0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap3 mm civatayı plastik içinde nasıl deleceğinizi merak ettim. Kırık bir metali ortalayıp etrafa zarar vermeden bir olasılık ciddi bir freze tezgahında delebilirsiniz. Matkap ile bu iş pek mümkün değil.3 mm civatayı plastik içinde çevresindeki plastiğe zarar vermeden çıkarmak mümkün değil plastiğe zarar verip çıkaracağız hatta zarar vermek güzel olacak çünkü orayı dolduracağımız plastik çelik malzeme için tutunma yüzeyini arttıracak.Bu diş açma ile ilgili en zor tecrübem eksoz manifoltuna 8mm 4 civata ile bağlı olan mix elbow denen parçanın civatasında oldu.8mm civatayı orada matkap ile yedim ama 8 mm tutmaz hale geldi aynen dediğiniz gibi oraya 10mm diş açtım ve 10mm civata kullandım.Bu işi tezgahta yapsa idik bu olmazdı sanıyorum elin girmediği zor çalışılan bir yerde anca bu kadar oldu.Yani ben 8mm civata parçasını bile tam ortalayıp çevreye zarar vermeden çıkaramadım.Bunu bir ustaya havale etse idim ne olurdu bilmiyorum.
3 mm civatayı plastik içinde nasıl deleceğinizi merak ettim. Kırık bir metali ortalayıp etrafa zarar vermeden bir olasılık ciddi bir freze tezgahında delebilirsiniz. Matkap ile bu iş pek mümkün değil.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap3 mm civatayı plastik içinde nasıl deleceğinizi merak ettim. Kırık bir metali ortalayıp etrafa zarar vermeden bir olasılık ciddi bir freze tezgahında delebilirsiniz. Matkap ile bu iş pek mümkün değil.3 mm civatayı plastik içinde çevresindeki plastiğe zarar vermeden çıkarmak mümkün değil plastiğe zarar verip çıkaracağız hatta zarar vermek güzel olacak çünkü orayı dolduracağımız plastik çelik malzeme için tutunma yüzeyini arttıracak.Bu diş açma ile ilgili en zor tecrübem eksoz manifoltuna 8mm 4 civata ile bağlı olan mix elbow denen parçanın civatasında oldu.8mm civatayı orada matkap ile yedim ama 8 mm tutmaz hale geldi aynen dediğiniz gibi oraya 10mm diş açtım ve 10mm civata kullandım.Bu işi tezgahta yapsa idik bu olmazdı sanıyorum elin girmediği zor çalışılan bir yerde anca bu kadar oldu.Yani ben 8mm civata parçasını bile tam ortalayıp çevreye zarar vermeden çıkaramadım.Bunu bir ustaya havale etse idim ne olurdu bilmiyorum.Şevket korsanım,hangi mm cıvataya hangi mm matkap kullanacağınızı bilirseniz,elinizde de tüm matkap uçları,kılavuz çeşitleri varsa,bu tür şeyleri çıkarmak çok basit tecrübede şart tabi:) Bu arada teknedeki matkap uçları kılavuzlar,Bauhausta satılmaz,benim elimde olanlar profesyonel takımlar..
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap3 mm civatayı plastik içinde nasıl deleceğinizi merak ettim. Kırık bir metali ortalayıp etrafa zarar vermeden bir olasılık ciddi bir freze tezgahında delebilirsiniz. Matkap ile bu iş pek mümkün değil.3 mm civatayı plastik içinde çevresindeki plastiğe zarar vermeden çıkarmak mümkün değil plastiğe zarar verip çıkaracağız hatta zarar vermek güzel olacak çünkü orayı dolduracağımız plastik çelik malzeme için tutunma yüzeyini arttıracak.Bu diş açma ile ilgili en zor tecrübem eksoz manifoltuna 8mm 4 civata ile bağlı olan mix elbow denen parçanın civatasında oldu.8mm civatayı orada matkap ile yedim ama 8 mm tutmaz hale geldi aynen dediğiniz gibi oraya 10mm diş açtım ve 10mm civata kullandım.Bu işi tezgahta yapsa idik bu olmazdı sanıyorum elin girmediği zor çalışılan bir yerde anca bu kadar oldu.Yani ben 8mm civata parçasını bile tam ortalayıp çevreye zarar vermeden çıkaramadım.Bunu bir ustaya havale etse idim ne olurdu bilmiyorum.Şevket korsanım,hangi mm cıvataya hangi mm matkap kullanacağınızı bilirseniz,elinizde de tüm matkap uçları,kılavuz çeşitleri varsa,bu tür şeyleri çıkarmak çok basit tecrübede şart tabi:) Bu arada teknedeki matkap uçları kılavuzlar,Bauhausta satılmaz,benim elimde olanlar profesyonel takımlar..Çok sevindim sıkışırsam başvuracağım adres belli oldu.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ali Korsan'a Bauhauss konusuna katılıyorum ama Ahmet Çelenoğlu haklı. Siz yapmayın tornacıya götürün. Tezgahta bu iş yapması 3 dk...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapAli Korsan'a Bauhauss konusuna katılıyorum ama Ahmet Çelenoğlu haklı. Siz yapmayın tornacıya götürün. Tezgahta bu iş yapması 3 dk...Ben Ankara Bauhaus'ta HSS ve Cobalt ve Titanium kaplı matkap uçlarını rahatlıkla buluyorum. Bunlarla her türlü metali delebilirsiniz.Bahsi geçen işlemin el ile değil de makinada yapılması işine katılıyorum.Küçük çaplı matkap uçlarının boyları da kısa olur. Resimlerden gördüğüm kadarıyla uzun ve küçük çaplı matkap ucu lazım olacak. Nasıl bulunur bilmem.
Orhan ağbi Bauhaus'ta satılan matkap uçlarıile 3 delik delersin,4 cü delikte kaldırır atarsın.
Ahmet Çelenoğlu haklı. Siz yapmayın tornacıya götürün. Tezgahta bu iş yapması 3 dk...
Ali Korsanım,Yalnız buralara tekrar özel, uzun civatalar vidalanacak. Çapı pek değiştiremeyiz gibi.Önceki mesajlarda resmi var civataların. 2 farklı boyda toplam 4 civata.