0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ömer Korsanım, Benim, boş ağırlığı 750 kg olan Güney Karavan marka, 4 metrelik, seyahat ağırlığı 1 Tonu bulan, ama tabii ki frenli karavanım vardı. Onu frenli römork kapasitesi 1 Ton olan (fakat katar ağırlığı da 2590 kg olan, yani sadece şöför ve boş araba artı römork ağırlığı, yani boşken frenli 1,5 Ton çekebilen, frensiz römork kapasitesi ise yanlış hatırlamıyorsam, 450 ya da 550 kilo olan) Fiat Albea Multijet arabamla çekiyordum. En ufak turbo-diesel motorlu arabanın bile çekiş kapasitesi bakımından römork çekme problemi olmaz, ama savrulma ve fren problemi olur. Senin arabanın marka ve modeli nedir, ağırlığının 2 Ton olması savrulma ihtimalini (aracın römorka hakimiyetini artırarak) en aza indirir. Römorkun büyük bir ihtimalle frensiz römork. Yeni römork alacaksan veya bulacaksan, frenli olsun. Ben bu yakınlarda, birkaç ay önce karavanımı sattım. Satmadan önce Güney Karavan'ın sahibi Ender Güney bey'e, "ben çekili tekneyle karavancılığa geri döneceğim kısmetse, bana bu karavanların sırf şase kısmını tekne için yapar mısın?" (karavanların üstü pek hafif olduğu için hepsi şaselidir ve çok küçükleri hariç hepsi frenlidir) dediğimde, "Sen tekneyi oturtmak için gerekli olan kısımları çiz, gerisini bize bırak demişti". Aracın kitapçığına, o da yoksa internete, google'a aracın frensiz römork kapasitesini bir sor, "tech. specs"ini bir ara bence. Asgari 4 ton römork ve 1 ton sırtında taşıma kapasitesi (toplam 5 ila 5,5 ton) olan (en yaşlı ve eski bile olsa) Land Rover'ların bile frensiz römork kapasitesi ancak 1 - 1,5 tondur). Frensiz römork kapasitesi düşükse, gidersin ama, ben olsam 3 günde gidecek bir hızda giderdim, korkudan (tecrübelerime dayanarak). Frenlide senin arabanın katar ağırlığı 4 Ton falandır en aşağı. İhtiyaç duyarsan, dostum, Güney Karavanın sahibi (Ankara, Siteler'de atölyesi) Ender Güney beyi, 0532 481 2130 numaralı telefonundan ara. "Müşteriniz ve arkadaşınız Orhan Öztaşkın'dan aldım telefonunuzu, selamları da var" deyip, durumunu anlat. Gerekirse, römorkuna, frenli dingili ve çeki okundaki fren sistemini, İstanbul'a bile gelip takarlar diye düşünüyorum ben. Ya da başka bir şey teklif ederler. Kolay gelsin.
Yanılmıyorsam römork ağırlığı 750 kg üzeri ise römorkun frenli olması gerekiyor.
Ömer Korsanım, Benim, boş ağırlığı 750 kg olan Güney Karavan marka, 4 metrelik, seyahat ağırlığı 1 Tonu bulan, ama tabii ki frenli karavanım vardı. Onu frenli römork kapasitesi 1 Ton olan (fakat katar ağırlığı da 2590 kg olan, yani sadece şöför ve boş araba artı römork ağırlığı, yani boşken frenli 1,5 Ton çekebilen, frensiz römork kapasitesi ise yanlış hatırlamıyorsam, 450 ya da 550 kilo olan) Fiat Albea Multijet arabamla çekiyordum. En ufak turbo-diesel motorlu arabanın bile çekiş kapasitesi bakımından römork çekme problemi olmaz, ama savrulma ve fren problemi olur. Senin arabanın marka ve modeli nedir, ağırlığının 2 Ton olması savrulma ihtimalini (aracın römorka hakimiyetini artırarak) en aza indirir. Römorkun büyük bir ihtimalle frensiz römork. Yeni römork alacaksan veya bulacaksan, frenli olsun. Ben bu yakınlarda, birkaç ay önce karavanımı sattım. Satmadan önce Güney Karavan'ın sahibi Ender Güney bey'e, "ben çekili tekneyle karavancılığa geri döneceğim kısmetse, bana bu karavanların sırf şase kısmını tekne için yapar mısın?" (karavanların üstü pek hafif olduğu için hepsi şaselidir ve çok küçükleri hariç hepsi frenlidir) dediğimde, "Sen tekneyi oturtmak için gerekli olan kısımları çiz, gerisini bize bırak demişti". Aracın kitapçığına, o da yoksa internete, google'a aracın frensiz römork kapasitesini bir sor, "tech. specs"ini bir ara bence. Asgari 4 ton römork ve 1 ton sırtında taşıma kapasitesi (toplam 5 ila 5,5 ton) olan (en yaşlı ve eski bile olsa) Land Rover'ların bile frensiz römork kapasitesi ancak 1 - 1,5 tondur). Frensiz römork kapasitesi düşükse, gidersin ama, ben olsam 3 günde gidecek bir hızda giderdim, korkudan (tecrübelerime dayanarak). Frenlide senin arabanın katar ağırlığı 4 Ton falandır en aşağı. İhtiyaç duyarsan, dostum, Güney Karavanın sahibi (Ankara, Siteler'de atölyesi) Ender Güney beyi, 0532 481 2130 numaralı telefonundan ara. "Müşteriniz ve arkadaşınız Orhan Öztaşkın'dan aldım telefonunuzu, selamları da var" deyip, durumunu anlat. Gerekirse, römorkuna, frenli dingili ve çeki okundaki fren sistemini, İstanbul'a bile gelip takarlar diye düşünüyorum ben. Ya da başka bir şey teklif ederler. Kolay gelsin.[/quoteOrhan korsanim;Henuz romork almadim basoglu, acg romork gibi birkac firmayla gorustum oneri ve tavsiyelerinizi dikkate alacagim ve bahsettiginiz firmayla da gorusecegim kismetse. Tekrar tesekkur ederim.
Tesekkurler moral ve cesaret verdiniz. Fren tertibati vardi sanirim karavanin..
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapTesekkurler moral ve cesaret verdiniz. Fren tertibati vardi sanirim karavanin..Evet fren tertibatlı ama sakar gibi uzun inişlerde frenli römork dezavantaj yaratıyor.motor kompresyonu ile indiğinizde mekanik olarak romork araca dayandığından sürekli fren yapıyor bu şekilde sakar ı indiğinizde balatalar bitmiş olur. Captiva gibi bi araçla frensiz römorklarda sorun yaşamazsınız geçen hafta istanbuldan Saros a frensiz römorkla bi tekne getirdim 750-800 kg olduğunu tahmin ediyorum karavandan sonra römork çektiğimi bile farketmedim
Bu tip sürüşlerde frenler kadar şanzımanında bakımları önemlidir. Tavsiyem yola çıkmadan önce şanzıman yağını değiştirin. Şanzıman çok ısınacak dikkate almanızda fayda var.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapTesekkurler moral ve cesaret verdiniz. Fren tertibati vardi sanirim karavanin..Evet fren tertibatlı ama sakar gibi uzun inişlerde frenli römork dezavantaj yaratıyor.motor kompresyonu ile indiğinizde mekanik olarak romork araca dayandığından sürekli fren yapıyor bu şekilde sakar ı indiğinizde balatalar bitmiş olur. Captiva gibi bi araçla frensiz römorklarda sorun yaşamazsınız geçen hafta istanbuldan Saros a frensiz römorkla bi tekne getirdim 750-800 kg olduğunu tahmin ediyorum karavandan sonra römork çektiğimi bile farketmedimBilgiler icin tesekkurler. Bir de tek dingil cift dingil secenegi icin yorumlarinizi almak isterim. Cift dingil daha guvenli biliyorum fakat trafikte cift dingilli romorkla polis tarafindan tonaji gecer tahminiyle daha cok denetime tabi tutuldugunu duydum, belki de sehir efsanesi cunku polis kantara beni goturdu diyeni hic duymadim. Tek dingil de allah korusun bi lastik gumleme durumunda cekme ve savurma yapma ihtimalini dusunmuyo degilim. Ve tabi cift dingil bi nebze daha maliyetli olacak. Teknemin motorlu toplam agirligi maks. 800 900 kg bu arada.
Ağır tonajlı yükler için Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapTesekkurler moral ve cesaret verdiniz. Fren tertibati vardi sanirim karavanin..Evet fren tertibatlı ama sakar gibi uzun inişlerde frenli römork dezavantaj yaratıyor.motor kompresyonu ile indiğinizde mekanik olarak romork araca dayandığından sürekli fren yapıyor bu şekilde sakar ı indiğinizde balatalar bitmiş olur. Captiva gibi bi araçla frensiz römorklarda sorun yaşamazsınız geçen hafta istanbuldan Saros a frensiz römorkla bi tekne getirdim 750-800 kg olduğunu tahmin ediyorum karavandan sonra römork çektiğimi bile farketmedimBilgiler icin tesekkurler. Bir de tek dingil cift dingil secenegi icin yorumlarinizi almak isterim. Cift dingil daha guvenli biliyorum fakat trafikte cift dingilli romorkla polis tarafindan tonaji gecer tahminiyle daha cok denetime tabi tutuldugunu duydum, belki de sehir efsanesi cunku polis kantara beni goturdu diyeni hic duymadim. Tek dingil de allah korusun bi lastik gumleme durumunda cekme ve savurma yapma ihtimalini dusunmuyo degilim. Ve tabi cift dingil bi nebze daha maliyetli olacak. Teknemin motorlu toplam agirligi maks. 800 900 kg bu arada. çiftBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapTesekkurler moral ve cesaret verdiniz. Fren tertibati vardi sanirim karavanin..Evet fren tertibatlı ama sakar gibi uzun inişlerde frenli römork dezavantaj yaratıyor.motor kompresyonu ile indiğinizde mekanik olarak romork araca dayandığından sürekli fren yapıyor bu şekilde sakar ı indiğinizde balatalar bitmiş olur. Captiva gibi bi araçla frensiz römorklarda sorun yaşamazsınız geçen hafta istanbuldan Saros a frensiz römorkla bi tekne getirdim 750-800 kg olduğunu tahmin ediyorum karavandan sonra römork çektiğimi bile farketmedimBilgiler icin tesekkurler. Bir de tek dingil cift dingil secenegi icin yorumlarinizi almak isterim. Cift dingil daha guvenli biliyorum fakat trafikte cift dingilli romorkla polis tarafindan tonaji gecer tahminiyle daha cok denetime tabi tutuldugunu duydum, belki de sehir efsanesi cunku polis kantara beni goturdu diyeni hic duymadim. Tek dingil de allah korusun bi lastik gumleme durumunda cekme ve savurma yapma ihtimalini dusunmuyo degilim. Ve tabi cift dingil bi nebze daha maliyetli olacak. Teknemin motorlu toplam agirligi maks. 800 900 kg bu arada. Ağır tonajlı yükler için elbetteki çift dingil römork gerekli,2 tonluk karavanlar bile tek dingil imal edildiğini düşünürsek sizin tekne için çok gereksiz olur.750 kg üzeri karavanlar için Be sınıfı ehliyet gerekli ehliyetim benimde yok ,hiç tecrübem olmadığından bende ilk zamanlar sizin gibi her polisin beni çevireceğini düşündüm 4000 km boyunca 1 defa çevrildim oda karavanın içini merak etmişler trafik değildi 😁 Size tavsiyem tekneyi henüz tescil ettirmediyseniz ağırlığını 500-550 kg olarak tescil ettirin,C sınıfı markalı lastik kullanılan kaliteli ve makaslı bir römork alın,(bence frensiz) sinyalizasyonun her zaman çalıştığına emin olun ,aşırı hız yapmayın,uzun inişleri düşük vitesle inin ,fren yaparken hep pedala basıp bırakarak yapın hiç bir sıkıntı yaşamazsınız
Hitap yanlış olmuş, korsanlar, Ömer korsanım demem lazımmış :=))).