0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sağolasın Erdem, bakacağım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tekne elektroniklerinin ruhsatlarını yenilemekle uğraşıyorum. Eski ruhsatta radar varmış, ama eski sahibindeyken fırtınada uçmuş gitmiş. Kıyı emniyeti ruhsat yenilerken soruyor radar nerde diye. Ben de önceki sahibinin dediği gibi kırılmış gitmiş dedim.Yeni elektronikler alıyorum, telsiz, ais, ekran. Ruhsata işlemek için faturalarını istediler. Bu durumda ikinci el radar alınınca ruhsata işlemek de sıkıntı çıkar mı ?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapTekne elektroniklerinin ruhsatlarını yenilemekle uğraşıyorum. Eski ruhsatta radar varmış, ama eski sahibindeyken fırtınada uçmuş gitmiş. Kıyı emniyeti ruhsat yenilerken soruyor radar nerde diye. Ben de önceki sahibinin dediği gibi kırılmış gitmiş dedim.Yeni elektronikler alıyorum, telsiz, ais, ekran. Ruhsata işlemek için faturalarını istediler. Bu durumda ikinci el radar alınınca ruhsata işlemek de sıkıntı çıkar mı ?Evet, teoride mutlaka sıkıntı çıkar.Deniz VHF/HF Telsizleri, her çeşit RADAR ve AIS Transponder gibi AKTİF RF (Radyo Frekans) VERİCİ özelliği olan cihazlar tüm dünyada ruhsata tabidir.Her durumda adınıza kayıtlı bir ruhsatı olmalı, yasal bir ruhsat kaydı için de cihaz yeni ise fatura, ikinci el ise satış/devir belgesi ve eski ruhsatın iptali/devir işlemi yapılması gerekir.Hiçbir kaydı kuydu belgesi olmayan bir cihazı ruhsata işletmek imkansız olur.Ama pratik günlük hayatımızda ticari tekneler dışında kimsenin ruhsatı sorgulanıp cihazları ile eşleştirilmiyor tabi.Belki bir ihbar/şikayet veya bir kaza/olay durumunda bunlar sorgulanıyor olabilir.Ticari teknelerde her yıl denize elverişlilik almak için tüm bu ruhsat bilgileri kontrol ediliyor, çok idealist bir uzmana denk gelirseniz ruhsattaki seri no ile cihaz üzerinde seri no bile karşılaştırılıyor.