0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. E.

Ynt: BALIM SY Seyir Notları
« Yanıtla #165 : Mayıs 17, 2016, 21:46:13 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

R. K.

« Yanıtla #166 : Mayıs 17, 2016, 23:38:04 »
Elinize sağlık ne güzel yazmışsınız. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. E.

« Yanıtla #167 : Mayıs 17, 2016, 23:39:54 »
İlkbahar'da Gökova (devam)

Nisan 28, günlerden Perşembe.  Şimdi durup dururken niye mi günleri takip ediyorum.  Çünkü yeni gelin aradı Ankara'dan, "2 Mayıs'tan sonra hava 4-5 gün bozuyor, yağmur var, orada kalma, ben Cuma akşamı tekneye geleyim, sonra Pazartesi birlikte dönelim" dedi.  Yahu bu kız beni tek başıma Gökova'ya saldı da, evlenme teklifinden sonra işler değişti. İşkillenmeli miyim acaba?  Bilemedim bak şimdi.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap neyse, şimdi program değişiyor. Bugün Perşembe Uzun Liman'a gidilecek, Saklı Liman gezilecek, yarın Cuma Yedi Adalardan Değirmen Büküne kadar koylar tavaf edilerek, akşam Karacasöğüt'ten Arzu alınacak, hafta sonu Değirmen Bükü, muhtemelen Okluk, Pazartesi de Karacasöğüt Global Sailing iskelesine tekne bağlanacak ve Ankara.  Aslında bu geziye Sedir (Şehir) Adası, Çamlı Koyu (Gelibolu), Akyaka ve Maden İskelesi ile Akbük de girecekti.  Artık bir sonraki sefere.  Zaten ben Ankara'da olsa olsa 1-2 hafta dayanırım.  5 Haziran'da da Sadun Ağabeyi'in ölüm yıl dönümü, tören var Okluk'ta.

Bekâr Limanından ağırdan çıktım.  Bu bölgedeki azmaklardan bahsetmiştim.  İşte bunların getirdiği alüviyonlar sebebiyle çipa anormal iyi tutar koylarda.  Bekâr'da üç gün kaldım ya, çipa apikoya geldi, ırgat çekemiyor. Maazallah sigorta falan atar, öyle yapışmış kuma.  Irgatı bırakıp, az tornistan ile demiri söktüm saplandığı yerden, çıktım Bekâr'dan. 

Yolum pek uzun, 1 mil!  O yüzden nasıl ağırdan alıyorum.  Uzun Limanın girişi temizdir.  Hele 20 metre derinliği kollayıp girmek çok kolaydır. Girerken ve içeride kuzey yakasına biraz daha yakın gitmek daha güvenlidir.

Gökova - Yedi Adalar - Uzun Liman 36D 52.0d N ve 28D 2.9d E

Uzun Liman'da içeriye girince hemen sancakta kalan batı yakasına koltuk alacak, kıçı batı rüzgârına verecek şekilde demirlemek en güvenlisidir. 

Gökova - Yedi Adalar - Uzun Liman (birinci demir yeri)

Güney yakada ardarda olan girintilere de girmek mümkün ise de, bunların içinde en rahat edeceğiniz, güney yakadaki batı tarafındaki hemen ilk koydur.  Uzun Limanın önünü kapatan burnun ortası (yukarıdaki fotoğraf) alçak olduğu için, hem girişten, hem de bu alçak belden gelen rüzgâr içeriyi tahmin edilenden daha fazla etkiler.

Gökova - Yedi Adalar - Uzun Liman (ikinci demir yeri)

O bakımdan bu ikinci önerdiğim koyda, iskele bordadan veya baştan kıyıya çima tutmakta yarar vardır.  Her neyse işte içeri girdim, bomboş, oh ne alâ.  Bu birinci diye tarif ettiğim yere kıçtan kara demirleyeceğim, çünkü bugün kuvvetli batı rüzgârı var.  Demirleme faslından sonra hoppala deniz, pek güzel.  Burada yapacak fazla bir şey yok.  En ilginç olanı Uzun Limanın doğu yönünde dibindeki Saklı Limana botla gitmek.  Onun dışında ön güvertede biraz güneşlenmece, hangi biranın daha çok soğuduğu anlamak için birkaç tanesini içmece, sıkıldıkça denize atlamaca.  Bu arada teknede tamirlik bir şey olmayınca, başladım her fırsatta cila yapmaya.  Havuzluk, dümen konsolu ve kıç pırıl ötesi oldu.  Güverte ve bordayı ise Karacasöğüt'te yeni aldığım makine ile yapacağım.

Ve fakat rüzgâr basmaya başladı arkadan.  Bot kürek giderim de, dönmek zor olur herhalde.  Üniversitenin ilk yılında dersler kolay, ben de denizle falan ilgili ne var diye baktım, ODTÜ kürek takımına girdim.  Zannettim ki, kürek çekeceğiz, su, eğlence vs.  Dört günün üçünde koşuyoruz, ağırlık kaldırıyoruz.  Sadece tek gün 8 tek'teyim.  Neyse, yazın Istanbul'da kız arkadaşıma geliyorum.  Tarabya'dan kayık kiralayalım, Yeniköy'e akrabalara gidelim dedi.  Bana! 8 tek'in en civanına!  Yahu aradığım fırsat.  O zamanlar Tarabya koyunun dibindeki ağacın altında dere akar, kıyısında da kayıkçı var.  Kiraladık bir tane, çıktık koydan.  Ben bir çekiyorum, kayık üç gidiyor.  Kürekçiyiz ya!  Neyse geldik Yeniköy'e.  Ben daha yeni akıntının farkına varıyorum ki, külüstür çipa Yeniköy yalılarının önündeki kayalarda bile tutmuyor.  Bundan sonrasını anlatmayayım aslında.  Geri dönerken, Kalkavan Yalısının az ötesine, Adliye'ye kadar ancak gelebildim, ellerim patladı, kan revan içinde.  Allahtan bir motor geçiyordu, el ettik falan, Tarabya'ya dönüş muhteşemdi. İşte burada da öyle olsun istemem, hele lastik botla!  Motoru indirdim üşenmeden.

Gökova - Yedi Adalar - Uzun Liman (doğuya doğru Saklı Limana bakış)

Bu Uzun Liman, girişinden dibine, Saklı Limana kadar yaklaşık 1100 metredir.  Ortalarına doğru güney yakasından bir kum bankı, koyun ortalarına kadar gelir.  O yüzden tekne ile girilecekse kuzey kıyısına 20-25 metre mesafeden seyretmek doğru olur.  İçeriye yaklaşınca küçük bir burun, karşısında balıkçıların iskeleleri başlar.  İçeride iki azmak buraya su taşır.  Katamaranlar ve az su çeken tekneler için ilginç olabilir, ama suyu azmaklar yüzünden berrak değildir.  İstenirse buradaki iskelelerden çıkıp, ormanda yürüyüş yapılır.

Gökova - Yedi Adalar - Uzun Liman (Saklı Limandan batıya bakış, uzaktaki beyaz nokta Balım)

Tekneye döndüm.  Rüzgâr iyice azdı, arada direk başı sensörünü açtım, 38 kn gösteriyor.  Allahtan kıçımı vermişim, rüzgara.  Ona rağmen, koyun girişinden basıyor tekneye.  İskele baştan kıyıya bir koltuk daha aldım. Akşama doğru hava düşmeye başladı, sakinlemesi gece yarısını bulacak herhalde. 

Gökova - Yedi Adalar - Uzun Liman

Bu Yedi Adalar'da bugüne kadar huzur yapmışlığım yoktur.  Hep hava bastı.  Belki bir gün?  Küfre'ye gitsem bundan iyiydi herhalde.  Her neyse.  Yarın pek çok koyu dolaşıp, Karacasöğüt'e gidiyorum, gelini almaya.  Umarım hava sakin olur da, rahat rahat hepsine girerim.  Keşke zamanım olsaydı da, Fener Koyunda, Löngöz'de, Balısutası Koyunda da geceleyebilseydim. 

Gökova - Yedi Adalar - Uzun Liman

(devam edecek) Selametle

*

M. E.

« Yanıtla #168 : Mayıs 18, 2016, 10:19:59 »
İlkbahar'a Gökova (devam)

Nisan 29 Cuma.  Bugün Yedi Adalar'dan çıkıp, Gökova'nın başka güzel bir bölgesini gezeceğim: Koyun Burnu - Karacasöğüt arası.  Hafta sonu da efsane Değirmen Bükü gezilecek. Sabah hva sakinlemiş, deniz yatmış. Dün hızını aldı tabii.  Uzun Liman'dan çıkışı yine ortalayarak, hafif kuzey kıyıya yakın çıktım. Çıkışın kuzeyinde Babuş Burnu var, arkası içerlek bir koydur, güzel. 

Gökova - Yedi Adalar - Babus Koyu 36D 52.3 N ve 28D 3.3d E

Kuzeye doğru çıktıkça Küfre Koyuna gelinir.  Burası kuzeye giren büyükçe bir koydur.  Batı sahili derince olup, demirlemek ve sahilden koltuk almak mümkündür. Koyun dibinde, kuzeyde azmak vardır ve bir de lokanta.  Burada yazın sabahları güzel tava ekmeği çıkar.  Yapa yapa öğrendi ki, güzel tuzda levrek yapar.  İsterseniz pişiip alüminyum folyoda sıcak sıcak tekneye de getirir. Telefonu 539-761-6327.  Gördüm ki, bu lokanta Küfre'de teknelerin demir yerine birkaç tane de tonoz bırakmış. 

Gökova - Yedi Adalar - Küfre 36D 52.d N ve 28D 3.3d E

Küfre'den çıkıp, Kargı Burnuna da fazla yaklaşmadan Yedi Adalar bölgesinden ayrıldım.  Hava bulutlu, ama sakin.  Teke Burnunu dönünce doğuya doğru Hırsız Koyu girer.  Buraya hiç uğranılmaz, merak etim, vaktim de var, haydi sancak alabanda, girdim koya.  Sakin, güzelce bir koy, ama burada hava rahat vermez.  Güney-doğu köşesinde bir girinti var, ancak balıkçı kayıkları girer - sığ.

Haydi döndük Koyun Burnuna tekrar.  Bu burundan sonra Gökova doğuya doğru girer, taa ki Çamlı Koy - Gelibolu'ya, oradan da Akyaka'ya kadar.  Koyun Burnunun üzerinde bir fener Fl3 10s vardır, ama kaidesi metal iskelet olduğu için gündüz uzaktan seçilemez.  Bu burnun yaklaşık 0.4 mil batısında kuzey kardinal şamandrası vardır, ama her şartta batı tarafında kalacak şekilde uzakta tutmakta yarar var.  Daha önce yazdığım gibi bu bölgedeki derinlik ölçümlerine asla güvenmeyin, çoğu hatalıdır, her daim emniyet payı bırakın.  İskandilde derinliklerin ne kadar hızlı azaldığını görünce hayret edersiniz.  Bu yılbaşında şamandrayı yenilemişler, sarı renk parlıyor.  Bu Koyun Burnu ile şamandra arasından yerli tekneler, guletler geçiyor, ben denemedim.

Gökova - Koyun Burnu ve Feneri 36D 55.5d N ve 28D 1.3dE
Batısındaki sığlık şamandrası 36D 55.4d N ve 28D 0.9d E

Bu Koyun Burnunun önündeki şamandrayı sancakta bırakıp, güneyden gelip kuzeye doğru geçince, doğuya döndüm, Koyun Burnunun hemen arkasındaki Fener Koyuna girdim. 

Gökova - Koyun Burnu arkası - Fener Koyu

Bu Fener Koyunda yan yana kuzeybatı, batı, güneybatı ve güney sahili olan dört koy vardır, hangisini beğenirseniz artık.  Rüzgâr genelde batılı olduğu için suyu pek güzel ve temizdir.  Buraya özel gelip günlerce kalan tekneler biliyorum.  Batı sahlinden akşam tepeyi aşınca muhteşem bir gün batımı izlenir.  Ama benim vakim yok, maalesef kalmayacağım.

Bu Fener Koyundan itibaren doğuya, Tuzla Koyu uzanır.  Kuzeydoğusundaki Tuztutan Burnu, Tuzla koyunu nredeyse fiyort gibi kapatır.  Buraya tuzla denmesinin sebebi, doğuya doğru içeri girerken, iskelede kalan çakıllık sahilin arkasında doğal bir tuzla olmasındandır.  Doğuya doğru girdikçe su sığlaşmaya başlar.  En dibe girmeden önceki boğumda 10 m olur ve ondan sonra hızla azalır.   

Gökova - Tuzla Koyu doğu sahili 36D 55.8d N ve 28D 4.0d E

Bu yukarıdaki fotoğrafta Tuzla'nın doğu sahili görülüyor. Birazdan Löngöz'e gideceğim.  Löngöz'ün batı azmak tarafı ile burası arasında, iki dağın vadisinde çok güzel bir ova, güzel bir köy, tarlalar ve yürüyüş yolu vardır - vaktiniz olursa tavsiye ederim.  Yaklaşık 2.5 km bir mesafedir.  Hatta bir kişi kendini feda edip, tekneyi Tuzla'dan Löngöz'e götürürse, oh ne alâ!

Tuzla'dan çıkıp, Tuztutan Burnundan sonra kafayı yine doğuya verdim, kıyı seyri ile gidiyorum.  Bu rota, eğer Bodrum'dan geliniyorsa da, işte Değirmen Büküne ve bu sahillere inilen rotadır.  Buraya gelince girişler, koylar rahat seçilmez, hele bilmeyen için.

Gökova - Tuztutan Burnundan doğuya - önde üçgen tepenin arkası Nergislibaşı Koyu, onun arkasında ileriye uzanan burun Löngöz

(devam edecek) Selametle
*

F. B. D.

Çok teşekkür
« Yanıtla #169 : Mayıs 18, 2016, 11:13:08 »
Ne kadar işime yarayacağını tahmin edemezsiniz.
Her şey "kolayına" olsun.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. E.

« Yanıtla #170 : Mayıs 18, 2016, 13:08:52 »
İlkbahar'da Gökova (devam)

29 Nisan Cuma gününde Tuztutan Burnundan doğuya doğru, yaklaşık 90 derece baş ile gidiyorum.  Bu yazılarda dedim ya, süre kısa olunca gideceğimiz koylara uçar gibi gideriz, mis gibi koyları ıskalarız.  İşte Nergilibaşı Tepesinin altındaki koy da öyledir.  Batıdan yaklaşırken, üçgen sivri tepelik burnun arkasında kalır.

Gökova - Nergislibaşı Koyu 36D 56.5d N ve 28D 4.6d E
Hemen 1 mil doğusunda Löngöz Limanı 36D 56.3d N ve 28D 5.6d E

Yukarıdaki Navionics haritasında görülen sığlık ölçümü yanlıştır.  Koyun batı sahili hariç derinlikler 30-40 metre civarındadır.  Güney yakası, yukarıda 180 metrelerden aşağı dik yamaç şeklinde iner ve üzeri çam ve diğer nebat ile kaplıdır.  Suyu tipik Marmaris lacivertidir.  Batı sahiline koltuk alınırsa her havadan korunarak güzel yatırılır.

Gökova - Nergislibaşı Koyu

Buradan çıkıp, yine doğu yönünde 1 mil kadar gidince güzel Löngöz Koyunun girişi sancak başomuzlukta çıkar. 

Gökova - Löngöz Koyu

Löngöz, yukarıdaki haritadaki gibi önce güneydoğuya, sonra güneye, en sonda da güneybatıya doğru giren korunaklı bir limandır.  Batı sahilinin arkası Tuzla Limanıdır. Bu koya birisi batıdan, birisi güneyden olmak üzere iki azmak ciddi alüviyon getirir.  O bakımdan koya girince, hemen sancakta kalan kuzeybatı sahiline koltuk alacak şekilde demirlenir.  Öğleden sonraları Tuzla tarafından rüzgâr içeri girdiği için, sancak baştan çima tutmak rahatlatır.  Koyun ileride güney sahilinde okaliptüs ağaçlarının altında bir lokanta vardır.  Marmarisli bir genç ile yabancı bir hanım birlikte işletirlerdi orasını, halâ öyle mi bilemiyorum?  Genelde az su çeken birkaç tekne olur, kışlayan da bulunur burada.  Bu lokanta için ya da çevresinde gezmek için botla giderken, azmak ağızlarına dikilen sopalara dikkat edin.

Löngöz'ün hemen doğusunda kalan minik koyun ismi de Ballısutası Koyudur.  Buraya da hiç girmemiştim, haydi bakalım. 

Gökova - Balısutası Koyu 36D 56.1d N ve 28D 6.7d E

Girerken dikkat.  Bu noktadan itibaren Değirmen Büküne kadar, bilhassa Körmen Adaları etrafında ciddi topuklar var.  Bu koy diğerleri gibi çok cazip görünmedi gözüme.  Batı sahiline yanaşmalı, ama koltuk alacak ağaçlar çok uzakta, bazı teknelerin halatı bile yetmeyebilir?

Gökova - Balısutası Koyu

Buradan kuzeye yeteri kadar çıkıp, Körmen Adalarını hizaladım, az sonra yine doğuya, sonra da Körmen Adalarının altında kalan Çamlı Adaya yöneldim.  Buralarda fazlaca bir şey yok. Minik koylar, topuklarla dolu.  Bu Körmen Adaları, ile Çamlı Ada ve Ayın Limanından önceki İnce burun arası gayet sığ olup, dip kayalıktır ve çok güzel şnorkel yapılır.

Şimdi eğer Bodrum tarafından bu tarafa gece geliniyorsa, iskelede Termik Sanral, sancakta Koyun Burnu feneri zaten iyi bir kanal yaparlar.  Değirmen Büküne yaklaşırken önce Körmen Adalarının feneri Fl(2) 8s ve Değirmen Bükünün doğu çıkışındaki Kara Ada Feneri Fl 8s arasındaki hattın içine girmedikçe sıkıntı olmaz.  Buraya yaklaşınca bir de Sedir Adası sektör feneri Fl WR 10s çakmaya başlar, yolunuzu buldurur size.

İşte böyle böyle hafiften Ayın Limanına da girip çıkıp, Değirmen Bükünün kuzeyindeki bir koyu gözüme kestirdim.  Bundan sonra Karacasöğüt'e 40 dk yolum var. Arzu  gece gelecek, Dalaman üstünden, eh bari burada bekleyeyim.

Gökova - Değirmen Bükü girişi 36D 56.5d N ve 28D 8.6d E

Şimdi bu Değirmen Bükünü anlatmak için ayrı bir fasıl açmak lazım.  Gerçi Sadun Boro kitabında öyle güzel anlatmış ki, bize asla laf düşmez.  Burası hemen her havaya göre bir demirleme yeri veren, çok büyük dere ve azmaklar ile sığlıkları olan, orman yolları ile çevrelenmiş bir cennettir.  İngiliz Limanı diye bilinen koyun yamaçları bir su kaynatma uğruna yıllar önce yanmasa idi, şimdi daha da güzel olurdu.  En bilinen koyları kuzeyden girişten itibaren iskelede kalan Sazan Koyu, onun hemen altındaki isimsiz koy (ki yukarıdaki haritada Balım orada görünüyor), güneye indikçe sancakta Hırsız Koyu, onun hemen batısından ters tarafa kuzeye giren İngiliz Limanı ve karşısındaki Okluk Koyudur.  Sadun Boro yıllarca Kısmet'i bu Okluk Koyunda "8 numaralı ağaç" diye tabir ettiği ağaca koltuk alarak tutmuştur.  Öyle ki bilenler, Kısmet orada olmasa da bağlamazlardı bu ağaca. 

Neyse hafta sonu Arzu gelince Okluk'a geçeceğiz, daha detaylı anlatırım.  Şimdilik Sadun Boro anısına Okluk'taki meşhur fotoğrafı koyalım buraya.  5 Haziran 2016 günü tören yapılacak birinci ölüm yıldönümü dolayısıyla.

Sadun Boro - Kısmet - Okluk

Ben şimdi kuzeyde kalan Sazan Koyunun bir altındaki koya giriyorum.  Bu koya gelirken iskelede kalan Zeytinli Ada (şimdi ismi değişiyor galiba her nedense) üzerinde Navionics'te birisi fener işaretlemiş.  Öyle bir fener yok orada - bilginize.  Herhalde Kuzeyde kalan Kara Ada fenerini koymak istemiş?  Bu koyda (hadi güney Sazan Koyu diyelim) içeride üç tane bağlama yeri verir, alargada da pek güzel kalınır.  Kuzeye bakan girintiye girilirse, öğleden sonra rüzgârı daha az etkiler herhalde.  Suyu derin, lacivert rengidir.

Gökova - Değirmen Bükü, Sazan Koyunun güneyinde kalan koy

Bu koya girerken, Zeytinli Adayı iskelede bırakıp da, küçük burnun içine girince, çok güzel şirin bir koy daha var.  Arkadan gelen dalgayı keser, ama rüzgârı engellemediği için ferah olur.  Sahilde büyük çam ağaçları vardır, güzel koltuk alınır, suyu olağanüstü berraktır, eğer karayel ya da batı esiyorsa.

Akşama doğru toparlandım, Karacasöğüt'e gittim. Global Sailing'de sözleşmem 1 Mayıs'ta başlıyor.  Gerçi kabul ederler ama şimdi insanları da ayaklandırmayalım dedim, alargada kaldım.  Gece gelin gelecek, Cumartesi ve Pazar Okluk Koyu gezilecek, oranda yürüyüş yapılacak, Pazartesi tekne Global'e bağlanıp sefer sonrası temizliği yapılacak, Ankara'ya dönülecek.  O tarafı da bir sonraki yazıya...  Uzattım, kusura bakmayın.

(devam edecek) Selametle
*

H. E.

« Yanıtla #171 : Mayıs 18, 2016, 14:44:12 »
"Uzattım" ne demek. Elinize, kaleminize sağlık. Daha da uzatın lütfen. Mutluluklar.

*

S. Ş.

« Yanıtla #172 : Mayıs 18, 2016, 14:48:10 »
 bu paylaştıklarınıza,  emeğinize bizim teşekkür etmemiz lazım,

iyi ki bu forum var,iyi ki varsınız  Murat kaptan ....

« Son Düzenleme: Mayıs 18, 2016, 14:48:44 Gönderen: Semih Sener »
*

M. A.

« Yanıtla #173 : Mayıs 18, 2016, 14:56:48 »
Bence daha da uzasın..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. O.

« Yanıtla #174 : Mayıs 18, 2016, 15:18:25 »
Bu seyir yazısı çok güzel..tam bir pilot kitap gibi..her detay düşünülmüş, denizciler için çok faydalı olacak..

Benim moderasyondan isteğim; Bu yazıları bizim arada yazdıklarımızdan arındırıp, bütün halde  gekopedia veya başka bir yerde birleştirip, gökova başucu kitabı gibi kullanıma açmaları...

Not: elbette Murat Korsan izin verirse..
*

K. Ö.

« Yanıtla #175 : Mayıs 18, 2016, 15:27:10 »
Kaleminize sağlık. Çok güzel.
Dilediğiniz kadar uzatın hatta siz bütün sezonu sürekli teknede geçirin, böyle anlatarak, her gün bizimle de paylaşın.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ve Eyüp abi'ye de kesinlikle katılıyorum. Sadece anlatımın olduğu tek bir başlık olmalı bence de.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ayrıca moderatör arkadaşlar, sadece söylemekle olmaz bir de yapması var derler ise, forum'a uygulanacak şekli ile ne ve nasıl yapılması gerektiğini söylerler ise yardımcı olabiliriz. En azından kendi adıma yardımcı olurum.
*

M. E.

« Yanıtla #176 : Mayıs 18, 2016, 15:40:21 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Dilediğiniz kadar uzatın hatta siz bütün sezonu sürekli teknede geçirin, böyle anlatarak, her gün bizimle de paylaşın.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ve Eyüp abi'ye de kesinlikle katılıyorum. Sadece anlatımın olduğu tek bir başlık olmalı bence de.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ayrıca moderatör arkadaşlar, sadece söylemekle olmaz bir de yapması var derler ise, forum'a uygulanacak şekli ile ne ve nasıl yapılması gerektiğini söylerler ise yardımcı olabiliriz. En azından kendi adıma yardımcı olurum.

Herkese teşekkürler. Aslında Sadun Ağabeyin kitabını almak yeterlidir. Biz biraz köpürttük işte.

Kaan Ö Korsan Kardeşimizin "tüm sezon" dediği işte bu Gökova'da bu kadar zevk vermez. Koylar çok kalabalık olur. Hele ticari yatlar ve guletler ile durum fecaat olur. Çünkü mürettebatı uzun süredir kurmuş kendisini Gökova'ya gideceğim diye. Dünyanın da parasını vermiş. Koylarda yüksek müzik, bağırtı çağırtı, gece desen öyle... Tam takım tüketmeye gelirler bu güzelliği. O bakımdan fırsat olsa yazın çekerim tekneyi karaya. Bunu bilenler genelde uzak Ege Adalarına kaçarlar yazın. Bana sorarsan Gökova'nın en güzel sezonu Eylül'de okullar açıldığı zaman başlar, Kasım, Aralığa kadar gider.
*

H. E.

« Yanıtla #177 : Mayıs 18, 2016, 15:44:48 »
Bu seyir yazısı çok güzel..tam bir pilot kitap gibi..her detay düşünülmüş, denizciler için çok faydalı olacak..

Benim moderasyondan isteğim; Bu yazıları bizim arada yazdıklarımızdan arındırıp, bütün halde  gekopedia veya başka bir yerde birleştirip, gökova başucu kitabı gibi kullanıma açmaları...

Not: elbette Murat Korsan izin verirse..

Olacak. Bu başlık ve bunun gbi Gekopedia'da yer alması gereken seyir notları, teknik konular vb. başlıklar, ara yazılardan arındırılıp yeni ve işlevsel Gekopedia'da yayınlanacak. Böylece emsalsiz bir kaynak oluşacak.
*

M. Ç.

« Yanıtla #178 : Mayıs 18, 2016, 19:53:14 »
Elinize, emeğinize sağlık Murat Korsanım, daha önce paylaştığınız yazılarınızı da keyifle  okumuştum; ama bu kez daha bir keyifli olmuş. Hanımefendinin etkisi sizi daha bir coşturmuş sanki. Şaka bir yana kutluyorum, Allah tamamına erdirsin. Selametle
*

H. . E.

« Yanıtla #179 : Mayıs 19, 2016, 23:36:47 »
Murat korsanim
Paylasiminiz icin tesekkurler super olmus cok ise yarayacak..devamini bekleriz Ankarali hemserim.