0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi de bunlara baktıkça insanın "vazgeçesi" geliyor.../quote]O sitelerde 1,30 - 1,50 m boylarda bizim Levent Teknesine benzer, narin ama derinsalmalı klasik tekneler görmüşsündür. Sert havada bile bayılarak ama devrilmedenyüzen fotoğraflarını da gördün muhtemelen...O tarz teknelerin endazeleri kitap veyadergilerde bulunuyor. Ben de gerekirse sana bulabilirim. İlk denemeni böyle bir tekneyle yaparsan emeğinin karşılığı boşa gitmez, fazla riskegirmemiş olursun bence.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapya ıskota bir yerlere dolanıyor, ya tamburun üstünde arap saçı oluyorfilan Abi,arkadaşa aldığımız teknenin içinden vinç servonun tamburuna geçirmek için şapka şeklinde bir kapak çıktı. Bu şapka tanbura dönmesini sağlayacak şekilde sıkı geçiyor ve servonun da monte edildiği base'e vidalanıyor. Şapkanın kenarlarına ıskotaların geçeceği çentikler açılıyo. Böylece ıskotaların tamburun dışına çıkması engelleniyor. Mağazaya sordum, bunlar ayrı satılmıyormuş, tekne maketi üreticileri kendileri tekne kitinin içine koyuyorlamış. Ama evde iptidai usüller kullanılarak yapılabilir diye düşünüyorum.Zamazingo böyle birşey, basit ve yoğurt kabı kalınlığında PVC malzemeden. Ahşaptan da yapabilirsin tabii Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapResimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapMustafa Korsan,Evet arkadaki bizim eski ufaklık POYRAZ. Eskiden F6'da dururdu, şimdi B2'de. F6'da hala bir beyaz Scorcher var ama hali içler acısı...
ya ıskota bir yerlere dolanıyor, ya tamburun üstünde arap saçı oluyorfilan
Ya ben de Uçarı'yı yani bir folkboat yapmak istiyorum ama folkboat planı bulamadım. Nasıl yapabilirim fikriniz var mı?