0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. B.

İmam Bayıldı
« : Mayıs 05, 2009, 03:55:42 »
Aslında patlıcanı ve yemeklerini hiç sevmem.
Bikere tütüngiller familyasından olan bu çiçekli bitkinin besleyiciliği sıfıra yakın. Bununla beraber ciddi nikotin içeriyor.
Gel gelelim kaderin acı tecellisi, yaptığım patlıcan yemekleri herzaman çok beğenilmiştir.
İtiraf ediyorum çoğunlukla tadına bile bakmam. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ama yaparken itina etmediğim anlaşılmasın lütfen.
Benimkisi daha çok O.V. tarzı.
...
Oysa ben hep acısını çektim,
Bu şiirleri
İş olsun diye yazdığımı bilmenin... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

E o zaman niye yazıyorum?

Kriterlere uyuyorda ondan:
-Kolay -Hızlı -Malzeme sıkıntısı yok -Bulaşığı az
Utensils: - 1 Tabak - 1 Tencere - 1 Bıçak - 1 Kaşık
İngredients: 5-6 orta boy ve çapta patlıcan
- 1 İri kart soğan
-5-6 diş sarmısak
-3 biber
-3 orta boy domat
-sıvı yağ,tuz, karabiber

Patlıcanları zebraya benzeterek soyunuz. Hemen tencereye sıvı yağı döküp kızdırın ve patlıcanları cozurdata cozurdata kızartmaya başlayın.
Patlıcanlar kızarırken tabağı ters çevirin(cam porselen farketmez) üzerinde, soyduğunuz iri soğanı fazla ufaklamadan doğrayın. Patlıcanları çevirmeyi unutmadan sarmısakları ve biberleride temizleyip doğrayın.
Hala patlıcanlar yanmadıysa eliniz benim kadar hızlı demektir, kutlarım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Domatların kabuğunu soyun kenara koyun, tenceredeki patlıcanları kenara ittirin, soğan sarmısak ve biberleri açılan boşluğa dökün, tabağı eski haline (konkavite yukarı) çevirin.
Artık patlıcanları çıkarma zamanıdır, tabağa istif edin.
Soğan ve biberler tam dönmek üzere iken domatları elinizde, sularını tencereye akıta akıta doğarayın.Kapağını aralık bırakarak patlıcanlara dönün.
Bıçakla ve kaşıkla ittirip dürterek, şeklini de bozmadan karınlarını deşeleyin. Tüm patlıcanlar iç mezarı haline gelince tencereye dönün ve suyunu epeyce çekmiş olarak ateşten alın, defin işlerine başlayın.
Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin. Üzerlerine tuz, karabiber coşkusu ve seviyesinde sıcak su ekleyin.
Kapak kapalı yaklaşık 15 dak sonra suyunu sakın ha tam çektirmeden ateşi kapatın.
Soğuk mu yersiniz, sıcak mı servis edersiniz ben bilmem.
Ama şunu söyleyebilirim, maydonoz koymayın. Kötü görünüyo. Bide fırına atmayın patlıcanlar ceset buruşması oluyor.

Trick: Çaktırmadan domatlarla beraber yarım fındık kadar salça sallayın.
*

H. E.

Ynt: İmam Bayıldı
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2009, 08:17:55 »
Hepsini anladık da sabahın dördünde imambayıldı tarifini nasıl bir ruh yapar?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. B.

« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2009, 08:25:45 »
Bide bu kadar özgün bir dil, tatlı bir anlatım..
Valla bravvvvooo yani..

*

S. B.

« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2009, 23:21:36 »
Yau nöbetçiydim.
Boşluk oldu gece bir ara.
Bende yazmışım o kafayla.
Hakkaten tam ruh hali yani.
(maddenin ruh hali gibi dimee)

Cüneyt Korsanım! Sizlerin yanında bizim ne haddimiz...
*

M. G.

« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2009, 23:27:41 »
İmam bayıldı yapamıyorsanız patlıcan bayıltması yapınız. patlıcanı tavada çatırdatarak pişirdikten sonra domates soğan eklenir. yarım yapılmış imam bayıldı modeli olur.

ayrıca imam baildi diye yunan müzik grubu varmış:

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. B.

« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2009, 23:31:29 »
Efeniiimmmm..
Birde patlıcan silkme varmış.. Çetinlerde yemiştik..Nefisti..
Varmı tarifini bilen..
*

Ç. K.

« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2009, 23:57:33 »
1 kilo patlıcan, sarımsak, kuru soğan, domates, sivri biber,zeytnyağı, domates salçası.

Hepsini doğrayıp sırasıyla soğan, biber (acı olursa süper olur, cücü halt etmiş), domates ve patlıcanı tencereye koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin, yaklaşık 1 bardak ılık su koyup hafif ateşte pişmeye bırakın. Dilediğiniz kadar tuz atın. Dibi tutmasın diye "kaşık kullanmadan, tencereyi sallayarak yani silkerek" karıştırın.

Servise hazırlarken pis bey hariç herkes maydanoz koyabilir. Adam acı sevmez, maydanoz sevmez hey allahım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. B.

« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2009, 23:57:55 »
Mehmet Korsanım!
Kayınvalide yapar. Patlıcanı parmak parmak kesip dediğiniz gibi kızarttıktan sonra,
iç malzemeyi ekler. Onlarda öyle yapılırmış i.bayıldı.

Yunanlılarla müşterek yemeklerimizden biri hakkaten. Musakka da öyle. Ali Nazik de derlermiş ama ben görmedim.

Cüneyt Korsanım!
Şekli farkı olmakla beraber tadı hakkında bir fikrim yok. Ama malzeme aynı.
*

S. B.

« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2009, 23:59:14 »
Cüneyt abim benim!!!

Maydonoz sevmeyenler, birleşin... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ç. K.

« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2009, 00:01:52 »
Cüneyt abim benim!!!

Maydonoz sevmeyenler, birleşin... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İnanılır gibi değil yahu, maydanoz nasıl sevilmez. Gece kalkıp, dolaptan alıp üzerine tuz ekip yiyip, tekrar uyumuşluğum var, nasıl sevmezsiniz ya. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sabah kahvaltısında hele süper olur
*

H. E.

« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2009, 00:03:07 »
Şimdi bi dakka patlıcan olayını dağıtmayalım;

Çeto korsan senin anlattığın patlıcan tava. Şahane olur yalnız fırından yni çıkmış küncülü parmak pide ile yenecek. Pide ince, ramazan pidesi gibi kalın değil ama lavaş gibi kağıt da değil. Yemeğin suyuna banacaksın.

Serhat Korsanım, ciğercim, meslekdaşım, müstakbel ciğer büfe zinciri ortağım;
Ali Nazik nazik konudur. Söğürülmüş patlıcan üstüne ince doğranmış kuşbaşı et (kıyma da olabiliyor bazen) ve kıyılmış maydanoz falan vardır.
Patlıcana balcan diyen has adamların yemekleridir bunlar.
*

Ç. K.

« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2009, 00:05:21 »
Patlıcana balcan diyen has adamların yemekleridir bunlar.
Balıkesir'de bir köy var domatese "badılcan" diyorlar. Tahmin ettiğiniz üzere hemen sordum patlıcana ne diyorlar diye, cevap "gara badılcan"

(?!?!!??)

ciddiyim.
*

C. B.

« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2009, 00:16:01 »
O Silkme tarifine birde Ayşe yenganın eli değmeli herhal..
Kendi suyunda pişiriyorum demişti..Gece yarısı maydanoz yiyen adam suda koymuş pişirirken..
*

S. B.

« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2009, 00:16:26 »
Çetinim Korsanım!
Rokası, teresi, kuzu kulağısı tamamda,
maydonoz olmuyo yaa...
Bikere sapında H2SO4 var.

Hakanım Korsanım!
Sevmesemde patlıcanı, gereken saygıyı gösteriyorum abi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hörmetler yanee.
*

C. B.

« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2009, 00:20:52 »
Serhatım badılcan diyecen has adam olacan.. Patlıcan deyince hötöröf olma riski var maazallah.. Malum erkek dediğin memlekette bir vilayette yetişiyor. ..Misal Erim mesela örneğin.. Öbürsüküler nanay ki nanay..