Efe Sarıoğlu ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Ö.

ALINIK-> Raymarine radar veya ekran
« : Temmuz 25, 2025, 14:51:20 »
Yakın bir dostum için bir radar konfigürasyonu kurmaya çalışıyoruz, var olan radar'ı kırılıp gitmiş, elinde ekranı ile uyumsuz bir radar anteni var, dolayısı ile ya ekrana uyumlu anten ya da antene uygun ekran arıyoruz, şudur;

Aradığımız radar anten modelleri;
Raymarine RD418D / RD424D
Raymarine RD418HD / RD424HD
Raymarine Super HD Color

veya aradığımız ekran modelleri;
Yeni e veya c serisi (e7, c95 gibi)
Yeni a serisi (a67 gibi)
eS ve gS serisi
Axiom serileri
(Lighthouse 2 ve üzeri işletim sistemine sahip olması yeterli)

Elinde, tanıdığında bu cihazlardan olanlar benimle iletişim kursun lütfen.

Ayrıca elindeki eski seri radar'ı yeni nesil Quantum dijital radar ile değiş tokuş yapmak isteyenlere de açığız.
*

E. Ç.

Ynt: ALINIK-> Raymarine radar veya ekran
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2025, 22:14:16 »
İç piyasada ikinci el bu ürün var ama fiyat belli değil.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İtalya tarafından gelen birine aldırabileceğiniz antenler ya da ekranlar var listelerde.

Benzer fiyatlara Hırvat sitelerinde de benzer modeller listeleniyor.

Komşudaki sitelerde de mevcut ilanlar...

« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2025, 22:19:03 Gönderen: Erdem Çakır »

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2025, 00:33:06 »
Sağolasın Erdem, bakacağım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. Ç.

« Yanıtla #3 : Bugün, 13:52:10 »
Sağolasın Erdem, bakacağım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Selam Kaptan,
Tekne elektroniklerinin ruhsatlarını yenilemekle uğraşıyorum.
Eski ruhsatta radar varmış, ama eski sahibindeyken fırtınada uçmuş gitmiş. Kıyı emniyeti ruhsat yenilerken soruyor radar nerde diye. Ben de önceki sahibinin dediği gibi kırılmış gitmiş dedim.

Yeni elektronikler alıyorum, telsiz, ais, ekran. Ruhsata işlemek için faturalarını istediler.
Bu durumda ikinci el radar alınınca ruhsata işlemek de sıkıntı çıkar mı ?
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #4 : Bugün, 16:43:05 »
Eski ruhsatta radar varmış, ama eski sahibindeyken fırtınada uçmuş gitmiş. Kıyı emniyeti ruhsat yenilerken soruyor radar nerde diye. Ben de önceki sahibinin dediği gibi kırılmış gitmiş dedim.
Yeni elektronikler alıyorum, telsiz, ais, ekran. Ruhsata işlemek için faturalarını istediler.
Evet, teoride mutlaka sıkıntı çıkar.

Deniz VHF/HF Telsizleri, her çeşit RADAR ve AIS Transponder gibi AKTİF RF (Radyo Frekans) VERİCİ özelliği olan cihazlar tüm dünyada ruhsata tabidir.
Her durumda adınıza kayıtlı bir ruhsatı olmalı, yasal bir ruhsat kaydı için de cihaz yeni ise fatura, ikinci el ise satış/devir belgesi ve eski ruhsatın iptali/devir işlemi yapılması gerekir.

Hiçbir kaydı kuydu belgesi olmayan bir cihazı ruhsata işletmek imkansız olur.

Ama pratik günlük hayatımızda ticari tekneler dışında kimsenin ruhsatı sorgulanıp cihazları ile eşleştirilmiyor tabi.
Belki bir ihbar/şikayet veya bir kaza/olay durumunda bunlar sorgulanıyor olabilir.

Ticari teknelerde her yıl denize elverişlilik almak için tüm bu ruhsat bilgileri kontrol ediliyor, çok idealist bir uzmana denk gelirseniz ruhsattaki seri no ile cihaz üzerinde seri no bile karşılaştırılıyor.
« Son Düzenleme: Bugün, 16:46:30 Gönderen: Özgür Ökten »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ö. Ç.

« Yanıtla #5 : Bugün, 17:23:29 »
Evet, teoride mutlaka sıkıntı çıkar.

Deniz VHF/HF Telsizleri, her çeşit RADAR ve AIS Transponder gibi AKTİF RF (Radyo Frekans) VERİCİ özelliği olan cihazlar tüm dünyada ruhsata tabidir.
Her durumda adınıza kayıtlı bir ruhsatı olmalı, yasal bir ruhsat kaydı için de cihaz yeni ise fatura, ikinci el ise satış/devir belgesi ve eski ruhsatın iptali/devir işlemi yapılması gerekir.

Hiçbir kaydı kuydu belgesi olmayan bir cihazı ruhsata işletmek imkansız olur.

Ama pratik günlük hayatımızda ticari tekneler dışında kimsenin ruhsatı sorgulanıp cihazları ile eşleştirilmiyor tabi.
Belki bir ihbar/şikayet veya bir kaza/olay durumunda bunlar sorgulanıyor olabilir.

Ticari teknelerde her yıl denize elverişlilik almak için tüm bu ruhsat bilgileri kontrol ediliyor, çok idealist bir uzmana denk gelirseniz ruhsattaki seri no ile cihaz üzerinde seri no bile karşılaştırılıyor.
Kaptanım, sıfır aldığım cihazlar setimi kayıt ettirmeye çalışıyorum. Telsiz, AXIOM ekran ve AIS cihazı. Hepsi yetkili mağazasından faturalı gümrükten sıfır olarak gelmiş cihazlar.
Sıkıntılı durum var çünkü devletin yayınladığı listede olmayan cihaz çıktı içinden. Mağaza da, herkesin aldığı-kullanıdığı cihazlar bunlar, bir araştıralım dediler bakalım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şimdi sıfır cihaz böyle ise ikinci el bir ürünün alınıp kullanılması imkansız neredeyse  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
İkinci el bi radar düşünüyordum..