0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben uzun süredir "Çanta Jeneratörü" kullanıyorum.Uzun yol yapan kaptanlarıma öneririm.Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 1 hafta tatil için Heybeli Ada "Çam Koyu" na demir atmıştım.2'nci günü güneş panellerimin yeterli enerjiyi üretmediğini farkettim.Arızayı kendim gideremedim, serviste bayram olması nedeniyle bana geri dönüş yapmadı.Çanta jeneratörünü günde 1-2 saat çalıştırarak tatilimi tamamladım.Geçtiğimiz yaz'da Marmaris'ten gelirken 1 günlük mola için Ayvalık-Cennet koyuna girmiştim,hava kapanınca panellerim 3 adet buzdolabına yeterli enerji üretemedi.Akşam üzeri yine 30 dk.'lık bir jeneratör takviyesi ve buzolabının 1'isini devre dışı bırakmam işi çözdü. Benim ilk teknem 27 fheet idi,yeterli gelir düşüncesiyle 1200 watt'lık bir jeneratör almıştım,bu jeneratör şu anki düşünceme göre en az 2000 watt'lık olmalı.1200 watt'lık jeneratör sürekli çalıştığında 1000 watt'lık bir enerji üretiyor,bu da saatte 5 amper demektir.2000 Wattt'lık bir jeneratör saatte 10 amper üretir,aküler zaman açısından daha çabuk dolar.Benim aldığım marka o tarihlerde 1200 watt'lık jeneratör ile 2000 watt'lık jeneratörü aynı kasa ile piyasaya sunmuştu.Yani yer kaybı olmayacaktı. Koy'larda yakınımızdaki tekneler jeneratör çalışırken az da olsa ses açısından rahatsız oluyorlar.Honda,sessiz çalışan ancak emsallerine göre maliyeti biraz daha fazla olan jeneratör üretti.Kullananlar memnun,maliyetine katlanabilenlere sessiz çalışabilen çanta jeneratörü öneririm. Ayrıca,Çanta jeneratörü yalnız kullanım aküleri için değil,motor aküsündeki olası bir sorun nedeniyle motoru çalıştıramama gibi "Zor ve Acil Durumlar" için de gerekli olduğunu düşünüyorum.
Merhabalar,Uzun süreli konaklamalar süresinde 220 V elektrik alınamadığında veya güneş panelinden yeterli faydalanılamadığında, oldu da denizin ortasında aküler basmadı, böyle bir durumda ÇANTA JENARATÖR faydalı olabilir mi ?Teknesinde bulunduran, kullanmış olan korsanlarımızdan olumlu/olumsuz tavsiyelerini rica edebilir miyim.Saygılar, iyi akşamlar
...ama Honda olması kafada acaba ihtiyaç halinde çalışacak mı acaba sorusunu unutturuyor.
Böyle bir konu geçmişti forumda eski yıllarda..kullananlar honda çanta jeneratörden bayagı menmundu...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...ama Honda olması kafada acaba ihtiyaç halinde çalışacak mı acaba sorusunu unutturuyor. Başıma geldi!Bir abimizin 3-4 yıldır kullandığımız teknesinde bir dip temizlik yaparken portucun altında tozlu bir Honda çanta jeneratör bulduk, sahibi de unutmuş orada olduğunu, aa! jeneratör varmış hadi bakalım çalışıyor mu dedik, üçüncü çekişte çalıştı namussuz! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapAksa ile arasındaki 15-20bin TL 'lik farkın sebebi bu olsa gerek.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ben uzun süredir "Çanta Jeneratörü" kullanıyorum.Uzun yol yapan kaptanlarıma öneririm.Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 1 hafta tatil için Heybeli Ada "Çam Koyu" na demir atmıştım.2'nci günü güneş panellerimin yeterli enerjiyi üretmediğini farkettim.Arızayı kendim gideremedim, serviste bayram olması nedeniyle bana geri dönüş yapmadı.Çanta jeneratörünü günde 1-2 saat çalıştırarak tatilimi tamamladım.Geçtiğimiz yaz'da Marmaris'ten gelirken 1 günlük mola için Ayvalık-Cennet koyuna girmiştim,hava kapanınca panellerim 3 adet buzdolabına yeterli enerji üretemedi.Akşam üzeri yine 30 dk.'lık bir jeneratör takviyesi ve buzolabının 1'isini devre dışı bırakmam işi çözdü. Benim ilk teknem 27 fheet idi,yeterli gelir düşüncesiyle 1200 watt'lık bir jeneratör almıştım,bu jeneratör şu anki düşünceme göre en az 2000 watt'lık olmalı.1200 watt'lık jeneratör sürekli çalıştığında 1000 watt'lık bir enerji üretiyor,bu da saatte 5 amper demektir.2000 Wattt'lık bir jeneratör saatte 10 amper üretir,aküler zaman açısından daha çabuk dolar.Benim aldığım marka o tarihlerde 1200 watt'lık jeneratör ile 2000 watt'lık jeneratörü aynı kasa ile piyasaya sunmuştu.Yani yer kaybı olmayacaktı. Koy'larda yakınımızdaki tekneler jeneratör çalışırken az da olsa ses açısından rahatsız oluyorlar.Honda,sessiz çalışan ancak emsallerine göre maliyeti biraz daha fazla olan jeneratör üretti.Kullananlar memnun,maliyetine katlanabilenlere sessiz çalışabilen çanta jeneratörü öneririm. Ayrıca,Çanta jeneratörü yalnız kullanım aküleri için değil,motor aküsündeki olası bir sorun nedeniyle motoru çalıştıramama gibi "Zor ve Acil Durumlar" için de gerekli olduğunu düşünüyorum.Kaptanım selamlar,Jeneratör ile ürettiğiniz 220v elektriği redresör ile 12V sisteme çevirip akülerinizi dolduruyorsunuz. O sebeple 220v jeneratörle yapacağınız akü şarjınız (redresör ile) 5amp'ten fazla olacaktır.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBöyle bir konu geçmişti forumda eski yıllarda..kullananlar honda çanta jeneratörden bayagı menmundu...Servet Korsanım, her zaman ilk iş olarak Forumda ilgili konuda daha önce konuşulup konuşulmadığını arama düğmesinden, aratmak oluyor. Bu konuda da böyle yaptım ancak taze, yeterli bilgi edinemedim. Ben bulamamış olabilirim, gereksiz konu açarak ekran kirliliği oluşturmak istemem.Kusura bakmayın, lütfen.
Doran Kaptanım, Üzerinde hem 220 hem 12 çıkış portları mevcut. Normalde sahil kablonuzu (ara bir aparat ile - ben East marine'den almıştım) direk jeneratörün üzerinde bulunan 220v prizine bağlayarak kullanabilirsiniz. Ayrıca üzerinde 12v portları da mevcut. Eğer bütçe sınırınız yüksekse ben olsam EU 2.2 olanını alırım. EU1'de yeterli şarj için ama hazır jeneratör çalışırken kahve makinesi de çalıştırayım, airfryer vs de derseniz; EU2.2 daha iyi olacaktır. Her zaman yüksek kapasite daha iyidir bana göre.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBöyle bir konu geçmişti forumda eski yıllarda..kullananlar honda çanta jeneratörden bayagı menmundu...Servet Korsanım, her zaman ilk iş olarak Forumda ilgili konuda daha önce konuşulup konuşulmadığını arama düğmesinden, aratmak oluyor. Bu konuda da böyle yaptım ancak taze, yeterli bilgi edinemedim. Ben bulamamış olabilirim, gereksiz konu açarak ekran kirliliği oluşturmak istemem.Kusura bakmayın, lütfen.Neden kusura bakayın? Konuyu bulursanız daha tefferuatlı bilgi sahibi olursunuz diye yazmıştım...Bir zamanlar bende ilgilenmiştim konuyla,Honda 2000 in hafızamda yanlış kalmadıysa 12 volt,10 amper çıkışı vardı..2000 lik olması iyidir jenaratörün..ustalar yazar gerçi,220 alet kullanıldıgında ,çekilen watt,aletin iki katıdır başlangıçta...o yüzden 2000 olması iyidir..