0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

U. K.

Ynt: modern yelkencilere postmodern bir yaklaşım..
« Yanıtla #15 : Mart 04, 2015, 10:00:19 »
kötü motoryat yoktur, kötü motoryatçı vardır.
keşke imkanım olsa da şöyle7-8m bir motoryatı da finanse edebilsem.
*

O. B.

« Yanıtla #16 : Mart 04, 2015, 10:01:20 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
  Ee ne yapacaktı motoryat kaptanı ? aman yelkenli var yavaşlayayım mı diyecekti.

9 yılda iki kez yanıma gelince yavaşlayan, beni geçince hızlanan motoryat kaptanına rastladım. İkisi de Yunan karasularındaydı. Az da olsa öylesi de var.
« Son Düzenleme: Mart 04, 2015, 10:02:08 Gönderen: Orhan Barut »

*

K. T.

« Yanıtla #17 : Mart 04, 2015, 10:09:24 »
Yok bu Ersin abi bana taktı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şimdi benim motoryat saatte en fazla 12 mil yapıyo Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap normal seyir hızım 7-8 mil , ben genelde sırtı çektiğimden bu 6 millere düşmekte... Şöyle bir yelkenli gördüm mü içim bir hoşnut olmakta , bir ah çekmekteyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap cimri motoryatçı olarak ; statüm yok...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. E.

« Yanıtla #18 : Mart 04, 2015, 10:14:48 »
Farklı tip denizciler veya kimin kime "gıcık" olduğu ile ilgili bir yazı...
*

E. O.

« Yanıtla #19 : Mart 04, 2015, 10:18:44 »
  Ee ne yapacaktı motoryat kaptanı ? aman yelkenli var yavaşlayayım mı diyecekti.
9 yılda iki kez yanıma gelince yavaşlayan, beni geçince hızlanan motoryat kaptanına rastladım. İkisi de Yunan karasularındaydı. Az da olsa öylesi de var.
Motoryatı genellikle sahipleri değil kaptanları kullanıyor. Ve motoryat sahiplerinin hep bir zaman sorunu yaşadıkları belli... Kaptanların çoğu da yaranmak için sanırım çevreye verdiği zararı düşünmeden kırıp dökerek yol alıyor..
Son bir yaşadığımdan örnek vermek isterim; Symi darboğazdan çıkarken Bodrum-Knidos tarafından süratle gelen bir motoryat hiç hız kesmeden boğaza girdi, teknede neredeyse kırılmadık bardak kalmadı, içi savaş alanına döndü.. Hele o 4 m lere kadar düşen derinlikte salma vuracak diye çok endişelendim..
Bırak küfretmeyi, teknede ateşli bir silah olsa peşinden sallayacak kadar kızgındım..

*

B. S.

« Yanıtla #20 : Mart 04, 2015, 10:24:17 »
Yazılan konuda başlık başlık gitmek istemiyorum  Ben kendimle ilgili en azından hakim olduğum konu ile ilgili bir bağlantı kurarak fikirlerimi paylaşmak istiyorum ..

Mesajı okuduğum zaman uzun uzun yazacak kadar müsait değildim. O yüzden kısaca katılmadığım noktalar var diye yazmıştım.

Yazının tamamı için değil sadece yarış konusunda bir kaç bir şey yazmak istiyorum.

Benim yaptığım spor dalından ( vücut geliştirme ) örnek vermek istiyorum. Bu konuyu yelken ve yarışçılık ile pekiştirmek yanlış bir bakış açısı doğurmayacaktır diye düşünüyorum.
Ben bu sporu ilk yapmaya başladığımda tabii olarak amatör seviyede ve sadece kilo vermek, biraz olsun fiziksel anlamda daha fazla performans gösterebilmek adına idi. Benim bu sporda gösterdiğim sonuca bakılırsa, o seviyede bir profesyonel ile aynı şartları yaşadığım bu spordan para kazanan insanlardan belki de daha fazla efor sarfettiğim fiziksel ve psikolojik açıdan daha fazla yorulduğum gözükecektir. Peki neden bunca emek ve zaman harcanarak bu seviyede bu spor yapılır. Tabii ki o sonuca ulaşana kadar yapılacak ve yaşanacak şeyler bilgi birikim işin psikolojik boyutu vs.. sonuçta sizi o podyumda 1.olmaktan daha fazla motive ve mutlu eder. Bu alanda uzmanlaşırsınız. En önemlisi kendi fiziksel, psikolojik sınırlarınızı test eder ve vücudunuzun en üst seviyede yapabileceğiniz ve gücünüzü ortaya koyabileceğiniz üst çizginizi belirler. Aslında bir heykel traş düşünün, nasıl bir kayaya şekil verip onu bir şaheser olarak ortaya çıkartıyorsa biz de daha zorunu canlı, yaşayan bir kimliğe uyguluyoruz. Tabii ki bunun mükemmel olması içinde standartları var. Her bu seviyede spor yapan bu strandartlara ulaşamıyor. Sebebi genetik ve psikolojik. Çoğu zamanlarda aşmanız gereken eşikler oluyor. Her hareketiniz durumunuz uyku düzeniniz yemeniz içmeniz bunun için önünüzde duran bir duvar.. Zincirin tüm halkaları tam ve eksiksiz olursa podyumda iş yaparsınız. 6 ay uğraşıp son gece fazladan içeceğiniz ufak bir şişe su sabah kalktığında tüm o uğraşlarınız için bir kabusa dönüşebilir. Şimdi bu kadar uzun uzun yazmamın nedeni ki daha yazacak çok şey bulabilirim, hem Ersin korsanın konusunda yazarken biraz daha fazla düşünüp hakkını verecek bir şeyler yazma duygusu hemde yarışların bu derece bu seviyede sadece hız olarak görülmemesi gerektiği..

Bazı yelken yarışlara katılırsınız sadece o ortamı görmek o savaşa hazır olmak adına hazırmısınız, hazır olabilirmisiniz bunu kaldırabilirmisinizin terazisi olur, kimi yarışlarda ırc 4 gibi daha yavaş veya destek sınıfı gibi.. Bir diğer sınıf IRC1 vardır ki o artık belli bir noktada gerçekten ileri seviye va hata kabul etmeyecek bir seviyedir. Takım içinde herkesin bir görevi vardır. Eğitimde  2 dk içinde baş altından balon yelkeni çıkartıp basıp tekrar toplayan eğitmenler gördüm. Bunu yelken ve yarışçılığa uyguladığımızda şöyle bir sonuç çıkartıyorum.

Nasıl ben bu vücut geliştirme sporunu bu seviyede yaparken vücudumun her yediğim şeye içtiğim, uyuduğum her ana nasıl tepki vereceğini biliyorsam ki bunu normal bir spor yapan kimse anlayamaz, belki olur mu canım ben bir haftada 5 kg veriyorum diyebilir bundan bahsetmiyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yelken sporunda da o seviyede yarış yapmayan kimse o duyguyu nedenini ve sonuçlarını anlayamaz. Aslında yazı içinde anlatılanların sadece fikir alışverişi açısından yazılmış üzerinde fazla düşünülmemiş olduğu izlenimi alıyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Mart 04, 2015, 10:28:30 Gönderen: Barış Sipahioğlu »
*

N. Ö.

« Yanıtla #21 : Mart 04, 2015, 10:24:39 »
Başlığı gördüm, kesin bu konuyu Ersin başlatmıştır dedim ve haklı çıktım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
okuyayım bakalım neler yazmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. O.

« Yanıtla #22 : Mart 04, 2015, 10:27:37 »
Merem'im, Nalan yine döktürmüş.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Herkes birbirine gıcık haklı ama epeydir foruma girmediği belli ya unuttu da ayrı bir tefrika yayınlayacak "GeKolarda birbirine gıcık" diye... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap))
*

H. E.

« Yanıtla #23 : Mart 04, 2015, 10:29:38 »

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ha, haaaa! Hatırladım bu yazıyı. Eline sağlık Nalan'ın bir kez daha.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. S.

« Yanıtla #24 : Mart 04, 2015, 10:35:29 »

E çok iyi bu ve diğerleri .. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

V. P.

« Yanıtla #25 : Mart 04, 2015, 10:42:49 »
Ben İtalya'dan motoryat getirirken ne yaptım..

Pruva pruva kaşılaştığım tüm yelkenlilerden en az 2 mil uzaklarından geçecek şekilde yolumu değiştirdim. Bununla da yetinmedim mutlaka suratimi makul seviyede düşürdüm.

Yetişen tekne olduğum tüm anlarda, hızımı 10 knot cıvarlarına düşürüp öyle geçtim. Eğer şartlar müsait ise yine en az 2 mil açıklarından geçtim.

Her şartta her durumda yol hakkı bende olsa dahi yol hakkını onlara bıraktım.

Marina vb girişlerde her şartta yok hakkını ve manevra hakkını onlara bıraktım, çünkü benim manevra kabiliyetim çok yüksek idi..

Yelkenci olmama rağmen 30 knotla giden bir motoryat içinde, onları kıskanmadım, hiçbir motoryatçının da kıskanacağını sanmam , olsa olsa acırlar diye düşünüyorum..
*

A. E.

« Yanıtla #26 : Mart 04, 2015, 10:43:45 »

Muhteşem bir yazı. Paylaşım için teşekkürler MErem korsanım.
Yazarında kalemine sağlık.
*

E. B.

« Yanıtla #27 : Mart 04, 2015, 11:41:51 »
Vural , sen yelkencisin.. Damdan düşmüşsün yani.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Tabi öyle yapacaksın..

Nalan hanımın yazı gerçekten iyiymiş.. ama ben yelkencileri sınıflayacağım birzdan... Bir de şu yarışma konusunu açalım biraz.

Bu arada Barış, bu sporu yaparken protein tozu kullanıyormusun?
*

E. B.

« Yanıtla #28 : Mart 04, 2015, 11:43:21 »
Kıvanç korsanım sana niye takayım.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Sen en çok sevdiğim motoryatçısın...
*

V. P.

« Yanıtla #29 : Mart 04, 2015, 11:55:39 »
Ben bunlara ad taktım... Deniz magandaları..

Biraz nostalji...