0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

F. G.

Koltuk halat uzunlugu ve bonus soru:)
« : Mart 11, 2025, 04:51:31 »
 Merhaba. Aslinda iki asamali bir sorum var.
1- Koltuk halatlarinizin uzunlugu ne kadar? Yani genel olarak/asagi yukari, Turkiye kiyi kesiminde kullandiginiz koltuk halatlarinizin uzunlugunu merak ettim.
2- Yassi, Perlon diye de tabir edilen halat(?) larin kullanildigi makarali sistemler var. Ise yarayan birseymidir? Yoksa onun yerine klasik halat tamburu daha mi makbul olur? Tesekkurler.
*

E. S.

Ynt: Koltuk halat uzunlugu ve bonus soru:)
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2025, 09:33:44 »
Halat uzunlugu kullandigin yere degisiyor aslinda. Göcekte 25-30 metre yeterken, Didim kıyılarında gezen bir tekneye 80 100 metre ancak yeter.  Birden derinleşen koylarda fazla uzun bir halat ihtiyacı olmuyor. Genelde ortalama 50 60 metre halat taşıyor cogu tekne.
Yassı halat konusuna gelince dezavantajlarına ( rüzgarda ses yapmasi, pahali olmasi) rağmen açması toplaması cok pratik ve yer kaplamadigi icin tercih ediliyor.  Benim kayikta iskele ve Sancakta 2 adet 60 ar metrelik Yassı halat makarası var cok memnunum.

*

M. B. A.

« Yanıtla #2 : Mart 11, 2025, 10:54:20 »
Bende de iki tane (biri 60 metre, diğeri 80 metre) yassı halat makarası var iskele ve sancakta, gayet memnunum. Ses yapmaması ve görünürlüğünü artırmak için ortalarına birer usturmaça bağlamak yeterli oluyor. Ancak bir tane de serbest halatınız bulunsun (60 metre civarı)

*

E. Ç.

« Yanıtla #3 : Mart 11, 2025, 11:25:11 »
60m Ultraline 45k,
60m Denizmar 9k
50m Çin Malı 6k

Ucuz olanından kullanan var mı ?
*

E. S.

« Yanıtla #4 : Mart 11, 2025, 16:32:05 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
60m Ultraline 45k,
60m Denizmar 9k
50m Çin Malı 6k

Var, halat yüzer tipte degil, manevra esnasında dikkatli olmak pervaneye sardirmamak gerekiyor. Bunun dışında pahali olanindan bir farkı yok.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. Ç.

« Yanıtla #5 : Mart 11, 2025, 16:48:09 »
60m Ultraline 45k,
60m Denizmar 9k
50m Çin Malı 6k

Var, halat yüzer tipte degil, manevra esnasında dikkatli olmak pervaneye sardirmamak gerekiyor. Bunun dışında pahali olanindan bir farkı yok.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

F. G.

« Yanıtla #6 : Mart 15, 2025, 04:46:48 »
Halat uzunlugu kullandigin yere degisiyor aslinda. Göcekte 25-30 metre yeterken, Didim kıyılarında gezen bir tekneye 80 100 metre ancak yeter.  Birden derinleşen koylarda fazla uzun bir halat ihtiyacı olmuyor. Genelde ortalama 50 60 metre halat taşıyor cogu tekne.
Yassı halat konusuna gelince dezavantajlarına ( rüzgarda ses yapmasi, pahali olmasi) rağmen açması toplaması cok pratik ve yer kaplamadigi icin tercih ediliyor.  Benim kayikta iskele ve Sancakta 2 adet 60 ar metrelik Yassı halat makarası var cok memnunum.
Tesekkurler. Teknemiz kucuk, 8 metre. Bu tarz bir uygulama daha kompakt bir cozum sunabilir.

*

F. G.

« Yanıtla #7 : Mart 15, 2025, 04:48:00 »
Bende de iki tane (biri 60 metre, diğeri 80 metre) yassı halat makarası var iskele ve sancakta, gayet memnunum. Ses yapmaması ve görünürlüğünü artırmak için ortalarına birer usturmaça bağlamak yeterli oluyor. Ancak bir tane de serbest halatınız bulunsun (60 metre civarı)
Tesekkurler. Iki tane 60 lik dusunuyorum.
*

F. G.

« Yanıtla #8 : Mart 15, 2025, 04:57:51 »
60m Ultraline 45k,
60m Denizmar 9k
50m Çin Malı 6k

Hocam 45 lik olmazda digerleri makul ve mantikli. Ben TR de satis yapan bir web sitesinde SEALUX markasi altinda bir makara gordum. 250 euro civari. Biraz arastirinca sealux un aslinda ana merkezinin Amerika da oldugunu farkettim ama urun kataloglarinda boyle birsey yok. E-mail attim donen olmadi. Aslinda zor birseye de benzemiyor iki yuvarlak parca araya plastik spacer. Sizin bahsettiginiz cin mali nasil birsey link varmi?
*

S. D.

« Yanıtla #9 : Mart 15, 2025, 09:46:25 »
Sealux yerli urun. Istanbul’da uretiliyor.

Senturk Denizcilik’in markasi.

Dandik olmasinda sakinca olmayan her seyi oradan aliyorum. Veya yedekli aliyorum.

Urun yelpazesi cok genis.
*

E. Ç.

« Yanıtla #10 : Mart 15, 2025, 10:12:15 »
Denizmar - Sealux

Çin Malı

*

M. B. A.

« Yanıtla #11 : Mart 16, 2025, 12:56:16 »
Sealux'un ürünü bende var ama tavsiye etmem. Halatı sağlam gibi (batar halat) ama makara problemli. Makara göbeği plastik ve vinç kolu tarafından kolayca aşındırılıyor.
*

M. E. V.

« Yanıtla #12 : Mart 18, 2025, 04:58:23 »
Merhabalar.

Göcek'te sert havalarda kullanmak üzere 100 - 110 metre 18 mm 8 kollu batmaz halat aldım. Rüzgara göre baş açmaz lazım olduğunda çok kullanışlı oluyor.

Bunun dışında 60 metre 20 mm 3 kollu batmaz, 50 metre 20 mm 3 kollu batar ve sancakta da 60 metre Ultraline batar yassı makaramız var. Duruma, havaya ve mürettebata göre çıkarıp kullanıyorum.

Selametle...
*

F. G.

« Yanıtla #13 : Mart 23, 2025, 01:28:08 »
Sealux yerli urun. Istanbul’da uretiliyor.

Senturk Denizcilik’in markasi.

Dandik olmasinda sakinca olmayan her seyi oradan aliyorum. Veya yedekli aliyorum.

Urun yelpazesi cok genis.

Tesekkurler. Isim benzerligi diyelim. Fazla kurcalamayalim:)
*

F. G.

« Yanıtla #14 : Mart 23, 2025, 01:31:43 »
Denizmar - Sealux

Çin Malı

Tesekkur ederim. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  bu urun olabilir. Gidersek bi ara geirebilirim yada kargo yoluyla. 70 metrelik bu