0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir de by-pass switch'i olmazsa ne olur? her iki sistemden de akülere enerji gelse??
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap....... ......Mevcut bir kabloyu kullanmıyorsanız, regülatör-akü arasındaki 25 mm2 gereksiz kalın geldi bana. 13 metreyi 10 mm2 gittikten sonra 3 metre için bu çapa çıkmaya değer mi? 16 mm2 ile 25 mm2 kablonun döşemesi ve bağlantılar arasında ciddi fark oluyor. .....
.......
....Fazla olan chargeri kontrol edin ,diger akunun basindan aliyor olsa bile kutuplar paralel olunca anlamsizlasiyor
Sadece kablo kesitleri için bir bilgi ve hatırlatma yapayım: 25mm2 kablo mppt regülatör ile akü arasında olcak..burada voltaj 12volt.. regülatör ile paneler arasında ise voltaj değerim 80volt. Kablo kesit hesabında mesafeyle beraber voltaj değerleride çok önemlidir.. kesit hesabı yaptığımda bir tarafta 6mm2 çıkıyor ki ben 10mm2 kullanıcam..diğer tarafta ise 23mm2 çıkıyorki tam limitte aslında ama ben voltajın 12'nin altına düşmeyeceğini düşünerek 25m2 kullanmayı seçtim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSadece kablo kesitleri için bir bilgi ve hatırlatma yapayım: 25mm2 kablo mppt regülatör ile akü arasında olcak..burada voltaj 12volt.. regülatör ile paneler arasında ise voltaj değerim 80volt. Kablo kesit hesabında mesafeyle beraber voltaj değerleride çok önemlidir.. kesit hesabı yaptığımda bir tarafta 6mm2 çıkıyor ki ben 10mm2 kullanıcam..diğer tarafta ise 23mm2 çıkıyorki tam limitte aslında ama ben voltajın 12'nin altına düşmeyeceğini düşünerek 25m2 kullanmayı seçtim.80 volt olayını kaçırmışım. İyiymiş. Aradaki kayıp bizim 19 voltluk sistemlerin dörtde biri olacak.Şarj sırasında sekonder devrede voltajı 13+ kabul edebilirsiniz. Sabah saatlerinde daha düşük olabilir, ama zaten akım da düşük olacaktır.