0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. E.

Balık Çorbası- Ali Pasiner tarifi/Bölüm-I
« : Şubat 03, 2009, 21:46:07 »
Rahmetli Ali Pasiner'in balık çorbası tarifinin yeni bir uyarlaması.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Afiyet Olsun
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2009, 21:47:34 Gönderen: Mehmet Erem »
*

K. K.

Ynt: Balık Çorbası- Ali Pasiner tarifi/Bölüm-I
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2009, 22:02:28 »
Ülen Merem...Tafa bir taraftan....sen bi taraftan....Gekolara tarif olmaz Oolm....

Biz balığı ya da çorbayı sahici sahici isterük.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

KBB cının balık temizlemesi de başka oluyormuş yaf...!!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yalnız bak! Dikkat et...Tafa canada da...sen burnumuzun dibindesin....Dayanırız alimallah kapına.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. E.

« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2009, 22:10:28 »
Benden reyting'i aldın hocam... Yakın da seni bizim setlere transfer edeceğiz hastane koridorlarından Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Sahiden var mı devamı?

*

A. E.

« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2009, 09:12:07 »
Devami devami Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. E.

Ynt: Balık Çorbası- Ali Pasiner tarifi/Bölüm-II
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2009, 23:50:33 »
Balık Çorbası tarifinin beklenen ikinci bölümü ))

Afiyet Olsun

*

C. E.

« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2009, 00:00:17 »
Balık çorbasına ulaşılamıyor,  duvarda bir yazı var ;

"Sorry, you do not have permission to watch this private video"

demekki korsanlara izin yok çorba için... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2009, 07:00:40 »
Aman doktor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Baliklar tencerede, hani Cengelkoy Bademi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap misali bekliyoruz yahu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Saka bi yana galiba videonun paylasim ayarlarini yeniden yapman lazim.

Bu arada 1. bolumle ilgili,

Baligin agzindan igneyi cikartmak icin forceps, temizlemek icin de ameliyat makasi kullaniyorum. Herseyden once paslanmaz, kolay temizlenen ve kolay kullanilan malzemelerç Forceps ozellikle turna, lufer, levrek gibi canavar baliklarin agzindan olta almak icin cok konforlu, ameliyat makasi da ozellikle kaya baliklari sulalesinde gerek karni acmak, gerek yuzgec, solungac kesmek icin cok pratik... tavsiye ederim.

Sevgiler,

TAFA

"Bi araya gelsek de corbalari yaristirsak diyen Korsan:)"

*

M. E.

Ynt: Balık Çorbası- Ali Pasiner tarifi/Bölüm-II
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2009, 11:19:20 »
Evet evet, haklısınız..
Şimdi ayarladım tekrar.
Videoyu seyredebilirsiniz.

Makaslar konusunda ne desen haklısın MusTAFA korsan,
malumunuz meslek icabı, kesme-biçme işlerine merakım vardır Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Dolayısıyla kesen bıçakla ya da makasla, kesmeyen arasındaki fark derken ne demek istediğinizi çok iyi anladım...

Diseksiyon makası konusunda çok haklısınız, ben denemedim ama yararı şüphe götürmez.

İğneyi ağzından çıkartmak için pense kullanıyorum.
Zehirli bir balık sözkonusuysa, (trakonya, iskorpit) iğneyi çıkartmakla uğraşmıyorum. Köstekten, misinayı kesip balığı boş bir kovaya koyuyorum. Öldükten sonra çıkartıyorum.

« Son Düzenleme: Şubat 05, 2009, 11:20:47 Gönderen: Mehmet Erem »
*

H. E.

« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2009, 11:24:58 »
Ben iğneyi hiç çıkartmıyorum. Yerken biri çıkarıyor zaten   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2009, 11:43:22 »
Meremcim;
Çok keyifli ve high tech bir anlatım olmuş..Elinize sağlık..
Yemek güzelde, gözden kaçmaması gereken bir başka güzelliğin altını çizmek istiyorum.
O balık çorbasından daha az bulunur bişi..
Karı koca, çok keyif alıp, süper bir hoşluk ve beraberlik ortamı sergiliyorsunuz.Ne güzel eğlenmiş, tadını çıkarmışssınız ortamın..
Ne diyelim allah mutluluğunuzu ve tadınızı bozmasın..
Keyfiniz daim olsun.
*

O. A.

« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2009, 11:53:31 »
Yapılmayacak işler arasına yazılacak nottur;

Hakan E nin tuttuğu balıklar yenmeyecek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2009, 12:01:51 Gönderen: Osman Aktuna »
*

S. B.

« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2009, 13:42:21 »
Alıntı
Zehirli bir balık sözkonusuysa, (trakonya, iskorpit) iğneyi çıkartmakla uğraşmıyorum. Köstekten, misinayı kesip ...
Ben 4 yıl öncesine kadar kösteğe kıyamazdım. Bordada terlikle yapılan infaz sonrası iğne çıkarılırdı. Sonra bir gün arkadaşı iğneden çıkarmaya çalışırken şiddetli bir ağrı oldu sağ işaret parmağımda. Balığı bıraktım, hala parmağımın ucunda duruyor. 20-30 saniyede diğer işaret parmağının iki katı oldu. Eritem (kızarıklık) gözle görülür tarzda yukarı doğru ilerliyor. Neyse ısıttık, ağrı kesici, a.histaminik falan 3 gün ciddi ağrıdan sonra düzeldi.
Neticede: İğneye-kösteğe hala kıyamıyorum, tavuk makası en kaydırmadan kesebildiğim cerrahi alet oldu. Makasın ağzında kertiği var ya. Bi yakalasın iş tamam.
*

M. A.

« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2009, 17:11:25 »
Cuneyt Abi ile pisti olucam ama yazmadan da edemiycem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu corbanin lezzetli olmama ihtimali yok ki. Valla -15 derecelik Toronto sabahinda icimi isittiniz, Keyfiniz, neseniz, agiz tadiniz daim olsun, eksilmesin, cogalsin.

Bu arada 2. bolude gozume ilisenler :

- Vaskropotosiz miydi sarkici abinin adi, gece karsima ciksa altima yaparim valla. Adam kadife sesli felan ama goruntusu bi nevi Kasimpasa Canavari Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

- Senin Barbayanni sonrasi OHH nidalarin, Sadun Ustad'inkiler gibi olmasa da kayda deger guzellikte Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

- Guzellik yarismasi felan diyip geyige sardirmis, corbayi nasi pisirdiginizi gostermemissiniz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. E.

« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2009, 17:15:30 »
[sildim]
- Guzellik yarismasi felan diyip geyige sardirmis, corbayi nasi pisirdiginizi gostermemissiniz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Evet evet, onu ben de atlamadim. Eskiden ustalar isin can alici noktasi geldiginde ciraklarini mutlaka bir bahaneyle atolyenin disina yollarlarmis. Mehmet korsan da oyle yapmis sanki Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

AtesK (usta, dukkana bi paspas yapiim mi)
*

M. E.

« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2009, 17:17:48 »
Marcos Vamvakaris... Bu abi, Rembetiko müziğin babası olarak biliniyor memlekette, valla tatlı dili, biz beğendik.

Bu yemek progralarında hep olur ya, son dakkada bişeyi atlarsın, tadı tamamen farklı olur, bizimki de o hesap )))