Yazıyorum, siliyorum.. Yazıyorum, siliyorum...
Yazıyorum ve artık silmiyorum. Çünkü artık bir marinada çalışmıyorum. O yüzden yazdıklarım dolaylı olarak bile kimseyi bağlamıyor.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapOkuyun. Lütfen okuyun. Bilim bunu emretmiş, memleketteki çoğunluğun dini de.
Hiçbir tesiste 20 sayfayı geçen işletme yönetmeliği yoktur. Bir marinayla ilgili soracağınız soruların %90'ını da barındırır bu yönetmelikler. Ama şu 20 sayfayı okumak koskoca şirketler yöneten veya kendi şirketi olan görmüş geçirmiş tekne sahibine zul gelir. Evet o yönetmelikte kabul etmediğiniz maddeyi değiştirme imkanını verecek tesisle karşılaşmanız zor. Evet sıkıcı da bir yazıdır ama binlerce liranızı bir yere gömmeden önce de karşınıza ne çıkacak bir kez okumak bu kadar mı zor?
Hiçbir tesisin önbürosu sözleşme yapmadan kurallarımızı vermiyoruz demez, çoğuna gitmenize bile gerek yok web sitelerinde de bulunuyor. Benim tavsiyem fiyat bile almadan önce bu kuralları bir okuyun.
Peki bizim tekne sahibi profili ne yapıyor? Abartısız söylüyorum %95'i bırakın okumayı imzaladığı şeyin ne olduğundan habersiz basıyor imzayı. Sonra ne oluyor?
Bu nasıl uygulama? Bunu nasıl yaparsınız hangi hakla yaparsınız? Monaco'dan karayiplere bütün uygulamaları biliyorum böyle saçmalık olmaz. Ben bunu kabul etmiyorum. Para vermiyorum hadi hizmet vermeyin de görelim.
Lütfen bunu yapmayın.
Önce kurallarını okuyun.
Anlayamadığınızı açıklatın.
Hoşunuza gitmeyen bir kural varsa uygulaması olup olmadığını sorun.
Size uymuyorsa sözleşme yapmayın.
Evet herkes çok özel
Evet çoğunlukla para kazanmak ve tekne almak zor
Karşınızdaki de insan, bunu lütfen unutmayın.
Efendim bu iş zor, hizmet sektöründe bunlar var diyecekseniz de haklısınız.
O zaman bir zahmet kuralları okuyun ve altına imza attıysanız o kurallara uyun ki ne sizin için ne karşınızdaki için deniz kenarındaki o güzelim tesis cehenneme dönmesin.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap