0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla yıllardır bu işin içindeyim, daha salmayı vurup kopartmak dışında fiber teknelerde bir çatışma nedeni ile batma duymadım.bir tek okyanus geçişlerinde şaft veya dümen mili hasarlarında lojistik açısında imkansızlaştığı için terk edilen tekneler var.ama büyük gemiler için onlarca çatma, çatışma, kırılma, yangın vb sebepli batış gördüm, okudum.Birol kaptanım, bence ticari denizcilikteki endişelerinizi bırakıp fiber tekneniz ile nasıl daha çok konforlu keyifli seyir yaparım diye donatın teknenizi.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bu arada Gezgin Korsan Forum'a hoşgeldiniz, hızlı bir giriş yapmışsınız, hemen projeler, tecrübeler paylaşılır olmuş, harikasınız! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBir de forum profil fotoğrafınızı tamamlarsanız harika olacak.. Her ne kadar tekneyi romörke yükleme videosunda sizi görmüş olsak da tüm üyelerimizin yüzünüzü görebileceği bir profil fotoğrafı bu tecrübeli paylaşımlarınıza çok yakışır.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapSelametle.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Birol kaptanım, hayalleriniz çok güzel ve heyecan verici.Bu hayalleri gerçekleştirmek yönünde araştırma ve çalışma yapmak da çok keyifli olsa gerek.Romörk yükleme videolarında gördüğüm tekneyi mi toplayıp bu heyecan verici maceralara açılmak istiyorsunuz?Öyle ise benim aklıma teknenin batmazlığı dışında stabilitesi de önemli bir konu olacak gibi geldi.Görüdüğüm kadarı ile uzak sefer için tasarlanmış bir tekne değil, bu konuda ne planlıyorsunuz?Videodan aldığım görüntü;Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBirol korsan, LBP'si 8 mtr olan bir teknenin batmazlığını bölmeler arasında sızdırmazlık sağlayarak sadece teoride elde edebilirsiniz. Pratikte üretim çok zor ve maliyetli olacaktır. İhtiyacınız olan hacimlerin kaybından dolayı kullanım konforsuzluğu ayrı bir problemoluşturacaktır.Batmayan tekneler mevcuttur ancak batmazlıkları daha üretim sırasında fiber katmanların arasına foam enjekte edilmesiyle mümkün olmaktadır. Elinizde bir kabuk varsa, siz zaten bu aşamayı geçmişsiniz demektir. Batmayan tekneler için bir marka vermem gerekirse Boston Whaler markasını incelemenizi öneririm.Selametle... Selamlar Cenk kaptan,Belki biraz daha bilgi versem kesin hükümlü olmazdınız. Tekne tender karina yapısına sahip ve block cofficient <=1Keel hight 20cm den 40cm çıkıyor 5/8<20Yüklü draft 50~55cm yani tekne altı ballast tank şeklinde dizayn edeceğim bu da alttan yara alması durumunda batma riskini 0 a indirir. Yandan yara alması durumunda yatak altı ve diğer kesitleri yüksek yapıp reçine ile çevireceğim. Maliyet olarak da 1-2 plaka su kontrast, 1 patlak da polyestere bakar. Başkasının zoruna giden benim hoşuma gider esprisini de buraya iliştireyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) Bu teknenin Allah istemediği haller dışında batmayacağını göstermek istemem çünkü bunun için teknemi birkaç yerinden hasar aldırmam gerekir. Ha eğer biz senin zararını ve sanat için🤦telne batırma denemeleri hizmetinin karşılığını öderiz, nasıl olacakta batmayacakmış bi görelim derseniz onun da videosunu çekeriz ne olacak:))Dediğim gibi motor blok bölgesi ve şaft yolu dışında alacağı hasarlar benim yapacağım tekneyi batırmayacaktır.Selametler..
Birol korsan, LBP'si 8 mtr olan bir teknenin batmazlığını bölmeler arasında sızdırmazlık sağlayarak sadece teoride elde edebilirsiniz. Pratikte üretim çok zor ve maliyetli olacaktır. İhtiyacınız olan hacimlerin kaybından dolayı kullanım konforsuzluğu ayrı bir problemoluşturacaktır.Batmayan tekneler mevcuttur ancak batmazlıkları daha üretim sırasında fiber katmanların arasına foam enjekte edilmesiyle mümkün olmaktadır. Elinizde bir kabuk varsa, siz zaten bu aşamayı geçmişsiniz demektir. Batmayan tekneler için bir marka vermem gerekirse Boston Whaler markasını incelemenizi öneririm.Selametle...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBirol korsan, LBP'si 8 mtr olan bir teknenin batmazlığını bölmeler arasında sızdırmazlık sağlayarak sadece teoride elde edebilirsiniz. Pratikte üretim çok zor ve maliyetli olacaktır. İhtiyacınız olan hacimlerin kaybından dolayı kullanım konforsuzluğu ayrı bir problemoluşturacaktır.Batmayan tekneler mevcuttur ancak batmazlıkları daha üretim sırasında fiber katmanların arasına foam enjekte edilmesiyle mümkün olmaktadır. Elinizde bir kabuk varsa, siz zaten bu aşamayı geçmişsiniz demektir. Batmayan tekneler için bir marka vermem gerekirse Boston Whaler markasını incelemenizi öneririm.Selametle... Selamlar Cenk kaptan,Belki biraz daha bilgi versem kesin hükümlü olmazdınız. Tekne tender karina yapısına sahip ve block cofficient <=1Keel hight 20cm den 40cm çıkıyor 5/8<20Yüklü draft 50~55cm yani tekne altı ballast tank şeklinde dizayn edeceğim bu da alttan yara alması durumunda batma riskini 0 a indirir. Yandan yara alması durumunda yatak altı ve diğer kesitleri yüksek yapıp reçine ile çevireceğim. Maliyet olarak da 1-2 plaka su kontrast, 1 patlak da polyestere bakar. Başkasının zoruna giden benim hoşuma gider esprisini de buraya iliştireyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) Bu teknenin Allah istemediği haller dışında batmayacağını göstermek istemem çünkü bunun için teknemi birkaç yerinden hasar aldırmam gerekir. Ha eğer biz senin zararını ve sanat için🤦telne batırma denemeleri hizmetinin karşılığını öderiz, nasıl olacakta batmayacakmış bi görelim derseniz onun da videosunu çekeriz ne olacak:))Dediğim gibi motor blok bölgesi ve şaft yolu dışında alacağı hasarlar benim yapacağım tekneyi batırmayacaktır.Selametler..Birol korsan, öncelikle ben size batmaz tekne yapamazsınız gibi bir şey demedim. Elbette yapabilirsiniz ama böyle bir teknenin yapımı çok maliyetli ve yapım süresi çok uzun olur dedim. Üstüne üstlük kullanımı pratik olmayan konforsuz bir tekneniz olur dedim.Ama elbette para sizin, zaman sizin, keyif sizin. Nasıl isterseniz o şekilde yapın.Tekneyle ilgili verdiğiniz teknik bilgilerden maalesef herhangi bir kanıya varmak mümkün değil. Örneğin teknenizin block coefficient'ının küçük eşit 1 olduğunu söylüyorsunuz ki bu bütün teknelerde bu şekildedir. Bildiğiniz gibi sürat odaklı teknelerde block coefficient küçülür, konteyner gemilerinde 0.56 lara kadar düşebilir, yüksek sürat beklenmeyen tankerlerde yanlış hatırlamıyorsam 0.85'ler civarında olur. CB'nin 1 den küçük olması çok normaldir ama kesinlikle (bir barge değilse) 1'e eşit olmaz.Tekne tender karina yapısına sahip diyorsunuz ancak karina yapısı elbette önemlidir ancak bir teknenin tender mı stiff mi olduğunu GM (metacentric height) belirler. Teknenizde ağırlık dağılımını iyi yapamazsanız, karina yapısına bakılmaksızın tekneniz stiff bir tekne olabilir. Ya da en kötüsü stabilitesi bozuk olabilir. Keel height 20cm den 40 cm ye çıkıyor ne demek anlayamadım. Double bottom hull yapacağım omurga yüksekliği artacak mı demek istiyorsunuz?5/8 < 20 bunun da ne anlama geldiğini çözemedim mesela.Yüklü draftınızın 50-55cm olacak olması da tek başına bana hiç bir şey ifade etmedi. Tüm bunları biraz daha açarsanız belki sizi daha iyi anlayabiliriz. Anlaşılabilir bir fikir alış verişinde bulunabilirsek, yanlış anlaşılmalara yol açmadan, doğrulara daha kolay ve hızlı ulaşabiliriz diye düşünüyorum.Selametle...
Birol kaptanım, hayalleriniz çok güzel ve heyecan verici.Bu hayalleri gerçekleştirmek yönünde araştırma ve çalışma yapmak da çok keyifli olsa gerek.Romörk yükleme videolarında gördüğüm tekneyi mi toplayıp bu heyecan verici maceralara açılmak istiyorsunuz?Öyle ise benim aklıma teknenin batmazlığı dışında stabilitesi de önemli bir konu olacak gibi geldi.Görüdüğüm kadarı ile uzak sefer için tasarlanmış bir tekne değil, bu konuda ne planlıyorsunuz?Videodan aldığım görüntü;Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBu arada, sonradan aklıma geldi, batmaz tekne konusunda belki fikir verir;Kuzey Batı Geçidini geçen ilk Türk Amatör Denizci ve Dünya turu yapan 4. Türk Amatör Denizci üstadımız ERKAN GÜRSOY geliyor aklıma..Buzlar arsında sıkışıp sonra Kuzey Batı geçidini geçtiği kendi imalatı aluminyum ALTAN GIRL teknesinin küpeşte kısımları aluminyumdan imal edilmiş sızdırmaz hava tüpleri ile (şişme bot gibi.. ama aluminyumdan) sarmalamış ve üzerlerinde usturmaça benzeri şişme balonlar ile doldurmuştu.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tünaydın, Erdem bey alaycı ve üstencil üslup şeklinde algılanmak istemezdim. Çok üzgünüm. Sanırım deformasyona uğramış olsam gerek. Belki sözlerimin yanlış yorumlandığını düşünüp bu yanlış anlaşılmayı kabullenememek olabilir fazlaca üzerinde duruşum. Yazının bütününe bakınca "bana göre" Özgür bey'in soru şekli örnek teşkil eder şekilde. Gani bey'in yaklaşımı örnek teşkil eder şekilde. Gaflet sözü hariç sizin yazdıklarınız olması dereken gibi ama neticede bir yanlış anlaşılma/algılanma var ki bir mağduriyet beyan etmişsiniz o yüzden gaflet kelimesi de bulunmaya hak doğuyor. Tabi sanal ortamın da dezavantajları var. Evet yazdıklarımı tekrar okudum evet rahatsızlık fazlaca vurgulanmış. Gereksiz bir eyleme girmişim. Nasrettin hoca'nın demesi "tamam ben suçluyum, hırsızın hiç mi suçu yok" da demeden geçemedim. İnsanları istemeden üzdüysem hepsinden ayrı ayrı özür dilerim. Bir de max tork yazmışım optimum tork olacak o hazır aklımdayken onu da düzelteyim.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapTünaydın, Erdem bey alaycı ve üstencil üslup şeklinde algılanmak istemezdim. Çok üzgünüm. Sanırım deformasyona uğramış olsam gerek. Belki sözlerimin yanlış yorumlandığını düşünüp bu yanlış anlaşılmayı kabullenememek olabilir fazlaca üzerinde duruşum. Yazının bütününe bakınca "bana göre" Özgür bey'in soru şekli örnek teşkil eder şekilde. Gani bey'in yaklaşımı örnek teşkil eder şekilde. Gaflet sözü hariç sizin yazdıklarınız olması dereken gibi ama neticede bir yanlış anlaşılma/algılanma var ki bir mağduriyet beyan etmişsiniz o yüzden gaflet kelimesi de bulunmaya hak doğuyor. Tabi sanal ortamın da dezavantajları var. Evet yazdıklarımı tekrar okudum evet rahatsızlık fazlaca vurgulanmış. Gereksiz bir eyleme girmişim. Nasrettin hoca'nın demesi "tamam ben suçluyum, hırsızın hiç mi suçu yok" da demeden geçemedim. İnsanları istemeden üzdüysem hepsinden ayrı ayrı özür dilerim. Bir de max tork yazmışım optimum tork olacak o hazır aklımdayken onu da düzelteyim.Evet Gaflet bence de ağır bir tanımlama olmuş... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapDediğiniz gibi yazarak bazen yanlış anlaşılma durumları oluşabiliyor.Bende bir düzeltme yapayım. Yukarıda yazdığım makine ile ilgili yorumu Max Tork'a göre yapmıştım. Gerektiğinden teknenin başını sudan kesecek güçte bir makine takacaksanız safra yalpalık vb uygulamaları tekne suya inip test ettikten sonra değerlendirebilirsiniz.