0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence takip edelim, uzun vadede kar/zarar durumuna bakalım.Kendimi denek olarak öne atıyorum. Trader değilim alım satım yapmıyorum. Şu an itibarıyla elimde 0,3 bitcoin, 30.000 usd x 0.3 = 9.000 usd 3 ethereum, 2.000 usd x 3 = 6.000 usd Toplam 15.000 usd yatırımım var. (üçe beşe bakmadım, btc ve eth güncel değerleri yaklaşıktır)Kripto paraların yükselmesi düşmesi haricinde, ilave olarak, her iki kripto para için de yıllık % 5 faiz alıyorum. Bir sene bekleyelim, ölmez sağ kalırsak portfolyomun ana kısmını oluşturan bu iki kripto paranın son durumunu, kar/zarar oranını görelim derim.Zaman içerisinde kuvvetle muhtemel düşüşler oldukça üzerine ekleme yaparım. Ancak hesap karışmasın, biz 1 sene sonra hesabımızı 0.3 btc +3 eth + % 5 faiz üzerinden yapalım.Btc 100.000 usd olursa alacağım tekneyle ziyaretime gelen tüm denizci dostlarımı en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağıma söz veriyorum. Btc çakılır, bizim yatırımlar çökerse, en yakın balıkçı barınağında oturur, tekneleri seyrederek, çay bardağında renk değiştiren sıvımızı yine de içeriz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Selametle...
Elimden geldiğince yatırım yaptığım projeleri inceliyorum, white paper'larını okuyorum. Sosyal medyada projeleri takip ediyorum. işin tuhaf tarafı bu yaptığım işten zevk alıyorum.Siz kripto paralara yatırım yapmayı riskli bulabilirsiniz. Sizi suçlayamam. Ama yatırımlarımı çeşitlendireyim diyorsanız kripto paraları incelemenizi tavsiye ederim.
"Panta rhei" tanımı bu coğrafyadan çıktı ne mutlu ki (Efesli Heraklitos).Bu sistemler gelişip evrilecek, biz anlasak da anlamasak da. Biz anlamlandırsak da anlamlandıramasak da.Her şey akıyor, değişiyor. Ve governance (yönetim) sistemleri de değişecek. Güvence beklenilen mevcut erk aslında değişecek. Ondan neden güvence istensin ki?İnsanlar insanlığı yönetemiyor, algoritmalar yönetecek. Ben göremem herhalde ama görebilmeyi isterdim. Elimden gelen sadece kendi metaverse girişimlerimle, kendi governance planlamamla becerebildiğimi yapmak. Kripto paralar bir yatırım aracı olmayacak ileride (aslında şimdi de değil ama bu aşamada eğlenceli bir kumar ve büyük kazanan da olacak, büyük kaybeden de). 20-30 yıl sonra çok farklı bir dünya olacak, kimse aynı nehirde iki defa yıkanamaz. Saygılarımla, Erol