Giriş Yap
Kayıt Ol
Önceki
Sonraki
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Makine Dairesi
Bağlanma ve Demir Yerleri, Seyir Notları
BALIM SY Seyir Notları
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
...
23
Aşağı git
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
M. E.
BALIM SY Seyir Notları
«
:
Şubat 22, 2014, 18:10:07 »
30 yılı aşmış, Orfos isimli piyade kayığımla Alanya-Göcek arasında seyirler yapalı, Adrasan Burnuyla boğuşalı, Yedi Burunlarda dayak yiyeli. Kekova Üç Ağız'da tuttuğum barbunları Kaş Limanındaki lokantalara verip 3 günlük sebze yemeğini hak edeli.
Sonra Rota 5.75 ile seyirler... 4 yıldır da Bavaria 38 Balım ile gidiyoruz işte bu mavi dünyada. Bundan sonra 50+ feet bir center cockpit kısmet olursa. Ondan sonra yaş da kemale erer, tek çifte bir kayıkla bitiririz bu yolu.
Burada Balım'ın seyir notlarını paylaşmaya gayret edeceğim; gittiğimiz yerlere gideceklere bizden de bir katkı olsun diye.
Selametle
Kayıtlı
K. K.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #1 :
Şubat 22, 2014, 18:17:37 »
Hoş geldiniz, tecrübelerinizden faydalanmak isteriz..
Kayıtlı
M. Ö.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #2 :
Şubat 22, 2014, 18:24:44 »
Hoş geldiniz
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
E. O.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #3 :
Şubat 22, 2014, 18:47:37 »
Hoşgeldiniz...
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Balım'ın maceralarını dörtgözle bekliyorum..
Kayıtlı
T. G.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #4 :
Şubat 22, 2014, 18:49:36 »
Hoş geldiniz Sizi aramızda görmek biz mutlu eder
Kayıtlı
K. E.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #5 :
Şubat 22, 2014, 19:08:04 »
Hoş geldiniz.
Kayıtlı
M. Ç.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #6 :
Şubat 22, 2014, 19:59:59 »
hOŞGELDİNİZ..
Kayıtlı
M. E.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #7 :
Şubat 22, 2014, 21:55:04 »
Eh, hadi bismillah, 2013 Orhaniye-Patmos-Orhaniye seferi ile başlayalım. Evvelki yıl Didim, geçtiğimiz yıl Karacasöğüt Haluk Ağabeyin yeri derken, 2013'te Orhaniye Mart'ı Marina'da bulduk kendimizi. Iyi de olmuş, çokça zaman geçmişti buralara gelmeyeli.
Sanırım 1995 ya da 96 idi. Şimdi ismini hatırlayacağım bir emekli bahriyeli ciddi yatırım yapmıştı Mart'ı Marina'nın şimdi olduğu yere. Ağırlığı çekek işine vermiş, sahilde bir rıhtım, yamaçta da yarım kalmış bir otel, yorun yatsılar için. Pek gelişmiş değildi ama, Hisarönü Körfezi için tek seçenek idi. Kışın kuzey-batı bastırdı mı, tekneyi yerinde tutmak pek güç olurdu. Ne kadar tekne varsa rıhtımda, topunu birden şehir hatları iskele halatlarına benzer bir halatla başlarından birbirlerine bağlarlardı, rüzgarda baş vermesinler diye.
Şimdi yıllar sonra tabii modern bir marina olmuş, konfora diyecek yok. Üstelik avantajı büyük: Marina'dan çıktın mı, abartsan hemen karşı koya funda demir! Ister yelken yap, ister koyda pinekle, artık sana kalmış yani.
Her ne ise, işte 2013 yazında bayrama bir hafta ekleyip çıktık Orhaniye-Patmos-Orhaniye seferine. Eşim ve kızımla birlikte. Bu, bayrama bir hafta ekleme konusu önemli, şöyle ki: ben Ankara'lı memur çocuğu bir adamım. Ankara'da memurların memur oldukları, mesai saatinde dairelerinden çıktıklarında bulvardaki dükkânların bayram ettikleri dönemdendi babam. "Mahçup olmamak" üzerine idi hayatı ve beni de öyle kurguladı. Hal böyle olunca, ben de bir mühendis olarak hep öyle çalıştım. Çalıştığım yerlerde sorumluluklarım arttıkça, daha da sıkı sarıldım işe, mahçup olmayacağız ya. E, teknecilik de var... Hep hafta sonları geldim tekneye, bazen kaçamak yapıp uzatılmış hafta sonları. Hiç üşenmedim gerçi, Ankara'dan 600-700 km araba kullanmaya Cuma ve Pazar akşamları. Hala da öyle ya. Işte bu yüzden bayrama bir hafta eklemek bizim ailede önemli bir olay yani.
Neyse, lafı uzatmayalım, çıktık Orhaniye'den yola... Zaten ilk sürpriz, Türkiye'den çıkış yapmak için Marmaris'i kullanamamak oldu. Eskiden Karacasöğüt, Orhaniye vs, Marmaris'ten uzak yerlerde iken bile, çıkışı Oradan almak mümkündü. Sanırım son yıllardaki yasa dışı imigrasyon meselelerinden olacak, sahillerde çıkış noktalarını arttırmışlar. Hisarönü Körfezi'nde de seçenekler Bozburun ve Datça. Biz de tuttuk dümeni Bozburun'a.
Kayıtlı
S. K.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #8 :
Şubat 22, 2014, 22:52:10 »
Hosgeldiniz...
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
E. U.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #9 :
Şubat 22, 2014, 23:03:10 »
Hoş Geldiniz
Kayıtlı
M. E.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #10 :
Şubat 22, 2014, 23:56:23 »
Orhaniye-Patmos-Orhaniye devam...
Atabol burnunu bordaladık. Malum oradaki sığlığı işaret eden bir fener var Fl (2)W 5s. Burundan yaklaşık 0.4 nm ötede NW yönünde. Eskiden bu fener Atabol Kayalığının üzerinde idi, epeyi açıktan alırdık riske girmemek için. Şimdi aradan geçilebiliyor, rüzgarlı havada bile.
Atabol'u geçince 12-15 knots Yıldız başladı, biz de kolayına Bozburun'a geldik. Hele Bozburun'a girerken öyle güzel ediyordu ki, dalgasız koyda 20 knots havayı bulunca işi gücü bırakıp yelken çalışası geliyor insanın.
Bozburun Limanı küçük ve sığ. Doğu veya Batı rıhtımına kıçtankara olunur. Kuzey yakası pek sığ. Mazot ve su için tanker çağırmak mümkün. Biz çıkış işlemleri için uğraşmak istemedik o korkunç sıcakta, Salih Bey'den istedik, pek konforlu oldu. Bayram zamanı olacak, 2 saati buldu limandan çıkmamız. Saat 17:30, istikamet Symi, yolumuz 11.4 nm.
Akşam hava kararırken Symi'de giriş işlemleri yapamam, karaya çıkarsam da polise zımbalanırım diye korkudan, Limanın hemen Doğusundaki koyda boş bir yere demiri funda ettik, alargada kaldık. Boş yer diyorum, içerisi tıklım tıklım dolu. Pek gidilecek bir koy değil ama.
Sabah Symi Liman. Burası ile ilgili birkaç bilgi verelim:
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Liman SW yönüne doğru içeriye 250 m kadar giren ve Max 100 m genişlikte bir yer. Tekneler rıhtıma karşılıklı kıçtankara oluyorlar. Mesafe yeterli olmadığı için, demirler üstüste. Akşamları bazen koyun içinden rüzgar kaptırdığı için, öyle kısa demir atayım, iki tekne arasında takılırım demek tehlikeli, teknenin kıçını vurursunuz vallahi. Ben genelde karşı kıyıya yanaşabildiğim kadar yanaşıp, uzunca bir zincir atıyorum. Toplarken de zincire asılmak yerine, tekneye zincirin üstüne gidip, zinciri alıyorum, sorun çıkmadı şansıma.
Bir diğer konu limanın batı kanadına girecekseniz, feribot iskelesi ve Sahil Güvenlik botundan sonra 10-15 teknelik yer var. Sona doğru, rıhtım duvarında "No Anchor" yazıyor, silik de olsa. Burada kendinden geçmiş birkaç Tonoz var, mecbur kalırsanız kullanılabilir. Çünkü o hizada, Deniz'de büyükçe bir çipa var ve zincir döşenirse, kaçarı yok takılır ve kurtarmak için ya Symi'nin çişli suyuna gireceksiniz, ya da 60€ dalgıç parası vereceksiniz.
Tabii Symi ilginç bir ada. Diğer Yunanlara benzemiyor. İtalyan işgalindeki kimliğini en azından mimari olarak korumuş. Lokantaları pek iddialılar ve Manos! Yani bu Manos Kardeş işini gerçekten biliyor. Kimi teknecimiz ona kızsa da, adam işini biliyor. Bence Bodrum'da hiç birşey için kazık yiyeceğine, burada olağanüstü tatlar için o para değer. Bir de Georgina'dan bahsedelim. Gümrük binasının hemen arkasında sokak içinde bir içki dükkanı. Dünyada içki adına ne varsa var bu ablada. Ayrıca mortadella salamı ve taramalık sazan yumurtası satıyor. Daha ne olsun Allah'tan kork be ya! Kadıncağız bizim teknelere daha hızlı servis yapmak için mopet almış, anlarsınız ya.
Symi'de o gece ilginç birşey oldu... Biz ailecek Manos'un kucağından kalkıp teknemize geldik. Sürekli bir dinamit konusu var adada. Meğer o gece bunların dini bir bayramı imiş. Symi'de de vaktiyle birbirine rakip (!) kiliseler birbirlerinin kiliselerine dinamit atarlarmış, şimdi ise gelenek olmuş tarlada dinamit atıyorlar. Ben yattım uyudum baş kamarada, eşim ve kızım havuzlukta. Sabaha karşı bu Yorgo'lar ellerinde dinamit kalmış, artık seneye kalmasın demiş olacaklar ki, topunu tek kalemde patlatmaya karar vermişler manyaklar. Yahu tekne yerinde zıpladı, ben yandım Allah diye dışarı fırlamışım! Eğleniyor işte komşu.
Sabaha Symi-İstanköy hayırlısıyla...
Kayıtlı
D. E.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #11 :
Şubat 23, 2014, 00:07:23 »
Hoş geldiniz
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
M. E.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #12 :
Şubat 23, 2014, 00:11:55 »
Bu Bozburun ve Symi için birkaç telefon vereyim, lazım olur
Manos +30-2246-072-429
Mithos +30-2246-071-488
Manos, malum, ye istiridyeler, iç ouzo'yu, kır tabakları, eller havaya vs vs. Mithos Kardeş ise farklı. Karşı kıyıda bir teras. Romantik bir ambiyans. Kendini İtalyan zannediyor, yani havası öyle, yoksa buz gibi Yunan işte. Siz mönüden seçmeyin ben size getireyim ufak ufak diyor, little little. Ama romantik bir Symi yaz akşamı için güzel. Ikisinde de rezervasyon şart, yoksa ciğeri dükkanının önündeki kedi olursunuz.
Bozburun liman pasaport işlemleri Salih Bey Lodos Yachting 0-252-456-2092 ve 534-624-3770
Kayıtlı
F. A.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #13 :
Şubat 23, 2014, 01:04:00 »
Hoş geldin
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
M. E.
Ynt: BALIM SY Seyir Notları
«
Yanıtla #14 :
Şubat 23, 2014, 01:07:58 »
Orhaniye-Patmos-Orhaniye devam...
Neyse biz sabah işlerimizi yapıp Symi'den çıktık. Istikamet Knidos, mesafe 26 nm. Buradan batıya gidecekler için kısa ve güzel yol adanın kuzeyindeki Nimos adası ile aradaki daracık boğaz. Dalgalı havada geçer miyim bilmem, ama sakin iken muhteşem bir su. Derinlik salma altında 2 metre okudum. Yine de dikkatli olmak lazım. Navionics'te birisi buraya şöyle not düşmüş: "Passagio Interessante, acqua cristallina"; tercümeye gerek yok herhalde?
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Yahu, ben ne zaman bu Knidos yoluna düşsem, tırmanırken kafadan rüzgar, dalga ne varsa üstüme çullanır, aşağı giderken de hava biter ense kızartması olurum. Kırdık şeytanın bacağını, 15-20 knots gidiyoruz şahane derken.... Palamut'a yaklaştıkça yine aynı hatayı yaptım ve karaya yaklaştım. Bir hava, kafadan 30'u geçti. Mecburen Palamut'a yaklaşalım dedik, orası da Çarşamba Pazarı. Haydi yine açtık adanın altından dışarıya. Knidos'a yaklaşıyoruz, artık rüzgar durdu, kafadan dalga ile itişerek gidiyoruz. Ama havadan olacak, Knidos'ta tekneler sığmamış, dışarıya taşmışlar. Biz daha erken bir koy yavrusuna girdik, pek dar, sevimsiz...
Sabaha erkenden demir alıp İstanköy yolu. Hava sakin. Adanınsaçağına gelene kadar motor, sonra sonra biraz esmeye başladı. Eski Liman ağzına yaklaşırken 25 knots oldu çok şükür.
Limana girdik ve bingo! Kos limanında öyle kafadan boş yere yanaşma kalmamış, önceden rezervasyon vs yapmak lazımmış. O ne ya? Nereye seğirtsem, adam kıyıdan gelme diyor. Baktım olacak gibi değil, kalenin yamacını bırakıp, girişte sancakta kalan kaldırım kenarı rıhtımına kıçtankara girdim. Zaten öbür taraf da muazzam güvenli değil.
Öğrendim ki, bilhassa yazın Kos limanı Bodrumlu teknecilerden biraz şikayetçi. Yani "Kos'a para harcamaya geliyoruz, ne diye laga luga ediyorsunuz" havası buraları bozmuş anlaşılan. Pasaport polisi, daha yanaşırken kaptanına tekneyi bırakıp, tavernaya giden yatçıları sokaktan toplar hale gelmiş. Ben birkaç teknenin mürettebatını kaptana çağırtıp, Liman'dan gönderildiğini gördüm.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kos, bildiğimiz Kos. Bodrum'un daha mütevazı hali, henüz lokantacılarının müşteriyi düdüklemeyi öğrenmedikleri, müşteri geldiğinde gülen, giderken uğurlayan Egelileri. Her taraf turist kaynıyor. Teknede güzel duşumuzu falan aldık, akşama yayıldık tarama salatasının üstüne. Kendimi Ploumari'ye basmaya karar verdim bu tatilde.
Bu gece dinamit yok, ama liman ağzından geçen gemiler, bizim olduğumuz rıhtıma öyle bir dalga veriyorlar ki, sallantıdan iskele kıç kurtağzının altı cıvatasının dördü kesti. Bir keresinde öyle şiddetli sallandık ki, kıyıya vurmamak için, koltuk halatlarını bile gevşetmeden, motoru çalıştırıp öyle bir yol vermişim ki, millet ne olduğunu şaşırdı.
Veee Symi'den yırttık ama Kos'ta suya girdik vallahi. Sabah demir topluyorum, takıldı bir yere, gelmiyor. Irgatın sigortası atacak artık. Mecburen gözlük şnorkel atladık suya. Yahu iskandil 3 metre okuyor, yani satıhtan de ki 6 metreyi bırak, 50 cm önünü görmüyorsun. Resmen çiş banyosu! Zincire tutunarak dipte yolumu buldum da, kurtardım Allah'ın cezası inşaat demirinden zinciri.
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
...
23
Yukarı git
« önceki
sonraki »