0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

D. Y.

Ynt: Uzun Bir Vardiya
« Yanıtla #165 : Ekim 24, 2013, 17:22:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
22 sularında ise içecek bir şey bulunmuyor artık bu ülkede.....

Ya önceden tedarikli olmalı ya da tanıdık biryerler olmalı....

Ne de olsa bugün 1700 sularında Antalya Erdek yolculuğumu tamamladım.
İyi bayramlar.
Selametle.

Keyifli geceler dilerim Suat Kaptan...

Kadir korsan en yakın cafe / bardan açılmamış şişesinde alabilirsiniz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

D. Y.

« Yanıtla #166 : Ekim 24, 2013, 18:00:17 »
Suat korsan merhaba,

geri dönüp 2. kez okuduğum kısımlar oluyor. Açık deniz tecrübesi açısından çok faydalı bir başlık. Teşekkürler...

*

S. Z.

« Yanıtla #167 : Ekim 25, 2013, 07:14:58 »
Konu liman ve marinalar ise dışarıda beklemeyi tercih ediyorum. Zira "açıkdeniz selamettir" sözünü benimseyenlerdenim. Hele konu bilmediğim liman ve marinalar ise "asla" denemem bile. Nede olsa manevra alanı kısıtlanmış bir yere gireceksiniz, sanki yüzmek için banyo küvetine girmek gibi birşey...
Ancak konu koy ve demir yerlerine girmek ise, o zaman iş değişir. Elektronik seyir yardımcılarından "radar" ile oldukça kolay bu iş gerçekleştirilebilir.
Selametle.

*

S. Z.

« Yanıtla #168 : Ekim 25, 2013, 07:17:48 »

Suat korsan merhaba,

geri dönüp 2. kez okuduğum kısımlar oluyor. Açık deniz tecrübesi açısından çok faydalı bir başlık. Teşekkürler...

Derya korsanım ilginize ben de size teşekkür ederim. Satır aralarında aradıklarınıza cevap bulabiliyorsanız ne mutlu bana Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #169 : Ekim 25, 2013, 21:50:26 »
Çakır Korsanımın tavsiye ve de teknik desteğiyle konuyu haritalandırmanın daha verimli olacağını düşünerek mesajımıza haritaları ilve ediyoruz.

Cem korsanımın altını çizdiği konulara da değinebilmek için anıları şöyle bir geriye doğru saralım ''Bismillah Vira'' demeden önce isterseniz;
Akdenizin Türkiye sahillerini es geçerek Port Said'den başlıyorum.
Port Said
31015'.5N 32019E Admiralty Chart 234
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yaklaşma;
Kuzeyden yaklaşmada 20DM'de başlayan petrol platformlarına özellikle gece yaklaşmasında çok dikkat edilmeli. Kanal P.Said'de iki giriş halinde olup P.Said'i pas geçecek gemiler doğu girişini kullanmaktalar. Kanalın her iki girişi de gemi bekleme ve pilot alama noktaları olduğundan çokca demirde gemiler bulunmakta olup, gece yaklaşmasında şehrin ışıklarıyla demir fenerlerinin ışıkları uzak mesafeden karışmaktadır. Yatların özellikle Batıda bulunan demir yerlerine yönelmeleri yada o bölgede demirlemeleri, kanal trafiğini ve de yük gemilerinin bekleme yerlerini işgal etmemeleri açısından yasaktır. Kanalın iki girişi olmasına rağmen yatlar için ister transit isterlerse ülke girişi yaparak olsun, sadece batı girişi kullandırılmakta olup yat klübe yönlendirilmekteler. Bunun da sebebi daha öncesinde açıkladığım gibi konvoy oluşturma amaçlıdır. Her iki giriş de çok iyi şamandıralanmış olup, kuralına göre seyir yapıldığında elinizle koymuşcasına gideceğiniz nokta yada yola rahatlıkla hakim olabilirsiniz.
P.Said'e 2 saatlik yaklaşma mesafesinde VHF16'dan mutlak surette temasa geçilip kendinizle ve ETA ile ilgili bilgi verilmesini istemekteler. Kanal geçişi için acentanız yoksa bu temasda acenta da talep edebilirsiniz. Bu temas esnasındaki taleplerinize göre siz liman girişinize vardığınızda istekleriniz hazır edilmekte. Prosedüre göre liman dışında pilotla buluşup yat klübe onun nezaretinde gidiyorsunuz. Ama daha öncesinde bu tecrübeyi tadanlar ve de limanı bilenler ''pardon'' diyerek pilotla buluşmadan yat klübe demirliyorlar.
Kanal Geçişi; (bu konuya öncesinde değinmişdim)
Suez Yat Club;
29057'N 32034'.5E
Kanal çıkışından hemen önce girişi sancak tarafda olup 159 nolu kanal şamandrasının hemen karşı istikametindedir. Demirlemeye izin verilmemekte olup şamandraya bağlanılması gerekmektedir. Şamandraya da 2 şekilde bağlanma yapılmakta olup, bunlardan bir tanesi baş ve kıçtan bağlanma diğeri ise, baş ve kıç omuzluklardan 4 şamandraya bağlanma şeklindedir. Acenta çalışanına iyi bir bahşiş verilmesi durumunda iskeleye de bağlanılabilmekte. Yada oyalanmak istemeyen kanal çıkışındaki gemi bekleme noktasında bir yere funda demir edebilir. Suez güvenli olup rüzgar ve deniz fazla tutmamakta (eğer Kızıldeniz'in kuzeyinde fırtına yoksa).
NOT: reklam olmaması açısından acenta ismi ve tlf ile VHF bilgilerini yazmamakla birlikte, o yöne doğru planlama yapmak isteyenlere özelden tavsiye edeceğim acentanın bilgilerini geçerim.

Suez körfezinde bana sorarsanız oyalanmanızı icab edecek bir şey yok ama yin de demir yerleri mevcut aynı zamanda petrol platformlarını da bolca görürsünüz. Ancak hedef Mısır'ın Kızıldeniz kıyıları ise buralarda da iyi vakit geçirilecek demir ve dalış yerleri mevcut. Suez Körfezinden çıktıktan sonra amaç kuzeyde kalmak ise Aqaba Körfezini tavsiye ederim. Hem demirleme hem de dalış noktaları açısında oldukça zengindir. En popülerleri arasında;
Shab El Utaf (27044'N 34011'.5E)
Mersa Bareika (27047'N 34013'E)
Sharm el-Sheikh (27051'N 34017'E)
diye devam edip gitmektedirler.

Mısır'ın Afrika sahillerinden devam edilecek ise; Hurghada ve Safaga yerleşim yerleri piramitlere de ulaşılabilirlik açısından oldukça güzel yerlerdir. Çevrelerinde de bolca resif ve adacıklar mevcut olup uzunca zaman geçirilebilirler. Aynı zamanda transit olarak güneye inenler için alternatif sığınma yerleri olarak da planlanabilirler.

Geldik; Hurghada'dan ''Bismillah Vira'' demeye  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. Z.

« Yanıtla #170 : Ekim 25, 2013, 21:58:20 »
Haritalandırmaya devam...

Hurghada Paradise Island / Gazair Giflun 27013'N 033054'.37E

''Bismillah Vira''
Ekip hazır, ben de hazırım tabiki. Hedef Yemen'e ait Aden Körfezindeki Aden Limanı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Rota uzun ama havalar şuan iyi gitmekte. Bu şekilde devam ettiği sürede mümkün olduğunca güneye inmek bu mevsimde en hayırlısı. Ekip çakı gibi (yada bana öyle gelmekteydi o zamana kadar  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )
Planlama;
Mısır sahillerini devamen güneye ineceğiz, sonrasında Sudan ve Eritre'den Bab Al-Mandap yada karşıya geçip Yemen ve takibinde Bab Al-Mandap yapıp Eden körfezine girip Eden Limanına yöneleceğiz. Hint Okyanusuna açılış kapısı olarak burayı planlamaktayım. Hem kumanya ve yakıt ihtiyaçlarımızı karşılayacağım hem de personele biraz izin verip dinlendireceğim. Zira aramızda hiç okyanusa çıkmayan arkadaşlarımız da vardı.
Rüzgar varla yok arası birşey, hırçınlığından eser kalmamış. Gerçi bizim rotamızı etkileyecek bir rüzgar da değildi hani bizi Hurghada'ya yönlendiren. Makine & Yelken seyrimize Mısır sahillerini takiben devam ediyoruz. Amaç eylenmenin yanında taze balık ihtiyacımızı da karşılamak adına sırtıları koyverdik suya. Daha birkaç saat geçmemişdiki çifter çifter Doradolar oltalara asılmaya başladı. Eeh, bizde de keyif yerinde, neredeyse at çek yapıyoruz desem bilmem abartırmıyım.

Efendim buyrunuz,

Arka planda kalan palamutları çekmek kimseye zevk vermez olmuştu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Böyle devam edip giden seyir Sudan sahillerinde kademeli olarak hızını arttırmaktaydı. Eritre sahillerini yeni bordaladığımız zamanda rüzgar şiddetini iyice arttırdı. Teknemiz kafasını suya bir gömüyorki üzerinde 3 dalga geçtikten sonra 4ncüyle birlikte neredeyse bir denizaltı edasıyla fırlıyoruz suyun üzerine. Tabiki bizden de kocaman bir ohhhhhhh.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Okyanusa çıkmadan ekip 3,5 atmaya başladı desem gerçeği abartmış sayılmam. Zira hava 9 bfr.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Haritalar açılp alternatifler değerlendirilmeye başlandı benim tarafımdan. Tüm istirahatler iptal tabi, ekip tam kadro ve her an acil duruma hazırlıklı bir şekilde görev yerlerinde. Acaba ne yapmalı.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Önümde Dahlak Milli parkı var ama bu havada orada hem tutunamam hem de demir yerine resiflerin arasından ulaşmam biraz riskli olurdu. Rüzgarda keşişlemeden bindirdiğine göre selamet Yemen sahilleri olduğu konusunda kendimle tereddütsüz hem fikirdim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Rota revize edilerek Uqban Island'a çevrildi. Hem resiflerden yeterince uzak hem de sığınılacak güzel bir koyu vardı. Orada biraz dinlenebilir sonrasında ise Aden'e doğru tekrar yolumuza devam edebilirdik. Ekibin moralini yükseltmek adına bunu yapmalydım yoksa daha Okyanusa çıkmadan su koyuverecekler gibi gelmeye başladı bana.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Uqban Adası;
(15031'N 42023'E)
Yaklaşma; Güneyden ve batıdan yaklaşım oldukça temiz. Adanın batısını saran reefler çıplak gözle bile rahat görünüyor. Bizim yaklaşma rotamıza göre kuzeyinden geçip doğusuna ulaşınca küçük reeflerin güneyinden iç koya gireceğiz. Demir alanı 18mt'den 5mt'ye kadar müsait. Tabi bu arada kuzeyinde yaklaşık 1DM kadar uzanan alçak suyu da emniyetli bir mesafede bırakarak dönmemiz gerekmekte.

Böyle bir yer,

Uqban Adası

Demir yerimize ulaşır ulaşmaz demir funda edildi. Şöyle bir nefes almıştımki daha 10 dk bile geçmeden 3 ahşap kayık içinde herbirinde 6 şar silahlı asker!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yav biz nereye geldik böyle...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. Z.

« Yanıtla #171 : Ekim 25, 2013, 22:00:56 »
Çakır korsanım haklıymışsın haritaları da ekledikmi daha güzel oluyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. B.

« Yanıtla #172 : Ekim 26, 2013, 11:59:59 »

Demir yeri kalemle karaladığım yermi
Adanın etrafında yeşil kuşak var onlar resifmi
Adanın kuzeyinde kırmızı kare ler var derinlik belli değil sembolü yada ne?
Bu scale de demiryerinin derinliği yazmıyor daha küçük scalede yazıyormu (0.4NM)
8-15 metre derinlik Admiralty kitaptanmı bulunuyor?
Günaydın iyi hafta sonları.
*

C. B.

« Yanıtla #173 : Ekim 26, 2013, 12:10:59 »
Netten suüstü map radarı diye arama yaptım aşağı daki resme ulaştım. Fakat bu demo resmi galiba, hiç radar ekosuna benzetemedim. Bu radarın tam ismini yazabilirseniz birdaha arıyacağım. Teşekkür ediyorum.

*

S. Z.

« Yanıtla #174 : Ekim 26, 2013, 17:32:58 »

Demir yeri kalemle karaladığım yermi
Adanın etrafında yeşil kuşak var onlar resifmi
Adanın kuzeyinde kırmızı kare ler var derinlik belli değil sembolü yada ne?
Bu scale de demiryerinin derinliği yazmıyor daha küçük scalede yazıyormu (0.4NM)
8-15 metre derinlik Admiralty kitaptanmı bulunuyor?
Günaydın iyi hafta sonları.

Cem korsanım,
Sorulara cevapları sırasıyla yazıyorum ancak, yukarıdaki harita seyir esnasında kullandığım detaylı harita değil. Seyirde kullandığım haritalar chart plotter'da ''Navionics'' ve ''Jeppesen'', kağıt harita ise ''Admiralty''dir.

Cevaplar;
* Doğru kalemle karaladığın yer.
* Evet resif
* Doğru, tehlikeli su üstü/batık kaya
* Yukarıdaki haritayı anılarımı kaleme alırken sizlere fikir vermesi açısından koyduk. Yukarıda bahsettiğim haritalarda hertürlü detay bulunmakta.
* Admiralty'de de mevcut.

Örneğin Navionics'den;

Harita incelendiğinde görüleceği gibi önerilen demir yeri kuzey gösterilmekte ancak, güneye girildiğinde doğudan uzanan resif olası dalga hareketlerini de keseceğinden daha rahat görülmekte. 60mt'li derinliklerden hızlı bir şekilde 20'li ve 10'lu derinliklere ulaşılmakta.

Selametle,
*

S. Z.

« Yanıtla #175 : Ekim 26, 2013, 17:43:20 »
Netten suüstü map radarı diye arama yaptım aşağı daki resme ulaştım. Fakat bu demo resmi galiba, hiç radar ekosuna benzetemedim. Bu radarın tam ismini yazabilirseniz birdaha arıyacağım. Teşekkür ediyorum.

Cem korsanım,
Yukarıda sorduğunuz sorunun kaynağı eğer;

Konu liman ve marinalar ise dışarıda beklemeyi tercih ediyorum. Zira "açıkdeniz selamettir" sözünü benimseyenlerdenim. Hele konu bilmediğim liman ve marinalar ise "asla" denemem bile. Nede olsa manevra alanı kısıtlanmış bir yere gireceksiniz, sanki yüzmek için banyo küvetine girmek gibi birşey...
Ancak konu koy ve demir yerlerine girmek ise, o zaman iş değişir. Elektronik seyir yardımcılarından "radar" ile oldukça kolay bu iş gerçekleştirilebilir.
Selametle.

mavi ile vurguladığım ise, kesinlikle yukarıdakini ya da benzerlerini kastetmedim. Zira onlar chart plotter uygulamalarıdır. Görüşün kısıtlı olduğu anlarda tamamen scan etme özelliği olan standart radarlardan bahsetmişdim. Digital haritalara böyle anlarda asla güvenilmemeli.

Selametle.
*

S. Z.

« Yanıtla #176 : Ekim 26, 2013, 21:20:04 »
Nerede kalmışdık şöyle bir hatırlayalım;
''Demir yerimize ulaşır ulaşmaz demir funda edildi. Şöyle bir nefes almıştımki daha 10 dk bile geçmeden 3 ahşap kayık içinde herbirinde 6 şar silahlı asker!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yav biz nereye geldik böyle...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ''

Hızlı bir beyin fırtınası oluşturmuşdum kendimle, neticesinde ise;
emindim, burası Yemen, Uqban adacığı. Bir sorun olmamalıydı. S.Arabistan sularında genellikle sorun çıkmaktaydı ama Yemen'de bir sorun olmamalıydı.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Öncesinde 3 kayık birbirinden uzak pozisyon alıp herbiri diğerini koruma altında tutarken komutan, olduğunu daha sonrasında anladığımız kişi yüksek sesle birşeyler söyleyince 3 kayıkdaki askerlerin hepsi silahlarını indirir vaziyette hatta kayıklarına koyarak neşe içerisinde kıç platformumuza geldiler.
Türk bayrağımızı işaret ederek (Süheyla Sultan'da devasa bir bayrağımız her zaman kıçda dalgalanmaktaydı) Türk olup olmadığımızı sordu nazikçe komutan. Türk olduğumuzu söyledikten sonra geliş nedenimizi ve bir şeye ihtiyacımız olup olmadığını sordu.
Bunun üzerine; sert hava nedeni ile geçici süreliğine geldiğimizi, biraz dinlendikten sonra ve akşam yemeğini takiben yine yola çıkacağımızı söyledim kendisine.
Uqban her nekadar askeri bir yer olarak görünmemekle birlikte kısa süre önce Yemen tarafından S.Arap balıkçılarının istilasına binaen askeri bir birlik yerleştirilmiş buraya. Türkiye ve Türklere karşı komutanın olumlu düşünceleri olması sebebiyle kısa sürede gelen askerlerin hepsiyle kaynaşdık. Çaylar, kahveler içildikten sonra istirahat etmemiz için izin isteyip bizden ayrılırlarken, bir tane yatın kıç platformuna nöbetçi bıraktı komutan. Bunan sebebinin ise asla bizi kısıtlamak amaçlı olmadığını ancak biz uyurken olası S.Arap balıkçılarının kontrol dışı yata çıkıp maddi bir zarar vermelerini engelleyici olduğunun altını bir kaç kez çizerek tekrarladı. Personele 8 saatlik kesintisiz/vardiyasız bir uyku istirahati vereceğimi, kalktığımızda da akşam kendisini yemeğe beklediğimizi söyleyerek tekrar teşekkür edip ayrılmalarını gözle takip ettim.
Deliksiz uyuduk, her iki saatte bir nöbetçi değiştirmişler. Bunu da öyle sessiz yapmaya gayret etmişlerki, bizleri uyandırıp rahatsızlık vermemeye gayret göstermişler.
Uyandık. Hava oldukça iyi görünüyordu. Belliki dışarıda da birşey kalmamışdı havadan. Aşçım akşam için güzel bir balık sofrası donatmışdı ki, komutan da yata teşrif etti. Güzel bir yemek, iyi bir sohbetle birlikde çevre konusunda biraz bilgi alarak seyir planlamasını da tamamladım.
Buna göre, Uqban'dan ayrıldıktan sonra Dahlia Sığlığını (15022'69N 042028'50E) iskelemizde, Clematis Sığlığını (15019'68N 042023'85E) ise sancağımızda bırakarak,

rotamızı mümkün olduğunca Yemen kıyı şeridine yakın olarak Bab El Mandeb'e (12037'00N 043020'00E) yani Kızıldenizin Güney kapısına tutacağım. Oradan da Yemen'in Aden Limanına (12047'50N 044059'E) rota tutup yakıt, kumanya tedariki ve 3-5 günlük personelin dinlenmesi ve Okyanus öncesi motivasyonları için serbest gün vermeyi düşünüyorum.
Yemeğimizin ardından birazdaha sohbetle birlikte misafirlerimizin de kalmasıyla bizde ''Bismillah Vira'' dedik. Demirlediğimiz yerden gece çıkarken olası iskelemizde kalan resifin üzerine düşmemek için 3 asker bir tekneyle resifle bizim aramızda kalarak selametle Uqban'dan ayrılmamıza yardımcı oldular. Teşekkürler güzel insanlar.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Adadan ayrıldıktan sanırım 3 saat kadar sonra ancak yeterli rüzgarı bulabildik yelkenlerimiz için 4 Bfr ama 5 Bfr hatta 6 Bfr daha lezzetli bizim için.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Nasıl bir yelkenlidemiyiz, buyrunuz;  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

M/S Süheyla Sultan

Planladığımız rotada herhangi bir değişiklik yapmaya gerek olmaksızın Bab El Mandeb'e sorunsuzca gece yarısını biraz geçe geldik. Buradan geçiş esnasında VHF 16'dan sizinle temas kurup rota ve sizlerle ilgili bilgi soruyorlar. Tıpki büyük gemilere uyguladıkları prosedür gibi. Bizimle de temas sağlandıktan sonra kuzeyden gelip doğuya gitmekte olduğumu söyledim. Destinasyon olarak da Aden olduğunu beyan ettim. Artık Bab El Mandeb'den geçmiş ve güney olan rotamızı doğuya değiştirmişdik.

Bab El Mandeb (12037'00N 043020'00E)

Yaklaşık 400DM kadar bir yolumuz daha vardı Aden Limanına varmamız için. Bu da bizim için 1,5 gün kadar bir süreye tekabül etmekteydi. Yani 14:00 sularında Aden'de olmamız demektiydi ki zamanlama iyi oturmuşdu. Kızıldeniz'den çıkar çıkmaz oltalar çalışmaz oldu. Gerçi balığa ihtiyacımız yoktu ama personelin bir nevi eğlencesiydi bu aktivite. Bunda yanlış anlaşılma olmasın. Balığı asla mındar etmiyorduk. Derin dondurucularımız yeterliydi. Hele aşcım filato edip löp et şeklinde sakladığından normalinden çok daha fazla saklama alanına sahip oluyorduk.
Neyse, oltalar toplandı, film ve kitap okuma seansları başladı. Film hep beraber izleniyordu. Eğlenceli de olduğunu söyleyebilirim ama kitap okumaya gelince sıra sanki benim zorlamamla okunuyordu hissi ağır basıyordu bende, nedense.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aden (12047'50N 044059'E)

Yaklaşma; gece yada gündüz olsun oldukça kolay. Herhangi çapariz noktası bulunmamakta. Ancak Aden'e 10DM kala VHF 16'dan mutlak surette Liman kontrolle temasa geçmek gerekiyor. Sonrasında 1DM kala tekrar temas etmenizi istiyorlar. Bu temaslar esnasında siz ve yatınızla ilgili genel bilgilerin dışında talep edeceğiniz her türlü hizmet siz gidene kadar hazır olmuyor tabiki. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ama tedarik edecek acenta sizi karşılayarak ülke giriş işlemlerinizi yaptırıp, ihtiyaçlarınız için sizinle planlama yapıyor. Gece limana giriş için herhangi bir çapariz olmamakla birlikte gece girmeyi denemenizi tavsiye etmem. Çünkü, gece giriş için sizi pilot almaya zorlayacaklardır. Bu kadar basit bir limana giriş için pilot ücreti ödemektense gündüz girmeyi tercih ederim, ben... Bir de 1100 ile 1400 arasında bu ülkede yaşayan erkeklerin uyuşturucu niteliğindeki bir otu çiğneme siestaları var. Bu sebeple VHF yada tlf temaslarınızı bu periyodun dışında kalan sürelerde yapmak gerekli, aksi halde boşuna aramış olursunuz çünkü, cevap gelmez.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aden Liman giriş şamndra seyri

Aden Liman giriş şamandraların bitimini takiben sancakta kalan yatlara ayrılmış alanın girişi

Aden Limanında Yatlara ayrılmış demir yeri

Yattan Aden Şehri sahil kesiminin görünüşü
*

C. B.

« Yanıtla #177 : Ekim 27, 2013, 10:28:20 »
Çok güzel bir topik oluyor.
Başta Suat korsan sırayla emeği geçen herkese sıkı sıkı sarılıyorum..

Yalnız şunu belirteyim yani o tekneyi bende kullanırım.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kendi kendine gidiyordur sanırsam.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ahçım, mürettebatım,gemicim,dürbüncüm,demircim,motorcum,dümencim, telsizcim,yelkencim felan derken, durum döndü benim içişleri bakanım,benim valim muhabbetine yani. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
*

A. S.

« Yanıtla #178 : Ekim 27, 2013, 11:00:58 »
Suat korsanım
Mürettepad ceman kişidir acaba merak içinde kaldım
*

C. B.

« Yanıtla #179 : Ekim 27, 2013, 11:44:45 »
Suat korsanım
Mürettepad ceman kişidir acaba merak içinde kaldım

72 yazı ile yetmiş iki..Üç vardiya çalışıyorlar. Sadece Suat korsanı limana geldiklerinde uyandırmak için 3 kişi var..