0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Y.

Römorkla İstanbul-Fethiye
« : Mayıs 29, 2018, 16:04:50 »
Merhaba üstadlar..

Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığım 6 mt'lik teknem nıhayet bitme aşamasında. Kısmetse bayram sonrası sularda.. Teknem 6 metre boyunda 2.10 eninde spor bir tekne ve tam donanımlı motor dahil ağırlığı 1 ton civarında. ( çok yakında resimlerini ve yapılış aşamalarını detaylı olarak paylaşacağım)

Hedef; yaklaşık 2 tonluk 4 çeker aracımla İstanbuldan Fethiye'ye römork marifetiyle tekneyi götürüp tüm Fethiye körfezini gezmek.750 kg üstünde bir kütleyi çekeceğimin farkındayım o yüzden kaliteli bir römorkla saatte max. 80 90 km hızla seyretmek durumunda olduğumu biliyorum. Daha önce Yalovadan 5.60 mt bir tekneyi İstanbul'a getirmiştim. Fakat 750 800 km yol araçla birlikte neredeyse 12 metreye çıkan uzunlukla gözümü korkutmuyor değil.

Bütçe ve çalışma şartları bu yolun en mantıklı olduğunu söylüyor ve tekne boyu ebatı olarak tüm kurguyu bu tarz bir seyehat üzerine yapmış bulunmaktayım. Dolayısıyla hem römorkla uzun yol seyehat tecrübelerinizi hem de Fethiye Körfezinde fahiş fiyat olmamak kaydıyla küçük sayılabilecek bir tekneyle kalınabilecek iskeleler ve koylar hakkında bilgi edinmek isterim.

Gobün, Bedri Rahmi gibi koyları telefonla aradım sağolsun hepsi yardımcı olacaklarını misafir edeceklerini söylediler. Tekneyi Fethiyede Reis Kafe önündeki rampadan indirmeyi planlıyorum.

Geko Üstadlarının başkaca tavsiye ve önerilerini duymaktan mutluluk duyacağım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. C.

Ynt: Römorkla İstanbul-Fethiye
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2018, 16:49:51 »
Ömer korsan;

Yaklaşık 3 ton ile Sakar Geçidi'nden inmek çok büyük sıkıntı yaratabilir. Yola çıkmadan önce mutlaka
servisiniz ile görüşüp , frenler için extra yapılabilecek şeyler konusunda yardım almanızı tavsiye ederim.

iyi yolculuklar

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2018, 18:03:58 »
Aşağıdaki başlıklarda romorkör (asşında çekme karavan) ike ilgili faydalı tecrübeler paylaşılmıştı;

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Fethiye içinde barınma sorun, restoran iskeleleriyle işi çözebiliyorsanız süper. Bir arkadaşım var kayığını bağlayacak yer bulamadığı için her defasında romörkle indir bindir yapan.

öZgür (tapatalk)

*

O. E.

« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2018, 19:22:18 »
Merhaba üstadlar..

Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığım 6 mt'lik teknem nıhayet bitme aşamasında. Kısmetse bayram sonrası sularda.. Teknem 6 metre boyunda 2.10 eninde spor bir tekne ve tam donanımlı motor dahil ağırlığı 1 ton civarında. ( çok yakında resimlerini ve yapılış aşamalarını detaylı olarak paylaşacağım)

Hedef; yaklaşık 2 tonluk 4 çeker aracımla İstanbuldan Fethiye'ye römork marifetiyle tekneyi götürüp tüm Fethiye körfezini gezmek.750 kg üstünde bir kütleyi çekeceğimin farkındayım o yüzden kaliteli bir römorkla saatte max. 80 90 km hızla seyretmek durumunda olduğumu biliyorum. Daha önce Yalovadan 5.60 mt bir tekneyi İstanbul'a getirmiştim. Fakat 750 800 km yol araçla birlikte neredeyse 12 metreye çıkan uzunlukla gözümü korkutmuyor değil.

Bütçe ve çalışma şartları bu yolun en mantıklı olduğunu söylüyor ve tekne boyu ebatı olarak tüm kurguyu bu tarz bir seyehat üzerine yapmış bulunmaktayım. Dolayısıyla hem römorkla uzun yol seyehat tecrübelerinizi hem de Fethiye Körfezinde fahiş fiyat olmamak kaydıyla küçük sayılabilecek bir tekneyle kalınabilecek iskeleler ve koylar hakkında bilgi edinmek isterim.

Gobün, Bedri Rahmi gibi koyları telefonla aradım sağolsun hepsi yardımcı olacaklarını misafir edeceklerini söylediler. Tekneyi Fethiyede Reis Kafe önündeki rampadan indirmeyi planlıyorum.

Geko Üstadlarının başkaca tavsiye ve önerilerini duymaktan mutluluk duyacağım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Madem Göbünde , Bedri Rahmi'de misafir olacaksınız bir müddet

Göcekten indirin denize Bütün botların indirildiği bir yer var.
Çok rahat günde en az 15 - 20 Bot indiriliyor.
SG geçtikten 200 metre sonra ..

*

S. Ç.

« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2018, 19:30:53 »
1994-97 arasında 900 kg.+ arkasında 120 lik Johnson motor olan 7.25 mt lik sürat motorumu,altı kez,içinde aileminde olduğu kötü tempram ve dandik römorkumla,Ankara-Göcek arası götürdüm getirdim..Teknenin içide silme eşya doluydu..Sakar neki? Toroslar var,Köroğlubeli var..
O zaman yollar duble bile değildi..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. Ç.

« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2018, 21:57:16 »
Yanılmıyorsam römork ağırlığı 750 kg üzeri ise römorkun frenli olması gerekiyor.
*

B. B.

« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2018, 22:03:47 »
NŞA´da  sorun olmaz.

*

A. K.

« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2018, 22:51:34 »
Romorkun göbek rulmanlarina dikkat et sorun olmaz. denize indirmek icin inlice halk plajinin yaninda guzel bir rampa var.
*

C. K.

« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2018, 23:05:07 »
Çeki demiri ruhsata işli olsun
Römorkta arka ışık ve reflektör mutlaka olsun
Rulmanlar çok önemli
Çeki demirine bağladıktan sonra mutlaka güvenlik zincirini bağlayın.

*

O. Ö.

« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2018, 10:04:27 »
Ömer Korsanım,
Benim, boş ağırlığı 750 kg olan Güney Karavan marka, 4 metrelik, seyahat ağırlığı 1 Tonu bulan, ama tabii ki  frenli karavanım vardı. Onu frenli römork kapasitesi 1 Ton olan (fakat katar ağırlığı da 2590 kg olan, yani sadece şöför ve boş araba artı römork ağırlığı, yani boşken frenli 1,5 Ton çekebilen, frensiz römork kapasitesi ise yanlış hatırlamıyorsam, 450 ya da 550 kilo olan) Fiat Albea Multijet arabamla çekiyordum. En ufak turbo-diesel motorlu arabanın bile çekiş kapasitesi bakımından römork çekme problemi olmaz, ama savrulma ve fren problemi olur. Senin arabanın marka ve modeli nedir, ağırlığının 2 Ton olması savrulma ihtimalini (aracın römorka hakimiyetini artırarak) en aza indirir. Römorkun büyük bir ihtimalle frensiz römork. Yeni römork alacaksan veya bulacaksan, frenli olsun. Ben bu yakınlarda, birkaç ay önce karavanımı sattım. Satmadan önce Güney Karavan'ın sahibi Ender Güney bey'e, "ben çekili tekneyle karavancılığa geri döneceğim kısmetse, bana bu karavanların sırf şase kısmını tekne için yapar mısın?" (karavanların üstü pek hafif olduğu için hepsi şaselidir ve çok küçükleri hariç hepsi frenlidir) dediğimde, "Sen tekneyi oturtmak için gerekli olan kısımları çiz, gerisini bize bırak demişti". Aracın kitapçığına, o da yoksa internete, google'a aracın frensiz römork kapasitesini bir sor, "tech. specs"ini bir ara bence. Asgari 4 ton römork ve 1 ton sırtında taşıma kapasitesi (toplam 5 ila 5,5 ton) olan (en yaşlı ve eski bile olsa)  Land Rover'ların bile frensiz römork kapasitesi ancak 1 - 1,5 tondur). Frensiz römork kapasitesi düşükse, gidersin ama, ben olsam 3 günde gidecek bir hızda giderdim, korkudan (tecrübelerime dayanarak). Frenlide senin arabanın katar ağırlığı 4 Ton falandır en aşağı. İhtiyaç  duyarsan, dostum, Güney Karavanın sahibi (Ankara, Siteler'de atölyesi) Ender Güney beyi, 0532 481 2130 numaralı telefonundan ara. "Müşteriniz ve arkadaşınız Orhan Öztaşkın'dan aldım telefonunuzu, selamları da var" deyip, durumunu anlat. Gerekirse, römorkuna, frenli dingili ve çeki okundaki fren sistemini, İstanbul'a bile gelip takarlar diye düşünüyorum ben. Ya da başka bir şey teklif ederler. Kolay gelsin.
*

Ü. Ö.

« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2018, 11:19:48 »
Önceki teknemi Ömer korsana satmıştım, o sebeple tanıştık ve hala ara ara yazışırız. Benden aldığı tekneyi satıp bu tekneye başlamıştı.

Bu başlığı görünce 'iş römorka geldiğine göre bitirdin tekneyi herhalde hayırlı olsun' demek üzere mesaj attım. Malesef beklenmedik şekilde babasının vefat ettiğini öğrendim. Bu nedenle değerli katkılarınızı takip edemeyecektir bu ara. Bilgi vermek istedim.
*

O. Ö.

« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2018, 13:04:06 »
Başın sağolsun Ömer Korsan'ım. Baban nur içinde yatsın. Allah sabır versin.
*

Ö. Y.

« Yanıtla #12 : Haziran 11, 2018, 14:49:36 »
Bu başlığı açtıktan dakikalar sonra babamın vefat haberini aldım. Hiçbir rahatsızlığı şikayeti yok iken oğlen uykusuna yattı ve uyanmadı:(
Hala daha şoktan çıkabilmiş değiliz. Söyleyecek birşey bulamıyorum, hayat çok kısa ve acımasız her günün kıymetini bilmek lazım.

*

Ö. Y.

« Yanıtla #13 : Haziran 11, 2018, 14:51:17 »
Merhaba üstadlar..

Madem Göbünde , Bedri Rahmi'de misafir olacaksınız bir müddet

Göcekten indirin denize Bütün botların indirildiği bir yer var.
Çok rahat günde en az 15 - 20 Bot indiriliyor.
SG geçtikten 200 metre sonra ..

Göceği çok bilmediğim için en kötü fethiyeden indiririm demiştim. Bilgi gerçekten faydalı oldu teşekkür ederim.
*

Ö. Y.

« Yanıtla #14 : Haziran 11, 2018, 14:53:18 »
Çeki demiri ruhsata işli olsun
Römorkta arka ışık ve reflektör mutlaka olsun
Rulmanlar çok önemli
Çeki demirine bağladıktan sonra mutlaka güvenlik zincirini bağlayın.

Dedikleriniz hepsi tamam. Römorku sıfır alacağım ve Al-Ko marka torsiyonlu almayı planlıyorum.