0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. C.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #180 : Ocak 27, 2009, 13:58:21 »
Ben planı indirdim, ama diğeri daha bitmediği için birşeyler yapamadım. Marmaris'e git-gel falan derken işler biraz durdu.

Nisan ayı 17-18 ve 31 Nisan-1 Mayıs bana uygun gözüküyor. Nisan 'da diğer haftasonları sezon hazırlıkları için muhtemelen Marmaris'te olmam gerekecek.
*

A. S.

« Yanıtla #181 : Ocak 27, 2009, 15:26:35 »
Modelciler ;
şu videoyu seyretmenizi öneririm, keyif alacaksınız...

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aali Oyuncakçı dede .

*

U. K.

« Yanıtla #182 : Ocak 27, 2009, 16:32:53 »
Cenk,
1 Mayıs Cumaya geliyor.  31 Nisanı bulamadım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2009, 17:38:10 Gönderen: Umut Korkmaz »

*

U. K.

« Yanıtla #183 : Ocak 27, 2009, 17:37:12 »

Adamın elindeki kitap 1902 basımı...
Vah vah vah...
*

M. B.

« Yanıtla #184 : Ocak 27, 2009, 17:41:33 »
Paylaşım için teşekkürler.. Çok güzel bir videoymuş.. Acaba maket tekne yapımından kazandıkları ile kendi tekneleri mi yapıyorlar?

*

C. C.

« Yanıtla #185 : Ocak 27, 2009, 17:50:27 »
Cenk,
1 Mayıs Cumaya geliyor.  31 Nisanı bulamadım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

ehe ehe, pardon biraz hatlar karışmış bu tarafta, her Marmaris dönüşü aynı şey oluyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 18-19 Nisan veya 2-3 Mayıs uygun demek istemişim.

Bu arada Footy'nin inşası ile ilgili yazı ve fotoğrafları bizim bloga ekledim (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap). Marmaris fırtına sonrası detaylar da yakında orada...
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2009, 17:51:29 Gönderen: Cenk Cesur »
*

A. S.

« Yanıtla #186 : Ocak 27, 2009, 19:23:17 »
Paylaşım için teşekkürler.. Çok güzel bir videoymuş.. Acaba maket tekne yapımından kazandıkları ile kendi tekneleri mi yapıyorlar?
Vallahi onu ben de anlayamadım...Bazen günde 10 saate yakın çalıştıklarını söylüyorlar.
Demek ki başka işleri yok.
Sonra ortada o koskoca atölye var, onca model, bir de gerçek tekne. Parayı bir yerden
buluyor olmalılar, belki bunlar da mandalina baronudurlar ailecenek ?
« Son Düzenleme: Ocak 28, 2009, 11:52:03 Gönderen: Aali San »

*

H. Ö.

« Yanıtla #187 : Ocak 28, 2009, 08:52:41 »
2 mayısı oylamaya sunuyorum.
1- Husam : Evet
2-...........:.......
*

C. C.

« Yanıtla #188 : Ocak 28, 2009, 09:25:03 »
2 Mayıs bana da uyar. 22 Nisan civarı tekneyi karaya alıyorum. Herhangi bir kayma veya aksilik olmazsa ben varım.

Bu arada dün havuzda ilk denemeyi yaptık Footy ile. Rüzgar olsun diye vantilatör filan çalıştırdık, ancak çok başarılı olamadık. Tekne rüzgarda sürükleniyor ve hemen rüzgar üstüne dönüyor. Arma ve dümende değişiklik yapmam gerekecek. Bu arada yelken bezi olarak eski bir banyo perdesini kesip kullanmıştım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap, o da pek başarılı olmadı. Çekim Halat'tan parça spinnaker kumaşı almaya çalışacağım.

Hüsam korsan - toplantımız sırasında anorak kumaşından bahsetmiştiniz, nereden temin edilebileceği konusunda detay bilgi var mı?
*

U. K.

« Yanıtla #189 : Ocak 28, 2009, 09:26:17 »
2 - Umut
*

Y. Ö.

« Yanıtla #190 : Ocak 28, 2009, 11:35:38 »
Konuya uzak Korsan olarak bir bilgiaktarayım, meraklılarına. Sevgili Beysun Gökçin, önceki hafta radyodaki ( açık radyo-94.9)
programında yeni bir projeden sözetti. Eski türk kayığı formunda ahşap bir yelkenli maket yapıyormuş, büyük oranda bitmiş. Şubat ayında fuarda sergilenecek, haziran ayında suya indirecekmiş. Bir metre boyunda bir maket. Hatta ben bunu önce büyük boyutlarda yeni bir ahşap tekne larak algılayıp, guruba " sürpriz var fuarda" yazmıştım :-(
Ama geçen cumartesi programdan önce telefonla konuştum, sürpriz maketçilere oldu. :-)
Uğraşılarında tüm maketçilere başarılar.Yeteneklerinize imreniyorum
Sevgiler, iyi fikirler.
*

C. C.

« Yanıtla #191 : Ocak 29, 2009, 12:03:05 »
Footy'lerde kullanılmak üzere yelken kumaşı ne yapabiliriz diye araştırırken, bizim daha önce yelkenleri yapan Çekim Halat ile temasa geçtim. Onlardan spinnaker kumaşı temin etmek mümkün olacak. Ben bir miktar alacağım. İleride yapacağım diğer tekneler için ücreti karşılığı biraz fazla kumaş almayı düşünüyorum. Başka ihtiyacı olan var mı?
*

H. E.

« Yanıtla #192 : Ocak 29, 2009, 12:04:44 »
1 mum!
*

U. K.

« Yanıtla #193 : Ocak 29, 2009, 13:19:28 »
2 mum, hemi de bol kepçe alalım...
*

A. S.

« Yanıtla #194 : Ocak 29, 2009, 13:20:23 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Amman , amman....2 inch !!!!
Lütfen kumaşın hem de beyaz olduğunu söyleyin ?
Bana 2 metrokare kadar lazım, çok sevinirim.
( Eee, böyyük bi model yapıyoss dediydik di mi ? )