0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. B.

Ahşap zıpkın (El yapımı)
« : Ocak 14, 2010, 13:08:36 »
Arkadaşlarımın isteği üzerine bu başlığı açıyorum , sitenin konsepti ile ne kadar bağdaşır bilemiyorum ancak uygun düşmez ise admin arkadaşlar başlığı kaldırabilir.

Kısaca zıpkınlar hakkında bir ön bilgi verip konuya öyle girmek istiyorum.
Zıpkınlar , lastikli zıpkınlar , havalı zıpkınlar , yaylı zıpkınlar ve gazlı zıpkınlar olmak üzere kendi aralarında gruplara ayrılırlar , hepsinin kullanım alanları farklıdır (av yapılacak deniz , balık , derinlik , ve av stiline göre değişir.)
Bu zıpkınlar kendi aralarında da çeşitli gruplara ayrılır.

Biz lastikli zıpkınlara dönelim , bunlarda "Ahşap" , "Alüminyum" ve "Karbon olmak üzere guruplanır (Ahşap tekne , plastik tekne misali Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Şimdi buradan ahşap zıpkına geçiyorum , neden ahşap zıpkın ?
Çünkü ahşabın bir sıcaklığı , dokusu , ele alındığında verdiği güven vardır. (bu çok önemli)
Diğer zıpkınlara göre öne çıkan avantajları nelerdir ?
En önemli özelliği su içerisindeki sepiyesidir (yüzerliliği) , ahşap zıpkınlar 100lük ve üzeri zıpkınlar olduğu için çok sayıda lastik kullanılabilir ve atış anında bir geri tepme olur buda ava isabeti atış yapmamızı engeller Ahşap zıpkın kütlesinden dolayı bu geri tepmeyi absorbe ederek (emerek) sönümler dolayısı ile isabetli alış şansımız artar.
Hangi ağaçlarden yapılır ?
Ahşap zıpkın yapımına en uygun ağaç teak ağacıdır (tabii ki Birmanya teaki),  Laminasyonunda  sapelli , İreko , veya kızıl maun kullanılabilir.

Aşağıdaki fotolarda yaptığım bir ahşap zıpkının aşamaları görünmektedir.
Merak edilen konular olursa detaylara girebilirim.

*Gövde kalamar ve 110 luk yapıldı.
*Laminasyon araları karbon elyaf takviyeli.
*Sepiye ayar cepleri ( kabze ve kafada) .
*Budak dik makarası 50 mt. ip kapasiteli.
*Makara tork vidası 1 kg lık bir yük ile boşalacak şekilde dizayn edildi .
*Kabze ve dipçik elden kaymayı engellemek için polyester mastik ile kaplandı.
*Tetik mekanizması yine  extra sessiz model  ve 316 inox malzemeden tel erozyonda kestirilerek imal edildi , tüm yüzeyler polisaj ile parlatıldı. (parmağa düşen yük minimize edilmiştir)
*Kabzede şamandıra bağlantısı için inox halka yapıldı.
*17,5 bleutec çift çevirme lastik kullanılmıştır.
*İp palamut kullanılmıştır.
*140cm.X6,5 salvi Torsion 2 şiş kullanıldı.
*Makara ipi , 2mm dynema mumlu ip.
*Kırmızı kamuflaj gövde.
*Beş kat pistole ile epoxy uygulaması .
*Vida ve pim delikleri teak yağı emdirilmiştir.

Ve saymadığım nice özellik , neler neler   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (pervane taksan uçuk olur:D Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2010, 13:14:52 Gönderen: Hakan Erim »
*

E. B.

Ynt: Ahşap zıpkın (El yapımı)
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2010, 13:10:57 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2010, 13:32:13 Gönderen: Hakan Erim »

*

N. Y.

« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2010, 13:19:01 »

Erhan Korsanım,devamı gelir değil mi,merak ettim şimdi ben de...
Ayda kaç zıpkın üretebiliyorsun?

*

E. B.

« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2010, 13:20:51 »

« Son Düzenleme: Ocak 14, 2010, 14:10:32 Gönderen: Hakan Erim »
*

M. K.

« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2010, 13:27:17 »
Elinize sağlık,çok güzel gözüküyor.

*

N. İ.

« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2010, 13:51:24 »
diğer bir merak konusu ise bakımı..avlanıp ve sudan çıktıktan sonra bu tip zıpkınlara koruma amaçlı bir bakım yapılıyormu?yapılıyorsa nelerdir.
*

E. B.

« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2010, 14:02:31 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Erhan Korsanım,devamı gelir değil mi,merak ettim şimdi ben de...
Ayda kaç zıpkın üretebiliyorsun?

Nedim'cim tabi ki devamı var ancak eklemeyi düşünmüyorum artık ...

45 günde bir zıpkın yapabiliyorum ve bu bunu hoby olarak yapıyorum .
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2010, 14:08:15 Gönderen: Erhan Balamur »

*

E. B.

« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2010, 14:06:46 »
diğer bir merak konusu ise bakımı..avlanıp ve sudan çıktıktan sonra bu tip zıpkınlara koruma amaçlı bir bakım yapılıyormu?yapılıyorsa nelerdir.

Nurettin korsan , bakımı var sudan çıktıktan sonra tatlı su ile iyice yıkayıp kurulamak gerekir ve asla güneşte kalmamalıdır. Mekanizmayı da kumdan korumak gerekir , reklam olmasından korktuğm için adını vermiyorum , bir çeşit koruyucu yağ ile yağlanmalıdır.

Saygılar...
*

O. B.

« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2010, 15:05:18 »
Erhan Korsan,

Her şey çok güzel özellikle de el işçiliğiniz. Ancak bir konuda uyarıda bulunayım. Fotoğrafların birinde, bir elinizde elektrikli zımpara motoru var ve diğer elinizle zımparalanacak parçayı tutuyorsunuz. Bu şekilde çalışmak iş güvenliği açısından son derece yanlış. Elektrikli zımpara veya taş motoru ile çalışırken muhakkak ellerin her ikisi de elektrikli aletin üzerinde olmalı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ukalalık oldu belki ama ben böyle bir durumda az daha bileğimden elimi kaybedecektim bu yüzden uyarmak istedim.
*

A. Ç.

« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2010, 15:13:50 »
Aman el aletlerine dikkat, usulüne uygun kullanın. Sol orta parmağının ucu kopmuş bir olarak dikkatinizi çekerim. Kopuk kemiğe kadar gelmedi, parmak ucundan ve tırnaktan çok az bir parça götürdü ama yıllar geçmesine rağmen bu kadarcık eksiklik bile  bazı işlerde elimi tam olarak kullanmamı engelliyor.

Önce emniyet.
*

E. B.

« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2010, 15:26:25 »
Fotoğrafların birinde, bir elinizde elektrikli zımpara motoru var ve diğer elinizle zımparalanacak parçayı tutuyorsunuz. Bu şekilde çalışmak iş güvenliği açısından son derece yanlış. Elektrikli zımpara veya taş motoru ile çalışırken muhakkak ellerin her ikisi de elektrikli aletin üzerinde olmalı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ukalalık oldu belki ama ben böyle bir durumda az daha bileğimden elimi kaybedecektim bu yüzden uyarmak istedim.

Rica ederim , çok doğru bir noktasya değindiniz , emniyet herşeyden önce gelir haklısınız , ancak foto çekmeye kimse yoktu , bende otomatik çekim yaptım ve dikkat ederseniz hiç bir alet çalışmamaktadır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bir nevi konu mankeni oldum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İkazlarınızda yerden göğe kadar haklısınız.

Saygılar...
*

E. Ö.

« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2010, 16:59:22 »
Sizi tebrik ederim, Erhan korsanım,
*

N. Y.

« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2010, 17:09:55 »

Erhan Korsanım arkadaşım bir tanede tam bitmiş fotoğrafını koyupta konuyu bitirseydin çok şahane olacaktı... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Ocak 14, 2010, 17:10:14 Gönderen: Nedim Yıldız »
*

E. B.

« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2010, 17:18:54 »

Erhan Korsanım arkadaşım bir tanede tam bitmiş fotoğrafını koyupta konuyu bitirseydin çok şahane olacaktı... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Koyamam Nedim'cim yaptığım bu tüfeklerde markası yazıyor ve eklediğim resimlerin sansürlenmesi beni rahatsız ediyor , onaylamasam da yönetimin kararına saygılıyım.

Saygılar dostum...
*

N. Y.

« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2010, 17:21:54 »

Reklama giriyor tabiiki...Bir tane bana gönder ben sana markayı flulaştırayım...

Koyamam Nedim'cim yaptığım bu tüfeklerde markası yazıyor ve eklediğim resimlerin sansürlenmesi beni rahatsız ediyor , onaylamasam da yönetimin kararına saygılıyım.

Saygılar dostum...