0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

K. Ö.

Ynt: IRGATIMI SÖKÜYORUM
« Yanıtla #30 : Ağustos 16, 2015, 13:07:41 »
Bu başlığı yeniden gündeme gelince okudum. Eski resimlerin artık görüntülenemiyor olması konunun havada kalmasına sebep oldu. Benim kayıkların birinde yatay birinde dikey çalışan ırgat var, her ikisini de, bir kaç kere söküp taktım. Dikey çalışan herzaman zincirden gelen deniz suyunun motor ve çevresine akması nedeniyle korozyonlanmış olarak çıkıyor .yatay çalışanda ise böyle bir ıslaklık olmuyor. Bu da benim ırgat karşılaştırmamda yatayların daha iyi olduğu sonucunu çıkartmam için sebep oldu.
Tüm bildiğim bu kadar . Tekne alırken , bunu çok fazla seçme şansımız olmasa da, sizce hangisi tercih edilmeli?
*

U. K.

« Yanıtla #31 : Ağustos 16, 2015, 16:06:46 »
Motor artık benden bu kadar demiş.
Gövdesi delinmiş,  mıknatıslar dağılmış.  Ya da tam tersi.
Her durumda yeni motor veya yenş ırgat gerekecek,  biraz araştırıp karar vereceğim.  Fakat mutlaka ırgatı yardımsız söküp takabileceğim bir düzen kurmam şart.
Biraz autocad çalışması olacak.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 16, 2015, 16:07:43 Gönderen: Umut Korkmaz »

*

K. T.

« Yanıtla #32 : Ağustos 16, 2015, 22:37:03 »
Motor artık benden bu kadar demiş.
Gövdesi delinmiş,  mıknatıslar dağılmış.  Ya da tam tersi.
Her durumda yeni motor veya yenş ırgat gerekecek,  biraz araştırıp karar vereceğim.  Fakat mutlaka ırgatı yardımsız söküp takabileceğim bir düzen kurmam şart.
Biraz autocad çalışması olacak.

Artik bu paslanmanin tum evrelerini yasamis  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. C.

« Yanıtla #33 : Ağustos 17, 2015, 00:12:52 »
Umut korsanım,kolay gelsin.
Geçmişte benimde  mıknatıs kırılmasın dan  dolayı İrgat motoru araştırmam oldu.
Dü el san  marka motor  alarak çözdüm,ancak alırken orjinal wat ın % 30 üstünü tavsiye ederim.
Avrupa motorlar a  göre devir yüksek tork düşük kalıyor,  mekanik sistem iyi ise uygun çözüm oluyor.

Ben 4 senedir kullanıyorum parçası Marmaris'te her yerde var,İstanbul da bulunduğunu duydum.
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap den inceleyebilirsiniz
*

U. K.

« Yanıtla #34 : Ağustos 17, 2015, 08:49:48 »
Mehmet korsanım,
çok teşekkürler, internet sitesine ulaşılamıyor, bir şekilde firmaya ulaşmaya çalıacağım.
Selamlar

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. C.

« Yanıtla #35 : Ağustos 17, 2015, 10:24:50 »
Mehmet korsanım,
çok teşekkürler, internet sitesine ulaşılamıyor, bir şekilde firmaya ulaşmaya çalıacağım.
Selamlar

Günaydın, yazıdaki adresi tıklayınca şu an açılıyor,ürünler bölümünde dc motorlar a bakılabilir.
*

U. K.

« Yanıtla #36 : Ağustos 17, 2015, 15:10:04 »
konuştum, olacak gibi ama sadece 1,8 kW motorları varmış, bizim ırgat 1000W.  biraz gereksiz büyük kaçacak gibi.

*

H. E.

« Yanıtla #37 : Ağustos 17, 2015, 16:47:11 »
Size matters!
*

U. K.

« Yanıtla #38 : Ağustos 17, 2015, 17:14:31 »
matters da 700W bile yetecekken 1800W akü, kontaktör ve kablo sorundalı yaratır.
zor iş.
yedek ırgat motoru da maşallah yeni ırgat parası.

sanırım Ömer'imin taviyesi doğrultusunda dikey ırgat alacağım, sök-tak problemi de ortadan kalkacak.  Haftasonu çok cin fikirler geldi aklımıza, izleyin anacım.
*

N. Ö.

« Yanıtla #39 : Ağustos 17, 2015, 17:36:05 »
Umut kardeşim galiba aynı marka-model-kapasitede ırgat kullanıyoruz. Yaklaşık 7 yıl kadar önce benzer bir çalışmayı ben de yaptım ve o zamandan beri her şart altında hiç sorunsuz kullanıyorum. Belki karar vermene yardımcı olabilir düşüncesiyle yaptıklarımı anlatmak isterim.

Tekne deplasmanım dolu halde yaklaşık 9 ton.     Zincirim 8mm lik- 100m.       Çapa ağırlığım 21kg.

Bu şartlar için motorumu 1600w' a yükselttim. Motor gücüne uygun yeni bir sonsuzvida redüktörü taktım. Kabloları aynı bırakıp sadece termik sigortayı büyülttüm.
Teknenin üstünde kalan tüm mekanizmayı orijinal haliyle bıraktım.

Sonuç olarak çok iyi oldu. Ama senin şartların farklı olabilir, sadece kıyaslayabileceğin bir örnek olması için yazdım.
*

U. K.

« Yanıtla #40 : Ağustos 19, 2015, 23:15:09 »
Aradığım ırgat stokta yok, iki ay da bekleyemem.
Tamir edeceğiz.
Motoru Bostancı sanayi'de Öztürk Bobinaj'a teslim ettim, yeni motor yapılacak, 300 TL.
Tam bobinajcıda dişli kutusunu yere düşürdüm, motor bağlantı flanşı kırıldı. Tornacıya verdim, yapacak. 70 TL.
Motoru Salı günü alacağım, bakalım nasıl olacak?

Bu arada kırılan flanşı sökünce dişli kutusundaki yağ boşaldı, ne yağ koyacağım içine, bilen var mıdır?
Yağı boşaldığı yerden koysam olur mu yoksa dişli kutusunun kapağını söküp mü koymam lazım bilemedim.
*

N. Ö.

« Yanıtla #41 : Ağustos 20, 2015, 10:45:10 »
90 numara dişli yağını kutu hacminin kabaca 1/3 ü kadar koyabilirsin. Ancak küçük delikten içeriye zor akabilir.
*

H. E.

« Yanıtla #42 : Ağustos 20, 2015, 11:19:04 »
...
Tam bobinajcıda dişli kutusunu yere düşürdüm, ...
Motoru Salı günü alacağım,...

Sen alma!
*

N. Ö.

« Yanıtla #43 : Ağustos 20, 2015, 12:17:08 »
Bu şekilde kısa süreli kullanılan küçük dişli kutularında bazen rulman gresi bir miktar ince yağ ile karıştırılıp jel kıvamına getirilerek de kullanılabiliyor. Benim sonradan elektrikli hale getirdiğim vincimin sonsuzvida kutusunda bu şekilde bir yağ dolu ve sorunsuz çalışıyor. Irgat ile çok benzer bir uygulama.
*

M. A.

« Yanıtla #44 : Ağustos 20, 2015, 12:41:19 »
Ben ırgatı söküp bakım yaptığımda. Arabaların şanzımanlarında kullanılan kırmızı yağdan koymuştum.