Bir alkol şirketimizin içilebir alkol satışı var..Onca arıtmaya ramen yinede koku var...
         Adana nın meşhur boğma rakısıda fermantasyon-inbik yöntemi ile yapilir..Ama tadı berbattır

Kacak rakı %96 lık alkol isteğe göre su ile %41--%45 seyreltilir ve anason sıyı halde konur...İş tamamdır..
           Bazıları şekerde ilave eder ..Şeker içimi kolaylaştırır..
           Bu kadar basit bir şey için imbik  falan filan ne gerek var..Adam zaten kaçakçı işin kolayına kaçmaz mı...

Sorular...
          1- 1000 lt  şişelemeye hazır 1500 şişelenmiş kaçak rakı basınla bulunuyor...
               demek adamlar bir parti üretimi binlerce şişe....Metil kullandı ise hepsi zehirli..
                neden ölenler birkaç kişi yüzler,binler olması gerekmez mi....
           2-Birkaç ölüm olayından sonra ...ortalık duruluyor..uzunca bir zaman sonra tekrar olay patlak veriyor...
           3-Kaçak yapan adam metil olkolu çok iyi bilir ucuz diye kullanmasına gerek yok zaten çok büyük karlar söz konusu
              niye kaçak sektörünü ve kendisini tehlikeye atsın...
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2015, 20:26:36 Gönderen: Kadir Uygan »

*

C. E.

« Yanıtla #112 : Aralık 04, 2015, 10:22:08 »
Kullandığımız kelimelerle ilgili bir noktaya dikkat çekmek istiyorum:

Bizim yaptığımız "sahte rakı" değildir. Evinizde yoğurt, ekmek vs.. yaptığınızda sahte yoğurt mu yapmış oluyorsunuz? Herhangi bir meyve veya şekerin önce fermente sonra da distile edilerek elde edilen içkiye "ev yapımı rakı" demek gerekir. Yüzlerce yıldır atalarımız bu yöntemi evlerinde kullanıyor. Komşumuz olan birçok ülkede evde içki yapımı ekmek yapmaktan daha yaygın. Bu yöntemle zarar verecek miktarda metil alkol üretmek imkansız. (Talaşı fermente etmeye kalkmadıkça!)

"Sahte rakı" nedir, insanlar niye ölüyor? Etil ve Metil alkolü kimyasal yöntemlerle üretmek de mümkün. Çok ucuza bulunabilen bu alkollere anason yağı ekleyip rakı yapmak çok kolay. Sahteciler çoğunlukla etil kullanıyorlar, başları ağrımıyor. Ama belli ki zaman zaman araya metiller giriyor. Bu şekilde üretilen "sahte" içkiler piyasada tahmin ettiğinizden çok daha fazla tüketiliyor. "Rakıya bulaşmam, viski içerim" de çözüm değil, Delos ekibinin kullandığı tadlandırıcılar çok yaygın.

*

H. D.

« Yanıtla #113 : Aralık 04, 2015, 10:39:20 »
Lütfen şu "DELOS" lafını bu aile içi sitemizde kullanmayın.Buraya hiç mi hiç yakışmıyor diye düşünüyorum.
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #114 : Aralık 15, 2015, 12:23:00 »
Buyurun bu da Antakya-Harbiyeden bahçe tipi imbik;

*

R. E.

« Yanıtla #115 : Aralık 15, 2015, 12:45:59 »
Buyurun bu da Antakya-Harbiyeden bahçe tipi imbik;

Gayet de güzel. Asıl sorun yer sorunu.. Sanırım odun ateşinde damıtım yapacak koşullara hiçbirimiz sahip değiliz. Oysa ne güzel olur, odun ateşi mangal olarak da işe yarar. Bu kış günlerinde keyifli sohbetlerin de mekanı olur damıtma mekanı. Arada tadına da bakılır odun ateşine tutulmuş sucuklar eşliğinde...

Evde mutfakta, kapatılmış balkonda, bahçeli evi olanlar için bahçedeki ardiye dışında seçenek yok. O zaman da düdüklü tencere, gaz tüpü ya da elektrik ocağı kombinasyonu dışında imbik şansı kalmıyor. Elbette özel olarak da yaptırılır ama astarı yüzünü geçer. Unutmayın buna girişilme nedeni özel tatlar elde etmekten çok yüksek fiyatlar...

Çok fazla laboratuvar aletine de gerek yok. İlk çıkan yarım bardağı ayır ve dök. (Genelde dökmeyip, sırt ovma vd ilaç gibi kullanıyor bulgaristan köylüleri) Kazandaki hacim de belli. Son kısmı da tencerenin dibi yanmayacak şekilde bırakmak yeterli..

« Son Düzenleme: Aralık 15, 2015, 12:48:49 Gönderen: Recep Ertürk »
*

R. E.

« Yanıtla #116 : Ocak 09, 2016, 01:15:25 »

Yazıyı yeniden okudum. Ben mi okurken dikkat etmedim. Yoksa çok net belirtilmemiş miydi. Anason tohumu ya da anason yağı oranını nasıl belirleyeceğiz?

10 litre 80-90 derece alkol elde edildiğinde buna anason ekleyip damıtmak istediğimizde kaç santilitre anason yağı, kaç gr anason tohumu (evdeki rondoda hafif çırpmak parçalar mı tohumu?) ekleyeceğiz?

şeker yanında bir miktar da doğal bal eklemenin içimi güzelleştirdiğini işittim. Deneyen var mı?

*

A. F. B.

« Yanıtla #117 : Ocak 09, 2016, 08:28:19 »

Yazıyı yeniden okudum. Ben mi okurken dikkat etmedim. Yoksa çok net belirtilmemiş miydi. Anason tohumu ya da anason yağı oranını nasıl belirleyeceğiz?

10 litre 80-90 derece alkol elde edildiğinde buna anason ekleyip damıtmak istediğimizde kaç santilitre anason yağı, kaç gr anason tohumu (evdeki rondoda hafif çırpmak parçalar mı tohumu?) ekleyeceğiz?

şeker yanında bir miktar da doğal bal eklemenin içimi güzelleştirdiğini işittim. Deneyen var mı?

Litreye 90 ile 120 gr arası anason tohumu eklenir. Tohumun kalitesine ve tazeliğine göre lezzet alırsınız. .Nasıl ve ne için elde edildiğinden emin olmadan kullanılan yağlar tadı bozabilir, sağlıklı olmaya bilir ve emekler boşa gider. Tohumla iyi sonuç alınır.  Tohumu parçalamaya, öğütmeye gerek yok. Damıtım öncesi alkolde 30-40 dk. bekletin. Alkolü damıtım öncesi 40 dereceye düşürüp anasonlamak gerekir.

*

E. G.

« Yanıtla #118 : Ocak 12, 2016, 07:21:15 »
Uzman korsanlar,
Sıcak sarap yapımı konusunda pratik bir tarifi olan var  mı?
Biraz detaylı  lutfen,

HergunTeknedeEminönüKadıköyKorsanıERDAL de ZAHTER
*

S. T.

« Yanıtla #119 : Ocak 12, 2016, 22:04:00 »
Önce işveçli büyük mağazanın girişteki gıda reyonundan Glögg alacaksın..
Glögg'ün yarısını bir tencereye boşalt,tencerenin içine çekirdeksiz üzüm,badem atabilirsin..
Biraz ısınmaya başlayınca içine biraz kanyak veya vodka ,bir adette kesme şeker atarak karıştır..çok az portakal ve limonda sıkabilirsin..
Daha sonra yarım şişe sarabı yavaş,yavaş katarak mayi göbek atana kadar karıştır..2-3 dakika dinlendirdikten sonra içebilirsin..İlk yapımdan sonra damak tadına göre glög ve sarap miktarını kendine göre ayarlıyabilirsin..
Glögg yerine kendi şuruplarınıda yapanlar var..