0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Y. D.

Ynt: Hava kurutucular
« Yanıtla #15 : Kasım 21, 2017, 16:42:43 »
Mehmet Erem korsanım haklısınız, teknenin kamarasına konulan nem alma cihazı evin bodrumundan farklı bir nem almıyor ama tuzlu suyun yoğun bulunduğu yerlerde çeşitli nedenlerden (sıçrama, diğer malzemelerin teması vs.) paslanmaz olmayan malzemeler daha çabuk paslanıyor. Misal, deniz kenarındaki bir otelin merkezi soğutma sisteminin elektronik kartı, şehirdeki otelinkinden daha çabuk korozyona uğrayıp bozulacaktır. Bu tabii ki yine kısa sürelerde olmuyor.

Benim de bahsetmek istediğim, atıyorum, iki yıl garanti veriliyorsa ev tipi nemlendiriciye, sürekli deniz üstünde kullanıldığında bu süre kısalacaktır. Havadan ısı alışverişi yapan alüminyum lamelli kondenserler, uzun süre tuzlu suya yakın mesafede kullanılacağı biliniyorsa epoksi kaplanarak kullanılır. Ortamın korozif olmasından dolayı eninde sonunda, sıçrama olsun temas olsun bir şekilde malzeme denizde karadan çabuk çürüyor. O yüzden sordum. Bir noktadan korozyona uğrayıp kaçak olması bile cihazınızın verimli çalışmasını engeller, ömrünü kısaltır.

Sağladığı kapasite veya harcadığı elektrik bakımından alternatif olması maksadıyla, buradaki herhangi bir korsana fayda sağlayacaksa diye aşağıya üretici firmanın kataloğunu paylaşıyorum. Umarım forum kurallarına aykırı değildir ve pazarlama maksatlı görülmez. Zira böyle bir kullanımından yeni haberim oldu. Aykırı bir durum söz konusu ise lütfen moderasyon gerekli uyarıyı yapsın.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. E.

« Yanıtla #16 : Kasım 21, 2017, 18:50:40 »
Merhaba,
Yaman Korsan İtalyan malı mı Yoksa Alman mı NADER
Çok kaliteli ve güzel bir ürüne benziyor.
Bir mahsur yok ise fiyatlarını da yazarmısın lütfen benim bir tane edinmem gerekiyor acilen
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2017, 18:51:31 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

*

S. Ş.

« Yanıtla #17 : Kasım 21, 2017, 19:19:48 »
Merhaba,
Bir mahsur yok ise fiyatlarını da yazarmısın lütfen benim bir tane edinmem gerekiyor acilen

Bu bıle tekneye fazla gelıyor 10 kg cıhaz

« Son Düzenleme: Kasım 21, 2017, 19:20:54 Gönderen: Semih Sener »

*

M. C.

« Yanıtla #18 : Kasım 21, 2017, 19:30:54 »
Mehmet Erem korsanım haklısınız, teknenin kamarasına konulan nem alma cihazı evin bodrumundan farklı bir nem almıyor ama tuzlu suyun yoğun bulunduğu yerlerde çeşitli nedenlerden (sıçrama, diğer malzemelerin teması vs.) paslanmaz olmayan malzemeler daha çabuk paslanıyor. Misal, deniz kenarındaki bir otelin merkezi soğutma sisteminin elektronik kartı, şehirdeki otelinkinden daha çabuk korozyona uğrayıp bozulacaktır. Bu tabii ki yine kısa sürelerde olmuyor.

Benim de bahsetmek istediğim, atıyorum, iki yıl garanti veriliyorsa ev tipi nemlendiriciye, sürekli deniz üstünde kullanıldığında bu süre kısalacaktır. Havadan ısı alışverişi yapan alüminyum lamelli kondenserler, uzun süre tuzlu suya yakın mesafede kullanılacağı biliniyorsa epoksi kaplanarak kullanılır. Ortamın korozif olmasından dolayı eninde sonunda, sıçrama olsun temas olsun bir şekilde malzeme denizde karadan çabuk çürüyor. O yüzden sordum. Bir noktadan korozyona uğrayıp kaçak olması bile cihazınızın verimli çalışmasını engeller, ömrünü kısaltır.

Sağladığı kapasite veya harcadığı elektrik bakımından alternatif olması maksadıyla, buradaki herhangi bir korsana fayda sağlayacaksa diye aşağıya üretici firmanın kataloğunu paylaşıyorum. Umarım forum kurallarına aykırı değildir ve pazarlama maksatlı görülmez. Zira böyle bir kullanımından yeni haberim oldu. Aykırı bir durum söz konusu ise lütfen moderasyon gerekli uyarıyı yapsın.

Selam;
Merem in bahsettiği trotec nem alıcıyı 4 yıldır kullanıyorum günlük 16 lt su alma kapasitesi var .
yaz kış teknemde duruyor .hiç bir problem yaşamadım pas vb yok merak eden görebilir .
Buzdolabı gibi nem düşünce duruyor ,yükselince tekrar çalışıyor ,elektrik kesintisinde tekrar problemsiz çalışıyor .
Hortumla 19 LT polietilen depoya oradanda otomatik pompa ile dışarı atıyorum .
Her yıl içinde olmadan tekne sisteminden ayrı hat çekerek bırakıyorum ,ev deki buz dolabı gibi çalışıyor.
Tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2017, 19:31:38 Gönderen: Mehmet Cömert »
*

O. E.

« Yanıtla #19 : Kasım 21, 2017, 21:20:11 »
Ben bir haftadır bakınıp duruyordum bu TROTEC  muadillerine göre  bayağı önde gibi gözüküyor ama çok çeşit var doğrusunu seçmek lazım.
Günde 20 lt için birkaç alternatif var ve aralarında hayli fiyat farkı var.
Ama çok güvenli gözüküyor
Teşekkürler

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Y. D.

« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2017, 09:34:01 »
Merhaba,

Oktay Korsan, İtalyan Cuoghi firmasının ürünü Nader nem alıcılar. Uzun yıllardır üretim yapan bir aile firması Cuoghi, kaliteli ürünler üretiyorlar. Ev tipi nem alma konusunda Türkiye’de çok bildiğim örneği yok ama İtalya’da hem evlerde hem de Benetton gibi mağzaların kıyafet depolarında kullanıldığını biliyorum.

Piyasada muadillerine karşı konumlanması konusunda yeterli bilgiye sahip değilim o yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Fiyat vermek konusunda benim için sorun yok ama moderasyon ne der bilmiyorum.😄

İsterseniz özel mesaj olarak ulaştırabilirim ya da dilerseniz telefon numaramı verebilirim.

Sadece Cuoghi Nader için değil ama siz ve buradaki tüm korsanların herhangi marka ve aplikasyonda nem kontrol, klima vs gibi iklimlendirme ürünleri ile ilgili sorularına bilgim yettiğince, yetmediği noktada teknik ekibimizden destek alarak yardımcı olmaya çalışırım. 😊
*

G. Ö.

« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2017, 10:24:57 »
Herkese tekrar merhaba,

uzunca bir araştırmadan sonra dün hava kurutucumu alıp kullandım. ciddi derecede fayda sağladı. terleme konusunda sıkıntı yaşayanlar varsa kesinlikle tavsiye ederim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. A.

« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2017, 22:22:44 »
Hayırlı olsun. Hangi marka, hangi model ve fiyatı konusunda bilgi vermeniz mümkün mü? Clipper 361 için benimde ihtiyacım var.
*

G. Ö.

« Yanıtla #23 : Kasım 30, 2017, 00:04:14 »
Tesekkur ederim. Cok marka ve model arastirdim piyasada daha ucuz makinalar da mevcut fakat artik terleme ile hic ugrasmamak icin trotec 75E yi aldim. Suan kampanyada 900TL  den aldim. Bu arada Dijital olanlar da var fakat kartinin yanma riskini alamadim acikcasi.
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #24 : Kasım 30, 2017, 13:19:30 »
Hava kurutucu kullanan korsanlara bir sorum olacak;
Günlük ortalama ne kadar su birikiyor tekne boyu ve ortam sıcaklığınla yazabilirler mi?
*

M. C.

« Yanıtla #25 : Kasım 30, 2017, 13:49:23 »
Günlük ortalama ne kadar su birikiyor tekne boyu ve ortam sıcaklığınla yazabilirler mi?

Teknem 44 feet katamaran içinde yaşarken 2-6 lt .
Bu  hava sıcaklığı ve bulunduğun yerle direk ilgili.
Sonbaharda bırakıp gittiğimizde her tarafı kapatırsak 16 ,17 litre den sonra stand by a geçiyor.
Bazen 1 -2 saat günde çalışarak  çok az 1/2 lt gibi su birikiyor .
Nem alıcı bırakmadığım zaman perde cam arası ,tavanlarda ,zaman zaman küf oluşuyordu .
İçine girilmesse 10 -15 gün sonra stand by da bekliyor .elektrik tüketmiyor.
*

G. Ö.

« Yanıtla #26 : Aralık 01, 2017, 09:10:32 »

Oran tekneden tekneye değişiyor. Örnek vermek gerekirse teknedeki terleme oranı, bölgedeki nem oranı, içinde bulunan kişi sayısı, yemek yapıp yapmama, duş, havalandırma süresi vs hepsi miktarı değiştirecektir. ama ortalama isterseniz kış aylarında tekne içinde geçirilecek 24 saat içinde 1-2 lt altına pek düşmez.
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #27 : Aralık 01, 2017, 11:14:31 »
Cevaplar için çok teşekkürler...