0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. D.

Ynt: Didim marina
« Yanıtla #45 : Ekim 09, 2014, 22:09:53 »
Kızma yavvvv,
O kişiler sen olmadığın için hortum satıyorlar işte.

Benim öğrencilerime söylediğim bir şey var.
Her meslek kendi içinde önemli ve saygındır.

<Kesinlikle küçümsemek adına söylemiyorum>
Temizlik işinde çalıştığınızı varsayın işinizi o kadar önemseyerek yapmalısınız ki.
İzleyen şapka çıkarmalı, içinden gelen duygularla çabanız için teşekkür etmeden geçmemeli oradan.

Bu arada hortumun üzerine siz basmış olmayasınız. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E.

« Yanıtla #46 : Ekim 10, 2014, 17:52:35 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben olsam tüm modelleri ezberlerim, müşteri modeli bilmese de ayırıcı tanı için soracağım soru algritmaları geliştiririm...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ama yok, ne uğraşıcan, bu kadar kolayken para kazanmak...
Adam süpürge hortumu satıyor. Aranızda o kadar fark olsun artık.
Matay korsan, bu kadar kasmayın bence. Hakaret içermeden memnuniyetsizlik belirtmekten daha doğal bir şey olamaz. Reklâm konusuna gelince, o zaten kendini belli eder. Gerçek memnuniyet te. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2014, 17:53:34 Gönderen: Erol Yapıcı »

*

M. A.

« Yanıtla #47 : Nisan 07, 2015, 15:59:05 »
Aylar önceden kalmış bir konuya dönelim.

Didim Marina'dan bu Haziran'da ayrılıyorum. 1 sene yetti bile. Belli ki Teos'tan sonra marina beğenmek zor gelecek.
Kendime göre artıları ve eksileri sıralayım:

+ İskele düzeni, tekneler arasındaki mesafeler
+ palamar hizmeti
+ yakıt hizmeti
+ çekek sahası ve alternatif çokluğu
+ Modern Marine gibi hizmet veren firmaların olması. Çok arayacağım onları. Muhtemelen bakım zamanı sırf onlar için Didim'e geleceğim.
+ 12 adalara olan yakınlığı

- Didim'in kendisi. Orada yaşayanlar alınmasın ama Ege havasını yaşayabileceğiniz tek bir yere rastlamadım
- Marina'nın merkeze uzaklığı (gerçi merkezde bir şey yok ama marinada izole kalmak da sıkıyor)
- Marina'daki restoranların pahalılığı, ucuz ama güzel alternatiflerin olmaması
- Marina'daki marketin büyük gözükmesine rağmen çeşit azlığı, olanın da bayatlığı
- Güllük körfezindeki çiftlikler
- Ofise ve bazı alanlara olan mesafe
- Kendine ait olan plajı, paralı beach olarak da işletmeleri

*

H. B.

« Yanıtla #48 : Nisan 07, 2015, 17:08:22 »
Matay korsanım,
Yerini dolduramayız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ama ben de 4 Nisan itibariyle Didim'e bağlandım.
Talya/Taner korsanın yanında olmak diğer bir artısıdır diye düşünüyorum, Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kalamışta'da yan komşumdu. Duyduğum ve kısa gözlemim itibariyle ben de
yazdıklarınıza katılıyorum, özellikle adı geçen hizmet firması, kısmına.
Keşke daha kalsaydınız da görüşebilseydik.

Selametle
*

V. P.

« Yanıtla #49 : Nisan 07, 2015, 17:15:23 »
Taner en son teknesine MÖ beşinci yüzyılda geldi. Bir rivayete göre üç senede bir , diğer rivayete göre altı senede bir görülüyormuş.. Marina tekneye alıcı bağladı,i işaret şamandrası olarak kullanıyorlar. Ege Üniversiteside kabuklu deniz hayvanları araştırma labaratuvarı yapmış galiba tekneyi..

*

M. A.

« Yanıtla #50 : Nisan 07, 2015, 17:34:10 »
Matay korsanım,
Yerini dolduramayız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ama ben de 4 Nisan itibariyle Didim'e bağlandım.
Talya/Taner korsanın yanında olmak diğer bir artısıdır diye düşünüyorum, Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kalamışta'da yan komşumdu. Duyduğum ve kısa gözlemim itibariyle ben de
yazdıklarınıza katılıyorum, özellikle adı geçen hizmet firması, kısmına.
Keşke daha kalsaydınız da görüşebilseydik.

Selametle

Doldurursunuz ya; öyle aman aman bir tekne deği Sarıyaz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Benim Didim'e gelmeme Taner vesile olmuştu. Daha önce Teos'tayken Yunan adalarına kısa süreli tatillerde gitmek mümkün olamıyordu. En az bir gün git, bir gel iki gün yolda geçiyordu. Taner'in bloğunda okuduğumda aydım. Didim'den 4 saatte Leros, Lipsi vb ulaşılabiliyor.
Ama diğer çevresel faktörler tadımızı kaçırdı. Şimdi Kuşadası'nı deneyeceğiz; oradan da Samos 2 saat.

Vural haklı; biz teknesinden uzaktan yaşayanlar marinada kısıtlı zaman geçirebiliyor. Biz Taner'le bir kere bile rastlaşmadık. Kısmetse denizlerde rastlaşırız.

Didim'den ayrılışım, Haziran başı. Kısmetse 1 Mayıs ve 19 Mayıs tatillerinde orada olacağım.

*

V. P.

« Yanıtla #51 : Nisan 07, 2015, 17:39:40 »
Didim marina çölde bir vahadır..
Kapıdan dışarı adım attınız mı yandınız.. Yapacak gidecek birşey bir yer yok.
Ancak  tekne oradayken neden kapıdan dışarı çıkalım. Eğer marinada vakit geçirecekseniz bence gayet güzel. 20 millik bir alanda her yere ulaşabiirsiniz. Bodrum Gündoğan  12 mil.. Turgutreis 18 mil..

Marinada plaj ve yacht kulup olanakları tekne sahiplerine ücretsiz.

*

T. Ö.

« Yanıtla #52 : Nisan 07, 2015, 18:16:03 »
Taner en son teknesine MÖ beşinci yüzyılda geldi. Bir rivayete göre üç senede bir , diğer rivayete göre altı senede bir görülüyormuş.. Marina tekneye alıcı bağladı,i işaret şamandrası olarak kullanıyorlar. Ege Üniversiteside kabuklu deniz hayvanları araştırma labaratuvarı yapmış galiba tekneyi..

Bu Cumartesi Pazar oradaydım, sen yine yoktun, n'aber !?!

23-24-25-26 Nisan'da tekrar oradayım kısmetse.
Haziran'da karaya çıkana kadar en az 3-4 seferimiz daha var.

Modern Marine iyidir gerçekten.

TANER
*

M. Ç.

« Yanıtla #53 : Nisan 07, 2015, 20:08:51 »
   Didim hakkında yazılanları baştan bir daha okudum; eklenecek bir şey kalmamış.
Marina açıldığından bu yana tanıdığım Modern Marin'den ben de çok memnunum. Erdem de, Burç da pırıl-pırıl gençler...
*

H. T.

« Yanıtla #54 : Nisan 07, 2015, 22:26:10 »
Geçen sezon 1 gece bağlanmıştık Didim Marinaya. Olumlu olumsuz tanımlamalarına katılıyorum. Marinada en sevdiğim şey bu Anadol'du. Hala oralarda mı acep? Aydın'lı bir doktor emeklisi olmalı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. K.

« Yanıtla #55 : Nisan 07, 2015, 23:02:43 »
Erdem ve Burç (Modern Marine) ON numara...
Kasım başında yapılacaklar listesini verdim, şu anda bizzat başında bulunmak istediğim motor bakımı kaldı sadece. Doğrulukları ve dürüstlükleri şimdiye kadar başka yerde karşılaşmadığım derecede mükemmel...

Marina geneline gelince, M.Atay Korsan hepsini çok iyi özetlemiş.

20-30 Nisan tarihlerinde marinadayım (K-58). Oralarda olacak korsan kardeşlerle buluşmak ve sohbet edebilmek dileklerimle, herkese sevgiler... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. A.

« Yanıtla #56 : Nisan 07, 2015, 23:22:50 »
4 Nisan da bir gece bağlandım Didim marinaya,market yoktu,birde sular soğuğa yakın ılık akıyor.üşüdüğümüz bir seyirden sonra sıcak bir duş hayali ile gittim ama hayal kırıklığı yaşadım
*

N. Ö.

« Yanıtla #57 : Nisan 08, 2015, 08:46:25 »
ama olumsuzluklar şimdi mi yazılır Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
tazecik Didim Marinalı olmuşum, daha teknem bile ulaşmadı oralara, güzel şeyler yazın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

« Yanıtla #58 : Nisan 08, 2015, 09:03:04 »
Bozmayın moralinizi.
Bu kişilerin algıları ve beklentileri ile alakalı.

Mesela biz her sene en az 1 hafta çocuklarla (oğlum ve onun 4 arkadaşı ile tekne tatili yaparız.
Günü birlik bir yere gider denize gireriz, akşam marinaya döneriz. Çünkü elektrik lazım. Playstation oynanacak, pota lazım basket oynanacak filan. Ama bu kadar erkek teknede tabii ki kahvaltıdan başka bir şey yapmaz. Çocukların yemeklerini de ben ödediğimden haliyle, Didim Marina'da her akşam restoranlarda yemek yemek ciddi maddi fark yarattı Teos'a göre. Çünkü Teos'ta veriyordum ellerine parayı, Kumru yiyip geliyorlardı; ya da Teos'un içkisiz balıkçıları vardır, çok ucuza balık salata yer kalkarsınız. Didim'de bu olmuyor. Ama siz teknenizde yerseniz bu sizin için bir olumsuzluk olmaz.

Keza plaj meselesi de, biz bazen ailece gittiğimizde, denize çık(a)madığımız günler oluyor. O zaman plaja gidiyoruz. O kalabalık da beni rahatsız ediyor. Ama siz plajda gün geçirmeyecekseniz sorun olmaz.

Öte yandan teknesi uzakta olanlar için, korunaklığı, bakım ve ilgi kalitesi çok yüksek.
Dolayısı ile pişman olmayın.

Mesela ben Teos'u çok severim. Ve sonunda galiba yavaş yavaş oraya döneceğim. (Şimdi Kuşadası var sırada denemek için) Ama Teos'ta da bakım hizmetleri çok sınırlı.
*

T. Ö.

« Yanıtla #59 : Nisan 08, 2015, 12:40:44 »
Bozmayın moralinizi.
Bu kişilerin algıları ve beklentileri ile alakalı.
...

Bence Mehmet çok haklı. Kesinlikle tekneyi ve denizi yaşama tarzınızla çok ilgili bu durum.

Mesela Mehmet'in (-) olarak belirlediği konular bizim için çok problem değil. (+) olarak işaretlediği konular ise çok daha önemli.

Bizim tekneyi kullanma tarzımız şöyle:

• Genellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos boyunca 10 veya 15 günlük üç sefer yapıyoruz, .
    Bu seyahatlerde Marinaya varışımız, uçak biletlerinin zamanına göre, Cuma geceleri 21:00- 22:00 aralığında oluyor.
    Bilgi: Biz her seyahatin sonunda tekneyi mutlaka toparlıyoruz, suları ve yakıtı dolduruyoruz, temizlik yapıyor ve yıkanacak öte berimizi bir poşete koyup yıkama firmasına veriyoruz. Dolayısı ile tekne yeni seyahate hazır oluyor.
  • Cumartesi sabahları erken kalkıp Yacht Club'da güzel bir kahvaltı yapıyoruz. O anda bizim için tatil başlıyor. Önemli ihtiyaçlarımızı marinanın içindeki Careffour'dan temin ediyoruz. Her şeyi yükleyip buradan almıyoruz. Diğer ihtiyaçlarımızı uğradığımız limanlardaki yerel pazarlardan temin ediyoruz.
  • Cumartesi günü genelde 13:00 gibi yola koyuluyoruz.

Geldiğimizde marina ile olan ilişkimiz burada bitiyor. Birde dönüş faslına bakalım:

• Eğer dönüş uçuşumuz geç saatte ise marinaya genelde uçuş gününün sabahı giriyoruz. Bazen bir gün önce akşam girdiğimizde oluyor.
  • Daha önce yukarıda bahsettiğim yakıt, su ve temizlik işlemlerimizi yapıyoruz.
  • Eğer seyahat boyunca bizim altından kalkamayacağımız teknik bir probleme rastlanmışsa Modern Marine durumu bildirip, arızanın giderilmesini sağlıyoruz.
  • Genelde ben bu final, terleten işlerle uğraşırken, mürettebat da Marinanın Beach' inde soğuk içkilerini yudumluyor (:

Yani bizim alışkanlıklarımıza ve davranış biçimlerimize baktığınızda, marina çevresi ile ilgili çok fazla beklentimiz olmadığını görebilirsiniz.
Bizim için en önemli konulardan birisi, teknemize uzak olduğumuzdan, kaliteli ve güvenilir bir teknik destek alabilme beklentisi.
Ayrıca marina ve çekme atma fiyatları yani finansal açıdan da halen avantajları var Didim'marinanın.

TANER