0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ü. G.

Ynt: Marina kirası ödendi ????
« Yanıtla #15 : Ekim 28, 2015, 12:19:15 »
Bu uygulama iyimiş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Diğer cevaplardan nldığım çoğu marina pek buna yanaşmıyor.
*

D. A.

« Yanıtla #16 : Ekim 28, 2015, 18:41:02 »
Marinalarda uygulama farklı farklı olabilir ancak hukuken her zaman sözleşmenin tarafı tekne sahibidir. Marina yönetimi tekne sahibinin değişmesi durumunda;
Yeni sahibine kontratı devretmeyi seçebilir,
Eski sahibine para iadesi yapabilir (bu muhasebe açısından zor bir uygulamadır, malum aylar önce kesilmiş ve sisteme girmiş bir fatura var)
Yeni sahip ile kontrat yapmamayı seçebilir ve hatta teknenin marinadan ayrılmasını isteyebilir.

Tüm bu olasılıklar yüzünden tekneyi almadan önce marina yönetimi ile tekne adını vererek görüşmekte (mümkünse müdür ile) ve yazılı bir cevap almakta fayda var.

*

K. K.

« Yanıtla #17 : Ekim 28, 2015, 19:34:52 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eski sahibine para iadesi yapabilir (bu muhasebe açısından zor bir uygulamadır, malum aylar önce kesilmiş ve sisteme girmiş bir fatura var)

Sevgili Deniz,
bu iş son derece basit bir kısmi iade faturası kesme işidir.
Her zaman yapılabilir.
Ben muhasebecinin zeki , çevik ve tembel olmayanını severim.
Server Kamil Kurdoğlu

Sent from my iPad using Tapatalk

*

D. A.

« Yanıtla #18 : Ekim 29, 2015, 12:45:40 »

Sevgili Deniz,
bu iş son derece basit bir kısmi iade faturası kesme işidir.
Her zaman yapılabilir.
Ben muhasebecinin zeki , çevik ve tembel olmayanını severim.
Server Kamil Kurdoğlu

Sent from my iPad using Tapatalk

Ben de Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. U.

« Yanıtla #19 : Ekim 29, 2015, 20:20:49 »
Tekne alımlarında marinanın ön bürosuna gittiğinizde sizi tartıyorlar. Bu canlıdan kaç post çıkar bakıyorlar. Sonra önünüze sizin evet diyemiyeceğiniz abuk bir kuralı sanki uygulanıyormuş gibi koyuyorlar. Ön bürodakiler hayırrrrrr biz bu istediğiniz uygulamayı hiç kimseye yapmadık olmaz deyip kesip atıyorlar. Sizin tartıdaki ibreye bakıyorlar hafifliyormusunuz yoksa kan tepenize çıktığı için daha mı bir ağır top oluyorsunuz. Duruma göre yetkisiz  göstermelik bir müdür çıkartıyorlar karşınıza. Biz eskiden bunlara çantacı derdik. Bunların asistan olanları var hocalarının, memurlar var müdürlerinin bir de böyle müdürler var patronlarının çantalarını taşırlar. Sizin ibreye bakıyor çantacı hafif iseniz dediklerinizin hiç biri kabul görmüyor. Ağırlıktan yana sorun yok dik duruyor haklılığınızda ısrarcı iseniz sahneye patron çıkıyor. Finiş mutlu son. Daha sonra ön büroya geldiğinizde çalışanlar hep bir ağızdan aaaaa vallahi bu uygulama ilk defa sizin için yapılıyor denip sizi kahraman ilan ediyorlar.
Özetle ne kadar mümkün değil asla olamaz dediklerinin hepsinin mümkün olduğunu yaşadım.

Bu konu bizlerin sorunlarından bir tanesi bu sorunu genelin içine otutturup marinalarla olan ilişkilerimizi irdeliyelim.

Ynt: BALIKÇI BARINAKLARINDA GÜNLÜK BAĞLAMA ÜCRETİ NEDİR NE OLMALI NE OLMAMALI
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2015, 00:32:57 »
Alıntı
Önce marinaların halini konuşsak, tartışsak......

Sonra da balıkçı barınaklarını.

Evet, ip kimin elinde bir görsek. Teknelerimize binlerce lira verip yıllık bağladığımız "MARİNA" larımızı gündem etsek diyorum. 

Hangisi marina hangisi tersane hangisi alış veriş merkezi ya da hangisi otel bir döküversek, ucundan çomaklasak, en azından bizlere nasıl davranıyorlar, biz de onlara.

Balıkçı barınaklarına ödediğimiz devede kulak etmez.

Sevgilerimle.

Bu yazıyı 21 ekimde balıkçı barınaklarıyla ilgili yazdım. Bu konu da genelin içine yerleştirilip tartışılmalı.

Bizler marinalarla ilişkilerimizde ne hatalar yapıyoruz. Örneğin neden marina çıkışında palamara hakkını helal et gitmek var gidip de dönememek var deyip para veririz, çünki para veren marina girişinde beklemez her zaman iyi yere istediği yere bağlanır. Sen girerken 20 dakika palamar kıçını kaldırmaz beklersin yer yok dışarıya bağlayacağım sizi deyince tansiyonun fırlar ama seni de istediğin yere bağlar içersi boştur çünki. olan sağlığına olur. Biliyorum ki içimizde o plamara verilen paranın bir kaç katını verecek çok arkadaşımız vardır. şimdi bunu konuşalım marina kural koymuş sen deliyorsun hak hukuk bir yana adam yırtınıyor karşında bir tekneden nasıl iki defa kira alırım diye.

Bence sorun teknelerimizin barınma sorunu, çözüm ise yeri geldiğinde " "Buyrun ödemiyorum, tekne ismi budur, yeri budur, vermeyin hizmeti görelim" " diyebilmektir.

Aman şurda üç gün başımı dinlemeye geldim.

Yahu şimdi canım sıkılacak.

Nalet olsun üç para için keyfimiz kaçmasın.

Adam da haklı senede üç ay çalışıp doku ay geçiniyor.

Tekneye bu kadar para ödedim şimdi sirke sarımsak hesabı yapmayayım.

Vallahi buralar böyle ne yapacaksın, şimdi adamla kavga mı edeyim.

Gibi yüzlerce cümle söyüyoruz.  sonuç ortada .....

Bence marinaları konuşalım. Rahatımız bozulsa da.....

Sevgilerimle.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ü. G.

« Yanıtla #20 : Kasım 02, 2015, 15:03:30 »
Alaçatı marinaya sordum. Sıfırdan yeni bir kontrat yapıldığını ve eski sahibine kalan süre için para iadesi olmayacağını söylediler.

Turgutreis marina da para iadesi olmaz dedi ancak eski sahibi sözleşmeyi yeni sahibine tüm hakları ile devretmeyi kabul ederse ve belgelerse satış sonrası eski sözleşme devam edebilir dedi.
*

S. Ç.

« Yanıtla #21 : Kasım 02, 2015, 22:11:16 »
Eğer marinada kalınması gerekiyorsa..Sattığını söyleme..alan da söylemesin..kim ne bilecek..zaman gelince hallolur..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

D. K.

« Yanıtla #22 : Kasım 11, 2015, 22:53:43 »
Yazıyorum, siliyorum.. Yazıyorum, siliyorum...

Yazıyorum ve artık silmiyorum. Çünkü artık bir marinada çalışmıyorum. O yüzden yazdıklarım dolaylı olarak bile kimseyi bağlamıyor. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Okuyun. Lütfen okuyun. Bilim bunu emretmiş, memleketteki çoğunluğun dini de.

Hiçbir tesiste 20 sayfayı geçen işletme yönetmeliği yoktur. Bir marinayla ilgili soracağınız soruların %90'ını da barındırır bu yönetmelikler. Ama şu 20 sayfayı okumak koskoca şirketler yöneten veya kendi şirketi olan görmüş geçirmiş tekne sahibine zul gelir. Evet o yönetmelikte kabul etmediğiniz maddeyi değiştirme imkanını verecek tesisle karşılaşmanız zor. Evet sıkıcı da bir yazıdır ama binlerce liranızı bir yere gömmeden önce de karşınıza ne çıkacak bir kez okumak bu kadar mı zor?

Hiçbir tesisin önbürosu sözleşme yapmadan kurallarımızı vermiyoruz demez, çoğuna gitmenize bile gerek yok web sitelerinde de bulunuyor. Benim tavsiyem fiyat bile almadan önce bu kuralları bir okuyun.

Peki bizim tekne sahibi profili ne yapıyor? Abartısız söylüyorum %95'i bırakın okumayı imzaladığı şeyin ne olduğundan habersiz basıyor imzayı. Sonra ne oluyor?

Bu nasıl uygulama? Bunu nasıl yaparsınız hangi hakla yaparsınız? Monaco'dan karayiplere bütün uygulamaları biliyorum böyle saçmalık olmaz. Ben bunu kabul etmiyorum. Para vermiyorum hadi hizmet vermeyin de görelim.

Lütfen bunu yapmayın.

Önce kurallarını okuyun.
Anlayamadığınızı açıklatın.
Hoşunuza gitmeyen bir kural varsa uygulaması olup olmadığını sorun.
Size uymuyorsa sözleşme yapmayın.

Evet herkes çok özel
Evet çoğunlukla para kazanmak ve tekne almak zor

Karşınızdaki de insan, bunu lütfen unutmayın.
Efendim bu iş zor, hizmet sektöründe bunlar var diyecekseniz de haklısınız.
O zaman bir zahmet kuralları okuyun ve altına imza attıysanız o kurallara uyun ki ne sizin için ne karşınızdaki için deniz kenarındaki o güzelim tesis cehenneme dönmesin.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. D.

« Yanıtla #23 : Kasım 12, 2015, 08:09:15 »
Doğru söze ne denir...
Son derece haklı.