0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. D.

Sail Drive Tamiri
« : Temmuz 04, 2024, 14:04:13 »
Değerli kaptanlarım; yakın bir dostumun başına gelen sıkıntıya yardımcı olmak amacıyla sizlere danışmak istiyorum. Rıhtıma yaklaşıp atlayayım diye motoru çalıştırıyor ama motor gaz yemesine rağmen şanzıman doluya geçmiyor. Şanzıman ZF marka. Servisin yaptığı kontrolde sail driveda hata bulunuyor. Tamir faturasında yazan tam olarak şöyle :
ZFSPP ELEKTRİK MOTORU VE KABLOSU ( 6.500 Euro ) - ZF SPP VMU ELEKTRONİK HAFIZA ÜNİTESİ ( 1.850 Euro ). Ayrıca 2.000 Euro da servis ve yol masrafı.

Çok yüksek çıkan bu masrafın yanında arızanın kaynağı konusunda şüphelerimiz var. Bir marşda bu arıza olur mu? Tavsiye edebileceğiniz servis var mı?

Değerli tavsiye ve yorumlarınıza şimdiden teşekkür ederim..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ç.

Ynt: Sail Drive Tamiri
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2024, 14:28:23 »
Fatura edilenle şanzıman arızasının bir ilişkisi yok. Sanırım elinde faturası bulunan bazı malzemeleri fatura etmiş. ZF şanzımanlar mekaniktir. Elektrikli parçaları yoktur. Şanzıman arızası konusundaki tahminim ise konik kavrama arızasıdır. Belirli zamanlarda koniğin yüzeyinin alıştırılması ve mesafenin ayarlanması gerekir ve yine belirli zamanlarda konik kavramanın komple değiştirilmesi gerekir. 

*

A. D.

« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2024, 16:20:56 »
Ahmet kaptanım teşekkür ederim. Şanzımana komut gönderen elektrikli parça arızalı olan. Arkadaşımın ilk teknesi ve daha henüz yolun çok başında, sanırım bunu da belli etti.
Arızalı olan parça fotoğrafdaki imiş.

« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2024, 16:24:19 Gönderen: Aydın Delice »

*

O. B.

« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2024, 16:35:31 »
Benim bildiğim. ZF in SPP modeli joystick kumandası ile saildrive ünitesini çevirip tekneye yön verebiliyor. Bu nedenle elektrik aksamı bol olmalı.
*

A. K.

« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2024, 16:45:01 »
tamirata 10.350 Eur + kdv = 12.420 Eur odediniz ve giderildiğinden emin değilsiniz.!

*

A. Ç.

« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2024, 16:46:18 »
Elektrikli aletlerin bu kadar çok parçası aynı anda bozulmaz diye düşünüyorum.
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2024, 18:16:08 »
İlk Serkan Durusoy korsanın Bebek teknesinde görmüştüm bunu, oldukça karmaşık bir sistem.

Bu ve baş pervane sayesinde tekne joystick ile her yönde hassas kontrol edilebiliyor. Paralel park filan çocuk oyuncağı!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şöyle geniş bir fotoğrafı koyalım;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Temmuz 04, 2024, 18:17:29 Gönderen: Özgür Ökten »

*

A. K.

« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2024, 18:45:11 »
İste o yüzden erkekler büyüdükce oyuncakları pahalılanır demişler . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. D.

« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2024, 08:55:07 »
İlk Serkan Durusoy korsanın Bebek teknesinde görmüştüm bunu, oldukça karmaşık bir sistem.

Bu ve baş pervane sayesinde tekne joystick ile her yönde hassas kontrol edilebiliyor. Paralel park filan çocuk oyuncağı!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Şöyle geniş bir fotoğrafı koyalım;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hah işte aynen bu.. Tekne dediğiniz gibi paralel manevra bile yapıyor bunun sayesinde. Arıza verende o soldaki beyin..
*

E. S.

« Yanıtla #9 : Temmuz 05, 2024, 09:57:50 »
Faturayı görünce benim tekne paralel park yapmasın aman gerek yok dedim. Yaparız ite kaka da olsa pürmeçe manevrası. İskeleye çarpsam bile bir parmak jelkot macunu ile çözerim:)
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2024, 10:50:20 »
Tekne veya motor garanti kapsamında değilse motoru sanayideki oto elektrikçiler ve beyin/kontrol kartını tv-uydu-elektronik tamircileri çook çok daha ekonomik şekilde tamir ederdi.

Bir de bu saildrive'ı komple sağa sola çeviren redüktörlü motorun bozulması ve kontrol kartını da yakmasının sebebi mekanik bir sorun olmalı. Ya bir dişli vb kırıldı veya saildrive'ın kendi ekseni etrafında dönmesine birşey engel oldu.

Kendiliğinden olmaz yani. Mekanik sorunu bulmadan motor değişimi pek iyi fikir değil bence.
*

A. K.

« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2024, 10:56:15 »
Denizde en iyisinin en basiti olduğunu öğrendim. Hiç birimiz dünya turuna çıkmıyoruz. sahilden de görüş mesafesinde seyir yaptığımızı düşünürsek bir çok teknolojik  aletin fonksiyonundan çok hevesle ilgili olduğunu düşünüyorum.

Eskiden uzak mesafelere giderken pusulamız vardı , hız kontrol için  karinada sürekli yosun tutan bir hız pervanemiz vardı , bir de tabi derinlik ölçerimiz vardı. Bu cihazlar ve telsiz ciddi para ederdi. Gece de gündüzde seyir yapardık .
Hele rüzgarlı havada yelken açmak kapamak bayağı eziyetti. öyle  otopilot falan yok . Sadece uzak yol teknelerinde rüzgar otopilotu vardı . Marinada palamar falan gelmezdi herkes kendi başına yanaşırdı.

Ben kaç defa sahile yanaşıp abi burası neresi  , şuraya ne kadar var diye sormuşluğum çoktur . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Marmarayı dolaştığımdan Pusula dahil Bütün teknolojik aletleri attım sadece derinlik ölçer var ve navionics haritam var. Sahili görmeniz halinde hiç bir cihaza ihtiyacınız yok . Ha varsa zararıda yok tabi . Yarış ve performans tekneleri hariç

Bizim ünüversite hayatımızda, koskoca  BÜ mühendislikte,  sadece 1 adet hesap makinası vardı . Kafadan hesap yapar çarpma tablosunu çift rakkamlılar dahil bilirdik . Sonra makinalara alışınca  en basit hesapları yapamaz olduk .

Teknecilik de aynı böyle bir şey. Rüzgarin yönünü bilemeyen , hızını tahmin edemeyen, hangi yöne gittiğini pusulaya bakmadan bulamayan kişi teknenin teknolojinin  esiridir.

Bir kaç gün için değişiklik yapalım aletleri kullanmadan manuel seyir yapalım . Göreceksiniz ki hiç fark yok ve tekneye daha iyi hakim olacaksınız.
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2024, 11:00:27 Gönderen: Atilla Kaplan »
*

E. Ç.

« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2024, 11:28:12 »
Benzer sorunları yaşayan bir kaptan, acil durumda bulduğu çözüm X9 kablosunu sökmek olmuş. 360docking özelliğini devre dışı bırakmış ama en azından ileri ve geri yol verebilmiş.

Kaynak: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. D.

« Yanıtla #13 : Temmuz 08, 2024, 12:00:05 »
Denizde en iyisinin en basiti olduğunu öğrendim. Hiç birimiz dünya turuna çıkmıyoruz. sahilden de görüş mesafesinde seyir yaptığımızı düşünürsek bir çok teknolojik  aletin fonksiyonundan çok hevesle ilgili olduğunu düşünüyorum.

Eskiden uzak mesafelere giderken pusulamız vardı , hız kontrol için  karinada sürekli yosun tutan bir hız pervanemiz vardı , bir de tabi derinlik ölçerimiz vardı. Bu cihazlar ve telsiz ciddi para ederdi. Gece de gündüzde seyir yapardık .
Hele rüzgarlı havada yelken açmak kapamak bayağı eziyetti. öyle  otopilot falan yok . Sadece uzak yol teknelerinde rüzgar otopilotu vardı . Marinada palamar falan gelmezdi herkes kendi başına yanaşırdı.

Ben kaç defa sahile yanaşıp abi burası neresi  , şuraya ne kadar var diye sormuşluğum çoktur . Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Marmarayı dolaştığımdan Pusula dahil Bütün teknolojik aletleri attım sadece derinlik ölçer var ve navionics haritam var. Sahili görmeniz halinde hiç bir cihaza ihtiyacınız yok . Ha varsa zararıda yok tabi . Yarış ve performans tekneleri hariç

Bizim ünüversite hayatımızda, koskoca  BÜ mühendislikte,  sadece 1 adet hesap makinası vardı . Kafadan hesap yapar çarpma tablosunu çift rakkamlılar dahil bilirdik . Sonra makinalara alışınca  en basit hesapları yapamaz olduk .

Teknecilik de aynı böyle bir şey. Rüzgarin yönünü bilemeyen , hızını tahmin edemeyen, hangi yöne gittiğini pusulaya bakmadan bulamayan kişi teknenin teknolojinin  esiridir.

Bir kaç gün için değişiklik yapalım aletleri kullanmadan manuel seyir yapalım . Göreceksiniz ki hiç fark yok ve tekneye daha iyi hakim olacaksınız.

Hırvatistan'dan alınan bu tekne içinde yaşayan bir Alman'a aitti. Klasik Alman mantığı; her malzeme yedekli ve kaliteli, teknede yok yok. Elbette elektronik aksamda fazlası ile mevcut. Otopilot bile çift. Lakin şimdiki sahibi ve kaptanı olan dostum çok tecrübesiz..
*

A. D.

« Yanıtla #14 : Temmuz 08, 2024, 12:02:08 »
Benzer sorunları yaşayan bir kaptan, acil durumda bulduğu çözüm X9 kablosunu sökmek olmuş. 360docking özelliğini devre dışı bırakmış ama en azından ileri ve geri yol verebilmiş.

Kaynak: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bizimkinde yaşanan rıhtıma biraz daha yaklaşayımda rahat atlayayım diye oldu, motor çalıştı ama pervane çalışmadı... Acil bir durum yoktu..