0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. E.

Ynt: Amatör Denizciğin Sorunları Hakkında Tespit ve Çözüm Önerileri
« Yanıtla #135 : Şubat 19, 2014, 14:31:24 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. E.

« Yanıtla #136 : Şubat 19, 2014, 14:32:41 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. E.

« Yanıtla #137 : Şubat 19, 2014, 14:34:22 »

*

R. E.

« Yanıtla #138 : Şubat 19, 2014, 14:36:38 »
ilk resimdeki gibi iki yanı iskeleli bir şey yapabilseler süper olur.
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2014, 14:36:52 Gönderen: Rıza Epikmen »
*

H. E.

« Yanıtla #139 : Şubat 19, 2014, 14:44:00 »
Yalnız İlke hatırlatmalısınız ki rampanın esas önemli kısmı suyun altındaki bölümü. İdeali betonun 2 metre derinliğe kadar gitmesi imiş ama pek mümkün olmuyormuş.

*

İ. O.

« Yanıtla #140 : Şubat 19, 2014, 18:33:48 »
İlke seni başarından dolayı kutluyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Rampanın yapılması kadar önemli bir şeyde nasıl korunacağı ve işletileceği
Keşke Tuzla Amatör Denizciler derneği olsaydı da rampayı hem korusa hem de rampadan yararlanacak denizcilere yardımcı olabilseydi. Hele hele oraya konacak bir çay ocağında hep beraber çaylarımızı içebilseydik.
Eminim sen bunu da en kısa zamanda hallederek bize örnek ve yol gösterici olacaksın.

Emeğine sağlık İlke kardeşim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

B. K.

« Yanıtla #141 : Şubat 19, 2014, 19:47:50 »
ilke hanım,
böyle zor bir konuda büyük bir mesafe almışsınız, kolaylıklar dilerim. şahsen bu konuda uzman değilim, dr. hakan beyin görüşlerine katılıyorum. yanısıra bence çok önemli bir konuyu vurgulamak istedim. coğrafi konum bakımından sert rüzgarlara açık bölgeler rampa için uygun bölgeler olmadığını düşünüyorum, örneğin kışın lodos fırtınasına maruz bir bölge ise denizin karaya doğru yaptığı taş, kaya, kum, yosun v.s. taşıması nedeniyle rampa kullanılamaz hale gelecektir. genelde böyle durumlarda kıyı şekil değiştirmektedir.
sevgilerimle, bülent

*

B. K.

« Yanıtla #142 : Şubat 19, 2014, 21:20:47 »
bu konuyla ilintili olarak bir hususu daha eklemek istiyorum.
iki yıl önce çanakkale babakale limanı bakanlık tarafından ihale ile tamamlandı, mendirekler güçlendirildi, bütün liman sahası iyi derece betonlama ile kaplandı, gerçekten çok iyi oldu.
liman teslimatı yapıldıktan bir süre sonra gittiğimde bir de ne göreyim, onca tonlarca beton yapılmasına rağmen çekek yeri rampası öylece taşlık olarak bırakılmış tek kürek beton yoktu. oranın yerlisi çalışanlarına sorduğumda ( projede olmadığı için ) çekek rampası yapılmadığını söylediler. hala daha durum eskisi gibi, değişen hiçbir şey yok.
tuzla balıkçı barınağında inşaallah çekek rampası projesi vardır!!!!!!
*

İ. N.

« Yanıtla #143 : Şubat 19, 2014, 21:25:37 »
Hakancım çok teşekkürler araştırmaların için özellikle şu hazır beton işini incelemeye birazdan başlıyacağım.

İsmail Abi çok bir şey yapmadım aslında yaptıklarıma da sen ilham oldun. Süreci gayet iyi biliyorsun, genelde içindeydin. Toplandık,  fikir alışverişinde bulunduk, bu yapılabilir dedik. Zamanlamamız ve stratejimiz iyi idi fakat tek ciddi çabamız bir dilekçe yazıp bunu götürüp teslim etmek oldu. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Umarım Belediyede aksilik çıkmaz da seçimden önce sonuca ulaştırabiliriz.

Belediyenin rampanın işletilmesi konusundaki fikri, veririz bir garibana işletir şeklinde. Bir kere yüz buldum artık sık sık görüşür bir yelken klübü fikrini aşılarım fakat işin içinde daha fazla aktör, daha fazla proje, bir yol planı olmadan kendi iktisadi işletmesi olan bir derneği hak ettiğimizi düşünmüyorum.

Sonbahara kadar işin içine belediyeyi ve bir üniversiteyi de katarak güzel bir kaç tane proje yapmamız lazım. Bir hedefe doğru hareket edelim kervan yolda düzülür diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2014, 21:27:31 Gönderen: İlke Nahi »
*

M. D.

« Yanıtla #144 : Şubat 19, 2014, 23:05:18 »
Laf yerine iş üretmenin güzel bir örneğiyle karşı karşıyayız. İlke korsanım çabanızı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Umarım istediğiniz şekilde sonuca ulaştırmanın kıvancını da yaşar ve yaşatırsınız..
*

İ. O.

« Yanıtla #145 : Şubat 28, 2014, 11:16:47 »
Dün Hava soğuktu. Sokakta top oynayan çocuklarda yoktu ki yaşlı bir emekli olarak ,kaçan toplarını alıp kesme tehditinde bulunarak vakit geçireyim.
Aklıma Ulaştırma bakanlığına birşeyler sormak geldi ve kafama takılan soruların birkaçını Ulaştırma bakanlığına sordum. Aynı zamanda Başbakanlık BİMER e de ilettim. Bakalım sorularıma cevap vereceklermi?
Su sabah önce başbakanlığın başvurumu almış olduğuna dair mail aldım. Ancak Ulaştırma bakanlığından bir ses yok derken ikinci mail düştü. Bunu ve sorduğum soruları sizlerle paylaşmak istedim.
Bugün hava güzel Çocuklar top oynamaya çıkarsa mesele yok. Kimseye bulaşmam .Söz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

bilgiedinm​e (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
10:50
Kime: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bilgi: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sayın İsmail ORUÇ,

Başbakanlıktan ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza yönlendirilmiş olan başvurunuz incelenmiş olup; başvurunuzda da belirttiğiniz üzere aynı başvuru 27.02.2014 tarih ve 106295 sayı ile Bakanlığımız bilgi edinme sistemine de yapmış olup, tarafımızdan ilgili birimlerimize gereği yapılmak üzere yönlendirilmiştir. Başvurunuzun hangi aşamada olduğunu, belirtilen linkten Başvuru Sorgulama kısmından verilen tarih ve sayı ile sorgulayabilirsiniz. Cevap ilgili birimce iletişim adresinize/mail gönderilecektir.
Bilgilerinize..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Kimden: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap [Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap]
Gönderildi: 28 Şubat 2014 Cuma 09:34
Kime: bilgiedinme
Konu: Başvurunuz..

TARİH/SAYI: 27.02.2014 / 201859 SAYIN İSMAİL ORUÇ T.C. Kimlik No: .................. Adres: Uçmakdere köyü Şarköy TEKİRDAĞ E-Posta Adresi: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesi çerçevesinde tarafınıza yönlendirilmiştir. Bilgilerinizi rica ederiz.

Başvuru : Ulaştırma , Denizcilik bakanlığının web sitesinde yayımlanan Sektör raporunda 2023 hedeflerinde belirtilen Amatör Denizci sayısının birmilyona ulaştırılması ve her 75 kişiden birine bir tekne hedefinden bir amatör denizci olarak mutlu oldum. Ancak bugun itibarıyle yaklaşık 50 bin olan özel tekne sayısına bağlanma imkanı olan yaklaşık 15 bin olan marina kapasitesi ve 40 bin teknelik balıkçı barınağı kapasitesi malumunuzdur.
Hülasa
1- mevcut durumda özellikle büyük şehirler ve turizm bölgelerinde yetersiz olan bağlanma kapasitesi nasıl çözülecektir? 2- Bağlama sıkıntısının çözümünde marina yapımı plan hedeflerinde olmasına rağmen mevcut fiyat politikaları nedeniyle küçük tekne sahipleri için daha ekonomik bağlanma yeri imkanı nasıl sağlanacaktır?
3- 30 bin civarında olan 0-9 metre arası tekne sahipleri nin teknelerini ekonomik fiyatlarla bağlama imkanları için neler yapılacaktır?
4- İlave edilecek olan 950 bin teknenin sizce boy ve değeri ne olacaktır ve olmalıdır? İthale hayanan pahalı tekneler mi yoksa daha ucuza alınabilinecek daha küçük teknelermi?
5- Sizce Amatör denizciliğimiz bugün fuarlarda sergilenen milyon dolarlık teknelerle mi? yoksa özellikle gençlerin edinebileceği veya kendi yaptıkları küçük teknelerle mi olacaktır?
 Saygılarımla arz ederim
İsmail Oruç
Not: Ulaştırma bakanlığına da 106295 başvuru numarasıyla müracaat ettim

T.C. BAŞBAKANLIK Bilgi Edinme Birimi Başbakanlık Merkez Bina Bakanlıklar 06573 ANKARA Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Ş.Köymen Telefon: 0 312 422 37 19 Faks: 0 312 422 26 67 E-posta: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Elektronik ağ: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2014, 11:27:42 Gönderen: İsmail Oruç »
*

T. A.

« Yanıtla #146 : Şubat 28, 2014, 11:38:45 »
adamların uykusunu kaçırmışsın İsmail korsanım böyle derin sorular sorulup cevaplar beklenir mi...
özellikle tapelerden sonra heeeepsi koltuk derdindeler şimdi
*

E.

« Yanıtla #147 : Şubat 28, 2014, 20:21:15 »
İsmail'im korsanım, şimdi Ulaştırma Denizcilik Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ve Haberleşme Bakanlığı'nda ne konuşuluyor biliyormusun?;
"Çorum Çorum olalı böyle eziyet görmedi!" Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

İ. O.

« Yanıtla #148 : Şubat 28, 2014, 21:11:46 »
Buna bir yanıt versinler daha edineceğim çok bilgi var.
enbaşta benden bağlama kütüğü parası alıyosun ama bağlamıyosun. Beni bağlamazsan paramı faiziyle geri ver diyecem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. S.

abilerim öncelikle saygılar. ben yeni bir korsan olarak yazdıklarınıza çok üzüldüm. Türkiye'mizin 3 tarafı denizlerle çevrili ancak ilgilenen devlet yetkilisi yok bakanlık var göstermelik.buraya daha bir çok olumsuzluk yazabilirim ancak biz korsan ailesi olarak neler yapabiliriz dersek baskı gücü oluşturmayı teklif etmişsiniz,bende karadaki arkadaşlarımızı da dahil edelim derim. çok güzel ilişkileri olan seviyeli motorcu arkadaşlarımızdan da yardım alabiliriz.doğru yoldayız vazgeçmeyelim
saygılar selamlar