0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

B. B.

Ynt: BALIM SY Seyir Notları
« Yanıtla #45 : Mart 01, 2014, 12:09:29 »
Ge-Ko! Rehber kitap masrafından kurtarır! Ellerinize sağlık. Herkesin.
*

M. E.

« Yanıtla #46 : Mart 04, 2014, 00:03:40 »
Orhaniye-Patmos-Orhaniye devam....

Bir süredir imageshack ile başım belada, bir türlü resimlerin bağlantılarını alamıyorum. Sonunda cep telefonundan devşirerek, birşey becerdim galiba...

Geçen yazıda Leros'tan Pserimos'a bayır aşağı inerken, arkamızdan çullanan havadan bahsetmiştim. Tekneyi ve kendimizi selametle götüreceğiz diye, doğru dürüst resim çekememişiz, sadece tek kare:

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Pserimos'un doğusundaki Vathi'de gece derin bir uykudan sonra, sabah sakin bir hava ile uyandık. Fırtına geçmiş. 8 gibi toplandık, bugün yol uzun, hedef Symi. Doğrudan Kos'a yöneldik, Bodrum Boğazından geçip güneye kıvrılacağız. Hava sakin, NW eser gibi, arada ön yelken açıyoruz.

Kos'un Doğu ucuna doğru hava NW-W başladı esmeye, haydi biz de tam arma yüklendik bakalım. Knidos Deveboynu Fenerine 3-4 mil kalana kadar güzel geldik ve hava bittiiiii.  İşte bundan sonra benim son 10 yılın mutad Knidos-Datça Ince Burun şeyi başladı: ense kızartmaca. Hava yok kadar az esiyor, zaten gelse de pupadan teknenin hızı kadar. Ağır dalgada kafayı yiyeceğiz. Rota doğrudan Symi boğazı.

Bir ara o kadar ağırlaştık ki, ortada durup denize girdik, yoksa bayılacaktık artık. Neyse, herkesin tecrübe ettiği gibi, ne kadar yavaş gidersen git, mutlaka hedefe ulaşıyorsun. Biz de akşamüstü 5 gibi Symi Boğazına vardık. Daha önce yazdığım gibi, burada su mükemmel, ama limanda yer kalmayabilir, beklemeden geçtik.

Hakikaten, son yerlerden birisine girdik, kıçtan kara olduk, daha tekneden çıkmadan başımıza port police tünedi resmen. Kağıtları istedi, baktı, eksik olmayınca ok dedi. Sanırım Bayram süresince bizimkiler burasının da suyunu çıkartmış.

Akşam Symi'nin tadını çıkartacağız, sabaha Bozburun, Türkiye'ye giriş yapmak için, sonra da Orhaniye kısmetse. Bu sefer mürettebat Manos istemiyor. Arkadaşları daha "gentil" yerler var demiş.  Biz de Mythos'a gidiyoruz. Limanın Doğu kıyısında, iki katlı bir evin teras katı. Mumlar, loş ışıklar falan. Sahibi ve aşçısı Stavros kendini İtalyan havalarında takdim ediyor. Bir şekilde burası NYT'de çıkmış, havalı bir yer olmuş. Ben beğenmedim. Rum mezesine füzyon yapmış gibi geldi bana. Her neyse rezervasyon şart +30-2246-071488

Gece feribot geldi, önümüzde bir trafik falan, umurumda değil, dünyanın yolunu yemiş bitirmişim, karnım tok, sırtım pek, vurdum kafayı mis gibi bir uyku.

Selametle

*

M. E.

« Yanıtla #47 : Mart 05, 2014, 22:32:01 »
Orhaniye-Patmos-Orhaniye son

Sabah Symi'de gerinerek uyandık. Artık Yunanistan'dan çıkıp bizim ellere dönüş zamanı. Daha önce de bahsetmiştim, Symi limanının dibinde kıyıda sarı tek katlı gümrük binası var, onu arkanıza alıp saat 10 yönündeki sokağa girerken büyük bir içki ve şarküteri dükkanı var, ismi Georgina. İşte bu Georgina ablamızı bir kez daha ziyaret edelim dedik, malum sebeplerle.

Çıkışımızı yaptık. Symi'de port police ve pasaport polisi olabilecek en uzak iki noktada.... Yine Kostas kardeşden yardım aldık (Symitours.com). Hazırız. Motora marş, koltukları çözdük, biliyorum ki burada karşı kıyıdaki teknelerin ve yandaki teknelerin demirlerine takılma ihtimali çok çok yüksek, ben de fishing out dedikleri yöntemle tekneyle zincirin üzerine gidip, hafif arkadan topluyorum.... Ve takıldı!  Yuh be ya! Allah'tan rüzgar yok, bu Symi Limanı hiç belli olmaz, kapalı falan dememek lazım, arada bir kaptırdı mı, vallahi ortalığı Çarşamba pazarına döndürür. Biraz zorladım, baktım geliyor. Karşı kıyıdan da bir bağrıma yok, Eh vira o halde. Demir, karşı kıyıda bir kato'nun zincirini kapmış geliyor. Geldi de, bosa vurmamıza rağmen, bir türlü bizim Demir aradan kurtulmuyor. Neyse ki, komşum Fransız botuyla gelip, beni ön güverteden aşağı doğru maymunluk yapmaktan kurtardı.

Symi Liman'dan çıktık, hava sakin, rüzgar yok. Tipik bir Yeşilova Körfezi sabahı. Kahveler, müzik, son 15 günde yaşadıklarımız falan derken geldik Bozburun'a. Türkiye'ye giriş yapacağız. Balım, Amerikan bayraklı. Bilmeyenler için yazalım: Türk transitlogunu alınca her sene vizesini yaptırmak suretiyle 5 yıl kalabiliyorsun. Bizim bu süre 4 yıl olmuştu. O bakımdan bu giriş-çıkış işi iyi oldu. Ama yunana gidecek korsanlara tavsiyem, öyle bir günlük stop-over falan yapmayacaksınız, o da Sakın Kos gibi bir adada değil, mutlaka giriş işlemi yaptırın. Özellikle Türkiye'ye yakın adalarda. Artık sıkı tutuyorlar işi, canınız sıkılmasın. Tabii bu son 400€ muhabbeti ne olacak bilemiyorum?

Neyse işte, Bozburun'a girdik yine dar limana. İşlemler çabuk bitti. Gel gör ki artık biraz mazot alsak iyi olacak. Bütün bu yolda hiç mazot ikmali yapmadık, deponun dibini kazımak istemiyorum. Gel gör ki, Bozburun'dan en yakın benzinci epeyi uzakta. 20 lt bidonla gitsem bile taksi şart.  Allah'tan komşu gulet için mazot gelmiş, biz de iki damla nasiplendik.

Bozburun-Orhaniye arası keyifli. Atabol'u döndükten sonra hisarönü'nün temiz rüzgarı karşıladı bizi. Başladık yelkenle son voltaları atmaya. Ama bitti be!  Geri gelmek, bağlı olduğun marinaya dönmek, dönebilmek güzel de, yine de bitti be!  Ama güzeldi.

Bu yolculuğun mil hesabı:
Orhaniye-Bozburun 17 NM
Bozburun-Symi 12 NM
Symi-Kos 41 NM
Kos-Pserimos-Kalymnos Vathi Koyu 15 NM
Kalymnos Vathi-Leros Lakki Limanı 15 NM
Leros Lakki - Lipsi Kalloura Koyu 11 NM
Lipsi Kalloura -Patmos Limanı 11 NM
Patmos Limanı - Leros Alinda Koyu 20 NM
Leros Alinda - Leros Pandeli Koyu 2 NM
Leros Pandeli - Pserimos Vathi Koyu 23 NM
Pserimos Vathi - Symi Limanı 49 NM
Symi Limanı - Bozburun 12 NM
Bozburun - Orhaniye Martı Marina 17 NM

14 günde Toplam 245 NM yol yapmışız, yaklaşık 80 lt mazot yakmışız, sanırım 6 kilo falan tarama yemiş, 20 şişeye yakın Ploumari içmişimdir. Bu sene güneş enerjisi panellerini taktırınca yakında mazot tüketimi azalacak, çünkü bu yaktığımız mazotun yarısı elektrik üretmek için oldu. Yunan adalarında sadece Leros Marina'da sahil elektriğine bağlanabildik. Sadece yine Leros Marina'da su aldık. Patmos'ta su torbaları ile ikmal yaptık. Toplam 6 adada 12 koy ve limana girmişiz. Güzeldi. Eşim ve kızımla şahane bir 14 gün geçirdik, oh be

Başka seyir notlarında Korsan kardeşlerle buluşmak üzere,

Selametle

*

M. Ç.

« Yanıtla #48 : Mart 05, 2014, 23:54:12 »
Keyifle okuyup çok da faydalandığım gezi yazınızın bittiğine bittiğine üzüldüm...Kaleminize sağlık Murat korsanım.
*

B. B.

« Yanıtla #49 : Mart 05, 2014, 23:55:48 »
Hem fotoğraflar, hem kullanılan dil, hem içerdiği bilgilerle... sağolun.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. D.

« Yanıtla #50 : Mart 06, 2014, 10:12:44 »
Paylaştığınız için teşekkürler. İçimizdeki karıncaları hareketlendirdiniz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. O.

« Yanıtla #51 : Mart 06, 2014, 10:19:27 »
Bu sene benzer bir rotada 15 gün seyir planlıyorken, bu seyir anıları ilaç gibi geldi.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Elinize sağlık, teşekkürler..
Yeni seyir yazılarınızı da bekliyoruz..

*

H. A.

« Yanıtla #52 : Mart 06, 2014, 12:56:55 »
Murat korsanım, teşekkürler keyifle okudum, anılarım canlandı, nice seyirlere sağlıkla mutlulukla. Simide duytu free dükkanı vardı, gerçi şarap yok ama oradanda ucuz likit alabilirdiniz. Selamlar.
*

D. E.

« Yanıtla #53 : Mart 06, 2014, 13:10:07 »
   Murat korsan'ım, Teşekkürler... Sizin gözünüzle bi kez daha gezmiş olduk  güzel koyları. Güzel anlatımınızla, görmediğimizkoyları da bize gezdirdiniz, elinize sağlık olsun...   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. B.

« Yanıtla #54 : Mart 07, 2014, 16:09:24 »
güzel anlatımınız için teşekkürler. ayrıca edindiğimiz bilgiler için de teşekkürler. symi'de yandaki küçük nimosda pokinin ağılı diye bir yer vardır. adam yıllar önce kendisine bu koyda bir ev ve beton bir iskele yapmış ve sonra da bırakıp gitmiş. denizi çok güzeldir ve bot ile symi merkeze de kolayca gidilebilir. deniz biraz serindir ama kafa dinlemeye birebir yerdir. ayrıca kafa dinlemek için de güzeldir
*

M. E.

« Yanıtla #55 : Mart 17, 2014, 22:48:25 »
Bizim Orhaniye-Patmos-Orhaniye gezi notlarını beğendiğinize sevindim. Deniz gibisi var mı ya? Ne yazsan, nasıl yazsan güzel olur. Maharet yazanda değil, yazdıranda.

Geçtiğimiz hafta başında tekneyi karaya aldık Orhaniye Martı Marina'da. 5 günde karinası boyandı, tutyaları değişti. Bu arada bavariasailgroup'ta bu kış o kadar dümen şaftı hikayesi döndü ki, zaten dümen simidinden hafif tıkırtı alıyordum... Haydi dümeni aşağı alıp şaftın yatağına bakalım dedik. Allah'tan bu işi yapmışız. Dümen şarfının dibinden, dümenin ön kenarına (hücum kenarına) doğru ciddi bir çatlak olmuş. İçindeki suyu boşalt, epoksi ile tamir et, bayağı iş çıktı. Seneye mutlaka karada daha uzun kalıp, dümen palasında bir pencere açıp, iyice tamir etmeli.

Her neyse, sezona başlamadan geçen sonbaharın bir hafta sonu kaçamağını paylaşayım, hem de Yeşilova Körfezi'nde, Bozburun yakınlarında bir koyu tanıtayım.

Bu tarafa yolu düşmeyenler için: Yeşilova Körfezi kuzeyde Bozburun, batıda Symi adası, güneyde Bozburun Yarımadası, Kızılburun arasında kalan yaklaşık 5 NM çapında bir Körfezdir. Kuzeyinde Bozburun limanı! kuzeydoğusunda ise Darboğaz ardında Söğüt bulunur. Bölgede çokça ahtapot çıkar, balığı boldur.

Yukarıda haritada işaretlediğim yer, Bozburun Limanı'na yaklaşırken, hemen Doğu'da kalan alanda. Navionics haritalarında balık çiftlikleri görünüyor, ama burada çiftlik falan kalmamış. Çok çok güzel, sakin, korunaklı. Özellikle sakinnnn!

Buraya geldik, hava Symi üzerinden hafif batı, güneybatı esiyor. Okla işaretlediğim yere kadar girdik, uzunca bir Demir attık, altımızda 4 metre su var. Balığa çıkmak için ideal. Botla darboğaz söğüt tarafı, Bozburun girişi vs sırtı attım, gelen yok. Olsun!  Hava güzel, şahane bir sonbahar günü, keyfim yerinde. 3 gün kıpırdamadan kalmışız burada. Tavsiye ederim

Bir not: ola ki gece karaya çıkmak istersiniz, ne biletim ihtiyaç olur falan, yapmayın, fena halde domuz var! Acımasızlar. Yok, ben çıktığım için değil, sabah bir sürü keçiyi telef etmişler gördük de ondan söylüyorum.

Selametle
*

M. E.

« Yanıtla #56 : Mart 29, 2014, 13:14:05 »
Orhaniye Martı Marina'da karaya çıkarken ön yelkeni söktürüyorlar, zorunlu imiş.  Geçen yıl karadaki bir yelkenli tekne devrilmiş, bu yüzden. Ben pek anlamadım?
*

S. Z.

« Yanıtla #57 : Mart 29, 2014, 13:27:43 »
Aslına bakarsan Murat korsanım, yelkenlerimizin daha az yıpranması ve buna bağlı olarak da daha uzun kullanabilmemiz açısından kullanmadığımız dönemlerde özellikle karadayken hem Genoa'yı hem de Ana Yelkeni sökmek bizim menfaatimizedir.
Marinanın sökülmesini istemekteki sebebi tabiki bu değil. Zira onların düşünceleri kışın genoa ıskotasının boşlamasından dolayı genoa rüzgarla dolmaya başlayıp kontrolsüz bir güç teknemizin üzerinde oluşabileceği için Genoanın sökülmesini istemekteler. Karada ve de payandalar üzerinde duran teknemiz denizdeki gibi bu rüzgar gücüne cevap vermeye çalışacak ama iskele yada sancak tarafına kuvvet uygulamasına karşılık devrilme riski oluşturacaktır.
*

T. G.

« Yanıtla #58 : Mart 29, 2014, 22:58:00 »
Murat korsanım yazılarınız  çok bilgilendirici  bu yaz denizde görüşmek üzere  diyorum
*

M. E.

« Yanıtla #59 : Mart 30, 2014, 11:01:42 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Murat korsanım yazılarınız  çok bilgilendirici  bu yaz denizde görüşmek üzere  diyorum

Teşekkür ederim TümayG Korsanım. Hep dediğim gibi, yazana değil, yazdırana bak. Bu denizin, mavinin hikayesi her daim güzel olur.

Bizim aile meclisi bana muhalefet bu yıl Göcek istedi, Korfu yerine. Eh, Göcek'e gitmeyelim 12 yıl, aşağı Kaş Kelovaya gitmeyeli 20 yıl olmuş. Iyi madem dedik. Oralarda olan Korsanları görmek umuduyla.... Bir de korsan bayrağım olsa