0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk Serkan Durusoy korsanın Bebek teknesinde görmüştüm bunu, oldukça karmaşık bir sistem.Bu ve baş pervane sayesinde tekne joystick ile her yönde hassas kontrol edilebiliyor. Paralel park filan çocuk oyuncağı! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapŞöyle geniş bir fotoğrafı koyalım;Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Denizde en iyisinin en basiti olduğunu öğrendim. Hiç birimiz dünya turuna çıkmıyoruz. sahilden de görüş mesafesinde seyir yaptığımızı düşünürsek bir çok teknolojik aletin fonksiyonundan çok hevesle ilgili olduğunu düşünüyorum.Eskiden uzak mesafelere giderken pusulamız vardı , hız kontrol için karinada sürekli yosun tutan bir hız pervanemiz vardı , bir de tabi derinlik ölçerimiz vardı. Bu cihazlar ve telsiz ciddi para ederdi. Gece de gündüzde seyir yapardık .Hele rüzgarlı havada yelken açmak kapamak bayağı eziyetti. öyle otopilot falan yok . Sadece uzak yol teknelerinde rüzgar otopilotu vardı . Marinada palamar falan gelmezdi herkes kendi başına yanaşırdı.Ben kaç defa sahile yanaşıp abi burası neresi , şuraya ne kadar var diye sormuşluğum çoktur . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapMarmarayı dolaştığımdan Pusula dahil Bütün teknolojik aletleri attım sadece derinlik ölçer var ve navionics haritam var. Sahili görmeniz halinde hiç bir cihaza ihtiyacınız yok . Ha varsa zararıda yok tabi . Yarış ve performans tekneleri hariçBizim ünüversite hayatımızda, koskoca BÜ mühendislikte, sadece 1 adet hesap makinası vardı . Kafadan hesap yapar çarpma tablosunu çift rakkamlılar dahil bilirdik . Sonra makinalara alışınca en basit hesapları yapamaz olduk . Teknecilik de aynı böyle bir şey. Rüzgarin yönünü bilemeyen , hızını tahmin edemeyen, hangi yöne gittiğini pusulaya bakmadan bulamayan kişi teknenin teknolojinin esiridir. Bir kaç gün için değişiklik yapalım aletleri kullanmadan manuel seyir yapalım . Göreceksiniz ki hiç fark yok ve tekneye daha iyi hakim olacaksınız.
Benzer sorunları yaşayan bir kaptan, acil durumda bulduğu çözüm X9 kablosunu sökmek olmuş. 360docking özelliğini devre dışı bırakmış ama en azından ileri ve geri yol verebilmiş.Kaynak: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap