0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sumasında şeker kullanılmayan iki rakı var. (Benim bildiğim)Biri Anadolu Boğma Rakı diğer ise Saki Rakı. Saki Rakının siyah üzümden yapılan 10 kere distile edilmiş olanına denk gelirseniz deneyin.
Alkol üretenler yani bakteriler şekeri alkole çevirirler. Bu monosakkaride veya polisakkaride olabilir. Yani rakıda kullanılan alkol üretiminde şeker kullanılabilir ve bu şeker meyveye oranla şekeri arttıracağından mayalnma sırasında alkol yüzdesi de artar ama bakteriler %18'den fazla alkolde yaşayamazlar yani mayalanmada en fazla bu kadar alkol elde edebilirsiniz, şekeri fazla arttırmanın yararı olmaz. Rakı imalatında ise şeker kullanılır. Aslında rakı tanım olarak likördür. Likörler ise tatlandırıcı olarak değişik bitkiler katılarak yapılır, likör tanımında şeker eklenmesi de vardır. Damıtılmış alkol içine anason ve şeker eklenir. Rakının tarifi budur. Damıtıldıktan sonra eklenen şeker sadece lezzet vermek içindir. Alkole bu aşamadan sonra lezzet dışında bir katkısı olmaz.
Şeker kamışı yanlış bilmiyorsanm bizim ülkemizde yetişmiyor, belki kısıtlı bölgelerde deneysel olarak yetişiyordur. Şeker kamışı ekonomik olarak şeker üretmeye çok daha uygun bir bitkidir ve pancar şekeri kamış şekerine göre daha pahalıya malolur. Ülkede şeker kamışı yetişebilseydi pancar yerine kamıştan şeker üretiyor olurduk.Şeker kamışı bitki olarak süpürge otu görünümünden daha çok bildiğimiz kamışa benzer. Kuzeybatı Anadolu'da yetişen bitki sanırım şekerli başka bir bitkidir ve yerel olarak şeker üretiminde kullanılıyor olabilir.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapŞeker kamışı yanlış bilmiyorsanm bizim ülkemizde yetişmiyor, belki kısıtlı bölgelerde deneysel olarak yetişiyordur. Şeker kamışı ekonomik olarak şeker üretmeye çok daha uygun bir bitkidir ve pancar şekeri kamış şekerine göre daha pahalıya malolur. Ülkede şeker kamışı yetişebilseydi pancar yerine kamıştan şeker üretiyor olurduk.Şeker kamışı bitki olarak süpürge otu görünümünden daha çok bildiğimiz kamışa benzer. Kuzeybatı Anadolu'da yetişen bitki sanırım şekerli başka bir bitkidir ve yerel olarak şeker üretiminde kullanılıyor olabilir. Yanlış hatırlamıyorum. Bundan eminim. Köylüler kendilerine pekmez yapıyorlardı. Sonra şeker ucuzlayınca tohumu bile kalmadı muhtemelen. Süpürge otu demiştim, siz "bildiğimiz kamışa benzer" demişsiniz. O müzik aleti, yazlık tente vd yapılan arsız bitkiye ege yöresinde "kargı" denildiğini de işittim. Benzetmeniz doğru, bitkiyi nerede gördüğünüzü bilmiyorum. Ama ben Batı anadolu'da kırsal alanda bu bitkinin suyunun çıkarılması işini gördüm. "mengene" dedikleri bir tür döner presle ve bir çift öküzle çalıştırıldığını gördüm. Sizin yazıdan sonra interneti taradım. Karacasu'da biri "bende pekmezi de tohumu da var" diye yazmış. Birileri de "Adana çevresinde yetişiyor" diye yazmış. Ticari değeri olmayabilir. Kırsal alanın kendi tatlı ihtiyacı için üretilmiş olması muhtemel. Unutmayın yakın döneme kadar kırsal alanın girdisi "gaz, tuz, bez"dir. En iyi alkol konusunda öngörümü desteklediniz teşekkür ederim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapHüseyin korsanım, hazır etil alkolden bahsediyorsanız o içilmez, içilmesi de çok riskli. Yetkisiz satılıp alınması da yasak zaten. Denatüre edilmiş alkol olarak geçer. Bitkilerden damıtma yolu ile elde ettiğimiz alkol de ise hangi bitkiden elde ediyorsak onun aromasını alırız. çükü kaynama noktası yakın olan bileşikler tam olarak ayrışmazlar..Hazır etil alkolün içki içindeki etil alkolden farkımı var ki içilmez diyorsunuz? Neden içilmez? sebebini yazarmısınız?
Hüseyin korsanım, hazır etil alkolden bahsediyorsanız o içilmez, içilmesi de çok riskli. Yetkisiz satılıp alınması da yasak zaten. Denatüre edilmiş alkol olarak geçer. Bitkilerden damıtma yolu ile elde ettiğimiz alkol de ise hangi bitkiden elde ediyorsak onun aromasını alırız. çükü kaynama noktası yakın olan bileşikler tam olarak ayrışmazlar..