0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

U. U.

Ynt: Uzun Bir Vardiya
« Yanıtla #45 : Ocak 28, 2010, 17:14:26 »
Sağ salim geldiğinize sevindik  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Anılarınızı bizimle paylaşdığınız için teşekkürler  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Seychel Adalarinda yetişen bu özel hindistan cevizinin adı galiba coco de mer olacaktı. Aklımda yanlış kalmadı ise sadece orada yetişen bu meyvenin, aynı zamanda bitkinin tohumu da olması nedeni ile, ada dışına çıkarılması yasak idi. Siz bu meyveyi ada dışına çıkarabildinizmi? Bu meyve bizde olsa kesin nesli kurutulur, yenmesi satılması her türlü şekilde bahse konu edilmesi bile yasaklanırdı herhalde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
*

S. Z.

« Yanıtla #46 : Ocak 28, 2010, 17:27:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sağ salim geldiğinize sevindik  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Anılarınızı bizimle paylaşdığınız için teşekkürler  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Seychel Adalarinda yetişen bu özel hindistan cevizinin adı galiba coco de mer olacaktı. Aklımda yanlış kalmadı ise sadece orada yetişen bu meyvenin, aynı zamanda bitkinin tohumu da olması nedeni ile, ada dışına çıkarılması yasak idi. Siz bu meyveyi ada dışına çıkarabildinizmi? Bu meyve bizde olsa kesin nesli kurutulur, yenmesi satılması her türlü şekilde bahse konu edilmesi bile yasaklanırdı herhalde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Merhaba Utku Korsanim,

Dogru hatirliyorsunuz adini; COCO DE MEER. Yetistirilmesi dahi ozel izinle yapilmakta Seychell Adalarinda. Turistlere satislari da ozel izinle yapilmakta. Resimde uzerinde gordugunuz mavi etiketler bu izinleri gosteriyor. Bu etiketlerle Ulke disina cikarabiliyorsunuz. O iki tanesini ben aldim ve Turkiye'yr getirdim. Tamamen yasal yollarla. Ancak, satilanlar sadece disi olan Coco De Meer'lerdir. Resimdekilerde dolayisiyla disi. Cogalmalari icin bir de erkek olanlari gerekiyorki, satisi kesinlikle yasak. Uretilen yerlerine bile ozel izinle falan girebiliyorsunuz. Erkek olanlarin sekilleri de cok farkli; tamamen 1 rakamina benzemekte.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. Ç.

« Yanıtla #47 : Ocak 28, 2010, 17:33:46 »
Cogalmalari icin bir de erkek olanlari gerekiyorki, satisi kesinlikle yasak. Uretilen yerlerine bile ozel izinle falan girebiliyorsunuz. Erkek olanlarin sekilleri de cok farkli; tamamen 1 rakamina benzemekte.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Male Coco de mer

Resmi: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Viki..: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2010, 17:35:35 Gönderen: Erdem Çakır »

*

S. Z.

« Yanıtla #48 : Ocak 28, 2010, 17:35:59 »
Eh iste dediydim ya Cakir Korsanim 1 Rakamina benziyor...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E.

« Yanıtla #49 : Ocak 28, 2010, 17:38:09 »
Çakırım korsanım, yakında wikipedia seni kaynak gösterecek, Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu ne hız bu ne cevher yahu? Google'aratsam bu kadar çabuk bulamam Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. U.

« Yanıtla #50 : Ocak 28, 2010, 17:41:40 »
Suat korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Zaten o adalarda bir zamanların meşhur Emanuel filimleri serisi çevrilmişti. Slvia Castel'miydi, Cristal'miydi neydi ablamın adı şimdi hatırlayamadım ama,tevekkeli o adayı seçmiş, varmış bir nedeni  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Bende denizlere açılacak olursam oradan başlayacağım, ama şimdide korsan hikayesi çıktı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
*

E. Ö.

« Yanıtla #51 : Ocak 28, 2010, 21:19:15 »
Hoşgeldiniz Suat korsanım,büyük bir heyecanla serüveninizin devamını beklemekteyim.

*

H. K.

« Yanıtla #52 : Ocak 28, 2010, 21:46:31 »
Suat Korsan'ım
Anılarınızı bizlerle paylaştıgınız için teşekkürler.
Devamınıda bekliyoruz...
*

S. K.

« Yanıtla #53 : Ocak 28, 2010, 22:21:40 »
Bu da benim balığım ama sevmek için.
Yemek için değil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Link' e tıklayınca yanlış video açılıyor ama.
En sondaki RASH olan video olacak.
Link göndermeyi bile beceremedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Seval Korsan, bu dalis yaptiginiz yer neresi ?
*

S. K.

« Yanıtla #54 : Ocak 28, 2010, 22:25:31 »
Suat Korsan,

Hosgeldiniz, anilarinizin devamini bekliyoruz...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Y.

« Yanıtla #55 : Ocak 29, 2010, 00:29:10 »
Napolyon balıkları olduğuna göre kızıldeniz dir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

m.

« Yanıtla #56 : Ocak 29, 2010, 01:10:14 »
Budur... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Denizcilik, ve gezilen yerler ancak böyle anlatılır... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Suat Kaptanım Korsanım...

Bam telimi titrettiniz... Teşekkürler... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. O.

« Yanıtla #57 : Ocak 29, 2010, 07:56:27 »
Suat Korsan,
Epeydir yoktunuz, açıkçası seyre çıktığınızı da forumda okumadım (veya ben görmedim, kaçırmışım) bu nedenle yazılarınız aniden kesilince n'oldu acaba diye de düşünmedim değil...

Sağ salim dönmüş olduğunuzu görmek ve güzel seyir anılarınızı tekrar okumak çok güzel.
Yazılarınızın devamını merakla bekliyorum.
Sevgiler...
*

S. D.

« Yanıtla #58 : Ocak 29, 2010, 08:18:30 »
Bu da benim balığım ama sevmek için.
Yemek için değil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Link' e tıklayınca yanlış video açılıyor ama.
En sondaki RASH olan video olacak.
Link göndermeyi bile beceremedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Seval Korsan, bu dalis yaptiginiz yer neresi ?

Kızıl Deniz, Savaş Korsanım.
*

S. Z.

« Yanıtla #59 : Ocak 29, 2010, 10:13:18 »
Suat korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Zaten o adalarda bir zamanların meşhur Emanuel filimleri serisi çevrilmişti. Slvia Castel'miydi, Cristal'miydi neydi ablamın adı şimdi hatırlayamadım ama,tevekkeli o adayı seçmiş, varmış bir nedeni  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .
Bende denizlere açılacak olursam oradan başlayacağım, ama şimdide korsan hikayesi çıktı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .

Utku Korsanim simdi daha iyi anladim neden herseyin o kadar naturel oldugunu. Tuh keske gitmeden once bilseydim...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hoşgeldiniz Suat korsanım,büyük bir heyecanla serüveninizin devamını beklemekteyim.
Suat Korsan'ım
Anılarınızı bizlerle paylaştıgınız için teşekkürler.
Devamınıda bekliyoruz...
Suat Korsan,

Hosgeldiniz, anilarinizin devamini bekliyoruz...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Budur... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Denizcilik, ve gezilen yerler ancak böyle anlatılır... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Suat Kaptanım Korsanım...

Bam telimi titrettiniz... Teşekkürler... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Efendim hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Guzel gezi notlari ve resimlerle en kisa zamanda tekrar farkli konulara baslayacagim. Sizlerin ilgisi oldukca bende gezi notlari daha kolay kolay bitmez.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Saygilarimla  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap