0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. B.

Ynt: Bir Yelkenlinin Ömrü Ne Kadardır ?
« Yanıtla #135 : Mayıs 31, 2016, 16:50:09 »
Olmuyor..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Cem Yılmaz dan gidelim..

1 Doğa figürleri olacak.. Yerli malı kafası olacak, ikiilemeler olacak..Seks olmaycak.

Dağlarımdan kopan rüzgar..
neden soğuk soğuk  esersin ?
deryaları dalga dalga yaptın da
neden beni boş geçersin..

Her yelken bastığımda
hep kafadan esersin.
ben seni sevdim anam gibi
bacım gibi..
sen bana neler edersin..

esme esme deli rüzgar
gelme gelme üstüme
hayatımın denizinde
orsa seyrinde

Piri reis bile analatamadı seni bize
Barbaroslar geldi de gitti
yanlız kaldın işte sen de

gibi olucak..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

B. B.

« Yanıtla #136 : Mayıs 31, 2016, 16:51:46 »
Şahane olmuş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. K.

« Yanıtla #137 : Mayıs 31, 2016, 18:16:28 »
Gemim gelir Hicaz'dan,
Direkleri Kirazdan.
Bir gemim var üç direkli,
Tayfası arslan yürekli.

Bakınız benim iki ay öncesine kadar üç tane tahta kayığım birde fiber sandalım vardı. Bilenler biliyor şu anda 8,30 boyunda alamotra gerçek ahşap kestane sargı bir kayığımız daha var. Bu konuda günlerce konuşabilecekler arasında yer alabilirim hatta çoğunun unuttuğu yada bilmediği kalafat denen şeyi bu hafta sonu yapmaya gidiyorum. Ahşap bir tercihtir, aynı zamanda her tercihte bir vazgeçiştir.

*

S. Ç.

« Yanıtla #138 : Mayıs 31, 2016, 22:20:48 »
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri...

Ağır ama yavaş..

Beşinci basamağa dikkat..

Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri..

Ağır ama yavaş..

Sanki yukarda bok var..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. D.

« Yanıtla #139 : Mayıs 31, 2016, 22:41:36 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Belki bir gün bizler de imkanları sağlanmış şehirlerimiz de böyle güzel sahneleri yaşarız.
Belki bizler de bu güzel şekliyle her daim deniz üzerinde oluruz.
 Eğer çabalar ve bizden sonraki geleceklere doğru bir şekilde anlatırsak ancak..O da belki..

Kaan korsanım İspanyadan manzaralar güzelmiş.(Puerto Viejo)

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

K. Ö.

« Yanıtla #140 : Mayıs 31, 2016, 22:56:59 »
Evet Hüseyin abi,
"Itxas Egurra Haizean" diye bir topluluk. "Ahşap, Deniz, Rüzgar"
Güzel faaliyetler düzenliyor ve haber veriyorlar. Malum sürekli festivaller filan yapılıyor oralarda. Çokta ilgi görüyor.

Mesela, tam Ersin korsan' a göre.

*

D. E.

« Yanıtla #141 : Haziran 01, 2016, 19:30:05 »
Ersin Korsan'ım, Hemşerim, Meslektaşım...
Hamdi Korsan , babası Recep Usta ile bir çok ahşap tekne imal etmiş bir Geko dur. Kendisi epeyi zamandır fiber tekneye binmek te olup, ahşapçı olduğu halde, ahşaptan uzak durmakta...
1999 - 2004 senelerinde, 1962 model 7.65 m. Arduman yapımı bir ahşap Yole teknem vardı. Yaktım, zımparaladım, macunladım, zımparaladım, boyadım, eriyen çürüyen metal aksamını yeniledim, vs. vs. Çeşme Dalyan Köy de Recep ustam olmasaydı hapı yutardım...
2004 - 2007 senelerinde, 2.ci teknem de ; 8. m. Boyunda, gene klasik yapıda bir 1997 model, Ayna kıç randa yelkenli bir Ahşap tı. Bunu da yaktım, zımparaladım, macunladım, boyadım, defalarca cilaladım, dümen palasını büyüttüm, güvertede akıtan yerleri defalarca tamir ettim. Pirinç Lumboz ' ları söküp, polisaj yaptırıp taktım vs , vs ...
Hatta bi keresinde , dokuz oturak kayalara bile oturttum kayığı...
Ahşap uzun omurgalı teknelerin en sevdiğim tarafı ; karaya oturunca bi şey olmuyor... (denemeyle sabit)
3.üncü kayığım 8. m. Fiber, 4.üncü kayığım 1987 mod.9.20 m. Fiber , 5.inci kayığım 2000 mod. Bav.42 Fiber , 6.ncı kayığım da ; 1980 mod. ( 35 yaşında ! ) 16.5 m. Bir Fiber tekne idi... Bu, Pinco isimli teknemin direğini kırdım ve yapım sırasında ;
35 yıllık polyester yapının hâlâ beton gibi sağlam olduğunu gördüm...
Bu teknemi, 65 yaşında Belçikalı bir denizciye 105.000 euro' ya sattım. Belçikalı ; kırılan direğin tüm yapım aşamalarını , çelik çarmık ayaklarının polyester gövdeye işlenmesi ve bağlanması aşamalarını izledi ve teknenin sağlamlığından endişe etmeden satın aldı ve 105.000 euro'yu seve seve ödedi...
Yani ; sevgili meslektaşım, Hemşerim, seni seviyorum : ama yazdıklarına katılmıyorum ...

*

A. S.

« Yanıtla #142 : Haziran 01, 2016, 19:56:13 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. B.

« Yanıtla #143 : Haziran 01, 2016, 21:30:32 »
Şimdi efendim konuya şöyle yaklaşalım. Sanırım anlatması daha kolay olacak.

Şimdi fiber teknelerin, konfor, kulanım kolaylığı, ikinci el değeri,Aile ya da sevdiklerimiz ile birlikte yelken yapma , uzun menzil planlayabilme  gibi avantajları var. Doğrumu ? Doğru. Aksi gibi düşünüyor olsaydım gidip Ahmet 'e  28 feet Hunter 'i bulup önermezdim her halde. Fiber tekne düşmanı mıyım ?. Hayır. Mustafa abi Baba Tunca'yı daha sa... (tıyorum ) demeden alırım. Hele hele böyle sıfır hale getirdikten sonra..

Fiber teknelerin günümüz insanının yaşam standartlarına olan uygunluğunda da hemfikirmiyiz ? evet.. Daha önceden yazıldığı üzere günde 14 saat iş ve gidip dönme ile uğraşan beyaz yakalı dostumuz için fiber inanılmaz bir nimet.. Anlaştık mı anlaştık. Var mı itirazım .. Yok.

Dolayısı ile zaten kabul görmüş bu konuları tekrar tekrar yazmanın gereği yok. Zaten bu konuda hemfikiriiz. Peki ben neye itiraz ediyorum. ? Şuna.;

Dostlar, bu iş hobimiz. Bu iş , kafamızı dağıttığımız , aynı şeyleri defalarca yapıp bozduğumuz, temelinde iş ilişkileri olmayan dostluklar kurduğumuz hobimiz. Ben de araba alırken aynı sizler gibi düşünüyorum. Mantıklı hareket ediyorum. Zaten mühendisim , hayatımın her döneminde mantıklı hareket etmek benim mesleğimin bir gereği .. 

Hayatımızın hemen hemen her döneminde  yapmak istediklerimiz mantığımıza kurban olmuyor mu..? olmadı mı.. ? sizler fiber tekne kullananların bu tekneleri kullanmak ile ilgili yukarıda yazdığım, yada yazdığınız bir sürü mantıklı sebebiniz var. Ne kadar çok mantıklı sebebiniz varsa o kadar da az duygusal sebebiniz var demektir.

Tüm mantıklı yaklaşımlarınıza rağmen , Ben, Tiryaki, Taftalı, Ahmet, Mustafa abi, Deniz Akaltan, ahşap teknelerden vazgeçmiyoruz. Neden.. ? mantıklı öyle az nedeni var ki .. ama bir o kadar duygusal nedeni var. aşki tutku, sevgi .. hepsi var işte. Ben teknemle konuşurum. Söylemişmiydim.. ? Bildiğim kadarı ile tüm ahşap teken sahipleri de böyle yaparlar.

Sizler tüm mantıklı nedenleriniz ile benim gibi ahşap tekne sevecek olanların , her türlü cefasını çekecek ve bunu gelecek kuşaklara da aktaracak olan , tirhandil yaptıracak , gulet yaptıracak ya da bunları tercih edecek olanları öyle korkutuyorsunuz ki.. Kendisi tekne yapmak isteyen adam burada yazıp yazacağına pişman oluyor.

Fiber tekneleri eleştiren bir iki yazı bile tahammülsüzler korosunun hücümuna uğruyor. Fiber teknelerin dezavantjlarını yazmak neredeyse imkansız. Korka korka üstün körü yazabiliyor insanlar, ya da dost meclislerinde konuşuluyor.

Mantıklı nedenleriniz ile zaten az olan ben ve benzeri insanların hevesini kursağında bırakıyorsunuz. İşte ben de bunu yapmayın diyorum. Fiber teknelerin iyi yönlerini yazınız. Ama daha iyidir dediniz mi iş değişiyor. Daha iyi değil çünkü .

Fiber tekne kullanmak için bir sürü haklı gerekçeniz olabilir. Saygı duyarım. ama dönüp fiber ahşaptan iyidir dediniz mi çuvalıyorsunz dostlar.

Ahşap ya da ahşap türevi ile hakkı ile yapılmış bir tekne , her durumda hakkı ile yapılmış bir fiber tekneden iyidir. Budur. Çatlasanız da patlasanız da budur. Her açıdan bu böyledir. Dayanım olarak böyledir, güzellik olarak böyledir. Form olarak böyledir.

Bakın geçen sene fiber bir tekne battı . zafer abinin sunumunda dinledik, dakikalar içinde batmış tekne. Teknedir batar. ahşap ta batar. ama en azından ahşap tekne battığında tutunacak bir iki parça bir şeyiniz olur.

Konu başlığına dönersek.. Ahşap tekne uzun ömürlüdür... İyi bakarsan torunların bile biner..

*

H. T.

« Yanıtla #144 : Haziran 01, 2016, 22:53:18 »
Adımız geçmiş, cevap hakkı doğmuş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Öncelikle yüzen her nesneyi severim. Hatta gösterişsiz olması koşuluyla motoryatları bile Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ama tekne denince hep ilk önceliğim ahşap oldu. Hatta bir tırhandil sahibi olmak hayalini bile kurmaya cesaret edemeyeceğim bir şeydi.

Oldu da, ne oldu. Hayatım kaydı. Tüm hayatım bir tekneye endeksli. Onunla yatıp, onunla kalkıyor, onun için kazanıyor, ona harcıyorum. İlişkimizin mantıkla açıklanabilir hiç bir noktası yok. Ama havuzluğuna oturduğumda bana verdiği hissi anlatmam mümkün değil. Ya da zorlu bir seyirden sonra bir yere bağlandığımda duyduğum kıvanç, gurur. Çürümüş her parçasını değiştirdiğimde tekrar tekrar yeniden doğar haspam. Biz bir bütünüz. Ben olmazsam var olamaz, ama ben ilgilendiğim sürece ömrü sonsuzdur. Beni ve benim gibi bakacak tüm sahiplerini gömer Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tüm bu yazdıklarıma karşın, 15-20 yıl sonra artık başedemeyeceğimi düşündüğümde yapacağım şey Yengeç'i benim gibi bir manyağa verip, satmaktan bahsetmediğimi tahmin edersiniz, kendime 40 feet civarı bir laylom katamaran almak.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2016, 22:53:35 Gönderen: Hakan Tiryaki »
*

E. B.

« Yanıtla #145 : Haziran 01, 2016, 23:22:19 »
Ne güzel anlatmış Tiryaki.. Bu işte.. İlker korsanımı anlıyorum bazen..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sana Tiryaki..
*

Ö. T.

« Yanıtla #146 : Haziran 01, 2016, 23:46:29 »
meselenin özü "aşk işte" diye tarif edildiğine göre, benim ahşap tekneyi tercih etmemi gerektirecek sebepler henüz oluşmadı,

plastik hayallere devam... 
*

B. B.

« Yanıtla #147 : Haziran 01, 2016, 23:53:53 »
Ersincigim yazdıklarına baştan aşağıya katılmiyorum.  Hiçbir cikarimina evet demiyorum. Sonuçta işte aynı yere geliyoruz desen bile  degil.  Cepten yanıt yazdigimdan devamını yarına bırakıyorum. Öpüyorum annem.
*

E. B.

« Yanıtla #148 : Haziran 01, 2016, 23:59:30 »
Seni bir daha Tayo Mar 'a bindirmiycem..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

D. Ç.

« Yanıtla #149 : Haziran 02, 2016, 00:15:40 »
ersin bey
hararetli ortamda kaynayan bir sorum vardı.
tayo mar da vernik yerine yağ kullandığınızdan bahsetmiştiniz.
periyodik olarak 3 yada 6 ayda bir kullanıyorsunuz
biraz daha teknik bilgi verebilir misiniz?
tekne boyutlarınızı bilmediğimden bir sefer yağlamada ne kadar lt kullanılıyor.
vernik zımparalanması ve yeniden verniklemeye göre maliyetinin düşük olduğu için mi uyguluyorsunuz?
ahşabın yağa ihtiyacı olup olmadığı ve yağlanmaya başlandığında ne zaman doygunluğa ulaştığı nasıl anlaşılır ?
tayo mara ne zaman uygulama yapacaksınız
istanbulda isem uğrarım yardım etmeyede çalışırım tabikide..