0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. A.

Hakan Korsanım,

Biz (tek demir olmak uzere, alargada) Çamlimanı'nda bu şekilde bağlanmıştık bir gece. Sabahın köründe geçen bir feribotun soluganıyla uyandık, arada ki usturmaçalardan 2sini patlatacak kadar sallanmıştık sıfır esen bir havada.. Solugan olasılığı olan koylarda pek önermem ben aborda bağlanmayı.

*

C. B.

İyi de neden böyle bağlanalım be yaw??

*

H. A.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Cüneyt korsanım, aynen senin gibi düşünüyorum, neden böyle bağlanalım.

*

B. B.

Ne zaman neye ihtiyac duyulacagi bilinmez, bas demiriniz seyirde düştü, varsa kıç demirinizin de tutmayacagi bir zemin. Tonoz veya bir liman sansiniz da yok. En sonunda korunakli bir koyda bir tekne buldunuz.
Murphy'i hiç unutmamak lazım, yoksa kendini hatırlatması hiç de hoş olmuyor.
*

H. A.

Bahadır korsanım o zaman konu başlığını , "demiri düşürdün, kıç demirin tutmuyor , tonoz ve liman yok , korunaklı bir koyda bir tekne buldunuz, nasıl abordo olurdunuz " diye revize edelim.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. Ç.

Tekne bağlamada, demirlemede kabul görmüş kurallar vardır. En doğrusu bu kurallara uymaktır. Her koşul için önerilen bağlama sistemleri çok uzun yılların (hatta asırların) tecrübesidir.
*

B. B.

Yersizlikte de bunu yapabiliriz. İlla konu başlığı değişsin dıyorsanız iki tekne tek Demir ve tek palamar ile Nasıl emniyete alınır da olabilir. Ben başlığa degil konuya çözüm üretmeyi yeglerim yine de Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. M.

Sagol Hakki korsan bir kac tane daha konu basligi bulun aralarindan seceriz.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

*

E. A.

Yan teknede ki arkadaşlarımla birlikte yemek yiyecek, rakı içeceksem ve hepimiz bir tekneye sığamıyorsak mesela.... botla vs. uğraşmak istemiyor, ve birlikte zaman geçirmek istiyorsak mesela... teknelerden birinde birlikte yapılması gereken bir tamirat vb. var ise mesela... vs. vs....
*

C. B.

demir
« Yanıtla #24 : Ekim 13, 2013, 23:21:55 »

Yan teknede ki arkadaşlarımla birlikte yemek yiyecek, rakı içeceksem ve hepimiz bir tekneye sığamıyorsak mesela.... botla vs. uğraşmak istemiyor, ve birlikte zaman geçirmek istiyorsak mesela... teknelerden birinde birlikte yapılması gereken bir tamirat vb. var ise mesela... vs. vs....

İyi de Erol'cum niye ters yönden geliyoruz.
Demirleri rüzgar üstüne atıp,bordalasak ne oluyor??
Maksat yanyana olmaksa öyle yapıyoruz buralarda..
*

E. A.

Tamamen kişisel izlenim/görüşlerim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Tekneler benzer büyüklükte ise, çarmık+direklerin çarpışmaması açısından iyidir ters bağlanmak. Ben bu gibi durumlarda, tek demir (kiminki daha iyi tutuyorsa, onun ki) ve ters bağlanmayı tercih ediyorum abi... Bir avantajı da, ertesi sabah erken kalkan havuzlukta kahve içerken diğer tekneyi çok rahatsız etmiyor gibi gibi..
Dediğim gibi, tek demir.... Konu başında ki çizim gibi bir bağlanma, acil hareket gerekirse, çapariz yaratabilir sanki..

« Son Düzenleme: Ekim 13, 2013, 23:58:01 Gönderen: Erol Akyiğit »
*

H. A.

Şimdi oldu ," Erol korsanımızın saydığı ve benzeri durumlarda iki tekne nasıl birbirini abordo olur, " sorusunun cevabını arayalım.
*

H. A.

Hakan , Mustafa ve Cüneyt korsanlar farklı önerilerde bulundular, hangisi daha uygundur, daha farklı yöntemler varmıdır. Bunu tartışalım.
*

K. K.

Çok absürd... Kıçtan kara olan tekne baştan demir atmamış ve tüm güvenliğini kıç halatlarına bağlamışsa vah ona! Herhangi bir çapariz ya da hava yenmesi durumunda demir atan kendini yanındaki tekneyle bağlarını çözerek kurtarır...Sadece kıçtan bağlı olan ise kendini baştan demirli olanın teknenin insafına bırakmış olur....

Kendi payıma ben kıçtankara bağlı  tekne değil,baştan demir atmış tekne olmayı tercih ederim...Velev ki kıçtan demir atan kardeşim,oğlum ya da babam bile olsa... Hoş! onların da böyle bir şey yapmalarına izin vermezdim...

Eğer böyle birşey yapacak olsam,rüzgar üstünden demir atmadan aborda olmam...

Çamlimanına gelince... buna benzer şeyleri bir ahşap yelkenli tekne  yapıyor...Fakat unutulmaması gereken şey şu; kıçtankara olan bu tekne demir atmıyorsa  ve demir loçada duruyor bile olsa dahi ... tekne tonoz alıyor! (Koyun güney yakası) Daha dikkatli gözlem yapılmasını tavsiye ederim...
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2013, 01:09:51 Gönderen: Kadir Kurtbayram »
*

H. A.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Palpa liman veya mutedil bir havada ,Erol korsanım yazdığı nedenlerden   bu şekilde bağlanılabilir, hava sertelirse veya başka nedenlerle istendiğinde ayrılması kolay olur. Cüneyt korsanımın dediği şekilde iki tekne demiride aynı yönde olursa tekneler dönünce zincirler dolaşır.