0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu başlık çok iyi oldu bence de. Şu anki edineceğimiz bilgiler aktif olarak kullanılabileceği zamana geldiğinde değişebilir. Zira henüz bir mevzuatı yok bu Coin lerin.Yani iş kanun kapsamına alınmaya gelindiğinde tadı tuzu da, kullanım kolaylığı da kalmayabilir.
Devletler sanal paranın kontrolunu almadan serbest bıraklamaları biraz zor. Şu anda bit coin bizim eski borsada borsa oynamak gibi . Bilenler bilir buyuk şef bastonunu kaldırdı mı gider yere vurdu mu kagıt dip yapar.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapDevletler sanal paranın kontrolunu almadan serbest bıraklamaları biraz zor. Şu anda bit coin bizim eski borsada borsa oynamak gibi . Bilenler bilir buyuk şef bastonunu kaldırdı mı gider yere vurdu mu kagıt dip yapar. Sorunda buradan kaynaklanıyor. İnterneti kontrol edemiyorlar. Çin, Amerika, Hindistan denedi. Crypto paraların alım-satımını yasakladılar ama engelleyemediler. Bizim hükümet de bir ara twitter, wikipedia yı engellemişti. Ama isteyen herkes girebilmişti. şimdi vergilendirmek istiyorlar, geçen gün bizim bakan bu konuda çalıştıklarını açıkladı. Vergilendirmek demek yasal olarak tanımak demek. Ama kontrol işi çok zor. En son visa, kartlarında crypto ödeme işlemleri için çalıştıklarını açıkladı. Yani ben btc mi visa kartıma yükleyip onunla alış veriş yapabileceğim. Bankaların işi zor. Hatta Avrupa ve Asya da bazı borsaların visa kartları var ve kullanıyorlar. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bazı sorularım olacak. Mesela ben öğrenme amacıyla girdim iki borsaya. Fare gibi minik minik. İki borsada da doge coin aldım hayvansever olarak. diyelim bu paracıkları bir cüzdanda toplamak istiyorum. Soguk cüzdan olsun, internetten şer ve kem gözlerden uzak ... aynı cüzdanı her iki borsada kullanabilir miyim? Aynı cüzdanı hem laptop ta hem mobil tel de kullanabilir miyim?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBazı sorularım olacak. Mesela ben öğrenme amacıyla girdim iki borsaya. Fare gibi minik minik. İki borsada da doge coin aldım hayvansever olarak. diyelim bu paracıkları bir cüzdanda toplamak istiyorum. Soguk cüzdan olsun, internetten şer ve kem gözlerden uzak ... aynı cüzdanı her iki borsada kullanabilir miyim? Aynı cüzdanı hem laptop ta hem mobil tel de kullanabilir miyim?"Mal"ınızı farklı yerlerde saklamak iyidir. Daha önce oldu; borsa sahibi öldü. Borsa cüzdanının şifresi ondaydı ve para yatırınlar mağdur oldu. Borsa daki paranız sizin değildir. Borsanın cüzdanında saklıdır. Merkeziyetli ve merkeziyetsiz borsalar var. Merkeziyetli borsalar çalışanları olan, müşteri hizmetleri olan, bir sıkıntı olduğunda danışabileceğiniz insanların olduğu borsalar. Bu borsalarda işlem yapmak istiyorsanız paranızı, malınızı bu borsanın cüzdanına göndermeniz gerekir. Şifrenizi unuttuğunuzda daha önce verdiğiniz bilgiler doğrultusunda şifrenizi alabilirsiniz. Paranız, malınız o borsanın cüzdanında sizin adınıza tutulurlar, bankalar gibi.Merkeziyetsiz borsalar, sadece bilgisayar programıdır. Hiç görmediğiniz, bilmediğiniz birisiyle güvenli olarak alış-veriş yapacağınız arayüzlerdir. Bir cüzdanları yoktur. Alış veriş yapmanız için kendi internet ortamında yaratacağınız cüzdanları bu programlara tanıtırsınız. Paranız sizin cüzdanınızdan başkasının cüzdanına gider. Trust wallet, blockchain wallet, MyEtherWallet gibi cüzdanları siz oluşturursunuz. Şifrenizi sadece siz bilirsiniz, unutursanız ulaşamazsınız. Bu cüzdanlar internet ortamında olan cüzdanlardır. Ama siz soğuk cüzdan istiyorsunuz. Ben ledger cüzdan kullanıyorum. Ledger nano s.Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapFarklı markaların soğuk cüzdanları da var. Bunlar usb bellek boyutunda, para transferi yapmak isterseniz. Telefona yada bilgisayara kablo ile bağlamak yeterli. Son modelinde bluetooth bağlantı özelliğide var sanırım. Kaybederseniz yada bozulursa kurtarma kelimeleri ile tekrar paranıza ulaşabilirsiniz.Kurtarma kelimelerini iyi saklamanız lazım.Kendi cüzdanlarınızı istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Atıyorum Ziraat hesabınızdan Vakıfbank hesabınıza para gönderme gibi, borsadan cüzdan dan bağımsızdır.Ama hangi "chain" "network" den göndereceğiniz önemli. Doge coini tam incelemedim. Ama örnek olarak bitconi hem erc20, hem bsc 20, hem bep2 hem de btc network ünde gönderebilirsiniz. Alıcı ve verici adres aynı network te olmalı. Küçük bir miktarla deneme yapmak her zaman iyidir.