0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ü.

Ynt: Bu vida, buradan nasıl çıkar?
« Yanıtla #30 : Eylül 05, 2017, 11:42:42 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
3   mm civatayı plastik içinde nasıl deleceğinizi merak ettim. Kırık bir metali  ortalayıp etrafa zarar vermeden bir olasılık  ciddi bir freze tezgahında delebilirsiniz. Matkap ile  bu iş pek mümkün değil.
3 mm civatayı plastik içinde çevresindeki plastiğe zarar vermeden çıkarmak mümkün değil plastiğe zarar verip çıkaracağız hatta zarar vermek güzel olacak çünkü orayı dolduracağımız plastik çelik malzeme için tutunma yüzeyini arttıracak.
Bu diş açma ile ilgili en zor tecrübem eksoz manifoltuna 8mm 4 civata ile bağlı olan mix elbow denen parçanın civatasında oldu.8mm civatayı orada matkap ile yedim ama 8 mm tutmaz hale geldi aynen dediğiniz gibi oraya 10mm diş açtım ve 10mm civata kullandım.Bu işi tezgahta yapsa idik bu olmazdı sanıyorum elin girmediği zor çalışılan bir yerde anca bu kadar oldu.Yani ben 8mm civata parçasını bile tam ortalayıp çevreye zarar vermeden çıkaramadım.Bunu bir ustaya havale etse idim ne olurdu bilmiyorum.
Şevket korsanım,hangi mm cıvataya hangi mm matkap kullanacağınızı bilirseniz,elinizde de tüm matkap uçları,kılavuz çeşitleri varsa,bu tür şeyleri çıkarmak çok basit tecrübede şart tabi:)
Bu arada teknedeki matkap uçları kılavuzlar,Bauhausta satılmaz,benim elimde olanlar profesyonel takımlar..
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2017, 11:50:47 Gönderen: Ali Ünalan »
*

Ş. Ö.

« Yanıtla #31 : Eylül 05, 2017, 11:54:47 »
3   mm civatayı plastik içinde nasıl deleceğinizi merak ettim. Kırık bir metali  ortalayıp etrafa zarar vermeden bir olasılık  ciddi bir freze tezgahında delebilirsiniz. Matkap ile  bu iş pek mümkün değil.
3 mm civatayı plastik içinde çevresindeki plastiğe zarar vermeden çıkarmak mümkün değil plastiğe zarar verip çıkaracağız hatta zarar vermek güzel olacak çünkü orayı dolduracağımız plastik çelik malzeme için tutunma yüzeyini arttıracak.
Bu diş açma ile ilgili en zor tecrübem eksoz manifoltuna 8mm 4 civata ile bağlı olan mix elbow denen parçanın civatasında oldu.8mm civatayı orada matkap ile yedim ama 8 mm tutmaz hale geldi aynen dediğiniz gibi oraya 10mm diş açtım ve 10mm civata kullandım.Bu işi tezgahta yapsa idik bu olmazdı sanıyorum elin girmediği zor çalışılan bir yerde anca bu kadar oldu.Yani ben 8mm civata parçasını bile tam ortalayıp çevreye zarar vermeden çıkaramadım.Bunu bir ustaya havale etse idim ne olurdu bilmiyorum.
Şevket korsanım,hangi mm cıvataya hangi mm matkap kullanacağınızı bilirseniz,elinizde de tüm matkap uçları,kılavuz çeşitleri varsa,bu tür şeyleri çıkarmak çok basit tecrübede şart tabi:)
Bu arada teknedeki matkap uçları kılavuzlar,Bauhausta satılmaz,benim elimde olanlar profesyonel takımlar..
Çok sevindim sıkışırsam başvuracağım adres belli oldu.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ü.

« Yanıtla #32 : Eylül 05, 2017, 11:57:19 »
Çok sevindim sıkışırsam başvuracağım adres belli oldu.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bilgi olarak seve seve,ama akçeli işlere karşıyım..

*

M. E.

« Yanıtla #33 : Eylül 05, 2017, 12:47:24 »
Ali Korsan'a Bauhauss konusuna katılıyorum ama Ahmet Çelenoğlu haklı. Siz yapmayın tornacıya götürün. Tezgahta bu iş yapması 3 dk...
*

O. B.

« Yanıtla #34 : Eylül 05, 2017, 13:28:46 »
Ali Korsan'a Bauhauss konusuna katılıyorum ama Ahmet Çelenoğlu haklı. Siz yapmayın tornacıya götürün. Tezgahta bu iş yapması 3 dk...
Ben Ankara Bauhaus'ta HSS ve  Cobalt ve Titanium kaplı matkap uçlarını rahatlıkla buluyorum. Bunlarla her türlü metali delebilirsiniz.
Bahsi geçen işlemin el ile değil de makinada yapılması işine katılıyorum.
Küçük çaplı matkap uçlarının boyları da kısa olur. Resimlerden gördüğüm kadarıyla uzun ve küçük çaplı matkap ucu lazım olacak. Nasıl bulunur bilmem.
Ayrıca aynı çapta delmek te şart değil. Civatayı biraz büyütmekle bir şey olmaz.
« Son Düzenleme: Eylül 05, 2017, 13:35:22 Gönderen: Orhan Barut »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. Ü.

« Yanıtla #35 : Eylül 05, 2017, 13:30:17 »
Mehmet korsanım,torna tezgahını Küçükyalıya getiriyorum sorun yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ü.

« Yanıtla #36 : Eylül 05, 2017, 13:41:53 »
Ben Ankara Bauhaus'ta HSS ve  Cobalt ve Titanium kaplı matkap uçlarını rahatlıkla buluyorum. Bunlarla her türlü metali delebilirsiniz.
Bahsi geçen işlemin el ile değil de makinada yapılması işine katılıyorum.
Küçük çaplı matkap uçlarının boyları da kısa olur. Resimlerden gördüğüm kadarıyla uzun ve küçük çaplı matkap ucu lazım olacak. Nasıl bulunur bilmem.
Orhan ağbi Bauhaus'ta satılan matkap uçlarıile 3 delik delersin,4 cü delikte kaldırır atarsın.
Bendeki uçlarla 1000 delik del,özellikle tekneye kalitesiz takım asla almam.. 
Bu iş bitti sayın,mesleğimle alakalı işler,bana göre sıradan işler,sorun yok gerçekten Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

H. E.

« Yanıtla #37 : Eylül 05, 2017, 13:59:36 »
Ali Korsanım,
Yalnız buralara tekrar özel, uzun civatalar vidalanacak. Çapı pek değiştiremeyiz gibi.
Önceki mesajlarda resmi var civataların. 2 farklı boyda toplam 4 civata.
*

O. B.

« Yanıtla #38 : Eylül 05, 2017, 13:59:53 »

Orhan ağbi Bauhaus'ta satılan matkap uçlarıile 3 delik delersin,4 cü delikte kaldırır atarsın.

Bak bu doğru işte. En fazla 2 delik. Ama matkap ucu 3-4 TL gibi bir şey. Teknede de her zaman delik işi çıkmıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ş. Ö.

« Yanıtla #39 : Eylül 05, 2017, 14:02:38 »
Ahmet Çelenoğlu haklı. Siz yapmayın tornacıya götürün. Tezgahta bu iş yapması 3 dk...
Tezgahta usta yaptığında jilet gibi olacak ama diş açmayı öğrenemeyecek.Dağılmış vidanın çıktığı yeri bir malzemeyle dolduracak bu malzemenin nasıl çalıştığını sonucu test edemeyecek.Kolayca ustaya götürelemeyen bir malzeme ve işte tamamen ustaya ,ustanın uygunluk durumuna ve istediği ücrete mahkum olacak.
Ben kendim yapardım yapamazsam kaybettiğim şey nedir ki?Yenisini takmışım zaten, öğreneceklerimiz her şeye bedel bence.
*

A. Ü.

« Yanıtla #40 : Eylül 05, 2017, 14:08:13 »
Ali Korsanım,
Yalnız buralara tekrar özel, uzun civatalar vidalanacak. Çapı pek değiştiremeyiz gibi.
Önceki mesajlarda resmi var civataların. 2 farklı boyda toplam 4 civata.
Hakan korsanım,teknede cıvata kabında tahmini 2000 çeşit krom cıvata çeşidi var,her boy her çap,cıvata işini kafanıza takmayın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ü.

« Yanıtla #41 : Eylül 11, 2017, 12:56:31 »
Dün 2 ad kırık cıvatalar delirerek plastiğe dişlere zarar vermeden çıkartıldı,kırık cıvatalar çıkartıldan sonra,M 5 kılavuzla eski dişleri temizlemek için kılavuz salındı işlem bitti.

Teknedeki cıvata kabında 8.9 cm lik M 5 cıvata bulunamadı,Hakan korsanım cıvataları piyasadan alıp montaj yapacak..
*

N. B.

« Yanıtla #42 : Eylül 11, 2017, 13:05:11 »
Tam 6000 kişi günlerdir bir cıvatayı sökemedik diyecektim.
Tebrikler. Ellerinize sağlık.
*

H. E.

« Yanıtla #43 : Eylül 11, 2017, 14:47:42 »
Valla Ali Ünalan Korsan'da bir matkap uçları var... Vida artıklarını peynir deler gibi deliyor. Her yan sarı talaş tozu ve şerit çapağı oluyor.
Ancak tekniğe de son derece hakim Ali Korsan. El becerisi üst seviyede. Önce merkezi işaretledi büyük uç ile. Sonra küçük uç ile deldi falan. Kılavuzu tutuşu ve zorlanmayı hissedişi son derece deneyimli. Tekrar çok teşekkürler.
*

H. A.

« Yanıtla #44 : Eylül 12, 2017, 07:35:41 »
Adam usta Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap