0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. G.

Ynt: BALIM SY Seyir Notları
« Yanıtla #60 : Mart 30, 2014, 13:26:40 »
Sezon başlar başlamaz aşağıya yönelirseniz havalar bunaltıcı olmadan tadını  çıkartırsınız
*

M. E.

« Yanıtla #61 : Nisan 21, 2014, 22:48:09 »
Oradan buradan: Ankara'nın kuru kışı bitti. Bu kış çok sık olmasa da Balım'a gittik, Hisarönü Körfezi'nin kışın sakin koylarının tadını çıkarttık. Korsan Kardeşlerimizden birisi Bencik Koyunda fena halde fare var dediğinden beri alargada duruyorum. Geçtiğimiz hafta yine gittik, eski MTA kampının önünde, palmiyelere nazır alarga... Pek keyifli oldu. Ama kalorifere geçen sonbahar da sıra gelmediği için sabaha karşı donduk vallahi.

Bu arada teknenin ufak tefek eksikleri tamirlerini de yaptık. 2 sene sonra karaya çıkıp altını da boyadık. Micron Extra gerçekten iyi bir zehirli, 2 sene suda kalmaya dayanmış!  Yine de bu kadar beklemesek daha iyi, 2000 devir makinada 1.3 knots farketti hızı, altı da saçaklanmamıştı ama yine de bir yaşam oluşuyor aşağıda.

Nisan sonu Orhaniye Martı Marina ile sözleşmemiz bitiyor. Burası çok güzel, ama her  yıl başka bir marina bizim için. Aile meclisi karar verdi, Göcek'e gidiyoruz. Rüzgarı azdır oranın, biraz da pinekleriz bakalım. Galiba 12 yıl olmuş gitmeyeli. Dostları da özlemişiz. Hem Adrasan'a kadar gideriz. Vural Korsan o kadar güzel anlattı ki Meis'i, oraya da uğrarız.

Kısmet olursa rota Orhaniye, Simi'de ikmal (!), gece oradan çıkarsak, sabah Kurtoğlu'nu bordalarız. Bakalım?

Selamatle

*

E. O.

« Yanıtla #62 : Nisan 22, 2014, 08:02:00 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kısmet olursa rota Orhaniye, Simi'de ikmal (!), gece oradan çıkarsak, sabah Kurtoğlu'nu bordalarız. Bakalım?

Selamatle
İyi seyirler Murat Korsan, yeni seyirler yeni anılarınızı merakla bekliyoruz..
Balım'a da yeni evi hayırlı olsun..

Selametle..

*

H. E.

« Yanıtla #63 : Nisan 22, 2014, 09:44:06 »
Hayırlı olsun.

Selametle...
*

B. B.

« Yanıtla #64 : Nisan 22, 2014, 09:44:58 »
Selametle

*

M. Ö.

« Yanıtla #65 : Nisan 22, 2014, 10:49:47 »
Selametle iyi seyirler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. U.

« Yanıtla #66 : Nisan 22, 2014, 12:18:45 »
Selametle  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. E.

« Yanıtla #67 : Mayıs 28, 2014, 19:48:15 »
Orhaniye-Göcek

İşten güçten kafayı kaldıramadık, yazamadık olan biteni şu son bir ay içinde. İşte Orhaniye Martı Marinada bir yılı bitirip, aile meclisi kararı ile Port Göcek'e gitmece hikayesi:

Martı'da sözleşme 28 Nisan'da bitiyordu. 19-20 hafta sonunda eşim, bir arkadaşı ve kızımla Hisarönünü bu seferliğine son kez tavaf etmeye gittik.  İşte, malum Bencik, ardından Selimiye yapacağız. Eşim ve arkadaşı kalacaklar, ben döneceğim, 30 Nisan'da geleceğim, çıkacağız. Hava çok değişken. Vural Korsan'ın o tarihlerdeki yazılarında da var...  Tahminler tutmuyor, hava bir oradan, bir buradan bindiriyor.

Neyse, tabii sezon başlamadan Bencik şahane idi. Sakin...  Sabah denizin üstünden bir buğu kalkıyor ki, görmeye değer. Sonraki gün öğleden önce demir alıp, öğlen Selimiye, akşam da Martı Marinaya döneceğiz, gece Ankara...  Bencik'ten çıktım, hava NE 20 knots esiyor, ben de tam arma açtım, neşeye gidiyoruz, hava ağır bulutlu, ağırdan çiseliyor. Ne olduysa, inanın 2-3 dakikada tam 42 knots vurdu. Rüzgarı kafaya almadan, sadece iskotasını boşlayarak ön yelkeni toplamaya kalktım: ne mümkün!  Ellerim yırtılacak, toplayamıyorum roller halatını. Ana yelkeni ve ön yelkeni hava boşalta boşalta Selimiye'nin girişine kadar geldim. Teknedekiler sakin, problem yok. Ama bu havada Selimiye'nin içi nasıl olur ki diyerek rotayı Orhaniyeye çevirdim.  Orası sakin. Uzun zamandır böyle sağanak yememiştim.

Galiba roller tamburu 1-2 boy büyük olsa, moment yeter, o durumda da küçültülebilirdi ön yelken. Buna bakacağım.

Hava bir kuzeyden, bir güneyden basıyor, Skiron tahmin yapmayı kesti. 30 Nisan'da bir pencere var, kullanacağız galiba?
*

M. E.

« Yanıtla #68 : Mayıs 28, 2014, 21:59:54 »
Orhaniye-Göcek (devam)

Eşim Martı Marina'da kaldı demiştim, hazırlık, temizlik vs. Orada arkadaşı ile Orhaniye'de yeni açılan bir lokantaya gitmişler akşam. Tekneye de gece dönerken sahilden gelmişler, asfaltın suyu çıkmış gibi. Yolda ayağı taşa takılınca elindeki telefonu bırakıp kendisini kurtaracağına, telefonu kurtarmayı tercih etmiş.  Sonuç: üst dudak patlak, dört diş kırık!  Elden de birşey gelmiyor tee Ankara'dan. Ödem geçinceye kadar bir tedavi de yok maalesef.

1 Mayıs'ta sabaha karşı Ankara'dan tekneye geldim. Hava tahminleri sapıtmış görünüyor, bugün sanki bir pencere var ve bir şekilde Göcek'e geçeceğiz gibi. Yoksa kuzeyden, güneyden hava bindirince pek başedilecek gibi değil. Skiron tahmin yapmayı kesti.

Sabah 08:30'da Marina'dan ayrıldık. 28 Nisan'da sözleşme bittiğinden, arada geçen günler için borcum olup olmadığını sorum, olur mu öyle şey dediler, birkaç günün hesabını sormayız dediler (önemlidir, kayıtlara geçsin).

Rahat sakin havada Symi'ye girdik. Limanda birkaç tekneden başka birşey yok, feribotlar gelip gidiyorlar. Ada çok sakin, esnaf sezon hazırlığı peşinde. Demir atıp, kıçtan yanaşdık rıhtıma. Önde Toma (Liman'dan mesul arkadaş), arkada pasaport polisi. Polis hoşgeldin, "papers" dedi. Ben de kağıtlar ok, problem yok, ama biz Rodos'tan giriş yapacaktık, hanım kaza geçirdi, pomat falan alıp gideceğiz adadan dedim. Arkadan da eşim dişini gösteriyor. Polis "amanın" mealinde birşey söyledi, hastaneye gidin, geçmiş olsun dedi, gitti. Biz de hem ilaç, hem de Georgina Ablamızdan ikmalimizi yaptık. Eh, tekneyi bağladığımız yerin karşısındaki lokantanın kısmetini de verdik, 13:30 gibi yola koyulduk. Rota Kızıl Burun (şimdi Ala Burun diyorlar), hafiften Rodos'a inip, oradan doğrudan Kurtoğlu Burnu. Tahminen 22:30 Göcek

Hava 10 knots SW esiyor. Ön yelken + motor 7+ knots gidiyoruz, keyif yerinde. Gerçi bu kadar uzun tek rotalarda insan sabırsızlanıyor ama, yapacak birşey yok, sabır. Insan gideceği yeri kafaya koydu mu, hızı ne olursa olsun varıyor menzile değil mi? Hava kararırken Peksimet Adasına yaklaştık, feneri çakmaya başladı. 21:45 gibi Kurtoğlu'nu döndük, rakıları koymakta artık bir mahsur yok herhalde?

Domuz Adası ile Karpı arasından, dar Boğaz'dan geçip, Çamlı Limanda geceleyeceğiz. Bu Navionics gerçekten başarılı. Denedik ki, 50 metre genişlikteki Boğaz'dan geçerken, en fazla 10 metre hata yapmıştır. Başarılı.

22:30 Çamlı Koyda funda demir, kıçtan kara, uyku.

Kapatmadan, Göcek ile birkaç not paylaşayım:

1- en son 10 yıl önce gelmiştim Göcek'e. O güne göre deniz çok daha temiz. Çok söylendik, ama bu gri su tankı yönetmeliği işe yaramış. Benim gördüğüm budur.

2- Göcek, Port Göcek'e yakın otelin acaipliği dışında normal büyümüş, dükkanlar çeşitlenmiş, lüks artmış. Benim gibi ön sıradaki evlerin önünde denizin sahil yaptığını bilenler, yaşayanlar için olan biten pek fazla etkilemiyor artık. O günlere, Mavi Lokantasına, işleme çorbacıya dönüş yok gayrı.

3- eskiden koylarda motor yatlar bir tarafta, yelkenliler bir tarafta olurlardı. Şimdi her yer motor yat, aradaki boşluklarda yelkenliler var, bana komik geldi. Jetski yasağını delen çok...  3 mio dolarlık yatla gelen adamın çocuğuna yönetmelik falan birşey yazmıyor. Olsa olsa cezasını öder, yapar çocukcağız. Insanlara denizi sevmeyi, saymayı öğretmeyen, yasayla yönetmelikle bu işi götürmeye kalkışan bu nesile biz denk geldik, ne yazık!

4- Turmepa'nın pis su tankı toplama teknesi var, yeşil bordalı. Biz kullanmadık henüz ama telsizle çağırılabiliyor anlaşılan.

5- Çekek yerinde DMarin'in tank çekme istasyonu var. Biz orayı kullandık. Ama işin ilginç tarafı her çekişten 30 TL alıyorlar (belki daha büyük tanklardan fazlasını alıyorlardır).  Aslında tanklarını çektirdiğinde, denize boşaltmadığınız, buraya getirdiğiniz için teşekkür ederiz demelerini beklerdim. Ama burası Türkiye.  Artık bizim teknede küçük 1 TL, büyük 5 TL...  Tank çektirme özel vergisi...

Artık bu yıl Göcek'te pineklemece, Gemiler adası ve Turunç Büküne geçmeece, Kaş, Adrasan'a uzanmaca... 30 yıl olmuş gitmeyeli be ya.

Korsan Kardeşlere güzel havalar, güzel dostluklar, güzel insanlar, güzel havalar, mis gibi bir yaz diliyoruz.

Selametle,
Balım S/Y
*

M. Ç.

« Yanıtla #69 : Mayıs 28, 2014, 23:30:59 »
Siz doya-doya, selametle gezin; bize de keyifle okumak düşsün Murat Korsanım...
*

D. E.

« Yanıtla #70 : Mayıs 28, 2014, 23:40:59 »
  İyi sezonlar dilerim, Selametle...
*

E. O.

« Yanıtla #71 : Mayıs 28, 2014, 23:48:08 »
Eşinize çok geçmiş olsun Murat Korsanım..
Umarım bir an önce iyileşmiştir..

Göcek'te yeni evinizde güzel, keyifli bir deniz sezonu geçirmenizi diliyorum..

Selametle
*

Ş. C.

« Yanıtla #72 : Mayıs 29, 2014, 10:15:12 »
Geçmişler olsun ve selametle iyi sezonlar diliyorum, sağlıcakla
*

N. Ö.

« Yanıtla #73 : Mayıs 29, 2014, 13:00:11 »
Murat bey roller makaranızda, ön yelkeni açtığınızda yani sarma ipi tamamen makaraya sarıldığında dışta bir miktar boşluk kalıyorsa, bir boy kalın bir ip deneyebilirsiniz. Yani örneğin, 8mm lik yerine 10mm lik takabilirsiniz. Bu durumda sarılınca, sarımın dış çapı büyüyeceği için sizin istediğiniz moment artışı sağlanmış olur. Hem de daha kalın ip elinizi daha az acıtır. Ben kendi teknemde bunu yaptım ve işe yaradı.
*

V. P.

« Yanıtla #74 : Mayıs 29, 2014, 23:31:56 »
Murat kaptanım..

İlk önce eşinize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.. Nazarlıktır... İşallah kısa zamanda sıhhatine kavuşur..

Size bol keyifli, bol neşeli, bol mutluluklu bir sezon dilerim. İşallah herşey gönlünüzce olur.. Umarım karşılaşırız bir yerlerde.. VİKO ve hayvanları sizi misafir etmekten mutluluk duyacaktır...

Sevgiler..