0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. Z.

Ynt: Uzun Bir Vardiya
« Yanıtla #180 : Ekim 27, 2013, 12:35:45 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok güzel bir topik oluyor.
Başta Suat korsan sırayla emeği geçen herkese sıkı sıkı sarılıyorum..

Yalnız şunu belirteyim yani o tekneyi bende kullanırım.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kendi kendine gidiyordur sanırsam.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ahçım, mürettebatım,gemicim,dürbüncüm,demircim,motorcum,dümencim, telsizcim,yelkencim felan derken, durum döndü benim içişleri bakanım,benim valim muhabbetine yani. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

Hele bir sen Piçiko'yu indir suya, tam kadro ordayız Cüneyt Korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sannırsam sığarız, dimi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

D. A.

« Yanıtla #181 : Ekim 27, 2013, 12:42:52 »
ve Sultan marinamızı ziyaret etti Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ben maalesef o sırada İstanbul'da olduğumdan nezaret edemedim.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Güzel değil mi?

*

S. Z.

« Yanıtla #182 : Ekim 27, 2013, 12:44:07 »
Suat korsanım
Mürettepad ceman kişidir acaba merak içinde kaldım

Ahmet Korsanım,
Kaptan, İkinci Kaptan, Çarkçı (Makineci), Usta Gemici x 2, Aşçı, Hostes x 2
olmak üzere toplamda 8 kişiydik.
Uzun intikal seyirlerinde hostesler de usta gemici ehliyetine nail olduklarından (en azından benimle çalışanlar) vardiye sistemine dahil olarak usta gemici statüsünde görevlerini icra etmekteler.

Selametle.

*

S. Z.

« Yanıtla #183 : Ekim 27, 2013, 12:49:54 »
ve Sultan marinamızı ziyaret etti Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben maalesef o sırada İstanbul'da olduğumdan nezaret edemedim.
....................................................
Güzel değil mi?

Hakikaten güzel bir hanımefendi Deniz korsanım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Onunla çok büyük zevklere imza atmıştık. Hala zerafetinden birşey kaybetmemiş.
Teşekkürler paylaşım için  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. D.

« Yanıtla #184 : Ekim 27, 2013, 13:52:21 »
Harika bilgiler emeğinize sağlık

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

C. B.

« Yanıtla #185 : Ekim 27, 2013, 13:55:17 »

Yalnız şunu belirteyim yani o tekneyi bende kullanırım.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kendi kendine gidiyordur sanırsam.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ahçım, mürettebatım,gemicim,dürbüncüm,demircim,motorcum,dümencim, telsizcim,yelkencim felan derken, durum döndü benim içişleri bakanım,benim valim muhabbetine yani. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

Hele bir sen Piçiko'yu indir suya, tam kadro ordayız Cüneyt Korsanım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sannırsam sığarız, dimi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Amanın batmışızdır..
*

C. B.

« Yanıtla #186 : Ekim 27, 2013, 13:59:14 »
Sildim..
« Son Düzenleme: Ekim 27, 2013, 14:00:18 Gönderen: Cüneyt Baygün »

*

S. Z.

« Yanıtla #187 : Ekim 27, 2013, 14:31:36 »
Harika bilgiler emeğinize sağlık

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim Cihan korsanım.
*

S. Z.

« Yanıtla #188 : Ekim 27, 2013, 14:33:31 »

Amanın batmışızdır..

Batırmayız, batırmayız...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #189 : Ekim 29, 2013, 12:57:28 »
Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
Evet kastım oydu. Radar scope görüntüsü ve coğrafi yapıyı resimde ayrı  ayrı görüp, karşılaştırıp bir fikir edinmek istemiştim. Aden liman Haritası ve yaklaşma fotoları benzer bir açık hava yaklaşması konusunda fikir sağladı. Radar resifi gosterirmi,telsiz anten anteni görmek kaydı ile kaç mil  menzile sahip. bunlarda diğer merak ettiklerim. Selametle.
*

S. Z.

« Yanıtla #190 : Ekim 29, 2013, 19:37:05 »
Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
Evet kastım oydu. Radar scope görüntüsü ve coğrafi yapıyı resimde ayrı  ayrı görüp, karşılaştırıp bir fikir edinmek istemiştim. Aden liman Haritası ve yaklaşma fotoları benzer bir açık hava yaklaşması konusunda fikir sağladı. Radar resifi gosterirmi,telsiz anten anteni görmek kaydı ile kaç mil  menzile sahip. bunlarda diğer merak ettiklerim. Selametle.

Cem Korsanım sizin de bayramınız kutlu olsun.
Chart Plotter'da seyir esnasında uydu görüntüleri modundayken radarı da overlay edip karşılaştırmalı seyir alternatifi oluşturabilirsiniz ama bu daha çok kafa karıştıran sonuçlar verebilmekte eğer resimlerle radar ekosu uyum sağlamassa. Bence en doğrusu direk radarlarla yapılan scan'den elde edilen neticedirki o sebepten olası seyir zorluğu yada kör seyir durumunda sadece radarıma güvenirim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Diğer sorunuza gelecek olursam; malesef resifleri radar ekosunda görme olasılığı yoktur. Ancak, kuvvetli rüzgar altında veya kuvvetli gel-git akıntıları esnasında resif üzerinde oluşan dalgaların ekosunu görebilirsinizki, bu da size resif yerini belirtir.
Telsiz anteni konusuna gelince; hava şartlarına da bağlı olmak kaydıyla ve de anten anteni görmek şartıyla 100 DM'den biraz fazla mesafeyle Süheyla Sultan ile yaptığım seyirde Askeri Gemilerle gayet net görüşme yapabilmekteydim (Direğin denizden yüksekliği 55 mt idi). Anten derken VHF'i kasteddiğinizi düşünerek cevap verdim. Eğer SSB'yi de kastediyorsanız atmosfer tabakasında oluşturulan dalga koridorları üzerinden görüşme yapıldığından onların menzil ile bir sorunu yok. Yani dünyanın en uzak köşesiyle bile görüşme yapabilirsiniz. Önemli olan gece/gündüz kullanılan frekansları doğru bilip o şekilde görüşme yapmak lazım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Selametle.
*

S. Z.

« Yanıtla #191 : Ekim 29, 2013, 20:35:10 »

Cumhuriyetimizin 90. Yılı Hepimize Kutlu Olsun.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. T.

« Yanıtla #192 : Ekim 29, 2013, 20:43:15 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #193 : Ekim 29, 2013, 20:46:28 »
Benimde 6.5 yaşında ķüçük bir korsan var. Film ,çizgi film izlediğmizde hep dedesi ile tutuşur. O kahraman senin bu kahraman benim diye. En son hızırla ilgili bir roman vardı, onu okudum kerata ya. Sevdiğim bölümde Oruç rahmetli yi, omzunda papağan ve kolda kanca ile anlatmış yazar. Lakabıda kaptan kanca. Ee oğlum Buda benim arkadaş olsun deyince itiraz etmedi. Hepte sorarım benim arkadaşın ismi neydi diye? Biliyor...kaptan kanca diyor kereta. Nice Turgutlara ümit ederim.
*

C. B.

« Yanıtla #194 : Ekim 29, 2013, 21:04:19 »
Kaptanım uqban adasına radar yardımı ile,yaklaşıp aynı  yere demirlemeyi göze alırmısın? Teknik kabiliyeti açısından merak ediyorum. 2.hf de ssb de kanal 16gibi sürekli dinlediğiniz frq. Varmı 500hz galiba yada yanlış biliyorsam lütfen yazın. Ve bunun faydasını gördünüzmü. Cem.