Aslında patlıcanı ve yemeklerini hiç sevmem.
Bikere tütüngiller familyasından olan bu çiçekli bitkinin besleyiciliği sıfıra yakın. Bununla beraber ciddi nikotin içeriyor.
Gel gelelim kaderin acı tecellisi, yaptığım patlıcan yemekleri herzaman çok beğenilmiştir.
İtiraf ediyorum çoğunlukla tadına bile bakmam.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapAma yaparken itina etmediğim anlaşılmasın lütfen.
Benimkisi daha çok O.V. tarzı.
...
Oysa ben hep acısını çektim,
Bu şiirleri
İş olsun diye yazdığımı bilmenin...
Üye Ol veya Giriş YapE o zaman niye yazıyorum?
Kriterlere uyuyorda ondan:
-Kolay -Hızlı -Malzeme sıkıntısı yok -Bulaşığı az
Utensils: - 1 Tabak - 1 Tencere - 1 Bıçak - 1 Kaşık
İngredients: 5-6 orta boy ve çapta patlıcan
- 1 İri kart soğan
-5-6 diş sarmısak
-3 biber
-3 orta boy domat
-sıvı yağ,tuz, karabiber
Patlıcanları zebraya benzeterek soyunuz. Hemen tencereye sıvı yağı döküp kızdırın ve patlıcanları cozurdata cozurdata kızartmaya başlayın.
Patlıcanlar kızarırken tabağı ters çevirin(cam porselen farketmez) üzerinde, soyduğunuz iri soğanı fazla ufaklamadan doğrayın. Patlıcanları çevirmeyi unutmadan sarmısakları ve biberleride temizleyip doğrayın.
Hala patlıcanlar yanmadıysa eliniz benim kadar hızlı demektir, kutlarım.
Üye Ol veya Giriş YapDomatların kabuğunu soyun kenara koyun, tenceredeki patlıcanları kenara ittirin, soğan sarmısak ve biberleri açılan boşluğa dökün, tabağı eski haline (konkavite yukarı) çevirin.
Artık patlıcanları çıkarma zamanıdır, tabağa istif edin.
Soğan ve biberler tam dönmek üzere iken domatları elinizde, sularını tencereye akıta akıta doğarayın.Kapağını aralık bırakarak patlıcanlara dönün.
Bıçakla ve kaşıkla ittirip dürterek, şeklini de bozmadan karınlarını deşeleyin. Tüm patlıcanlar iç mezarı haline gelince tencereye dönün ve suyunu epeyce çekmiş olarak ateşten alın, defin işlerine başlayın.
Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin. Üzerlerine tuz, karabiber coşkusu ve seviyesinde sıcak su ekleyin.
Kapak kapalı yaklaşık 15 dak sonra suyunu sakın ha tam çektirmeden ateşi kapatın.
Soğuk mu yersiniz, sıcak mı servis edersiniz ben bilmem.
Ama şunu söyleyebilirim, maydonoz koymayın. Kötü görünüyo. Bide fırına atmayın patlıcanlar ceset buruşması oluyor.
Trick: Çaktırmadan domatlarla beraber yarım fındık kadar salça sallayın.