Dün Hava soğuktu. Sokakta top oynayan çocuklarda yoktu ki yaşlı bir emekli olarak ,kaçan toplarını alıp kesme tehditinde bulunarak vakit geçireyim.
Aklıma Ulaştırma bakanlığına birşeyler sormak geldi ve kafama takılan soruların birkaçını Ulaştırma bakanlığına sordum. Aynı zamanda Başbakanlık BİMER e de ilettim. Bakalım sorularıma cevap vereceklermi?
Su sabah önce başbakanlığın başvurumu almış olduğuna dair mail aldım. Ancak Ulaştırma bakanlığından bir ses yok derken ikinci mail düştü. Bunu ve sorduğum soruları sizlerle paylaşmak istedim.
Bugün hava güzel Çocuklar top oynamaya çıkarsa mesele yok. Kimseye bulaşmam .Söz.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yapbilgiedinme (
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap)
10:50
Kime:
Üye Ol veya Giriş YapBilgi:
Üye Ol veya Giriş YapSayın İsmail ORUÇ,
Başbakanlıktan ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza yönlendirilmiş olan başvurunuz incelenmiş olup; başvurunuzda da belirttiğiniz üzere aynı başvuru 27.02.2014 tarih ve 106295 sayı ile Bakanlığımız bilgi edinme sistemine de yapmış olup, tarafımızdan ilgili birimlerimize gereği yapılmak üzere yönlendirilmiştir. Başvurunuzun hangi aşamada olduğunu, belirtilen linkten Başvuru Sorgulama kısmından verilen tarih ve sayı ile sorgulayabilirsiniz. Cevap ilgili birimce iletişim adresinize/mail gönderilecektir.
Bilgilerinize..
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Kimden:
Üye Ol veya Giriş Yap [
Üye Ol veya Giriş Yap]
Gönderildi: 28 Şubat 2014 Cuma 09:34
Kime: bilgiedinme
Konu: Başvurunuz..
TARİH/SAYI: 27.02.2014 / 201859 SAYIN İSMAİL ORUÇ T.C. Kimlik No: .................. Adres: Uçmakdere köyü Şarköy TEKİRDAĞ E-Posta Adresi:
Üye Ol veya Giriş Yap 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesi çerçevesinde tarafınıza yönlendirilmiştir. Bilgilerinizi rica ederiz.
Başvuru : Ulaştırma , Denizcilik bakanlığının web sitesinde yayımlanan Sektör raporunda 2023 hedeflerinde belirtilen Amatör Denizci sayısının birmilyona ulaştırılması ve her 75 kişiden birine bir tekne hedefinden bir amatör denizci olarak mutlu oldum. Ancak bugun itibarıyle yaklaşık 50 bin olan özel tekne sayısına bağlanma imkanı olan yaklaşık 15 bin olan marina kapasitesi ve 40 bin teknelik balıkçı barınağı kapasitesi malumunuzdur.
Hülasa
1- mevcut durumda özellikle büyük şehirler ve turizm bölgelerinde yetersiz olan bağlanma kapasitesi nasıl çözülecektir? 2- Bağlama sıkıntısının çözümünde marina yapımı plan hedeflerinde olmasına rağmen mevcut fiyat politikaları nedeniyle küçük tekne sahipleri için daha ekonomik bağlanma yeri imkanı nasıl sağlanacaktır?
3- 30 bin civarında olan 0-9 metre arası tekne sahipleri nin teknelerini ekonomik fiyatlarla bağlama imkanları için neler yapılacaktır?
4- İlave edilecek olan 950 bin teknenin sizce boy ve değeri ne olacaktır ve olmalıdır? İthale hayanan pahalı tekneler mi yoksa daha ucuza alınabilinecek daha küçük teknelermi?
5- Sizce Amatör denizciliğimiz bugün fuarlarda sergilenen milyon dolarlık teknelerle mi? yoksa özellikle gençlerin edinebileceği veya kendi yaptıkları küçük teknelerle mi olacaktır?
Saygılarımla arz ederim
İsmail Oruç
Not: Ulaştırma bakanlığına da 106295 başvuru numarasıyla müracaat ettim
T.C. BAŞBAKANLIK Bilgi Edinme Birimi Başbakanlık Merkez Bina Bakanlıklar 06573 ANKARA Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Ş.Köymen Telefon: 0 312 422 37 19 Faks: 0 312 422 26 67 E-posta:
Üye Ol veya Giriş Yap Elektronik ağ:
Üye Ol veya Giriş Yap