Şimdiiii...
Bugün itibarı ile ilk deneme tamamlanmıştır.
Aşağıda anlatıldığı şekilde.
Tarif iki su bardağı fasulye ileydi.
İşte iki su bardağı fasulye, soldan birinci bardak ilk fasulye, soldan ikinci bardak ikinci fasulye.
Soldan üçüncü de firari fasulye.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapMaalesef bize Çandır fasulyes gönderen olmadığı için Sıra Fasulye'den yapmak durumunda kaldık. 6-8mm olan fasulyelere sıra fasulye deniyormuş. Belki içinde Çandır Fasulyesi de vardır.
Üye Ol veya Giriş YapÖnce ısladık, akşamdan sabaha. Burada bir üçkağıt yaptım. Ben kısır aparken de bulguru suyla şişirmem, illa ki tüm malzemeleri katar öyle şişiririm. Fasulyelerin suyuna da ana tema olaran Tahin kattım. Hadi hayırlısı...
Üye Ol veya Giriş YapBurada şişmişi ve haşlanmışı var...
Üye Ol veya Giriş YapSağda yarısı ayrılmış fasulye, tuzla ovulmuş halka soğan, maydanoz, zeytinyağı katılmış, karıştırılmaya hazır. Solda da kalan fasulyeler, sos olacaklar. Ortada firari fasulye...
Üye Ol veya Giriş YapSolda rondoda çırpılmış, tahin, yağ, sarımsak katılmış fasulyeler. Sağda fotoğraf çekmeyi unutarak bir kaşık katılmış ana fasulye. Ortada bizim çakal fasulye duruyor hala...
Üye Ol veya Giriş Yapİşte sonuç, Antalya usulü tahinli piyaz Vol.1.
Üye Ol veya Giriş YapŞimdii, yorumlar.
* Fasulye yarı yarıya bölünürse sosa çok fazla fasulye kalıyor. 2/3 piyaz, 1/3 sos olacak şekilde yapılmalı.
* Tahin ağır geliyor, yumuşatmak için 4 limon sıktım, pek güzel oldu.
* Sos çok koyu oluyor, azcık sulandırdım. Bunun yerine fasulyenin haşlandığı suyu fazla tutup onu kullanmak daha doğru olur.
Nihayetinde ilk denemeye göre oldukça başarılı. Pelin kolay kolay beğenmez, o bile beğendi, Soğanı fazla kaçırmışın dedi ama...