0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. K.

Ynt: 2 zamanlı motorun gaz yememesi.
« Yanıtla #15 : Ağustos 14, 2012, 10:31:22 »
Küçük bir hatırlatma;

İki zamanlı motorlarda çalıştırma aralıkları uzun ise, içindeki yakıt mutlaka bitirilmeli. Yani stop etmeden önce yakıt kesilip, motorun kendi kendine stop etmesini beklemeliyiz.
Buradaki amaç, yakıtın, yakıt sisteminde buharlaşması sonrasında kalan kalıntıların/çökeltilerin önüne geçmek.
*

H. E.

« Yanıtla #16 : Ağustos 14, 2012, 11:00:30 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Küçük bir hatırlatma;

İki zamanlı motorlarda çalıştırma aralıkları uzun ise, içindeki yakıt mutlaka bitirilmeli. Yani stop etmeden önce yakıt kesilip, motorun kendi kendine stop etmesini beklemeliyiz.
Buradaki amaç, yakıtın, yakıt sisteminde buharlaşması sonrasında kalan kalıntıların/çökeltilerin önüne geçmek.

4 zamanlıda buna gerek yok mu?

*

Ö. K.

« Yanıtla #17 : Ağustos 14, 2012, 11:10:55 »
İki zamanlılarda olmasının sebebi içine koyduğumuz yağ. Dört zamanlılarda yapılsa olsa fena olmaz. Her kalitede benzin mutlaka çökelti bırakır.  Yağ karıştırlımış yakıtlara göre çok çok az da olsa...

Uzun soluklu motor bırakılmalarında 5-10 dakika tatlı su da çalıştırmayıda hatırlatmış olalım...

*

H. Ö.

« Yanıtla #18 : Ağustos 14, 2012, 15:34:40 »
Yanıtlar için teşekkür ederim..

Sanırım önerilerden yakıt yolu, karbürator memesi dahil kontrol edebilirim. Olmadı servis desteği. Tekrar teşekkürler..

*

Ö. O.

« Yanıtla #19 : Ağustos 15, 2012, 10:52:47 »
Çok küçük bir ihtimal de olsa depo ile motor arasındaki hortumda oluşan çatlak ya da delik varsa ya da hortumu motora bağlayan soketin içindeki O-ring bozulmuşsa yüksek devirde benzin yerine hava çekip yakıtsız kalınabilir.Ancak hortumdaki puarı sertleşinceye kadar pompaladıktan sonra karbüratördeki yakıt hiç benzin gelmese bile 1-2 dakika yüksek devirde çalıştırır.Hemen stop ediyorsa bu söylediklerimi dikkate almayın.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ü. G.

« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2014, 10:01:57 »
Hayıter korsan motorun gaz yememesi sorununu çözebildiniz mi? Çözüldüyse nasıl?
*

Ü. G.

« Yanıtla #21 : Ocak 17, 2014, 10:02:47 »
İsminizi yanlış yazmışım, pardon.

*

H. Ö.

« Yanıtla #22 : Ocak 17, 2014, 10:29:31 »
sorun ancak servise giderek çözülebildi. İçindeki yakıt bitse bile tüm kış yatan motorun karbüratör de meme de tıkanıklıklar oluşuyor. sezon başında servise vermekte fayda var. ya da karbüratörü söküp iyice temizlemek lazım sanırım..
*

Y. T.

« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2018, 14:26:47 »
 Malum kış iki haftada bir motoru çalıştırıyorum daha sonra depodaki Jakı çıkarıyorum benzin bitince motor kendi stop ediyor. Motor Yamaha 15 beygir iki zaman Bugün geldiğimde iki seferde çalışan motor yine iki seferde çalıştı ancak çalıştıktan dört saniye sonra otostop ediyor aklıma gelen Motora yeterli benzin gelmediği ancak motordaki jakta benzin var karbüratörün alt vidasını gevşektim benzin aktı sorun ne olabilir bir yerde tıkanıklık var sanırım filtrede  benzin Dolu görünüyor
*

Y. T.

« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2018, 15:44:56 »
 Hemen söyleyeyim benzin deposu havalandırması açık ,bujileri çıkardım temizleyip taktım ,sonuç değişmedi 3 saniye çalışıyor daha sonra stop ediyor .karbüratöre benzin gelmemesi olacağını zannetmiyorum çünkü dediğim gibi filtrenin içersinde de benzin var karbüratörün alt vidasını  açtığımda da benzin akıyor.  Şamandırası takılmış olabilir mi Şamandırası takılmışsa benzin geçişi engellenir mi
*

C. İ.

« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2018, 15:59:11 »
 Motor kısa süre çalışıp kendiliğinden duruyor ise sorun ''DÜZENLİ YAKIT GELMEDİĞİ'' içindir. Bunun en büyük sebebi de ''rölanti memesi'' denilen yerin tıkanmasından kaynaklanır. Karbüratörü sökebildiğinizce dağıtıp temizleyin.
Kolay gelsin.
*

Y. T.

« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2018, 16:10:59 »
Çeşmede bildiğiniz iyi bir servis varmıdır özellikle Yamaha servisi olabilir sanırım karbüratör temizliği şanzıman yağı değişimi benzin filtresi değişimi zamanı geldi
*

Y. T.

« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2018, 18:56:27 »
Birde motorun eski sahibi 100:1 yazmasına rağmen 50:1 oranında yağ kullanmış tcw3 yağ aldım 100:1 geçmeyi tavsiye edermisiniz
*

C. D.

« Yanıtla #28 : Ocak 22, 2018, 03:18:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Motor kısa süre çalışıp kendiliğinden duruyor ise sorun ''DÜZENLİ YAKIT GELMEDİĞİ'' içindir. Bunun en büyük sebebi de ''rölanti memesi'' denilen yerin tıkanmasından kaynaklanır. Karbüratörü sökebildiğinizce dağıtıp temizleyin.
Kolay gelsin.

Cevat kaptanın dediğini dikkate alın.

Ayrıca karbüratördeki venturi boğazının açık ve temiz olduğuna dikkat edin.
*

C. İ.

« Yanıtla #29 : Ocak 22, 2018, 12:50:23 »
 Can kaptanım sizden ara sıra da olsa bir haber almak çok güzel.

Yusuf kaptanım,
  Söz ettiğiniz oranların ikisi de olur diyorum ben. Çünkü;
birisinde oran   0,01
diğerinde oran  0,02
Yağ ekleme yaparken, bunları bu hassasiyette ekleyebilmek neredeyse laborant
deneyimi gerektirir. Bu nedenle bu oranları fazla önemsemeyin. İkisi de olur.