0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. K.

Ynt: S/Y Tigris Onarım Hikayesi - Oceanis 350
« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2015, 22:20:53 »
Aslında maliyetli olmasa lamine+temper doğrusudur fakat yapılabilirliği ve uygulanması zordur.10 mm.şeffaf mika fiyatı plaka içinmidir yoksa ölçüye kesimmidir? Genelde onlar 1,35*2,00 ebadında plaka olarak satılırlar. Ölçüye kesim ve rodaj dahilse çok abartılı bir fiyat değil ama sadece plaka içinse bayağı yüksekmiş.
*

M. R.

« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2015, 23:27:51 »
Fiyat plaka fiyatı iki yere sordum plaka 1,5 m x 2m ama yinede bence yüksek tabi bu yükselmede son kurlarında etkisi vardır. Kesim m2 15 Tl dediler çok değil ama rodaj sormadım. Onları kendim yapabilirim. Lamine ve temper keşme istediğim şekilde yapılabilse çok güzel olur. Bu fiyata bakınca lamine cam daha uygun olacak gibi.

*

N. Ö.

« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2015, 17:02:33 »
Eğer pleksiglasdan daha güçlü ve şeffaf bir malzeme arıyorsanız, cam yerine lexan kullanabilirsiniz. Bükülmesi de cam kadar zor olmaz.

*

M. R.

« Yanıtla #18 : Ekim 07, 2015, 23:22:06 »
Nejat kaptan lexan ve polikarbon için daha yüksek fiyat  verdiler o nedenle ilgilenmedim, sağlamlıktan ziyade lamine cam kolay ulaşabildiğim birşey tabi eğimli yapılması sıkıntı bu nedenle teknede  diğer yapacağım onarımlarıda düşünerek çok açılmamak ve etraftan gelen önerileri de dinleyerek eski pleksilerimi temizleyip tekrar kullanmaya karar verdim. Nihayetinde sorunum kenarlarındaki yapıştırıcılarından su almasıydı o sorunu çözdüğümde sıkıntı kalmayacaktır.
*

M. R.

« Yanıtla #19 : Ekim 15, 2015, 11:48:28 »
Selam dostlar,
Teknenin üst pleksileri çıkartmıştım. Çıkarttıktan sonra eski mastikleri ( Kimi yerde 1 cm kadar kalınlaşmış ) maket bıçağı ile kazıdım. Bir adet dönen zımpara makinesi alıdım ve zımparalama işlemlerine başladım.

İçerisi toz olmasın diye pencereleri içeriden kapattım. Yağmurlar başlamadan camları takmak istiyoru. Bu arada eski pleksileri tekrar takıp takmayacağımı temizlik sonrası duruma göre karar vereceğim.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

B. B.

« Yanıtla #20 : Ekim 15, 2015, 12:35:47 »
Benim heçi de sana göndersem, yaptırtım bana geri yollasan mı diyorum?
*

M. R.

« Yanıtla #21 : Ekim 15, 2015, 17:23:25 »
Bülent kaptan yapılacak birşey varsa yapalım tabiki. Müsait zamanda telefonlaşalım.