0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaan korsanım yazdıklarına tamamen katılıyorum. Hepsini gayet iyi anladım. sen de çok güzel anlatıyorsun. Kalemine sağlık. Aynı düşünüyoruz .. Benim itirazım " böyle gelmiş böyle gidecek " mi yapalım.. ? Özendiğimiz kıskandığımız diğer denizciliğe önem veren ulusların yaptıkları gibi yapmaya çalışmayalım mı ? Bak dün bir arkadaşımla konuşuyorduk. Tekneye televizyon koymuş çocukları için. seyir sırasında çocuklar sıkılmamışlar TV izlemişler. Çok dikkat ederek anlatmaya çalışayım. Şimdi bu çocuk zaten evde televizyon izlemiyor mu ? İzliyor. Şimdi sen teknene de çocuklar sıkılmasın diye televizyon koyarsan çocuk aynı evde olduğundan farklı bir şey yapmayacak. Hatta yaş farkı varsa kanal yüzünden kavga bile edecekler. Oysa onlara görevler versen, dümen tutsa, halat toplasa,tekenyi temizlese v.s.Şimdi cevapları duyar gibiyim . Hoşlamıyor çocuklar. Tabi şimdilerde hoşlanmadığı şeyleri yaptırmıyoruz çocuklarımıza. Eee nasıl sorumluluk bilinci gelişecek, ? nasıl görev bilinci gelişecek.. ? Takım ruhu nasıl anlatılacak.. ? Ailenin önemi, kardeş sevgisi, kardeşler arası yardımlaşmayı nasıl duyumsuyacak bu çocuklar.. ? İşte bu ve benzer hobiler ile.. Birlikte yapılan , paylaşılan görev ve sorumluluklar ile , başarma duygusunu tattırarak başarılacak bunlar. Eline ver tableti , kafayı dinle .. evet hepimiz yapıyoruz bunu . ama ben süreli yapıyorum. Görevi bitirirse ödül olarak .. Ben ortanca kızıma , vektörler konusunu yelkenler ile öğrettim. Çocuk bu matemeatik hesaplamaların ne işe yaradığını anladı en azından.Bilmiyorum , ben böyle düşünüyorum. Birde bahanelerin arkasına saklanmayalım.. Bak bir dostumuz var. Gitti cumhuriyet köyüne yerleşti. İşi Gebze tarafında. eşinin işi de Kavacık tarafında. İki düşük model arabaları var. Villada oturuyorlar 1400 TL kira veriyorlar. Hiç trafiğe girmeden kalmadan işlerine gidip geliyorlar ve çok güzel bir evde bahçe içinde keyifle yaşıyorlar. Çalıştıkları şirketlerde de üst düzeyde çalışmıyorlar üstelik. Kümes kurmuşlar. Neredeyse tüm sebzelerini kendileri yetiştiriyorlar. Geçenlerde burada görmüştüm galiba. Bir alman atasözü.. Bence çok doğru.."Sürünün içinde koyun gibi gidersen vizyonun kafanı kaldırdığında önündekinin kıçı kadar olur"böyle bir şeydi sanırım..
Ya manyakmısın sen de benim kardeşimsin şimdi bunun konu ile ne alakası var.. Ne güzel tartışıyoduk.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapDeniz Çalıkoğlu her nasılsa benim ahşap teknemi görmemiş , fotoğrafları istemiş özelden.. koyalım bir iki tane.. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bak şu arabaya binmişliğim vardır.Böyle bir tasarım nerede var?Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Peki o dönemin Cadillac'ını bilir misiniz? Kanatlı olan?
Geçenlerde burada görmüştüm galiba. Bir alman atasözü.. Bence çok doğru.."Sürünün içinde koyun gibi gidersen vizyonun kafanı kaldırdığında önündekinin kıçı kadar olur"böyle bir şeydi sanırım..
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapGeçenlerde burada görmüştüm galiba. Bir alman atasözü.. Bence çok doğru.."Sürünün içinde koyun gibi gidersen vizyonun kafanı kaldırdığında önündekinin kıçı kadar olur"böyle bir şeydi sanırım.. Bu atasözü filan değildir. Olsa olsa liberal bir Alman'ın uydurma deyişidir. Atasözü olsa vizyon sözcüğü kullanılmaz ufuk derlerdi, kıç denilmez.....
Ahşaptan tekneDemirden yürekİki dizeyi yazayım,gerisini Ersin arkadaş tamamlar artık:))