0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. M.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

*

H. M.

Ne dersiniz direklerin bir birine zarar verme ihtimali yok.
Fikirleriniz nedir?

*

A. Ç.

Mümkün görünüyor ama bazı sakıncaları olabilir. İki tekne arasında kişilerin hareketi zorlaşır. Ne kadar korunaklı olursa olsun tekneyi sabitlemek bana çok doğru gelmiyor, aslında kıçtan koltuk fikri de çok hoşuma gitmez ama koyda öyle bağlanılmışsa mecburen bağlanırım.

*

E.

Rüzgâr baştan ya da kıçtan gelirse tek demire iki teknenin yükü binmeyecek mi? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben bu durumda rahat uyuyamam! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ü. G.

Ne avantajı olacak ki böyle bir uğraş içine girilsin anlayamadım.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. M.

Unsal korsanim
Iki arkadas beraber olmus olacak ama cift demir atip kictan kolluk almamis olucaklar.

*

Ü. G.

O açıdan tamam. Ben daha güvenli bir bağlanma olur mu diye düşündüm. Pek olmaz gibi. Ayrıca demirlenen koyunbüyük bir alanını kapatabilir.

*

A. Ç.

Rüzgar herhangi bir teknenin başından esse bile iki tekne tek demire kalacak. Tek demir iki tekneyi taşıyabilecek durumda ise bir teknenin demir atıp diğerinin ona çarmıhları kollayarak aborda olması daha uygun görünüyor.
*

E.

Çizimdeki gibi bağlanmanın bir başka sakıncası da(bana göre) rüzgârın bordadan gelmesi durumunda tekneler aynı yöne birlikte dönemeyecekler, aykırı düşecekler. Bu da koç boynuzlarına fazladan yük bindirecek, sürtme-sürtünmeden dolayı bordada hasar  riskini arttıracak.
*

H. M.

O zaman bir demire guvenecegiz.Herkese tesekkurler

*

M. Ö.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yukarıdaki şekilde bağlanırsanız hem yan yana olursunuz hemde hava ne olursa olsun sıkıntı olmaz. Biz birkaç sefer uyguladık. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sent from my iPad using Tapatalk HD
*

H. M.

Sagol mustafa korsanim.
Da Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap benim amacim kolluksuz sabit olabilirmiyiz dusuncesiydi.Anladigim kadariyla bu dusunce asamasini gecemeyecek bir fikir

« Son Düzenleme: Ekim 11, 2013, 22:32:38 Gönderen: Hakan Meriç »
*

İ. Ş.

ya anlamıyorum neden bukadar alarga kalmaktan korkuyorsun yarın oyle yaparsak cam lımanına kımse gıremez
*

H. M.

Diyorsunda Inan korsan Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap kiyadan 10-15 metre aciga atsa birimi, kicdan kara olmakdan yuzde kac fazla yer kaplariz?

*

B. B.

Bence çok sakıncalı. Teknede salınım solugan ya da dalga nereden gelirse gelsin farklı olacak. Dolayısıyla hem bağlantı noktalarına hem temas noktalarına çok fazla yük binecek ve enerji aktarılacak. Kıç kıça ve arada boşluklar yapılabilecek bir bağlama belki daha makul olabilir gibime geliyor. Yine de bu manevra bile onceden konuşulmuş, çalışılmış ve çarparız vermeyecek bir yerde pratik edilmiş olmalı gibime geliyor.