0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kötü yapmamışsınız. Muhtemelen tıkır tıkır çalışacak...Sizin sistemde pervane neredeyse gövdeden çıktığı için braket yok. Dolayısıyla bir kovan var. Bu tip sistemleri layna almak daha kolay. Kovan olduğu için esnek kaplin ve esnek motor kulakları gayet başarıyla çalışıyordur, zaten de senelerce çalışmış. Ama neden ilk kaplinin bozulduğuna mantıklı bir açıklama bulmak lazım. Yelkende tekne bayıkken uzun süre motorla destek mi oldunuz? Pervaneye halat mı sardınız? Yakın zamanda laynı bozacak türden bir tamir oldu mu?Firma belli ki profesyonel çalışan bir firma. İstenseydi bahsi geçen yeni ve eski sistemlerin detaylı teknik çizimlerini ve speclerini yollardı. Siz rahatlıkla her ikisini karşılaştırabilirsiniz diye düşünüyorum, çok da gözümüzde büyütmeyelim derim.Bence her tekne sahibi kendi teknesi ile ilgli bu tip bilgilere sahip olmalı, illa başımıza birşeyler gelmesini beklememeyi şiddetle tavsiye ediyorum.Elektronik ve mekanik sistemlerin hiç olmadı kullanıcı el kitaplarını bulundurup arada göz gezdirmekte yarar var.İnternet artık her yerde, herhangi birşeyi söker takarken veya başımıza birşey geldiğinde installation maneuline bir göz gezdirmek emin olun birçok kez bize gelip servis verecek lokal ustalardan daha bilgili olmamızı sağlıyor... )))
İki sene önce tekneyle iskeleye kıçtan yanaşırken kıyıya 2 metre kala pervane halata sardı. Çabuk farkettim ve hemen boşa aldım. İskeleye sorunsuz bağlandık ve haltı dalmaya gerek olmadan çekip alabildik. Ancak bir gün sonra tekneye gelip yola çıkmak istediğimde teknenin hareket etmedi, şanzımanın ileri geri tepki vermedi. Ustayı çağırdım, esnek kaplinin koptuğunu söyledi ve değiştirdik. Bu konu başlığını incelerken aklıma geldi. Denizin ortasında kaplin arıza yaparsa, koparsa ne yapılabilir? O an için pratik kısa süreli çözüm yöntemleri var mıdır?