0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Ö.

Ynt: 1.GeKo Maket Tekne Şenliği
« Yanıtla #150 : Ocak 16, 2009, 15:13:27 »
Yarın (cumartesi)  saat 10.30 da GS de çay içmece poğaça yemece ve ortak bir model tekne de karar kılma vs.konularda toplaşıyoruz.
*

H. Ö.

« Yanıtla #151 : Ocak 16, 2009, 15:15:01 »
Ha aklıma gelmişken Arkadaşlarımdan biri becerebilirse footy nin gövdedini belki vakum plastik yapabilecek ama başarılı olabilrimi bilemiyorum.

*

A. S.

« Yanıtla #152 : Ocak 16, 2009, 15:16:11 »
Yarın maalesef '' tepeden gelen bir emirle '' o saatlerde Ataköy Marinada
gerçek bi gayığın başında olmak zorundayım, yine eğlenceli bi işi kaçırdım...
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. Ö.

« Yanıtla #153 : Ocak 16, 2009, 15:28:32 »
Aali ağabey, size özel bir sürprizim vardı. dilerseniz bilahare görüşüp takdim etmek isterim.
*

A. S.

« Yanıtla #154 : Ocak 16, 2009, 17:19:09 »
Hüsam Korsan,
ben de tanışabilmek için can atıyordum...
Yine de '' görev dönüşümü '' erken planlamaya ve buluşmaya
yetişmeye çalışacağım.
Hani çok fazla verimli ve efektif tartışmaya ; planlamaya
niyet etmez de, toplantınızı geniş geniş yaparsanız, ucundan
yakalamayı umuyorum.

Hele '' sürpriz var ! '' satırını okuyunca .

*

U. K.

« Yanıtla #155 : Ocak 18, 2009, 01:34:36 »
Bugün planlandığı gibi toplandık.
Vefik Abi, Hüsamettin, Cenk ve ben.
Sürpriz olarak 1m sınıfına gönül vermiş ve senelerce uğraşmış iki ağabeyimiz de (Mehmet Abi ve Sami Abi)  Vefik Abi'nin çağrısı ile geldiler ve bizimle son derece kıymetli bilgilerini paylaştılar.  Sanırım bir hareket olursa onları da aramızda göreceğiz.
Tabii ki sevgili komodorumuz da bu Gezgin Korsan etkinliğine katılıp görüşlerini paylaştı.
En güzeli de Chiquita isimli 1m sınıfı ve yarıştığı zamanlarda ortalığı silip süpüren, tamamen el yapımı tekneyi yüzdürdük.  İnanılmaz keyif verici bir şey.

Sonuçta bu ilk toplantıydı, ama Hüsamettin'in getirdiği Footy'yi hepimiz beğendik.  Oldukça da kolay yapılacak gibi.
Oluşan fikir, daha önce de konuşulduğu gibi önemli olan bu uğraşı edinmek.   Ama işin içinde yarışma olmadan da tadının çıkmayacağı bir gerçek.
Dolayısı ile şu Footy'lerden herkes yapsın.   Daha da ilerletmek isteyenler 1m sınıfına dalsın (sonu yok... abartmadan).  Ve dahi ben iyice uğraşacam diyenler de freestyle tasarım yapsın.
Sonuçta bir şenlikte bir araya gelinip birbiriyle uyan sınıflar kendi aralarında yarış düzenleyip eğlenecekler, yiyip içip eğlenecekler.

Not : Bu arada benim yelkenli araba da ilk denemesini yaptı, gayet iyi gidiyor.
« Son Düzenleme: Ocak 18, 2009, 15:54:55 Gönderen: Umut Korkmaz »
*

H. Ö.

« Yanıtla #156 : Ocak 18, 2009, 02:11:40 »
Sevgili Korasan Milleti, Model tekne procemizin ilk toplantısını bu gün yaptık. Çaylı börekli inanılmaz keyifli bir yoplantıydı. Umt korsanım çok güzel özetlemiş.

Alınan 2 karar var.Birinci karar; Nisan ayı içinde yarışçı yada seyirci tüm korsanların katılacağı mangallı, piknikli bir yarış düzenlemek.
 ikinci karar; yarış iki ayrı sınıfı ihtiva edecek. Sınıflardan ilki; Footy.ikincisi 1M. Fotty sınıfında geçerli iki kural olacak biri boyu en fazla 32 cm.olacak ve tekne tek gövdeli olacak. Ağırlık, endaze, yelken alanı, yelken adedi, arma tipi serbest olacak. Tek gövdeli ve boyu enfazla 32 cm olan istediğiniz hertürlü uzaktan abramalı (R/C)model yarışabilir. İster var olan planlardan çalışırsınız, ister kit alırsınız, ister kendi modelinizi kendiniz tasarlarsınız.

İkinci yarış 1M sınıfı tekneler arasında yapılacak. Bu sınıftan tekne sahibi herkes bu yarışa davetlidir.  Uluslararası 1M yarış sınıfı kuralları geçerlidir.

Elinde bu tekne sınıfları dışında teknesi olna tüm model dostu korsanlar o gün gelirken yanlarında getirsinler. Yarışmasalar da gösterinin bir parçası olarak eğlenceye iştirak ederler (bence)

İlgilenen tüm korsan kardeşlerime hertürlü teknik desteği seve seve veririm. Şenliğe deniz tayyarecileri de davetlidir.

Şenliğin yapılacağı yer hususunda önerilerinizi bekliyoruz.
Adalı Korsan

*

H. Ö.

« Yanıtla #157 : Ocak 18, 2009, 02:19:37 »
Fikrim geldi : R7C bazı dostlarımızın düşünmediği bir dal olmayabilir. Kumandasız sınıflar hem tekne, hemde uçak modelciliğinde güncelliğini korumaktadır. (bence en zevkli ve meşakatli dalda budur, modelciliğin zirvesidir)

İlgilenen dostlar çıkarsa, rüzgar dümenli abramalı footy de bir çözüm olabilir. Cihaz, pil servo maliyetinden de kurtulmuş oluruz.

Sadece bir fikir.....(daha ne yapayım...) 
*

H. E.

« Yanıtla #158 : Ocak 18, 2009, 09:10:22 »
Ben çok istememe rağmen gelemedim. Oğlanın kursu, sınavı alışverişi derken gün bitti. Bugün de aynı olacak gibi. Halbuki Umut'u yakalayıp direğe çekmek istiyordum. Gelecek sefere bir arada olmak umuduyla.
*

A. S.

« Yanıtla #159 : Ocak 18, 2009, 11:24:34 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Hay Allah ! Erken tarihe koydunuz ilk yarışmayı...
Bu durumda ben klasman dışı ve sadece motorla gösteri
seyri yapabilecem demek ki ilk etkinlikte ?
*

Ö. E.

« Yanıtla #160 : Ocak 18, 2009, 11:38:42 »
ben de ilk toplantının yok sayılanlarındanım... ağzına, yüreğini sağlık güzel bir toplantı olmuş. en güzeli de bazı kararlar alınmış olması... hatta bence sizi "1.GeKo Maket Tekne Şenliği" etkinlik komitesi ilan etmeliyiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #161 : Ocak 18, 2009, 15:53:53 »
Aali Abicim,
Footy'yi her durumda bitirirsin.  İki tekne sahibi olarak pek bi havan olur...

Özgür,
Bu kıvılcımı çakan kişi olarak komiteden kaçamazsın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. C.

« Yanıtla #162 : Ocak 18, 2009, 17:57:53 »
Çok keyifli bir toplantıydı. Sevgili Vefik abimize ev sahipliği için teşekkürler. Özellikle bundan sonra yapacağım tekneye de karar verdim: ahşap bir 1m sınıfı tekne. Yarışçı olmasa da, dünkü havadaki yelken seyri süperdi, deniz için öyle birşey lazım.

Şu Nisan'daki program için tarihi de belirlesek mi? Malum bizim esas kayık Marmaris'te, buradaki organizasyon bizim Marmaris'te olduğumuz bir hafta sonuna denk gelmesin. O kadar uğraşıp, yaptığımız Footy'i kütüphane de süs diye kullanmayalım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. Ö.

« Yanıtla #163 : Ocak 18, 2009, 18:16:15 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Hay Allah ! Erken tarihe koydunuz ilk yarışmayı...
Bu durumda ben klasman dışı ve sadece motorla gösteri
seyri yapabilecem demek ki ilk etkinlikte ?

Sevgili AAli San Korsan Ağabeyim, sizin klasman dışı kalmanıza komitenin gönlü razı olmadı.  Size ulaştırılmak üzere %70'i bitmiş bir Footy Vefik Hocama teslim edildi (sürpriz buydu ama daha fazla dayanamadım) Geri kalan %30 sanırım nisan ayına kadar biter. Kolay gelsin.
*

H. Ö.

« Yanıtla #164 : Ocak 18, 2009, 18:42:06 »
19, 24, 25, 26 nisan tarihlerinde model planör yarışmalarında müsabık olarak bulunacağımdan bu tarihler dışındaki nisan hafta sonları müsaitim efendim.