0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

U. K.

Ynt: IRGATIMI SÖKÜYORUM
« Yanıtla #15 : Nisan 29, 2009, 15:08:29 »
Bu arada hakkaten alet işler el övünürmüş.
Bu hafta sonu alet çantamı ve alet edevatı yenilemiştim.  Erol Abi çekicimi küçük buldu, "BUNEYAAAA" ddedi, Mehmet tornavdamı küçük buldu "OLMAZBUNNABUİŞ" dedi, Kama lazım oldu "KAMANYOKMUKİSENİN" dedi, en sonunda "GİT LOTUSAN AL GEL ALET EDEVATI" dedi.  Ben de gittim aldım, hakkaten bunlarla çözüldü iş.
Şimdi az sonra yeni topik açıyorum, konu "TEKNEDE BULUNMASI GEREKEN EL ALETLERİ" araştırdım yok.  Varsa da birleştiririz.
*

U. K.

« Yanıtla #16 : Nisan 30, 2009, 10:57:10 »
Bostancı sanayi sitesi veya bu yakınlarda (Göztepe, Ümraniye, vs) ırgatın parçalarını şööyle bir elden geçirecek tornacı, frezeci usta tanıdığı olan var mıdır acaba?
bir de elektrik motorunun kömürlerine falan baktıracağım, bir de alternatörcü usta lazım.
ırgatın motor kısmının resmi de aşağıda
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 30, 2009, 11:07:41 Gönderen: Umut Korkmaz »

*

C. G.

« Yanıtla #17 : Nisan 30, 2009, 11:17:45 »
Rıza Usta sana yardımcı olacaktır. Telefonunu özel mesaj olarak gönderiyorum.

*

U. K.

« Yanıtla #18 : Mayıs 12, 2009, 16:23:43 »
Irgat Rıza Usta'ya teslim edildi.
bir sonraki akşam hazırdı. 
Şaft düzeneğinin rulman, segman ve keçeleri yenilendi, şaft hafif tornadan geçti.
Kavaleta ve baskısı da hafif tesviye edildi.
motor kömürleri değişti, dişli kutusunun keçe ve rulmanları değişti, boyandı.

Sonracıma geçen hafta Pazar günkü başarısız denemeden sonra bu sefer Rıza Usta ile Cuma akşamı 2,5 saat uğraştıktan sonra taktık.  Aslında 10dk'lık iş ama takılan yer alttan ulaşılması çok çok zor olduğu ve sadece tek kolla çalışabildiği için bu kadar uzadı.  ama sağolsun Rıza Usta halletti.  Hatta ilk sefer taktıi sonra içine sinmedi söküp tekrar taktı. 

Bu Cumartesi de ben geri kalan kısmını monte ettim, elektriğini bağladım.  Meğer benim ırgatta da diğer ırgatlarda olan kavaleta baskısını gevşettiğinde harrsss diye demiri bırakma özelliği ve vinç koluyla döndürülme özelliği varmış. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çok mutluyum, bunun şerefine yeni (!) ırgatıma da bir adet yeni çıpa hediye ettim, ULTRA 12kg.

Bu fırsattan istifade Rıza Usta'yı tanıyanlar bilir, tanımayanlar da mutlaka aklında tutsun.  Çok dürüst, temiz ve çalışkan birisi.  Umarım kimsenin birşeyleri bozulup da ihtiyacı olmaz ama olursa veya periyodik bakım falan için mekanik ve elektromekanik için başka usta aramaya gerek yok.  Telefonu bende mevcut, isteyenlere gönderirim.
Kronolojik sıra ile MODA teknesinden Hikmet Bey'e, Vefik Abi'ye, Erol Abi'ye, Kadir'e, Mehmet'e ve tekrar Vefik Abi'ye teşekkürlerimi sunarım.  Unutmayayım, Taner de Cuma günü bir ipi tuttu ona da teşekkürler.
Sevgiler
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2009, 16:24:36 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

m. b.

« Yanıtla #19 : Mayıs 12, 2009, 16:31:40 »
hayırlı olsun.kazasız belasız güle güle kullan korsanım .

*

T. Ö.

« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2009, 22:14:38 »
Bişey diil...
Hepsini güle güle kullan.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

TANER
*

C. B.

« Yanıtla #21 : Mayıs 12, 2009, 22:37:25 »
Hade hayırlı seyirler..

*

A. Ö.

« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2009, 01:02:00 »
Darisi benim irgatin basina.
*

H. Z.

« Yanıtla #23 : Mayıs 13, 2009, 02:21:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kronolojik sıra ile MODA teknesinden Hikmet Bey'e, Vefik Abi'ye, Erol Abi'ye, Kadir'e, Mehmet'e ve tekrar Vefik Abi'ye teşekkürlerimi sunarım.  Unutmayayım, Taner de Cuma günü bir ipi tuttu ona da teşekkürler.

Ben de senin teknenin önünden iki defa geçmiştim, teşekkür yok mu?

Bostancı sanayide iyi bir alternatörcüm var. Hatta ilk teknemde içimden tekne motoru alternatörü dersem kesin öperler beni kuşkusuyla hiç bişi demeden alternatörü teslim edip sıvışmaya çalıştım. Abi alternatöre baktı ve "hımmm 2000 serisi Volvo penta 9.9 mu hocam?"diye sorunca içimden "şimdi yandık, feci fiyat çeker dedimdi içimden. Battı balık yan gider hesabı adama stop valfi sorunumu anlattım, getir bakarız dedi tamir etti "çok hırpalanmış emin değilim ne kadar çalışır" dedi para almadı, alternatör tamirinden aldığı ise 3 kuruş 5 paraydı.

Yer tarifi ise; Bostancı sanayi girişinden girme, İsviçre hastanesi ve otelin olduğu sapaktan sağa dön 3. sokaktan gir. Kime sorsan gösterir. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

****Edit sebebi; ufak oğlum evdeki laptopun space tuşunu kanırtmış bazan basmıyor, bitişik kelimeleri düzeltmekiçin editledim...
« Son Düzenleme: Mayıs 13, 2009, 02:22:45 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

N. B.

« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2009, 02:36:21 »
****Edit sebebi; ufak oğlum evdeki laptopun space tuşunu kanırtmış bazan basmıyor, bitişik kelimeleri düzeltmekiçin editledim...
****Edit sebebi; ufak oğlum evdeki laptopun space tuşunu kanırtmış bazan basmıyor, bitişik kelimeleri düzeltmek için editledim...

****Benim edit sebebim; Edit edilmemiş yer kalmıştı. Orayı da ben editledim.

*

H. Z.

« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2009, 02:49:23 »
Puhahaha süper Noyan abi,

Adam resmen sökmüş spaceyi. Neden böyle yaptın diye sorduğunda sanki büyük verimlilik sunan birşey yapmış gibi "ben kennim lap" (yani ben kendim yaptım) diye öğünerek söylüyor. Şimdi, ya tam denk getirip ortasına basıcan tuşun ya da boşluk vermeyyo.
*

N. B.

« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2009, 02:55:02 »
Bi da ortada bırakırsan "Kıç demiri olacak" demekki.

Not: "" işaretli İfade alıntıdır.
*

H. Z.

« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2009, 03:01:43 »
Yok 2.8 kilo bu Utku abinin mertebesine erişemeyiz ne haddimize. Yaz sonu Girit önünde demirlediğinde abi senin tekne hafif sancak yatık dediğimde evet bilgisayarın klavyesi o tarafta dediydi. Utku abinin kol kasları klavyenin ağırlığını kaldıra indire gelişmiştir. Kendisi ters yüzme de beni çok pis geçmiş ve hala zatlarına bira borcum vardır. (Çeto'ya kalsa birayı ısmarlama o unutmuştur, yaşlandı o diyor ama...)  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #28 : Ağustos 15, 2015, 21:52:28 »
Yıllar su gibi geçti, yine söktüm. Bu sefer durum vahim. Du bakalım ne olcek?
« Son Düzenleme: Ağustos 15, 2015, 21:54:38 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

N. Ö.

« Yanıtla #29 : Ağustos 16, 2015, 09:22:37 »
Artık bu ırgat hakkında geçmişten gelen epey tecrüben var , gene yepyeni hale getirirsin mutlaka.

Motor gövdesinin bu derece paslanmış olması, üstüne deniz suyunun aktığını düşündürüyor.

Önceki yazılarında sıkışık yer nedeniyle ırgatı tek elle monte etmek zorunda kaldığını söylüyordun. Bende de benzer bir durum vardı ve ön kamaranın iç tavanını tekrar bağlayabilecek gibi düzgün bir şekilde keserek kapak haline getirdim. Bu radikal değişiklik ırgata ulaşmamı çok rahatlattı.

Umut kardeşim yapacağın uygulamaları yine anlatırsan bizim için de faydalı olur.

Kolay gelsin.