0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

N. T. K.

Tekne ısıtıcısı Hk.
« : Ocak 27, 2024, 11:25:34 »
Selamlar, tekneme dizel ısıtıcı yaptırmayı düşünüyorum. Önereilerinizi esirgemeyin😁 Teşekkürler…
*

Ö. Ö.

Ynt: Tekne ısıtıcısı Hk.
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2024, 11:31:24 »
Mazotlu ısıtıcıların gıcık olduğum bir özelliğini söyleyeyim, montaj yaparken dikkat ediniz;

Depodan yakıtı çeken pompası çalışırken sürekli "çık çık çık" diye incecik bir ses yapıyor, normal şartlarda duymazsınız bile, ama bu pompa genelde kıç kamarada yatağın altındaki yakıt deposunun yanında olursa gece uyurken bu ses insanı deli ediyor!!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tercihen sanırım yakıt pompasını depodan biraz daha uzakta, makine dairesine koymak çözüm olacaktır.

*

E. S.

« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2024, 11:32:21 »
Maliyet çok önemli değilse Webasto, Eberspracher den şasmayin. Daha uygun maliyetli ve kullananların memnun olduğu yerli bir marka olan Jova da tercih edilebilir.  Muadili pek çok farklı kalitelerde, farklı marka var. 150 dolara bile Çin mali webasto muadili ürünler mevcut.
Teknenizde boiler yok ise Coolman markasının su ısıtıcı ve ortam ısıtıcı combo ürünlerine de bakmanızı tavsiye ederim.

*

M. E.

« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2024, 11:34:01 »
Seçeceğiniz markadan bağımsız şunlara dikkat etmenizi öneririm:

1. İlk kalkışta 10 ampere yakın elektrik çekerler. Sigortasının ayrı olması ve kablo uzunluğuna göre kablo kesitinin doğru olması

2. Egzost borusunun dikkatli monte edilmesi, yakınında kablo vs olmaması

3. İçerideki sıcak hava kanallarının ayrıca izoleli flex içine alınması

4. Sıcak hava kanalının buzdolabı, redresör, invertör gibi cihazlara yakın geçmemesi

Selametle
*

T. Ö.

« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2024, 20:55:53 »
Cihaz girişine mutlaka yakıt filtresi koymanızı, egzoz çıkışını usturmaçaya denk gelmeyecek şekilde konumlandırmanızı ve hava emişinin tekne içinden değil, dış mekandan emiş yapılacak şekilde olmasını tavsiye ederim. Özgür Kaptan da yazmış, pompa sesi sabaha kadar uyutmaz, ona da dikkat etmeli.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. Y.

« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2024, 22:27:20 »
Biraz konu dışı olacak ama birşey sormak istedim , teknede yada karavanda yakıtlı ısıtıcılar haricinde elektrikli peteği bütün gün yada ortalama 10 saat çalıştırmak mümkünmü, ne kadar amperlik akü ve kaç watt inverter lazım bana , ortalama 2000 watt fln galiba bu petekli ısıtıcılar
*

Y. K.

« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2024, 22:40:23 »
Sezon sonu Eberspacher D4L taktık tekneme.Tek kelime ile muhteşem pompa sesi vs yok.İyi bir ısınma elde etmek için baş kamaraya kadar tek havalandırma hortumu çekmenizi,arkada iki kamaranız varsa diğer tarafta kalana ısı akımını tamamen yönlendirmeyecek şekilde t ile ayrı bir hat çekmenizi öneririm.Başa kadar 90 lık salon dahil, arka kamaralara 60 lık boru ve çıkışlar.

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2024, 11:48:42 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Biraz konu dışı olacak ama birşey sormak istedim , teknede yada karavanda yakıtlı ısıtıcılar haricinde elektrikli peteği bütün gün yada ortalama 10 saat çalıştırmak mümkünmü, ne kadar amperlik akü ve kaç watt inverter lazım bana , ortalama 2000 watt fln galiba bu petekli ısıtıcılar
Aşağıdaki uygulama ile kendiniz de hesaplayabilirsiniz ama kısa bir hesap yapalım;

2000W rezistif güce sahip bir panel radyatör izolasyonu iyi bir karavanda 10 saat süresince termostatı sayesinde yaklaşık 5-6 saat boyunca enerji tüketirse ~12kWh harcayacaktır.

Bunu çalıştırmak için 2,5-3kW gücünde bir inverter ve ~2000Ah 12V AGM akü gerekir. (48V lityum olursa 280Ah yeterli olacaktır)

Kış şartlarında Türkiye'nin güney illerinde bu aküyü dolu tutmak için gerekli güneş paneli gücü ise ~5000Wp olacaktır.

Bu hesapta aracın diğer tüketimleri yok, sadece radyatör.

Yani ısınma işini elektrik ile yapmak hiç akıl işi değil!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

All-In-One Solar Calculator
*

M. E.

« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2024, 14:30:42 »
Çok zorlu kış şartları için değil ama Marmaris gibi daha yumuşak kışı olan yerlerde, tırlar için üretilen 12v elektrikli batteniye tavsiye ederim. Uyurken oldukça faydası oluyor. Saatte 3A kadar çekiyor ve aküyü yormuyor. Gece uyurken üşümemek için iyi bir çözüm.

3 yıldır kullanıyoruz ve memnunuz.

*

S. T.

« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2024, 17:55:45 »
Çok zorlu kış şartları için değil ama Marmaris gibi daha yumuşak kışı olan yerlerde, tırlar için üretilen 12v elektrikli batteniye tavsiye ederim. Uyurken oldukça faydası oluyor. Saatte 3A kadar çekiyor ve aküyü yormuyor. Gece uyurken üşümemek için iyi bir çözüm.

3 yıldır kullanıyoruz ve memnunuz.

12 voltunu bilmem ama ev tipini kullanan bir arkadaş uyanmasa kendini ve evini yakacaktı..bataniyeyi gördüm resmen kömürleşmisti..
*

T. U.

« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2024, 19:38:15 »
Hocam selamlar, ben İzmirli bir firmanın 1 yıl garanti verdiği Çinli bir dizel ısıtıcıyı kendim abimle birlikte montajladım. İmkan meselesi diyorum 30-40k webasto marka ya d eberspacher marka alana tabi ki bir şey diyemem ama 2 kış oldu sadece delinen yakıt hortumunu değiştirdim ki oda benim hatam. Az yakıyor içeriyi ısıtıyor, montaj için çağırdıklarımın bazıları bu Çinli ben bunu takmam dedi, bazıları da baş kamaraya geçmez dedi, aldık elimize hem montajladık hem baş kamaraya kadar da taşıdık sıcak havayı..
tek memnuniyetsizlik thermostat olduğuna inanamıyorum 23 derecede yapsam 35 derecede yapsam içeriyi hamam gibi yapıp öyle dur kalk yapıyor.
*

E. D.

« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2024, 20:53:33 »
12 voltunu bilmem ama ev tipini kullanan bir arkadaş uyanmasa kendini ve evini yakacaktı..bataniyeyi gördüm resmen kömürleşmisti..
  Elektrikli battaniyeler bildiğiniz gibi yatmadan önce yatağı ısıtmak içindir. Yatak ısındıktan sonra fişi çekilir öyle yatılır. Fişi takılı battaniyeyle yatarsanız her türlü kaza olabilir. Arkadaşınız ucuz atlatmış.
*

A. K.

« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2024, 21:53:43 »
Elektrikli battaniyeyi  incelemiştim. O gunden beri bağımsiz sigortasi olmayan prize sokmam ve çalısırken  temas etmem . Allaha emanet bir yapısi vardi.
*

S. T.

« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2024, 22:26:46 »
  Elektrikli battaniyeler bildiğiniz gibi yatmadan önce yatağı ısıtmak içindir. Yatak ısındıktan sonra fişi çekilir öyle yatılır. Fişi takılı battaniyeyle yatarsanız her türlü kaza olabilir. Arkadaşınız ucuz atlatmış.

Sanırım hep öyle yatıyormus.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Hiç kullanmadım ama kullanan büyük cogunluk öyle kullanıyordu sanırım o dönemer,olay 98 olmuştu..şimdi pek reklam olarakta görmüyorum bu battaniyeleri..
*

M. E.

« Yanıtla #14 : Ocak 29, 2024, 00:22:51 »
Teknede genel kural olarak hiçbir elelltrikli cihazı sigortası olmayan devre üzerinden beslememek lazım. Aynı şekilde 12v bile olsa battaniye yada diğer ısıtıcıları başıboş bırakmamakta fayda vsr.
2 yıl önce Netsel’de vebastosu gece açık olan tekne, egzozu yan tekne usturmaçalarına yakın olduğu için küçük bir yangın çıkmıştı.
Aynı şekilde zaman ile çürüyen yada sarsıntı ile yerinden oynayan egzoz borusu bazen kabin içine sızıntı yapabiliyor.