0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. G.

Ynt: Bir kaç mavi kart hikayesi
« Yanıtla #30 : Mayıs 07, 2012, 22:14:00 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aramızda  o kadar çok meraklıları var ki  kolay kolay kalkmaz  . 
Yabancı  mülk satışı serbest ,yabancılara mavi kart yok serbest  yabancılara bayrakla vergi yok yabancılara stopaj yok .
Acaba ülkemiz işgalemi uğradı

Önce birilerimizin kafasını ,onlar aracılığı ilede ülkemizi işgal etmektedirler.
Kartalı vuran okun tüyü ,ağacı kesen baltanın sapı gibi..
Biz ki körük yellemişiz ergenokonda
Peşinden gitmişiz Bedretinin karaburnunda
Yeniden kurmuşsuz ülkemizi Mete han dan  taa Mustafa Kemal e kadar
Çok gördük,çok tecrübe edindik
Bir çıkar yol bulunuz elbet
Bir ömür 60 belki seksen tarihte nedir ki doğru yolda seken
Defalarca alfabe din değiştiren biz değilmiydik.
Bu düzen olmadı..
Başka bir düzen kurulur elbet....

KADİR KORSANIM SİZİ CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM  SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERİN OLMASI BENİ DERİNDEN MUTLU ETTİ .

Bodrum İçmelerdeki pompa istasyonu binlerce  metre küp kanalizazyonu direk denize basıyor kimse ona ses çıkarmıyor . O pislikleri tanklarda biriktirip  zehir haline getirticekler ya bravo doğrusu .
*

A. R. K.

« Yanıtla #31 : Mayıs 07, 2012, 22:57:29 »
Denizcilikten sinifta kalmis bir ulkede 1.272 uyeli takipcisi olan bir gurubuz.(6 ay uye olmadan takip etmistim).Sivil toplum orgutlerinin dunyadaki erkinliklerini gorunce,biz sikayet eden bir durumdan,etkileyen bir hareket haline neden gecmiyoruz diye soruyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tabiki bu platformda isler nasil yurur bilmem .!(yeniyimde.! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

*

M. Ç.

« Yanıtla #32 : Mayıs 08, 2012, 07:56:16 »
Denizcilikten sinifta kalmis bir ulkede 1.272 uyeli takipcisi olan bir gurubuz.(6 ay uye olmadan takip etmistim).Sivil toplum orgutlerinin dunyadaki erkinliklerini gorunce,biz sikayet eden bir durumdan,etkileyen bir hareket haline neden gecmiyoruz diye soruyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tabiki bu platformda isler nasil yurur bilmem .!(yeniyimde.! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

Böyle yürür Ali Rıza Korsan; 3-5 kişi bir şey yapmalı der, somut öneri bile çıksa pek bir şey yapılmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Burası "yazışma yeri"  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. S.

« Yanıtla #33 : Mayıs 08, 2012, 08:17:46 »
Muhterem korsanlar
Cumartesi günü ADF danışma toplantısına Piri reis denizciliğ derneği olarak ik defa başkanımız Celal Üstünbaş ile katıldık.
orada bu konuyu dile getirdim;Sayın Teoman Arsay rahatsızlığı sebebi ile katılamamıştı,yerin yardımcısı Av Meltem Ünlüsoy başkanlık etti,Mavi kart konusunda ADF bünyesinde bir komisyon ve forum kuruluyor, bende kıyısından bu komisyona girdim, GEKO olarak katılımınızı yardımlarınızı ,önerilerinizi bekliyorum

(işikomisyonahavaleedenkorsan)Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #34 : Mayıs 08, 2012, 10:35:00 »

Böyle yürür Ali Rıza Korsan; 3-5 kişi bir şey yapmalı der, somut öneri bile çıksa pek bir şey yapılmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Burası "yazışma yeri"  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şşşştt..Ali Rıza korsan;kalkışmaya kalkışmayalım,tartışma olmasın sakın korkarım..

Ben kendi adıma bu formda  az dayak yemedim akıllandım gayri..

Çömlekçinin dediği gibi,..Burası yazışma, geyikleşme, gevşeme, eğlenme yeri..Ya da gayrı öyle oldu. Başlangıçta denizcilik yatçılık sivil insiyatifi havasında idik..Fuarlarda falan açık oturumlara, panellere davet edilirdik. Sözümüz dinlenir, fikirlerimiz sorulurdu.Gazetelerde dergilerde görüşlerimiz alınır, röportajlar yayınlanırdı.

Tartıştık tartıştık tartıştık, onu bunu gönderdik forumdan, küstük küstürdük dağıldık..Velhasıl olmadı hava mava kalmadı..İnsiyatif falan almamaya karar verildi. Şimdi geziyoruz, eğleniyoruz, mavra yapıyoruz..

Bundan böyle mutlu küçük yeşil böcekleriz hepimiz..Meraklısı sıkılmazsa GeKo tartışmaları topiğini okuyabilir; tarihi kıraat etme babında..

Biz hikayelerimize dönelim..Yeni hikaye geliyooorrr....

*

H. E.

« Yanıtla #35 : Mayıs 08, 2012, 10:38:13 »
...

Bundan böyle mutlu küçük yeşil böcekleriz hepimiz..
...

"Deniz piknikçisi" diyenler de var.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #36 : Mayıs 08, 2012, 10:59:13 »
...

Bundan böyle mutlu küçük yeşil böcekleriz hepimiz..
...

"Deniz piknikçisi" diyenler de var.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İyiymiş bu.. Bir gurup "şarapçı geyikçi" demesinler de..

Ama bu aralar iyidir ortam..Temiz bir havamız var .Çok iyi katılımlar oldu foruma. Değerli arkadaşlarımız zengin içeriklerde şeyler yazıyorlar. Kaybettiklerimize üzüldüğümüz kadar, bu  yeni katılımcılara sevinmemiz gerekir. Hepsi gerçekten yatçı ve gerçekten gezgin..Yaratıcı fikirler ve değerli katkılar sunuyorlar.

*

A. R. K.

« Yanıtla #37 : Mayıs 08, 2012, 13:35:13 »
Durum anlaşılmıştır,2 tercihten birini uygula; Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
A-Mutlu küçük yeşil bir böcek olabiliriz. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
B-Böcek olayını sevmediysen,deniz piknikcisi ol. Mangalını yak,likitini al,her işe burnnu sokma. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap, Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ama ben enazından diyorumki;Tamam bir şey yapmayalım da,en azından girişim halinde olan GEKO Ahmet Semiz korsanımızı destekliyelim.
Destek şekil önerim;"Yürü be korsanım kim tutar seni.!Arkandayız.!Yapar bee.! şeklinde gaz verici yazılar.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap , Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap , Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap, Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. B.

« Yanıtla #38 : Mayıs 08, 2012, 15:38:06 »

"Biz hikayelerimize dönelim..Yeni hikaye geliyooorrr...."

Demiştik. Buyurun yeni bir mavi kart hikayesi:

Efenim mekan Hisarönü körfezi.Lokalizasyon Selimiye. 2011 yazında bir ay..

Belediye iskelesinin 50m kadar yanında açıktayız. Orada demirliyoruz genellikle. Botla iki dakikada iskeledeyiz.Rahatça botu bırakıp.karadaki işlerimizi görebiliyoruz. Durum beleş orada yerleş durumları. Günlük gezilerimize  gidip gelmesi kolay oluyor. Yok tonoz al, yok teknelerin arasına sığış, kıçtan bağlan, yer kap,50 tl bayıl  falan yok. Hem iskeledeki gürültüden uzaktayız,hem de hareketliliği seyredip hayatımızı renklendiriyoruz.

İnatla tankları dolduruyoruz. Günlük giriş çıkışlarda asla güzelim Hisarönüne damla pis su atmıyoruz. Çeşit çeşit pis su tanklarımızın toplam kapasitesi 500 lt. Sonunda doluyor.

Selimiye muhtarlığı okulun önüne bir bidon koymuş,pis su alıyorlar..Ya da sen oraya basıyorsun..

Şöyle oluyor: Bağlandığın yerden çıkıyorsun,okulun önünde yanlız guletlerin yanaşabildiği yere (Sahildeki kayalar nedeni ile fin salmalı teknelerin yaklaşması zor.) yeterince uzun pasarellan varsa , orası da boşsa ,demirini atıp,kıçtan kara oluyorsun.

Yukardaki hikayede anlattığım şekilde teşkilatını kurup, flanşına demir çıkış borusunu, ona da plastik hortumunu bağlayıp,hortumun ucunu kıyıdaki plastik bidona sokup, başına da birini bırakıp, yine yukardaki hikayede anlattığım şekilde maceratörünle tankları basıyorsun. Tabii güçlü bir maceratöre ve yeteri uzunlukta bir boruya ihtiyacın olduğunu söylemeliyim canım..Hortumun en az 15m olması gerektiğini söylemeliyim.

Ha ben bu içi boklu,kalınca 15m hortumu nereme sokacam teknede diyorsan o senin sorunun. Benim gördüğüm en iyi çözüm,Maceratör yerine hayvani bir pompa, hortum olarakta kumaştan üstüste kolay sarılabilen yangın hortumu taşıyan bir gulette idi..

Bu hikayenin son sözü: Çözüm var dert etmeyin. Gidin hemen bir gulet alın, yoğurt kaplarını satın. Hem büyük tanklarınız olur,hemde alet edavatınızı koyacak yer.. "Hadi oradan limon sandıkçısı seni..Bende martıya giderim orada alıyorlar" dersen haklısın.. 50lt pis su tankın akşamdan sabaha dolar. Sende bi koşu Martıya gider 50 lt ni verir dönersin.Sabaha yine dolar. Sen yine gidersin. Ha bu arada bulaşık sularını ve duş sularını denize attığını da bilmediğimi sanma.. Atıver n'olucak yabancılar dünyadan habersiz olduklarından iskelenin üzerinde bol deterjanla yıkanıp yuğunuyorlar zaten..

Devam edecek..

*

C. B.

« Yanıtla #39 : Mayıs 08, 2012, 17:24:15 »
Muhterem korsanlar
Cumartesi günü ADF danışma toplantısına Piri reis denizciliğ derneği olarak ik defa başkanımız Celal Üstünbaş ile katıldık.
orada bu konuyu dile getirdim;Sayın Teoman Arsay rahatsızlığı sebebi ile katılamamıştı,yerin yardımcısı Av Meltem Ünlüsoy başkanlık etti,Mavi kart konusunda ADF bünyesinde bir komisyon ve forum kuruluyor, bende kıyısından bu komisyona girdim, GEKO olarak katılımınızı yardımlarınızı ,önerilerinizi bekliyorum

(işikomisyonahavaleedenkorsan)Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Nasıl bir destek gerekiyorsa yazabilirsiniz Ahmet korsan..Elimizden geldiğince arkanızdayız.
*

T. Ö.

« Yanıtla #40 : Mayıs 08, 2012, 18:46:23 »
Ahmet abi,

Karabiber Cuneyt abime katiliyorum.
Tum calismalariniz icin bizden ne isterseniz arkanizdayiz.

TANER
*

A. S.

« Yanıtla #41 : Mayıs 08, 2012, 21:19:01 »
Ahmet abi,

Karabiber Cuneyt abime katiliyorum.
Tum calismalariniz icin bizden ne isterseniz arkanizdayiz.

TANER
Muhterem korsanlar

Nasıl bir destek gerekiyorsa yazabilirsiniz Ahmet korsan..Elimizden geldiğince arkanızdayız.

Aklımıza gelen çözüm önerileri,Türmepa teknelerini tanklarını doldurnca batırma felan gibi ,bu konu ile ilgili her türlü öneriler,ayrıca ceza yiyen amatör tekne varmı ,hepsini ADF formunda paylaşalım (açılınca tabii)

*

H. E.

« Yanıtla #42 : Mayıs 08, 2012, 22:01:11 »
Şu Turmepa teknesini bir izlemeyi öneriyorum. Toplanan atıklar ne oluyor? Gerçekten arıtılacakları bir yere mi gidiyorlar?
Mavi kart uygulamasının geçerli olduğu bölgede ne kadar arıtma var? Karasal atıklara ne oluyor?
Toplandığı söylenen atık miktarı gerçek boyutta ne kadar yer işgal ediyor? Ne kadarı Turmepa tekneleriyle toplandı? Turmepa tekneleri topladıklarını söyledikleri atıkları karaya götümek için kaç sefer yapmış olmalılar? Ne kadar yakıt harcamış olmalılar? Bu seferlerin kaydı var mı? Harcadıkları yakıtın belgeleri var mı?
Tekne atıkları ne kadar çevresel kirliliğe yol açıyor? Bilimsel bir görüş var mı?

Bu konular sorulabilir. Cevapları araştırılıp hazırlık yapılır. Bilimsel bir rapor hazırlattırılabilir. Bölge belediyeleri, marina işletmecileri, esnaflar, tur operatörleri, tekne sahipleri, gulet işletmecileri, motorcular, balıkçılar, balık çiftliği işletmecileri, mülki idareciler, bölgede yaşayan halk, kısaca taraf olanların hepsi ile konuşup görüşleri tespit edilip yayınlanabilir.
*

T. G.

« Yanıtla #43 : Mayıs 08, 2012, 22:22:41 »
Şu Turmepa teknesini bir izlemeyi öneriyorum. Toplanan atıklar ne oluyor? Gerçekten arıtılacakları bir yere mi gidiyorlar?
Mavi kart uygulamasının geçerli olduğu bölgede ne kadar arıtma var? Karasal atıklara ne oluyor?
Toplandığı söylenen atık miktarı gerçek boyutta ne kadar yer işgal ediyor? Ne kadarı Turmepa tekneleriyle toplandı? Turmepa tekneleri topladıklarını söyledikleri atıkları karaya götümek için kaç sefer yapmış olmalılar? Ne kadar yakıt harcamış olmalılar? Bu seferlerin kaydı var mı? Harcadıkları yakıtın belgeleri var mı?
Tekne atıkları ne kadar çevresel kirliliğe yol açıyor? Bilimsel bir görüş var mı?

Bu konular sorulabilir. Cevapları araştırılıp hazırlık yapılır. Bilimsel bir rapor hazırlattırılabilir. Bölge belediyeleri, marina işletmecileri, esnaflar, tur operatörleri, tekne sahipleri, gulet işletmecileri, motorcular, balıkçılar, balık çiftliği işletmecileri, mülki idareciler, bölgede yaşayan halk, kısaca taraf olanların hepsi ile konuşup görüşleri tespit edilip yayınlanabilir.
Bu işi  ancak   yargı organları durdurabilir .
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2012, 22:24:33 Gönderen: Tümay Gören »
*

C. B.

« Yanıtla #44 : Mayıs 09, 2012, 16:55:13 »
Bu günkü hikayemiz bir öncekinin devamı niteliğinde olsun Yine Hisarönünden.

Selimiye'de pis su veremeyen dostlar için ikinci ve tek seçenek Martı marina..Tabii birde Datça var; ama onu saymayalım şimdilik uzaklık bakımından..

Martı marinaya mazot almak için yanaştık. Her nedense yanaşması kolay bir sürü yer varken,en diptedir istasyon. Mazot aldık, "pis su vereceğiz" dedik. "Sizin basmanıza uygun bir durumumuz yok biz emebiliriz ama buradan çıkın, emecek makine karşıda, oraya yanaşın" dediler. O dedikleri yer 20m ilerisi ve bir köşe dönmek gerekiyor." Yaw neden uygun bir sistem yok koca marinada?" ya da "neye burada değil bu makina?" diyemezsin tabii..

Neyse usta bir kaptan(!) olmanın verdiği kendine güvenle, tüm manevraları Karabiber'imize yaptırmayı başararak istedikleri yere yanaştık.

Yanaştık ama makina orada değil. 10m geride ve önünde bir tekne bağlanmış, bağlayan da gitmiş.. "E orası pis su boşaltım yeri ise neye tekne bağlarsınız kardeşim." de diyemezsin tabii..

Hortumlar yeter mi? bizim makina buradan emer mi? muhabbetleri içinde denemeye karar verdik. Verdik ama emme işi bizim teknede olmuyor malum, bizimki basanından ya.. İlgili kişi olmazlandı ama biz hazırız duruma bittabii..Bir zihni sinir procemiz var duruma uygun.. "Ben basacağım sen emeceksin tıkır tıkır çalışacak sistem" dedik. Tabii bunu ilk kez deneyeceğiz.

Mesafe uzun, hortumlar zar zor yetişir, durum emmeli basmalı karışık bir halde, ateş komutunu verdik tüm sistem çalışmaya başladı. Biz aşağıdan basıyoruz flanşa kadar yolluyoruz pis suları, oradan da marinanın elektrik süpürgesine benzeyen sosyetik bir aletçiği de emiyor borudan.

Şimdi bir soru: Ya emen pompa aniden durursa ne olur?

Yani biz basmaya devam ediyoruz ve sosyetik pompa artık emmiyor..Sosyetik pompanın başında da kimse yok.ilgili arkadaş mazot vermeye istasyona dönmüş ve bizim pompanın durduğundan bir süre haberimiz olmuyor..Sizce durum vaziyetleri Ne olur ?

Diyelim ve korku filmi tadında burada bırakalım hikayeyi.. Arkası yarın .Azzz Sonra..